todor_govedarci
|
 |
« Reply #135 on: August 20, 2010, 18:58:06 PM » |
|
да наистина така се вижда от таази снимка но аз пак казвам,че кучето голям имбридинг но както и дае
Ясно де разбрах те! Просто изказвам мнение,не е нужно да се нервиш 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
bojidar
|
 |
« Reply #136 on: August 20, 2010, 19:33:12 PM » |
|
не несе нервя
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #137 on: August 20, 2010, 20:34:00 PM » |
|
шарката наистина е на кавказец но само тя и да ви кажа това е младо куче кучето е хубаво но несе заблождаваите от шарката а и още нещо това куче е имбридинг затова е този цвят Че е младо,младо е! Ама доколкото се вижа от снимката е с черна маска,с високо поставени уши(пак казвам доколкото се вижда от снимката) Незнам,но аз лично бих го объркал с кавказец  Божидаре малък си още и много неща не знаеш. Също така съм почти сигурен че не знаеш че всъщност това сивото куче не му е читава работата. Баща му е Марко Вучо - чистопородно каракачанско куче, но майка му Джуна е проблемна. Тя е от Мурджо на Лазар. Мурджо също е от Марко Вучо, но от кучка дъщеря на Караман на Джим Недялков. Този въпросния Караман е ключа от бараката, ако ме разбираш. Така че не вярвай на всеки кой какво ти говори.
|
|
|
|
|
|
|
bojidar
|
 |
« Reply #138 on: August 20, 2010, 20:41:18 PM » |
|
добре можеби е така но на мен това никои не ми го е казал  и това което каза за джуна го знам но наме кучката много ми харесва
|
|
« Last Edit: August 20, 2010, 20:44:40 PM by bojidar »
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #139 on: August 20, 2010, 20:43:36 PM » |
|
добре можеби е така но на мен това никои не ми го е казал  И аз това ти казвам - питай повече хора та да разбереш истината! Иначе това сивото куче си е БОК сигурно регистрирано в племенната книга на СРОК.
|
|
|
|
|
|
|
bojidar
|
 |
« Reply #140 on: August 20, 2010, 20:48:30 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #141 on: August 20, 2010, 20:53:02 PM » |
|
Божидаре, нямам против никой който опазва чистопородността на кучето, но се убеждавам че в СРОК не е така. И като говорим за цветове и сравняваме двете породи БОК и КК - да онагледим материала със снимки. Българско овчарско куче  Каракачанско куче  На пръв поглед и двете кучета са сивобели, ама се различават.
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #142 on: August 20, 2010, 20:56:05 PM » |
|
добре можеби е така но на мен това никои не ми го е казал  и това което каза за джуна го знам но наме кучката много ми харесва Mурджо беше куче шампион и победител на няколко изложби при Аврамистите, докато Дамянов беше там. Лшото, е че винаги някъде в "тъмното" минало дебне по един "Караман" и чака удобен момент да се появи. Нелепа работа да му се невиди.
|
|
« Last Edit: August 20, 2010, 21:02:49 PM by runka »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #143 on: August 20, 2010, 20:58:13 PM » |
|
добре можеби е така но на мен това никои не ми го е казал  и това което каза за джуна го знам но наме кучката много ми харесва Mурджо беше куче шампион и победител на няколко изложби при Аврамистите, докато Дамянов беше там. Лшото, е че винаги някъде в миналото дебне по един "Караман" и чака удобен момент да се появи. За съжаление си много прав Оги! По лошото е че и при Аврамистите и при Срок-истите има от този "Караман".
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #144 on: August 24, 2010, 12:58:16 PM » |
|
Едно време Аврам казваше:..."Стига вече с мелезация,лъжи,измами,кражби и т.н .Време е да правим нещата както си требва.ЗАтова ще се отделим от Ст.Попов и ще започнем наново". Аз му отговорих ---:.."Струва ми се че трънката на глог искате да направите.Какво означава да се отделите и промените -та вие с същите кучета ще работите.Възможна ли е изобщо при вас промяната на мелезацията след толкова дълбоко закопаване в нея?".. Сега със СРОК е същата работа.Нищо по-различно от БОК само името на организацията ако може да се нарече такава.Опитват се да правят някакви напъни ама честно да си кажа не мога да им схвана идеята и намеренията но нека правят нещата кой както може и иска.Всеки има право на това.
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #145 on: August 27, 2010, 20:14:05 PM » |
|
От няколко дни ми се върти в главата 1 въпрос,може ли някой да ми каже с какво трябва да кръстосам този "чистокръвен,автохоннен представител на древната" порода БОК  за да получа тоз "мелез"  С КО,САО,Сан бернар или???
|
|
« Last Edit: August 27, 2010, 20:15:35 PM by todor_govedarci »
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #146 on: August 27, 2010, 20:18:41 PM » |
|
Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам с никого,но наистина не мога да схвана на каква основа развъждачите на БОК твърдят,че това е старата порода овчарски кучета на България 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #147 on: August 27, 2010, 21:20:33 PM » |
|
Как да не знаеш бре!? Не си ли учил история - лично хан Аспарух е яздел такова куче и с него е преплувал Дунава! 
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #148 on: August 27, 2010, 21:23:04 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #149 on: August 27, 2010, 21:25:38 PM » |
|
И аз. Ама не сме само ние - никой не е наясно, след като нямат нито един писмен или исторически източник където това куче да е обозначено с наименованието БОК. А такива с определението Каракачанско колкото щеш!
|
|
|
|
|
|
|
|