Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 04, 2025, 14:36:06 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35
  Print  
Author Topic: Разликата между БОК и КК  (Read 426179 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #135 on: August 20, 2010, 18:58:06 PM »

да наистина така се вижда от таази снимка но аз пак казвам,че кучето голям имбридинг но както и дае
Ясно де разбрах те! Просто изказвам мнение,не е нужно да се нервиш cheers

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
bojidar
Full Member

« Reply #136 on: August 20, 2010, 19:33:12 PM »

не несе нервя
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #137 on: August 20, 2010, 20:34:00 PM »

шарката  наистина е на кавказец но само тя и да ви кажа това е младо куче кучето е хубаво но несе заблождаваите от шарката а и още нещо това куче е имбридинг затова е този цвят cheers
Че е младо,младо е! Ама доколкото се вижа от снимката е с черна маска,с високо поставени уши(пак казвам доколкото се вижда от снимката) Незнам,но аз лично бих го объркал с кавказец  Wink

Божидаре малък си още и много неща не знаеш. Също така съм почти сигурен че не знаеш че всъщност това сивото куче не му е читава работата. Баща му е Марко Вучо - чистопородно каракачанско куче, но майка му Джуна е проблемна. Тя е от Мурджо на Лазар. Мурджо също е от Марко Вучо, но от кучка дъщеря на Караман на Джим Недялков. Този въпросния Караман е ключа от бараката, ако ме разбираш. Така че не вярвай на всеки кой какво ти говори.
bojidar
Full Member

« Reply #138 on: August 20, 2010, 20:41:18 PM »

добре можеби е така но на мен това никои не ми го е казал Wink и това което каза за джуна го знам но наме кучката много ми харесва
« Last Edit: August 20, 2010, 20:44:40 PM by bojidar » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #139 on: August 20, 2010, 20:43:36 PM »

добре можеби е така но на мен това никои не ми го е казал Wink

И аз това ти казвам - питай повече хора та да разбереш истината! Иначе това сивото куче си е БОК сигурно регистрирано в племенната книга на СРОК.
bojidar
Full Member

« Reply #140 on: August 20, 2010, 20:48:30 PM »

може ли да те попитам нещо доколкото забелязвам имате нещо против към срок защо  confused confused confused
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #141 on: August 20, 2010, 20:53:02 PM »

Божидаре, нямам против никой който опазва чистопородността на кучето, но се убеждавам че в СРОК не е така.
И като говорим за цветове и сравняваме двете породи БОК и КК - да онагледим материала със снимки.

Българско овчарско куче

Каракачанско куче

На пръв поглед и двете кучета са сивобели, ама се различават.
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #142 on: August 20, 2010, 20:56:05 PM »

добре можеби е така но на мен това никои не ми го е казал Wink и това което каза за джуна го знам но наме кучката много ми харесва

Mурджо беше куче шампион и победител на няколко изложби при Аврамистите, докато  Дамянов беше там.
Лшото, е че винаги някъде в "тъмното" минало дебне по един "Караман" и чака удобен момент да се появи. Нелепа работа да му се невиди.
« Last Edit: August 20, 2010, 21:02:49 PM by runka » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #143 on: August 20, 2010, 20:58:13 PM »

Mурджо беше куче шампион и победител на няколко изложби при Аврамистите, докато  Дамянов беше там.
Лшото, е че винаги някъде в миналото дебне по един "Караман" и чака удобен момент да се появи.

За съжаление си много прав Оги! По лошото е че и при Аврамистите и при Срок-истите има от този "Караман".
ТИТО
Hero Member

« Reply #144 on: August 24, 2010, 12:58:16 PM »

Едно време Аврам казваше:..."Стига вече с мелезация,лъжи,измами,кражби и т.н .Време е да правим нещата както си требва.ЗАтова ще се отделим от Ст.Попов и ще започнем наново".
 Аз му отговорих ---:.."Струва ми се че трънката на глог искате да направите.Какво означава да се отделите  и промените -та вие с същите кучета ще работите.Възможна ли е изобщо при вас промяната на мелезацията след толкова дълбоко закопаване в нея?"..
Сега със СРОК е същата работа.Нищо по-различно от БОК само името на организацията ако може да се нарече такава.Опитват се да правят някакви напъни ама честно да си кажа не мога да им схвана идеята и намеренията но нека правят нещата кой както може и иска.Всеки има право на това.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #145 on: August 27, 2010, 20:14:05 PM »

От няколко дни ми се върти в главата 1 въпрос,може ли някой да ми каже с какво трябва да кръстосам този "чистокръвен,автохоннен представител на древната" порода БОК
за да получа тоз "мелез"
 confused confused
С КО,САО,Сан бернар или???
« Last Edit: August 27, 2010, 20:15:35 PM by todor_govedarci » Logged

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #146 on: August 27, 2010, 20:18:41 PM »

Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам с никого,но наистина не мога да схвана на каква основа развъждачите на БОК твърдят,че това е старата порода овчарски кучета на България  confused

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #147 on: August 27, 2010, 21:20:33 PM »

Как да не знаеш бре!? Не си ли учил история - лично хан Аспарух е яздел такова куче и с него е преплувал Дунава! lol
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #148 on: August 27, 2010, 21:23:04 PM »

lol lol lol
Но,ако си говорим сериозно найстина не си обяснявам на какво основание твърдят това развъждащите БОК confused

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #149 on: August 27, 2010, 21:25:38 PM »

И аз. Ама не сме само ние - никой не е наясно, след като нямат нито един писмен или исторически източник където това куче да е обозначено с наименованието БОК. А такива с определението Каракачанско колкото щеш!
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35
  Print  

Jump to: