Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 08:39:26 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 35
  Print  
Author Topic: Разликата между БОК и КК  (Read 428458 times)
0 Members and 14 Guests are viewing this topic.
karakardam
Jr. Member
**

« Reply #90 on: August 05, 2010, 13:49:06 PM »

отговарям простичко, че да е ясно на всички: когато едно говедо е Фризийски холщайн по всички документи и родословия, но е родено в България, няма как да бъде признато за Българско черношарено говедо. По същия начин, когато едно куче произхожда от Каракачански родители с родословия и поколения с родословия, няма как да бъде признато за друга порода.
И, за финал - съкращението БОК посочва само предназначението на едни едри, черношарени (в повечето случаи) кучета, но не означава, че те представляват порода, породна група или дори отродие на породата. По простат причина, че кръвта им прилича на тюрлю гювеч забъркан от начинаещ и незнаещ готвач.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #91 on: August 05, 2010, 15:42:39 PM »

Благодаря за отговорите на мойте въпроси ,благодаря ви и за обидите явно за да съм удобен трябва когато някои от вас даде мнение по даден въпрос аз да ръкопляскам.Понеже не съм този модел ще ви попитам има ли поне 1 БОК което вие господа многознаещи да признавате

Не мисля че съм те обидил адаш. Не е задължително да си удобен - просто бъди обективен. Ръкоплясканията минават в други организации! Относно въпроса ти - месля че каракардам ти е отговорил много ясно и точно, само трябва да го разбереш!
nasko4111
Newbie
*

« Reply #92 on: August 06, 2010, 16:28:31 PM »

И аз ви отговарям простичко за да се изясни и на вас.Когато е удобно на МАКК Холщайн фрезийското говедо ще го направим на Родопско късорого говедо.Както БОК на Тошо от Равно поле станаха родословни от развъдната програма на МАКК.СМЯХ СМЯХ СМЯХ!
ТИТО
Hero Member

« Reply #93 on: August 06, 2010, 17:20:02 PM »

Бойко ,...
 Да пишем и обесняваме за разликата между КК и БОК .И колко трябва да се пише?И дали като се пише някой ще иска да чуе.Може ли с градинска лейка да се налее акъл?
   Според мен разликата между двете породата КК и подобнио нея отродия може да се обесни просто и лесно но няма или няма да иска да се разбере.Най- вероятно трябва да се усети . А иначе относно простотията тя ходи по хората>и за нея почивен ден няма.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #94 on: August 06, 2010, 17:44:22 PM »

И аз ви отговарям простичко за да се изясни и на вас.Когато е удобно на МАКК Холщайн фрезийското говедо ще го направим на Родопско късорого говедо.Както БОК на Тошо от Равно поле станаха родословни от развъдната програма на МАКК.СМЯХ СМЯХ СМЯХ!

Пак се изказваш неподготвен - холщайнското говедо няма и неможе да стане Късорого родопско дори и самото то да пожелае тази пълна промяна! Няма как да стане това! А пък за кучетата от Равно поле - ама яко си се объркал!!! Позапознай се и поговори даже и със самия Тошо - той ще ти обясни, като не вярваш на нас!
karakardam
Jr. Member
**

« Reply #95 on: August 06, 2010, 20:27:11 PM »

nasko с цифрите! очевидно е, че развъждането за тебе стига до ебане и раждане. сори за израза, ама на тъпня - с тъпня. и, очевидно оная субстанция в черепната ти кутия е положена единствено, за да изпълняваш обикновени биологични функции. що, пич, не се радваш на черно-белия цвят или рижав или какъвто ти се види на козината; що, по детски не се радваш колко злобни и борбени са кучетата по изложбите; що, не въздъхнеш с умиление, когато Авчар Аврам каже, че лично Бойко (ама не секи бойко) му е помагач; що не се вдървиш от гордост, когато 13 лудогорски гончета хапят утрепано диво прасе; що (да му се невиди) не се възхитиш какво красиво, пуФкаво и глезено кученце е 80 кг СанБернар в някоя Боянска вила;
т.е. - порадвай се като нормален любител на животни, чиято компетентност се изчерпва до " ибаааааах кво готино тва куче..!!!" и не се напъвай да разсъждаваш върху специфични казуси като чистопородност и кръстосване.
и, накрая, що не земеш къра отдето си, та повече нийде, никой да не чуй - ни за тебе, ни за мицучителят, ни за още някое биологично и научно недоразумение двукрачещо и хлевоустищо?Huh?!!!!  
« Last Edit: August 07, 2010, 06:20:14 AM by karakardam » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #96 on: August 07, 2010, 18:27:36 PM »

lol lol lol
« Last Edit: August 07, 2010, 18:28:04 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #97 on: August 09, 2010, 11:14:17 AM »

В Самоковско има направени кръстоски с Нюфаундленди внесени от Канада за лавинни спасители.

Аз съм от Самоков  и съм постояно със хората от ПСС. Вуичо ми е планински спасител от от 40 години и преди малко като му показах това се скъса да се смее.   confused  Обадих се на доста от ветераните в ПСС и реакцията беше същата. Обясниха ми, че от началото работят с немски овчарки и никога не са им докарвали други кучета. За това ако можеш малко по конкретно да кажеш как и кога е станало това да попитам тогава пак, за да се избистрят нещата...
vankata, написал съм с каква идея някой партиен кадър навремето ги е внесъл, но не и че са използвани за тази цел впоследствие. То за малко ли подобни недомислици се хвърляха пари през соца. Та нюфовете са били внесени, но не са използвани по предназначение. Натъкнахме се на едно от тях през 1994г. в западнали постройки след с.Бели искър. Собственикът му чистосърдечно разказа как е попаднало там такова куче. В самото село пък успяхме лично да заснемем куче F1 кръстоска от нюфа и местен пес.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #98 on: August 09, 2010, 13:49:00 PM »

nasko4111, от написаното виждам, че нямаш представа за нещата които обсъждаш. Излиза, че най-старите спомени ти се разпростират само до последните 5-6години. Съжалявам, но света го има и от преди това. Направи си труда да потърсиш публикациите касаещи Каракачанското куче и неговият дериват БОК поне в последните 15 години и ще прозреш как някои хора измислиха името БОК, прилепиха му някаква популация и в последно време се мъчат да му измислят древно минало като стара порода.
Ще видиш и, че хората в МАКК от начало до край стоят на една позиция, зад едно име и един тип на кучето. Очевадно е, че това дразни персоните ветропоказатели.
Странно, смешно и жалко е, когато именно хората които съчиниха името БОК, правеха кръстоски(или толерираха такива),  лъжат за произход и измислят истории сега реват наляво и надясно обвинявайки в собствените си грехове баш тези които твърдо стояха през всичките години зад истината и чистопородността.
И за да не се излагаш друг път, ще ти припомня, че Тошко от Равно поле отглежда каракачански кучета чистопородни потомци на тези селектирани в р-к "Горан на Драганов" от "Национален клуб каракачанско куче" гр.София. Това че след отделянето на Мирослав Арсенов от НККК тези кучета бяха за кратко в БОК клуб не ги прави БОК.
Да се твърди че каракачанеца произлиза от БОК или че Източнобългарския кон от Делиорманският, Родопското късорого говедо от Българското родопско говедо или Холщайна-фризийското от Българското черношарено говедо е все едно да впрягаш каруцата пред коня. И хем да си впрегнал коня не на място, хем да обвиняваш надъхано, че който не прави като теб е облъчен, неразбиращ, чуждопоклонник и подобни дивотии.

Проблема на бокчии е, че се опитват да налагат добре звучаща им лъжа.
А колко простичко е да си признаете: БОК е нова популация получена в последните 15 години на основата на автохтонното Каракачанско куче, чрез използване на няколко чужди породи за уедряване на ръстови параметри. Искаме от тази популация, чрез целенасочена селекция да създадем заводска порода с определени физически параметри, ефектна окраска и поведение подходящо за отглеждане в урбанизирана среда(включително за активна изложбена или спортна дейност). Искаме новосъздадената порода да носи името "Българско овчарско куче" защото това име ни харесва как звучи, притежава патриотичен привкус и подсказва, че в основата на новополучената заводска порода стои автохтонната порода Каракачанско куче използвана традиционно в България за охрана на стада овце.
Признайте си лъжите и тръгнете начисто. Няма нищо срамно в това да се създаде заводска порода на основата на автохтонна. Много съвременни породи са създадени така, носят в името с национален привкус и са добре приети по света. Немската овчарка е най-известния пример. От кучета използвани за селскостопанска работа е създадена служебна порода, която в наши дни рядко може да се види с домашни животни, но пък е най-използваната от полиции и армии в целият свят.
За разлика от вас бокчии, любителите на НОК в системата на WUSF не се опитват да съчиняват древен  произход на Немската овчарка. Не твърдят и че е автохтонна немска порода. Не се и опитват да наместят заводската си порода на мястото на нейните истински автохтонни предци. И в наши дни в Германия се отглеждат автохтонните породи, от които Щефаниц е отбирал екземпляри за да създаде неговото универсално служебно куче. И никой не отрича по "байганьовски" породите автохтонни овчарски кучета в Германия.
В МАКК сме заявявали неведнъж, че бихме подпомогнали една честна позиция на клубовете за БОК по консолидиране на новата заводска порода с име Б.О.К. Но не можем да приемем действията им за налагане на откровенни лъжи, опитите за подмяна на ценности и налагането на така наречената от тях „национална порода” чрез упражняване на политическо и медийно партийно влияние върху институции.
« Last Edit: August 09, 2010, 15:33:04 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
nasko4111
Newbie
*

« Reply #99 on: August 14, 2010, 07:12:48 AM »

KaraKitan радвам се ,че мога да разговарям с човек който не говори глупости,а споменава факти които ''горе долу'' са истина.Кучетата на Тошо наистина са от р-к Горан ,само че незнам кога Драганов е бил член на МАКК,затова казвам "горе долу".Извода че спомените са ми от преди 5-6 години го направи по-късно ,защото сега прибързваш.А за кучетата моето скромно мнение е че в МАКК произвеждате много хубави кучета,но за съжаление имате и доста нечистопородни.Целта ми да пиша във вашия форум е-Ще преглътнете ли огромното си ЕГО ,за да признаете поне 1 куче което не е произведено от МАКК за чистопородно?
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #100 on: August 14, 2010, 21:53:43 PM »

nasko4111,
нещо си се объркал друже или си предварително "накован" с глупави одумки нямащи нищо общо с фактите. Много кучета които не са произведени в МАКК сме признавали и признаваме за чистопородни стига да са чистопородни. независимо от кого и къде са произведени. Схващаш ли?
Ето например кучета произведени от р-к "Горан на Драганов" ги признаваме защото са чистопородни.
Ти къде видя да споменавам, че кучетата в р-к "Горан на Драганов" са произведени в рамките на МАКК? Давай! Цитирай ме! Чакам.
Всъщност няма какво да цитираш, защото никога не съм твърдял това. И много мразя, когато някой вземе да се ерчи и ми опонира на думи, които самият той е решил да ми сложи в устата. Тъп похват показващ липса на истински аргументи. Сериозният опонент играе коректно и с конкретни факти. Измишльотините се продуцират от персони, които не разполагат с факти.
Твърдиш, че в МАКК има (цитирам) "и доста нечистопородни". Хайде извади фактите потвърждаващи твърдението ти.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
nasko4111
Newbie
*

« Reply #101 on: August 18, 2010, 07:53:49 AM »

Незнам защо не ми се получава качването на снимката но ще опитам
« Last Edit: August 18, 2010, 07:55:18 AM by nasko4111 » Logged
nasko4111
Newbie
*

« Reply #102 on: August 18, 2010, 07:56:15 AM »

nasko4111
Newbie
*

« Reply #103 on: August 18, 2010, 08:01:18 AM »

ааа най-накрая стана.Това са фактите
« Last Edit: August 18, 2010, 08:02:20 AM by nasko4111 » Logged
ТИТО
Hero Member

« Reply #104 on: August 18, 2010, 08:41:52 AM »

Чета постовете в тази тема и ми идва само с две думи да отговоря за разликата.Кратко и просто..
въпрос :-Каква е разликата между  КК-оригинала и БОК-модерната?
отговор:-Разликата е огромна.
А как да я разберем?
-Ами с мерак.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 35
  Print  

Jump to: