SIMBEN
|
 |
« Reply #45 on: October 16, 2009, 08:52:52 AM » |
|
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
miroslav
|
 |
« Reply #46 on: December 29, 2009, 23:58:22 PM » |
|
iskam da popitam grubo "+" "-" koq godina sa zapochnali meko kazano da vloshavat porodata s krastoski v koi raioni predimno i s kakvi porodi ... 
|
|
|
|
|
|
|
nasko4111
Newbie

|
 |
« Reply #47 on: August 01, 2010, 10:01:07 AM » |
|
spored men razlikata e 4e Balgarskoto ov4arsko ku4e e istinskoto ku4e a karaka4anskoto se e polu4ilo ot krastoski mejdu ov4arsko i bog znae kakvo
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #48 on: August 01, 2010, 10:02:52 AM » |
|
Обратното! 
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
nasko4111
Newbie

|
 |
« Reply #49 on: August 01, 2010, 10:04:40 AM » |
|
dobre de 6tom e obratnoto kaji mi s kakvo KK prevashojda BOK
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #50 on: August 01, 2010, 10:10:01 AM » |
|
Една метафора - КК е корена  .И все си мисля,че трябва да поизчетеш още доста ,(съвсем добронамерено ти го казвам),преди да говориш за разлика или превъзходства.Почети и сам ,ще се обедиш как стоят нещата. Най-малкото ,което можеш да направиш е да се върнеш в началото на именно тази тема,там KaraKitan ясно е обеснил "болките и терзанията ти"!
|
|
« Last Edit: August 01, 2010, 10:14:22 AM by Ariman »
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #51 on: August 01, 2010, 11:21:14 AM » |
|
Една метафора - КК е корена Именно,възможно най-точно казано  Наско и на мен в началото не ми беше много ясно какви са разликите,но както ти е казал моя авер Ариман(  ) като прочетеш и разгледаш темата и другите материали ще разбереш  Пример:лично на мен тоя ми бие на кангал в каракачанска кожа  
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #52 on: August 01, 2010, 11:46:19 AM » |
|
iskam da popitam grubo "+" "-" koq godina sa zapochnali meko kazano da vloshavat porodata s krastoski v koi raioni predimno i s kakvi porodi ...  Началото на активното омлезяване със санбернар започва в разложко в края на 80-те години на ХХвек. Местните са си представяли, че само ще уедрят кучетата си. Но резултатът ги изненадва и с влошени качества. В началото на 90-те години със същата популация се отпочват кръстоски с кавказка овчарка . Активно е използван ръстов кавказец на име "Горбачов". В резултат се запазва уедреният ръст но се връщат сивите и жълтеникави окраски напомнящи на местните аборигени. Кръстосване с кавказци има в началото на 90-те и в други райони на страната - североизточна България, Пазарджишко, Хасковско. Кавказки овчарки както и Московски стражевая се внасят тогава по всевъзможни начини от нашенци гурбетчии, а и от руснаци идващи тук да изкарат пари по "руските" битаци. Повечето от тези кучета са купувани евтино от "птичий ринок" и са без нормални документи. В Самоковско има направени кръстоски с Нюфаундленди внесени от Канада за лавинни спасители. В края на 90-те в Пазарджишко и Велинградско активно се правят кръстоски със средноазиатски овчарки. Целта е получените едри БОК-ове да се бият като азиатците в набиращите популярност организирани кучешки боеве. В допълнение получените кучета масово са с къс косъм и черно бяла окраска. От по-редките и късни кръстоски може да се отбележат тези с Пиринейското планинско куче в Пловдивско, както и някои с ландзеер. В последните години с вноса на турски кучета се наблюдават и техни кръстоски в някои райони на страната.
|
|
« Last Edit: August 01, 2010, 12:02:36 PM by KaraKitan »
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #53 on: August 01, 2010, 12:10:45 PM » |
|
 доста богат асортимент,все бях чувал за участието на някои породи в БОК-а ама това вече е прекалено.Тези кучета после на какво ще приличат  ама какво се учудвам след като лично съм виждал едно дето имаше поразителна прилика с Ландзеер 
|
|
« Last Edit: August 01, 2010, 13:33:43 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
nasko4111
Newbie

|
 |
« Reply #54 on: August 01, 2010, 14:29:54 PM » |
|
az znam mnogo i nqma da se zadalbo4avam i da se zanimavam da izkarvam kakvo li ne ot internet qsno mi e 4e 6efovete sa vi promili mozacite i naistina sa uspqli da vi ubedqt 4e KK e po dobro ot BOK savsem dobronamereno go kazvam kogato se zainteresuvate malko po seriozno ot tova po vaprosa 6te razberete za kvo stava vapros
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #55 on: August 01, 2010, 15:36:38 PM » |
|
|
|
« Last Edit: August 01, 2010, 15:42:52 PM by Ariman »
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #56 on: August 01, 2010, 15:44:25 PM » |
|
az znam mnogo i nqma da se zadalbo4avam i da se zanimavam da izkarvam kakvo li ne ot internet qsno mi e 4e 6efovete sa vi promili mozacite i naistina sa uspqli da vi ubedqt 4e KK e po dobro ot BOK savsem dobronamereno go kazvam kogato se zainteresuvate malko po seriozno ot tova po vaprosa 6te razberete za kvo stava vapros
Виж сега Насе,на мен никой не ми е промивал мозъка,не се е опитвал,а дори и да се е бил опитал да не е успял,главата ми лесно не увира  това дето съм ти го казал е такова,каквото го мисля аз,прав,крив това си е мое мнение.Погледни в темата за пазачите на стада кучетата на Дънди,на р-к"Вулкан" и другите отглеждани сред стада,хранени с качамак и подобните нему,с две думи-работните кучета.Това за мен са кк,а ти ако не си съгласен това си е твое право,всеки има право на мнение 
|
|
|
|
|
|
|
vankata
Jr. Member

|
 |
« Reply #57 on: August 01, 2010, 16:03:22 PM » |
|
В Самоковско има направени кръстоски с Нюфаундленди внесени от Канада за лавинни спасители.
Аз съм от Самоков и съм постояно със хората от ПСС. Вуичо ми е планински спасител от от 40 години и преди малко като му показах това се скъса да се смее.  Обадих се на доста от ветераните в ПСС и реакцията беше същата. Обясниха ми, че от началото работят с немски овчарки и никога не са им докарвали други кучета. За това ако можеш малко по конкретно да кажеш как и кога е станало това да попитам тогава пак, за да се избистрят нещата...
|
|
|
|
|
|
|
karakardam
Jr. Member

|
 |
« Reply #58 on: August 01, 2010, 17:34:08 PM » |
|
Една метафора - КК е корена Именно,възможно най-точно казано  Наско и на мен в началото не ми беше много ясно какви са разликите,но както ти е казал моя авер Ариман(  ) като прочетеш и разгледаш темата и другите материали ще разбереш  Пример:лично на мен тоя ми бие на кангал в каракачанска кожа   ако може скромното ми мнение - снимката не е кой знае колко подходяща, но това животно си е направо висококръвна кръстоска със средно азиатец.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #59 on: August 01, 2010, 17:48:39 PM » |
|
Една метафора - КК е корена Именно,възможно най-точно казано  Наско и на мен в началото не ми беше много ясно какви са разликите,но както ти е казал моя авер Ариман(  ) като прочетеш и разгледаш темата и другите материали ще разбереш  Пример:лично на мен тоя ми бие на кангал в каракачанска кожа   ако може скромното ми мнение - снимката не е кой знае колко подходяща, но това животно си е направо висококръвна кръстоска със средно азиатец. Не съм съгласен! След кръстоски със САО,КО и тоз чистокръвен БОК  се получават тез мелезаци КК 
|
|
« Last Edit: August 01, 2010, 17:49:18 PM by todor_govedarci »
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
|