Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 04, 2025, 19:23:19 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 35
  Print  
Author Topic: Разликата между БОК и КК  (Read 426378 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #45 on: October 16, 2009, 08:52:52 AM »

Бива, бива още много неща бива!

clap

clap

clap

clap

Супер са нали, очите да ти останат в тях.     

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
miroslav
Full Member

« Reply #46 on: December 29, 2009, 23:58:22 PM »

iskam da popitam grubo  "+" "-" koq godina sa zapochnali  meko kazano da vloshavat porodata s krastoski  v koi raioni predimno i s kakvi porodi ...  smile
nasko4111
Newbie
*

« Reply #47 on: August 01, 2010, 10:01:07 AM »

spored men razlikata e 4e Balgarskoto ov4arsko ku4e e istinskoto ku4e a karaka4anskoto se e polu4ilo ot krastoski mejdu ov4arsko i bog znae kakvo
Ariman
Hero Member

« Reply #48 on: August 01, 2010, 10:02:52 AM »

Обратното! lol

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
nasko4111
Newbie
*

« Reply #49 on: August 01, 2010, 10:04:40 AM »

dobre de 6tom e obratnoto kaji mi s kakvo KK prevashojda BOK
Ariman
Hero Member

« Reply #50 on: August 01, 2010, 10:10:01 AM »

Една метафора - КК е корена smile.И все си мисля,че трябва да поизчетеш още доста ,(съвсем добронамерено ти го казвам),преди да говориш за разлика или превъзходства.Почети и сам ,ще се обедиш как стоят нещата.
  Най-малкото ,което можеш да направиш е да се върнеш в началото на именно тази тема,там KaraKitan ясно е обеснил "болките и терзанията ти"!
« Last Edit: August 01, 2010, 10:14:22 AM by Ariman » Logged

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #51 on: August 01, 2010, 11:21:14 AM »

Една метафора - КК е корена
Именно,възможно най-точно казано Wink
Наско и на мен в началото не ми беше много ясно какви са разликите,но както ти е казал моя авер Ариман( naughty) като прочетеш и разгледаш темата и другите материали ще разбереш smile
Пример:лично на мен тоя ми бие на кангал в каракачанска кожа lol

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #52 on: August 01, 2010, 11:46:19 AM »

iskam da popitam grubo  "+" "-" koq godina sa zapochnali  meko kazano da vloshavat porodata s krastoski  v koi raioni predimno i s kakvi porodi ...  smile

Началото на активното омлезяване със санбернар започва в разложко в края на 80-те години на ХХвек. Местните са си представяли, че само ще уедрят кучетата си. Но резултатът ги изненадва и с влошени качества. В началото на 90-те години със същата популация се отпочват кръстоски с кавказка овчарка . Активно е използван ръстов кавказец на име "Горбачов". В резултат се запазва уедреният ръст но се връщат сивите и жълтеникави окраски напомнящи на местните аборигени. Кръстосване с кавказци има в началото на 90-те и в други райони на страната - североизточна България, Пазарджишко, Хасковско. Кавказки овчарки както и  Московски стражевая се внасят тогава по всевъзможни начини от нашенци гурбетчии, а и от руснаци идващи тук да изкарат пари по "руските" битаци. Повечето от тези кучета са купувани евтино от "птичий ринок" и са без нормални документи. В Самоковско има направени кръстоски с Нюфаундленди внесени от Канада за лавинни спасители. В края на 90-те в Пазарджишко и Велинградско активно се правят кръстоски със средноазиатски овчарки. Целта е получените едри БОК-ове да се бият като азиатците в набиращите популярност организирани кучешки боеве. В допълнение получените кучета масово са с къс косъм и черно бяла окраска. От по-редките и късни кръстоски може да се отбележат тези с Пиринейското планинско куче в Пловдивско, както и някои с ландзеер. В последните години с вноса на турски кучета се наблюдават и техни кръстоски в някои райони на страната.
« Last Edit: August 01, 2010, 12:02:36 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #53 on: August 01, 2010, 12:10:45 PM »

eek доста богат асортимент,все бях чувал за участието на някои породи в БОК-а ама това вече е прекалено.Тези кучета после на какво ще приличат no ама какво се учудвам след като лично съм виждал едно дето имаше поразителна прилика с Ландзеер excl
« Last Edit: August 01, 2010, 13:33:43 PM by DonKrasi » Logged

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
nasko4111
Newbie
*

« Reply #54 on: August 01, 2010, 14:29:54 PM »

az znam mnogo i nqma da se zadalbo4avam i da se zanimavam da izkarvam kakvo li ne ot internet qsno mi e 4e 6efovete sa vi promili mozacite i naistina sa uspqli da vi ubedqt 4e KK e po dobro ot BOK savsem dobronamereno go kazvam
kogato se zainteresuvate malko po seriozno ot tova po vaprosa 6te razberete za kvo stava vapros
Ariman
Hero Member

« Reply #55 on: August 01, 2010, 15:36:38 PM »

az znam mnogo i nqma da se zadalbo4avam i da se zanimavam da izkarvam kakvo li ne ot internet qsno mi e 4e 6efovete sa vi promili mozacite i naistina sa uspqli da vi ubedqt 4e KK e po dobro ot BOK savsem dobronamereno go kazvam
kogato se zainteresuvate malko po seriozno ot tova po vaprosa 6te razberete za kvo stava vapros
   clap lol lol lol Чудесно,след като знаеш толкова много - задълбочи се -изложи някакви тези, подкрепени с доказателства ,защото само така подхвърлени - някакви фрази, е меко казано несериозно да се говори за истинност в тях!
   Може наистина да се окаже,че мозъците ни са промити! shocking
   Ето аз се заинтересувах,сигурно и други колеги ще се включат,но давай сега, би ли ми обяснил аджеба защо смяташ че от БОК е получено КК. И защо БОК е по - добро КК?! notworthy  lol
« Last Edit: August 01, 2010, 15:42:52 PM by Ariman » Logged

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #56 on: August 01, 2010, 15:44:25 PM »

Виж сега Насе,на мен никой не ми е промивал мозъка,не се е опитвал,а дори и да се е бил опитал да не е успял,главата ми лесно не увира Wink naughty това дето съм ти го казал е такова,каквото го мисля аз,прав,крив това си е мое мнение.Погледни в темата за пазачите на стада кучетата на Дънди,на р-к"Вулкан" и другите отглеждани сред стада,хранени с качамак и подобните нему,с две думи-работните кучета.Това за мен са кк,а ти ако не си съгласен това си е твое право,всеки има право на мнение smile

vankata
Jr. Member
**

« Reply #57 on: August 01, 2010, 16:03:22 PM »

В Самоковско има направени кръстоски с Нюфаундленди внесени от Канада за лавинни спасители.

Аз съм от Самоков  и съм постояно със хората от ПСС. Вуичо ми е планински спасител от от 40 години и преди малко като му показах това се скъса да се смее.   confused  Обадих се на доста от ветераните в ПСС и реакцията беше същата. Обясниха ми, че от началото работят с немски овчарки и никога не са им докарвали други кучета. За това ако можеш малко по конкретно да кажеш как и кога е станало това да попитам тогава пак, за да се избистрят нещата...
karakardam
Jr. Member
**

« Reply #58 on: August 01, 2010, 17:34:08 PM »

Наско и на мен в началото не ми беше много ясно какви са разликите,но както ти е казал моя авер Ариман( naughty) като прочетеш и разгледаш темата и другите материали ще разбереш smile

ако може скромното ми мнение - снимката не е кой знае колко подходяща, но това животно си е направо висококръвна кръстоска със средно азиатец.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #59 on: August 01, 2010, 17:48:39 PM »

ако може скромното ми мнение - снимката не е кой знае колко подходяща, но това животно си е направо висококръвна кръстоска със средно азиатец.
Не съм съгласен! След кръстоски със САО,КО и тоз чистокръвен БОК се получават тез мелезаци КК  

lol lol
« Last Edit: August 01, 2010, 17:49:18 PM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 35
  Print  

Jump to: