na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #375 on: November 21, 2013, 09:18:30 AM » |
|
Eee toa film go nema. Razlichni sa samo melezite  ostanalite sa ednakvi, no mai ne me razbra 
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #376 on: November 21, 2013, 09:21:56 AM » |
|
Напротив, ти не ме разбра. Но пък спомена съвсем точно проблема.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #377 on: November 22, 2013, 04:58:53 AM » |
|
Докторе, немож различи чистите бокове от каракачан  Само името е различно и въпроса, кой как си ги нарича  те чистите бокове са каракачан бре ,само дето кои как иска си ги нарича  ..не може ли и така да се формулира
|
|
|
|
|
|
|
NIKE
Newbie

|
 |
« Reply #378 on: November 22, 2013, 08:13:03 AM » |
|
Най после си дойдохме на думата.Имам предвид,че при доказан аборигенен произход разликата остава само в наименованието,което също явно е проблем защото и заради него в България няма единство относно кучетата.Това пък от своя страна е довело до появата на толкова много организации.Не че всички от тях държат на аборигенния произход,но има и такива, които наричат кучетата си БОК,но те са истински като КК.За това смятам,че не е редно всички така наречени бокаджии да се поставят под един знаменател.Така мисля! 
|
|
|
|
"Когато мъдреца сочи звездите,глупакът гледа пръста му."
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #379 on: November 22, 2013, 09:28:30 AM » |
|
Докторе, немож различи чистите бокове от каракачан  Само името е различно и въпроса, кой как си ги нарича  те чистите бокове са каракачан бре ,само дето кои как иска си ги нарича  ..не може ли и така да се формулира Точно, може и така  Нали е демокрация всеки както иска да им казва само, че да са както трябва без подобрители 
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #380 on: November 22, 2013, 10:08:09 AM » |
|
наистина вече става скучно,говорим си дъвкани работи които държи на аборигенно развъждане да си смени знаменателя  ,да се похваля ,че по алгебра и геометрия имах 6 като теоремите ги учех в междучасието...та ако има едно куче от една порода и го разделим на друго куче от същата порода получаваме едно цяло куче ама ако има едно куче и го разделим на други три породи получаваме една трета куче ..което не интерес на макк бих ти го написал и в дроби ама не се справям с компа та във връзка с общия знаменател макк е подала ръка даже има и бивши бокчииски кучета ,стига да се делят на едно а не на три ,които иска кучето му да не се дели на повече породи отива там де ги делят на една ,които държи на патриотарщината си седи в бок организациите плюе си началниците или прави нова организация, ама пременил се илия и пак в тия
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #381 on: November 22, 2013, 20:15:29 PM » |
|
Петко!Това което си научил само в междучасието"кучешките теореми"  ,повечето днешни пишман кучкари и организации не можаха да научат за''часове''че и"години".
|
|
« Last Edit: November 22, 2013, 20:17:45 PM by Zahari »
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #382 on: November 22, 2013, 23:31:20 PM » |
|
Затова зачекнах по-горе темата с изливането на пари и прекалено внимание само в едната посока. Разбира се колегите в БОК си се пребориха за това, пътища и начини много. Това популяризира и налага кучето, а парите нека някои си говорят, но имат значение. Каракачанеца отиде някак си на заден план, а наистина при нас има чудесни животни и то не малко, вследствие грамотна и правилна работа. Не искам да съм лош пророк, но главите на повечето в БОК увряха как трябва да се работи и то защото разбраха, че това е най-важното. Не ми се иска да вярвам, че след 20 -25 или 30 години в България ще има една порода овчарски кучета и това ще бъдат БОК. И едни други същите като тях кучета, които някои хора упорито продължават да наричат и развъждат като каракачански. Въпрос на време, работа и надделяване е всичко. Дано не съм прав. понеже са ми слабост женските кучета, ето няколко от породата БОК, някои, от които съм снимал лично:    така, че не бива да лягаме на ухото; ама видите ли нашите били автентични и работни, а техните шоу порода, защото това колкото е така, толкова и не е така, поне половината от горните кучета са работни и с предци общи с нашите. За хибридите и очевидните мелези в БОК не искам да говорим изговорено е достатъчно. Просто си трябва яка работа във всички посоки и на всички фронтове. Ако си заравяме главите в пясъка, то задника си остава открит. Може би прозвуча малко крайно, но........ А онзи, който правеше опити да определя къде ми е мястото и ме пращаше не знам защо къде ли не, ще успокоя; аз съм си на мястото и докато гледам такива кучета те ще бъдат и ще се казват Каракачанско куче. 
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #383 on: November 23, 2013, 05:39:42 AM » |
|
Ами на вместо да им завиждаш иди при тях ,както казах имитират http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=316217аз много добре си спомням новината за регистрирането на кк и признаването му от държават ,спомням си и реакциите на бокчиите ,тяхната глава нищо не ражда ,само купира берекет имат от кои да купират ,да така си е видиш ли аврам в Освен запазване на породите ще се дава възможност и на чужденци да си купуват палета, и така българската порода да се разпространява. И сега има кучета от тази порода в Латвия, Украйна, Русия, твърди Аврам. то тва квото е ше има алъш вериш ...двигателя за разпростраанението ,ама не и за опазването да видим къде са неговите кучета в русия? в къщата на една богаташка дето се кефи че има нещо де не може си купи всеки (дефицитна стока ) а къде са каракачанките в сащ ? А? даже и клуб правиха ,работни кучета. Не може стопани на кучета да притежават патента, породата е национално достояние и трябва да си остане собственост на държавата. Само тя може да се грижи за запазване на генофонда, за популяризирането й, убеден е Аврам. ...ще му се а и маи му се получава държавните средства да минават през него ,държават никога не е опазвала пряко кучетата тях ги има ,държавата е унищожавала кучетата (в буквалния смисъл) тях пак ги има . За разпространение и популяризиране в стил фци държава не трябва погледани останалите породи ,ама се уредил и държавата да му помага . ------------------------------------------------------------ ама видите ли нашите били автентични и работни, а техните шоу порода, защото това колкото е така, толкова и не е така, поне половината от горните кучета са работни и с предци общи с нашите. от горните 6 кучета значи три кучета ,а за регистрираните в организацията колко са ? .а каква част от шампионите са им работили в стада ? това е важно . и откога взеха да го правят ,пак купират и то от макк За хибридите и очевидните мелези в БОК не искам да говорим изговорено е достатъчно. защо бре не искаш да говориш ,че то там е ключа за бараката , или щом имат стоиностни кучета няма проблем те же замажат положението  ,наистина те питам ЗАЩО СИ В МАКК по стечение на обстоятелствата ли? какво според теб отличава макк от бокчииска организация?
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #384 on: November 24, 2013, 10:06:56 AM » |
|
Като че ли ще започне да ми става интересно, но просто нямам време за губене с тебе. Не знам защо си решил, че някой е длъжен да ти дава обяснения.......... Това, което става ясно обаче, е че ти не си залюханата мотика, за която се представяш във форума и не случайно си криеш името, драги. А знаеш ли кое е по-важното от това, което става ясно, че тебе КУЧЕТО ПРОСТО НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА, други работи те занимават и на друго място май те сърби тебе, а? Като кибик за какъвто се изживяваш в нета, прекалено си обидчив и чувствителен от някои на пръв поглед дребнички неща, не мислиш ли. Нещо и за патенти започваш да говориш ни в клин ни в ръкав, а? Голямата ти загриженост изглежда не е за КУЧЕТО пак повтарям, а за нещо друго, но както и да е. Алъш веришите, далаверите, завистта и изгодата, които все по-често се наместват в речника ти, не са ми по вкуса. Това, което ме интересува е здравото, жизнено и правилно произведено куче, което да бъде максимално безупречно на мястото си в балкана. Да се работи за тази кауза, да придобива популярност и известност и да се знае, че това е Каракачанското куче и породата е българска, пич, а не на поредния дребен хитрец Сульо или Пульо. Нали се сещаш, че който и да си изобщо не ме интересуваш, живей си в страховете и остави другите да си вършат работата. Варианта - мълчанието на агнетата устройва хитрия вълк-тарикат, не е моя вариант. Бъди здрав! Огнян Цветанов Симеонов се казвам и развъждам Каракачански кучета. А с тебе, толкоз. Чао!
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #385 on: November 24, 2013, 12:05:00 PM » |
|
 имам ли право на отговор кибика има право на две подсказвания и едно местене ... 
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #386 on: December 05, 2013, 18:27:33 PM » |
|
все пак ще ти отговоря .лафове като залюхана мотика за домашна употреба ,ако може знам че си член на макк и ще те пиша привилигирован ,но все пак и на мне са ми разрешили да пиша по правилата разбира се ,спазваи ги ти
за никакви субсидии не намеквам кк е първото регистрирано в мзх ли беше куче като селскостопанско животно ,бокчиите се смяха на това тогава ,даже и като автохтонна порода ,доколкот разбирам именно това дава право да кандидатстват по програми и да печелят проект бокчиите сега ,може и да бъркам ...но не ме вкарваи във филми дето ти си ги виждаш
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #387 on: December 05, 2013, 20:31:30 PM » |
|
Кат стана дума за кинтьитьее и аз да питам  Не дават ли субсидии само на каракачанско и кучета от клуба на БКК-БОК  Ако е така ей ви на една прилика 
|
|
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #388 on: December 05, 2013, 20:46:43 PM » |
|
незнам кои какво ,идеята беше въведена от макк
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #389 on: December 05, 2013, 21:04:57 PM » |
|
Абе и аз не знам защо, но знам, че се лапат кинти. Скоро един колега фермер търсеше да си купи две каракачанки ама с паспорти, клубни, регистрирани явно е имал предвид, че бил в някаква програма в балкана и му трябват за субсидиите  Само не разбрах дали общо за програмата му трябват като цяло и останах с впечатление, че за кучета се дават пари 
|
|
|
|
|
|
|
|