Mad Max
|
 |
« Reply #30 on: February 12, 2009, 14:37:27 PM » |
|
Темата е за разликата между БОК и КК..
Ами каракачанското куче си е българското овчарско куче, щото само неколцина Българи съумяха да почувстват, осъзнаят и възпроизведат това КОЕТО ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ НАРОДИ наричат каракачанско куче и пред което се прекланяме..
Абревиатурата БОК се превърна в символ на мелезацията. Сърдете се на Попов. Толкоз.
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
 |
« Reply #31 on: February 12, 2009, 17:33:24 PM » |
|
В Събота по нова ТВ даваха едно предаване за разликата между КК и БОК и Стефан Попов каза че една от разликите била че БОК носели опашките си над гърба а КК ги държали долу което е пълна глупост и другата разлика която той каза беше че БОК били на черни и бели петна а КК явно не са!!!  tva seriozno li go e kazal? .pyrvoto koeto mi idva na akula e che gi priznava za dve otdelni porodi sys opashkata moje bi se e opital da go izkara napereno a kk strahlivo  ,po standart ima razlika v noseneto na opashkite?moje bi ne si razbral pravilno i se e opital da kaje razlikite v standarta аз много правилно съм разбрал ама явно той не се чува кво говори аз много правилно съм разбрал ама явно той не се чува кво говори
|
|
« Last Edit: February 12, 2009, 17:35:05 PM by milkojor »
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #32 on: February 16, 2009, 18:11:58 PM » |
|
В Събота по нова ТВ даваха едно предаване за разликата между КК и БОК и Стефан Попов каза че една от разликите била че БОК носели опашките си над гърба а КК ги държали долу което е пълна глупост и другата разлика която той каза беше че БОК били на черни и бели петна а КК явно не са!!!  tva seriozno li go e kazal? .pyrvoto koeto mi idva na akula e che gi priznava za dve otdelni porodi sys opashkata moje bi se e opital da go izkara napereno a kk strahlivo  ,po standart ima razlika v noseneto na opashkite?moje bi ne si razbral pravilno i se e opital da kaje razlikite v standarta аз много правилно съм разбрал ама явно той не се чува кво говори аз много правилно съм разбрал ама явно той не се чува кво говори razbral si naistina ....chuva se mnogo dobre stefan .iska da kaje che segashnite karakachanki sa bok ,napraktika che imalo karakachansko kuche i che to e izcheznalo edin vid
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #34 on: February 18, 2009, 17:46:30 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
STARTER
|
 |
« Reply #35 on: June 12, 2009, 09:52:38 AM » |
|
Продавам женско кученце старобългарско на 40 дена. Чистокръвни родители. Кученцата бяха четири, остана само едно, другите са продадени. Заслужават си кучетата, който е заинтересован може да види баща майка техни снимки паспорти и др. 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #36 on: June 12, 2009, 10:23:04 AM » |
|
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
sreburna
Newbie

|
 |
« Reply #37 on: June 12, 2009, 11:30:09 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #38 on: June 14, 2009, 15:31:48 PM » |
|
sreburna, ако родителите на кучето ви са чистокръвни каракачански кучета, значи и то е каракачанско. 
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
STARTER
|
 |
« Reply #39 on: June 14, 2009, 17:04:21 PM » |
|
Това по-скоро е условието да бъде признато за чистопородно. Инак каракачанско куче в България се казва на всяко едро и рошаво овчарско куче. Българско овчарско куче е ново наименование популяризирано последните няколко години, пак на същите тези рошави кучета.
Основната разлика е в клубовете работещи с породите. За да е бок-клуб в момента е достатъчно да е едро и шарено. Няма изискване кучето да е с установен произход, стига да изглежда добре. За да е в клуб поддържащ идеята за каракачанското куче трябва да има достоверна информация за произхода му и след това всичко останало.
Кучето ти изглежда добре. Потърси, ако можеш повече информация за родителите му и сама ще можеш да си отговориш на голяма част от въпросите си. И не обръщай внимание на това, какво говорят хората. Наричай кучето си, както ти решиш! Важно е да го отглеждаш добре и да си го обичаш.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #40 on: August 12, 2009, 12:56:27 PM » |
|
karakitane .ti imash bogat arhiv nali mojesh li da pusnesh vsichki titulovani bok i kk prez godinite .samo titulovanite taka nai iasno shte se vidi tendenciata i razlikata ,moje bi v otdelna tema drugi da ne pishat ne i v temata sus snimkite
predlagam taka ,devetdese i koia si izlojba na nkbok snimkite i snimka na kucheto po koito vurviat sharo maro ,posle na mak ,snimki i na liniata i na shampionite
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #41 on: August 12, 2009, 13:49:05 PM » |
|
Неведнъж съм казвал че именно тук е разковничето. Ясно е вече и на малките деца че стандарта на БОК, е недобро преписано копие с абсолютно алогични и на моменти налудначиви "подобрения" на стандарта на Каракачанското куче. Важто е че при изложба на БОК не се обръща значение на детайлите в екстериора описани в стандарта му - важното е да е кучето голямо и черно бяло по възможнтост! Факт! Все павече шампиони на изложби на БОК се отклоняват в значителна степен от нашите виждания за визията на Каракачанеца - примери много. В това обаче няма лошо при положение че наистина вече сме на път да имаме две отделни породи различаващи се достатъчно в екстериорно отношение една от друга - БОК и Каракачанско куче. Жалко е че вече БОК е регистрирана под чуждо име и от чужда държава - Буковина от Румъния. Факт! Вече предлагам БОК да се преименува в БУК - звучи добре, лесно се помни и поне малко има български привкус (вид дърво характерно за района на България). Поне това им остава на колегите!
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #42 on: August 12, 2009, 13:58:55 PM » |
|
da buk e po dobre ot laino te che ne si brusnat standarta ne si ,ma da vidim tochno kak stava interesni biha bili i statii pisani ot horata po tova vrema .naprimer popov ,edin pyt kk posle bok posle kk sa otdelni s opashki nisko postaveni li beshe butnati pod gyza li ,za razlika ot bok deto bili naviti ,edin put bili edri edno vremeshnite shtoto iali ovce dryg put opravdava rusta pri boks po dobroto hranene ot edno vreme .no tova otdelno
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #43 on: August 13, 2009, 22:53:09 PM » |
|
Ветропоказатели..
|
|
|
|
|
|
|
randol
Newbie

|
 |
« Reply #44 on: October 16, 2009, 08:29:34 AM » |
|
Незнам дали е това подходящата тема ,но и да не е надявам се да ме извините  Из София се говори отново за някакво тайно събиране на воеводата А.Петков и неговата хайдушка чета от 13.00ч в Министерството на Земеделието в опит да се получи леценз върху породата БОК.- А наздраве  Доколкото съм забелязал по телелвизията , воеводата е ербап човек , бива ли такива работи да не споделя с народа неговата програма за селектиране на тез БОК , които са били избити и сега ги възраждат.  Айде със здраве 
|
|
« Last Edit: October 16, 2009, 08:30:33 AM by randol »
|
|
|
|
|
|