Ariman
|
 |
« Reply #75 on: June 16, 2015, 11:27:32 AM » |
|
"На бай онзи кучето му прибутваха храната с пръчка до него, защото не можеше да се приближи човек  " Какъв би бил смисъла от това ?!
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #76 on: June 16, 2015, 11:35:39 AM » |
|
Ariman... Искам да прочета подобни истории, за подобни зли кучета КК или да видя снимки някакви.. Какъв смисъл и какво лошо?  В други теми има вметнати такива имена на зли кучета, като Мишо(лудия) Тито примерно (само него съм запомнил). Ще ми се да знам за още някое или да видя снимка, нищо повече 
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #77 on: June 16, 2015, 11:37:20 AM » |
|
Друго питам. 
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #78 on: June 16, 2015, 11:39:24 AM » |
|
"На бай онзи кучето му прибутваха храната с пръчка до него, защото не можеше да се приближи човек  " Какъв би бил смисъла от това ?! Ако питаш какъв би бил смисъла да не може дори собственика да отиде до кучето си, отговора е ясен - никакъв. Аз не бих искал такова куче, но знам 1 такова тук в нашия район, но собственика си му е виновен за това.
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #79 on: June 16, 2015, 11:45:37 AM » |
|
Ето за това питах. 
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #80 on: June 16, 2015, 11:48:47 AM » |
|
Ето за това питах.   А между другото и за още 1 куче прочетох, че е такова лудо и злобно- Бяла роза, дано да не се бъркам нещо.
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #81 on: June 16, 2015, 12:29:00 PM » |
|
Е хайде споменете 2-3 де  Знам , че има много запознати отблизо с "лоши" КК 
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #82 on: June 16, 2015, 15:26:16 PM » |
|
Такива истории ще слушаме само в минало време май, сега е модерно да са социализирани и възпитани и вече почти не може да чуеш чак за толкова злобно куче. А и Ариман е прав, че няма смисъл да е толкова откачено, че да не допуска и собственика, на чужди хора да е люто съм съгласен, но не и срещу собственика, просто такова куче, което недопуска и теб ще ти е непотребно и даже е съмнително дали и за разплод ще става - как ще му пуснеш кучка ако вместо да се интересува от нея иска да яде теб  На мен са ми слабост и много харесвам злобните и сериозни кучета, ама да са злобни на чужди хора, на други кучета, на дивеч и т.н., не и да ми посягат на мен  Може би заради това са малко и подобните истории от близкото минало, такива кучета са били избягвани защото са били неконтролируеми и съответно опасни. Има няколко такива известни кучета, но на тях са успявали по някакъв начин да пускат кучки и са ги гледали за разплод, но като цяло са редки подобни случаи. Иначе има примери за изключително злобни срещу непознати хора, но в същото време напълно спокойни, в някои моменти дори лигави, със собственика си кучета - е такива харесвам аз и мога да се похваля, че съм виждал няколко подобни на живо 
|
|
« Last Edit: June 16, 2015, 15:27:30 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #83 on: June 16, 2015, 17:45:09 PM » |
|
Да Краси, такива кучета, като от последното ти изречение много много ми харесват. Моля ти се дай примери за кои кучета става въпрос 
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #84 on: June 16, 2015, 19:13:45 PM » |
|
Ами най-ярките примери, за подобно поведение, в които лично съм се убедил и видял на живо са Шабан-Мугленския и Горан 1 ТоПо, кучета, за които думичката "назад" не съществува, изправени лице в лице с вражески елемент са готови на всичко, няма страх, няма пощада! В същото време към собствениците си са като агънца, спокойни, без да проявяват никаква агресия, позволяващи да бъдат пипане навсякъде - уникални песове! Шабан се търкаляше като кутре пред Тошко ама я да опита да се приближи друг - стой та гледай чудо! Същото и с Горан 1 - както се пеняви срещу теб, така като го доближи Мариян/собственика му/ и отива да се умилква и гушка като кутрак! Има естествено и други доста сериозни кучета, някои съм виждал, за други само съм слушал, но най-ярко впечатление от типа "за едни лъв, за други агне" в мен са оставили горните два хубостника - олицетворение на Каракачанското куче 
|
|
« Last Edit: June 16, 2015, 19:20:26 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #85 on: June 16, 2015, 19:18:46 PM » |
|
Краси, за този какво ще кажеш  
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #86 on: June 16, 2015, 19:28:06 PM » |
|
Хе-хе, мислех си и за него, ама тоя попада в малко по-друга графа, кат се ядоса и много много не цепи басма и не мисли в яда си кой може да гризне...... Иначе ако няма дразнители си е разбран, ама ако няма......... Шабан никога не би посегнал на Тошко/поне докато беше при него/, докато Гривака ми е малко съмнителен....... 
|
|
« Last Edit: June 16, 2015, 19:32:48 PM by DonKrasi »
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #87 on: June 16, 2015, 19:52:34 PM » |
|
Нека не забравяме, че умерената злоба е качеството, което трябва да отличава КК от други работни породи. Или поне така се споменава във филмчето по нова тв.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #88 on: June 16, 2015, 20:02:22 PM » |
|
Епа ние с гошо_луд за какво говорим досега  Нали точно затова, амаа за мен умерена агресия е да мога аз да го хвана, да му бръкна в устата и т.н. да се разпореждам с него, ама това не значи, че ако докопа чужд човек не трябва да го сръфа 
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #89 on: June 16, 2015, 20:40:38 PM » |
|
Ами най-ярките примери, за подобно поведение, в които лично съм се убедил и видял на живо са Шабан-Мугленския и Горан 1 ТоПо, кучета, за които думичката "назад" не съществува, изправени лице в лице с вражески елемент са готови на всичко, няма страх, няма пощада! В същото време към собствениците си са като агънца, спокойни, без да проявяват никаква агресия, позволяващи да бъдат пипане навсякъде - уникални песове! Шабан се търкаляше като кутре пред Тошко ама я да опита да се приближи друг - стой та гледай чудо! Същото и с Горан 1 - както се пеняви срещу теб, така като го доближи Мариян/собственика му/ и отива да се умилква и гушка като кутрак! Има естествено и други доста сериозни кучета, някои съм виждал, за други само съм слушал, но най-ярко впечатление от типа "за едни лъв, за други агне" в мен са оставили горните два хубостника - олицетворение на Каракачанското куче  Направо ми е мечта да имам такова КК.. Между другото бях чел в една тема, не помня в коя, един пост на dandi, че истинското куче според нея трябва да е умно, сдържано и да умее да взима решение и да различава заплаха от добро. Имам такова куче в момента, учудва ме понякога, все едно разбира като човек, но за съжаление е друга порода.. Дано малкото ми КК стане такова 1 ден, както ти Краси казваш, за мен агънце, за другите лъв  ПП: Тук 1 познат, не знам какви методи на дразнене е предприел и какво е правил с неговото КК, но от повече от година стои вързано на овчарника с 1 синджир 3 метра и не може никой да го отвърже, хранят го с подхвърляне и е нещо страшно, свръх злоба, но абсолютно неконтролируема за съжалние, или според мен едно просто безполезно куче, за каквато и да е дейност....
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
|