KaraKitan
|
 |
« on: May 06, 2012, 11:23:48 AM » |
|
М.А.К.К. организира за пети път традиционният Национален събор-преглед на Каракачанското куче - Рожен 2012
Място: с.Проглед , Прогледските ливади Време: 12 май 2012г. Записване на кучета за участие в прегледа: на тел.0878 888526, както и в деня на провеждане от 9.00 до 10.30ч. Начало на оценяване: 11.00ч.
Ще има гиздаво стадо, гайди, чеверме и кръшни хора! Очакваме ви !
|
|
« Last Edit: November 01, 2012, 21:42:40 PM by KaraKitan »
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #1 on: May 06, 2012, 13:35:11 PM » |
|
Много добре,дано се получи хубав събор с много хора  Време: 12 май 2011г/неделя/. Обаче 12 май се пада събота,а и е 2012 
|
|
« Last Edit: May 06, 2012, 13:38:34 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #2 on: May 06, 2012, 16:24:26 PM » |
|
Грешката с годината е корегирана. 
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #3 on: May 06, 2012, 16:39:25 PM » |
|
Годината добре,ама 12 май се пада събота освен ако календара ви не е сгрешен  П.П. Проглед,да позная ли чие ще бъде стадото 
|
|
« Last Edit: May 06, 2012, 16:42:00 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #4 on: May 07, 2012, 07:27:32 AM » |
|
Колеги и приятели на Каракачанското куче, поради разместване в календара на предвидените изложби, традиционната изложба на Роженските поляни няма как да се състои в предвидения ден от месец юни, защото ливадите в този период ще се ползват за косене. А и поради факта че има много малко време след изложбата в Железница, с местната група "Родопи" към МАКК, решихме да направим събор в Проглед, този път не толкова за кучетата, а за хората запленени от идеята за съхраняването на Каракачанското куче. Всеки знае че на изложба, не остава време за приказки и раздумки и целта на този събор е именно това. През деня на обяд в местността Прогледски ливади ще има чеверме и гайди. За целта има маси и навеси за хората, всеки може да си носи за ядене и пиене какво му душа иска, и всеки гост ще може да опита от родопското чеверме. Вечерта е предвиден купон за тези които искат да останат в Проглед. Сбирката ще е в ресторанта на "Вила Проглед". В селото има достатъчно голяма леглова база в семейни вили и къщи за гости, така че може да се резервират местата по отрано. За справки използвайте интернет и за всеки случай телефона на Даниела Чакърова:0878 888526. Нека да се позабавляваме както трябва! 
|
|
|
|
|
|
|
perelik
|
 |
« Reply #5 on: May 07, 2012, 10:49:43 AM » |
|
Колеги и приятели на Каракачанското куче, поради разместване в календара на предвидените изложби, традиционната изложба на Роженските поляни няма как да се състои в предвидения ден от месец юни, защото ливадите в този период ще се ползват за косене. А и поради факта че има много малко време след изложбата в Железница, с местната група "Родопи" към МАКК, решихме да направим събор в Проглед, този път не толкова за кучетата, а за хората запленени от идеята за съхраняването на Каракачанското куче. Всеки знае че на изложба, не остава време за приказки и раздумки и целта на този събор е именно това. През деня на обяд в местността Прогледски ливади ще има чеверме и гайди. За целта има маси и навеси за хората, всеки може да си носи за ядене и пиене какво му душа иска, и всеки гост ще може да опита от родопското чеверме. Вечерта е предвиден купон за тези които искат да останат в Проглед. Сбирката ще е в ресторанта на "Вила Проглед". В селото има достатъчно голяма леглова база в семейни вили и къщи за гости, така че може да се резервират местата по отрано. За справки използвайте интернет и за всеки случай телефона на Даниела Чакърова:0878 888526. Нека да се позабавляваме както трябва!  Е хубава работа! Как може да смените датите за събора в Рожен по този начин?!?!?! Годишния календар беше обявен преди месеци и аз съм разгласил на сума ти приятели (от София, Смолян, Хасково, Гърция и Англия....) да се готвят за 02 ЮНИ 2012; отпуска си взехе за този период; квартири за нощуване си бяхме уредили...и за капак снощи се връщам с кучето и семейството от Горна Арда и Смилян, барем да бяхме останали до другата седмица..... .....е па може ли на връх Гегьовден да сменяте календара – хората са или на баира, или на маса а вие променяте календара! Нямам думи.... Разбирам доводите за коситбата на поляните и т.н, ама това се вика малко толкова „къс пас”, та по-къс не може да е. Какво да ви кажа много ни е болно сега и ако някой не измисли телепортацията и машината на времето до идната събота не виждам как бихме дошли. Моля организаторите да вземат тези мои споделени лични терзания на сериозно, че може да не съм само аз и компания. Поздрави
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #6 on: May 07, 2012, 11:35:20 AM » |
|
Изместването на изложбата в Железница по-назад от първоначално планираното, доведе до разместване и в останалата програма. Принципно Роженската проява е винаги ден около или на Гергьовден. Същевременно предхождащата я изложба в Железница се провеждаше в средата на април и така се получаваха 20 дена разлика между двете. Тази година Софийската проява по искане на местната група бе изместена с 1 седмица назад. А впоследствие изтеглена и с още седмица защото съвпадна със съботен работен ден. От друга страна след Гергьовден стадата в Родопите се качват на лятна паша, а ливадите започват да се бранят. Та така се стигна до "късия пас", за което се извиняваме. Плана за 2013г. ще се изработи през декември и изложбата на Рожен ще се върне на традиционната си дата.
|
|
« Last Edit: May 07, 2012, 11:36:15 AM by KaraKitan »
|
|
|
|
|
perelik
|
 |
« Reply #7 on: May 07, 2012, 12:00:50 PM » |
|
Каракитане, ясни са ми нещата дето ги пишеш. Аз самия се чудех дали 2 юни не е вече късно, ама по едно време знам, че дори хората се бяха притеснили снега до кога ще е..., та като се обяви тук във форума датата 2-ри юни я взех за сериозно.
Просто адски ме е яд (и не само мен), че вече имам организация да водя хора и кучета на събитието в началото на юни, а сега ще трябва да пропуснем.
Пожелавам ви успех и спорна организция, а на всички, които ще отидат много хубаво да си изкарат, па догодина дано се получи и ние да дойдем.
|
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #9 on: May 08, 2012, 07:27:44 AM » |
|
За жалост и аз като perelik бях направил организация за юни,но таз събота няма да мога да дойда  Приятно изкарване на всички 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #10 on: May 11, 2012, 19:19:14 PM » |
|
Не искам да ви плаша но тези които ще идват си вземете топли дрехи,цяла седмица вали всеки ден и е хладно.В момента пак яко вали 
|
|
|
|
|
|
|
pitbul
|
 |
« Reply #11 on: May 13, 2012, 12:01:20 PM » |
|
квостава бе хора,никой ли не е ходил,никой ли не е снимал 
|
|
|
|
|
|
|
atanas_dargov
Jr. Member

|
 |
« Reply #12 on: May 13, 2012, 19:50:44 PM » |
|
и аз тва питам... 
|
|
|
|
Никога не се чеши там, където не те сърби.!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #13 on: May 13, 2012, 20:00:47 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #14 on: May 14, 2012, 12:36:35 PM » |
|
Краси,май нацели,прегоряло е чевермето зарад раздумката и за това няма снимки 
|
|
|