Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 11, 2025, 13:29:54 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 653123 times)
0 Members and 24 Guests are viewing this topic.
milkojor
Sr. Member

« Reply #945 on: February 06, 2009, 08:34:59 AM »

явно някой хора си мислят че бок е от 100години само че за КК се говвори че е кучето което е било с каракачаните по нашите земи а даже съм чел че още с траките е дошло

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
ТИТО
Hero Member

« Reply #946 on: February 06, 2009, 15:47:36 PM »

`Явно  не си дочел добре ,че по произход каракачаните са траките които са живели по нашите земи.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
milkojor
Sr. Member

« Reply #947 on: February 06, 2009, 17:11:34 PM »

еми пак правилно съм написал но благодаря за поправката clap

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
Halibryam
Newbie
*

« Reply #948 on: February 06, 2009, 22:35:27 PM »

Koito  kazva  che  kucheto  e   na  karakachanite    dava  lise  podkup   kato  na  izborite      ako  davat   da   se  vklucha  i  az
borislav
Newbie
*

« Reply #949 on: February 07, 2009, 08:34:02 AM »

Тракийския произход на каракачаните е само версия ,за която няма доказателства.Траките и македоните/етнос образуван от няколко тракийски и едно илирийско племе/ са родствени на пелазгите,които са приети за най старото познато население на Балканите,а гърците са по късни пришълци от Египет и Палестина,според гръцките историци.Според неофициални генетически изследвания 60 процент. от днешните българи носят тракийски гени по мъжката Y-хромозома и 28 процента келтски по женска линия/митохондриалната ДНК/.Така,че кой с какви кучета е дошъл на Балканите и какви е заварил е много спорен въпрос.Александър Велики по време на походите си е донесъл кучета доста по различни от местните,които са повлияли сериозно на тогавашната популация.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #950 on: February 07, 2009, 12:01:24 PM »

Ti da ne si onj borislav ot Goce Del4ev  confused Ti 6te da si 6tom vsi4ko i ku4etata i horata stanaha makedonski  lol Mom4e ti purvo se nau4i da pravi6 ocenki na ku4etata- 6toto nali si sudj v BOK  lol lol lol da ni pazi gospod ot ocenkata ti.. a posle stani istorik i pravi prou4vanij. No ne v tazi tema Wink 
borislav
Newbie
*

« Reply #951 on: February 07, 2009, 16:57:22 PM »

Братко,аз не правя изследвания щото не съм учен,а цитирам резултати от направени такива.Какво македонско ти е в главата незнам,това са сведения от гръцки историци.Ако си направиш труда и ти можеш да ги прочетеш,но търсиш интрига според мен.Между другото ти не ме познаваш ,а ми правиш характеристика ,мисля че малко прибързваш.Поздрав!
petko
Hero Member

« Reply #952 on: February 07, 2009, 18:18:24 PM »

Тракийския произход на каракачаните е само версия ,за която няма доказателства.Траките и македоните/етнос образуван от няколко тракийски и едно илирийско племе/ са родствени на пелазгите,които са приети за най старото познато население на Балканите,а гърците са по късни пришълци от Египет и Палестина,според гръцките историци.Според неофициални генетически изследвания 60 процент. от днешните българи носят тракийски гени по мъжката Y-хромозома и 28 процента келтски по женска линия/митохондриалната ДНК/.Така,че кой с какви кучета е дошъл на Балканите и какви е заварил е много спорен въпрос.Александър Велики по време на походите си е донесъл кучета доста по различни от местните,които са повлияли сериозно на тогавашната популация.
ti da ne si bil tam be kogato gi e donesul lol ...makedonite ne sa li gurci vse pak ,az taka gi znam ,kato spartancite kato atinianite kato mikenci i prochee ,aleksandyr  ne e li gryk?

pp borislave i az sym chuval che e donesul ,ne pomnia kude sum go chel,obache chel li si che sa "povliali seriozno na populaciata" zashtot az si go mislia taka toi vse pak e car i edva li tezi damazluci sa otishli po kosharite ?ot edna strana ot druga toi edva li gi e polzval za oharana na stada vuobshte ,mai za voina i ohrana gi e polzval nali ? ..i da ne zabraviame che okolo aleksandur ima mnogo mitove,prisushti za velikite hora  ,samo si pomisli za konia mu 
« Last Edit: February 07, 2009, 18:30:11 PM by petko » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
ТИТО
Hero Member

« Reply #953 on: February 07, 2009, 19:01:27 PM »

На мен ми е определено много интересно как някои хора оспорват за кучето-народноста..произхода.Абе Българи -юнаци ,дето се вика след толкова преминаващи през България е трудно 100%,човек да бъде сигурен ,че е Българин.Българин,трак,славянин-последно какви сме ние???-такива са ни и кучетата.Балкански отродия,които народа заради приноса на каракачаните е нарекъл така-каракачанско куче.КАкво има толкова да се пънем като магарета на баир.И на мен ми се искаше навремето да се казва БОК-ама как да прикрием цяла една история.Мога ли да кажа на черното бяло-не мога...

Тракийския произход на каракачаните е версия

ТИТО
Hero Member

« Reply #954 on: February 07, 2009, 19:07:04 PM »

На мен ми е определено много интересно как някои хора оспорват за кучето-народноста..произхода.Абе Българи -юнаци ,дето се вика след толкова преминаващи през България е трудно 100%,човек да бъде сигурен ,че е Българин.Българин,трак,славянин-последно какви сме ние???-такива са ни и кучетата.Балкански отродия,които народа заради приноса на каракачаните е нарекъл така-каракачанско куче.КАкво има толкова да се пънем като магарета на баир.И на мен ми се искаше навремето да се казва БОК-ама как да прикрием цяла една история.Мога ли да кажа на черното бяло-не мога...

Тракийския произход на каракачаните е "само"версия.Така ти се иска на теб да е  borislav ..но явно не  е така..
 има и още инфо на:http://www.omda.bg/bulg/common/narod1.htm   ,всичко това само версия ли е?

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #955 on: February 07, 2009, 20:42:55 PM »

Братко,аз не правя изследвания щото не съм учен,а цитирам резултати от направени такива.Какво македонско ти е в главата незнам,това са сведения от гръцки историци.Ако си направиш труда и ти можеш да ги прочетеш,но търсиш интрига според мен.Между другото ти не ме познаваш ,а ми правиш характеристика ,мисля че малко прибързваш.Поздрав!
koi e toj u4en  confused imeto da be6e spomenal pone ama akul  lol ne te poznavam i ne gorj ot jelanie  Wink takiva prostaci kato teb 6to se pravat na kinolozi- prestavj6 lisi si dokude 6te stigne BOK lol lol pone ne  drunkai gluposti da ne ti se smejt horata za novata istorij lol vse pak ti si sudj v BOK, druj se na nivo i si gledai bokovete - malko po temata  clap
borislav
Newbie
*

« Reply #956 on: February 08, 2009, 14:24:42 PM »

Петко,мисля че доста го обърнахме на история.Тези исторически сведения ги написах,щото мисля че имат връзка с кучетата.Като писах ,че Александър е донесъл не значи че сам той го е направил.Според сведенията над 8000 войника главно македони ,траки и илири ,които не са се считали за чуждонаемна войска са били неотлъчно до царя.А за това ,че македоните не са гърци и древногръцките историци не го оспорват....виж Херодот,Страбон...проф Ганчо Ценов историк работил в Берлинския университет в началото на миналия век.Това за каракачаните може да е вярно ,но може и да не е,за това мисля че до този момент е само версия.Поздрав!
petko
Hero Member

« Reply #957 on: February 08, 2009, 15:32:00 PM »

Петко,мисля че доста го обърнахме на история.Тези исторически сведения ги написах,щото мисля че имат връзка с кучетата.Като писах ,че Александър е донесъл не значи че сам той го е направил.Според сведенията над 8000 войника главно македони ,траки и илири ,които не са се считали за чуждонаемна войска са били неотлъчно до царя.А за това ,че македоните не са гърци и древногръцките историци не го оспорват....виж Херодот,Страбон...проф Ганчо Ценов историк работил в Берлинския университет в началото на миналия век.Това за каракачаните може да е вярно ,но може и да не е,за това мисля че до този момент е само версия.Поздрав!
az dokolko znam tova za karakachanite e proetata versia a ne prosto edna ot tiah ,dmek istinata dokolkoto moje da se predpolaga che e nepogreshima ,vinagi sum kazval che istoriata e nai falshificiranata nauka

makedonite...(shto e bez "c" ) po vreme na aleksandyr spored gyrcite ne sa gurci taka li? samia toi e makedonec ,no ne gruk taka li?
az pa znam che tochno toi go e napravil,ne voinicite mu a toi ,kazvat che e bil fen na molosite  i che e izpolzval takiva kucheta za voina .kazvai be chovek ,dori da ne si siguren

.i drygo chuval li si aleksandyr da e imal 5 000 armia planinci ot ahrida ?

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #958 on: February 08, 2009, 16:20:27 PM »

Gan4o Cenov  confused Mi 6to ne citira kvo kazva za pra- bulgarite  Wink ili nesi stigndl do tam o6te  lol Petko e prav moje da si drunka6 kakto ti e izgodno  lol
petko
Hero Member

« Reply #959 on: February 08, 2009, 16:23:38 PM »

Gan4o Cenov  confused Mi 6to ne citira kvo kazva za pra- bulgarite  Wink ili nesi stigndl do tam o6te  lol Petko e prav moje da si drunka6 kakto ti e izgodno  lol
niamah vpredvid obache tochno tova

Pages: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 79
  Print  

Jump to: