milkojor
|
|
« Reply #945 on: February 06, 2009, 08:34:59 AM » |
|
явно някой хора си мислят че бок е от 100години само че за КК се говвори че е кучето което е било с каракачаните по нашите земи а даже съм чел че още с траките е дошло
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #946 on: February 06, 2009, 15:47:36 PM » |
|
`Явно не си дочел добре ,че по произход каракачаните са траките които са живели по нашите земи.
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
milkojor
|
|
« Reply #947 on: February 06, 2009, 17:11:34 PM » |
|
еми пак правилно съм написал но благодаря за поправката
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
Halibryam
Newbie
|
|
« Reply #948 on: February 06, 2009, 22:35:27 PM » |
|
Koito kazva che kucheto e na karakachanite dava lise podkup kato na izborite ako davat da se vklucha i az
|
|
|
|
|
|
|
borislav
Newbie
|
|
« Reply #949 on: February 07, 2009, 08:34:02 AM » |
|
Тракийския произход на каракачаните е само версия ,за която няма доказателства.Траките и македоните/етнос образуван от няколко тракийски и едно илирийско племе/ са родствени на пелазгите,които са приети за най старото познато население на Балканите,а гърците са по късни пришълци от Египет и Палестина,според гръцките историци.Според неофициални генетически изследвания 60 процент. от днешните българи носят тракийски гени по мъжката Y-хромозома и 28 процента келтски по женска линия/митохондриалната ДНК/.Така,че кой с какви кучета е дошъл на Балканите и какви е заварил е много спорен въпрос.Александър Велики по време на походите си е донесъл кучета доста по различни от местните,които са повлияли сериозно на тогавашната популация.
|
|
|
|
|
|
|
|
borislav
Newbie
|
|
« Reply #951 on: February 07, 2009, 16:57:22 PM » |
|
Братко,аз не правя изследвания щото не съм учен,а цитирам резултати от направени такива.Какво македонско ти е в главата незнам,това са сведения от гръцки историци.Ако си направиш труда и ти можеш да ги прочетеш,но търсиш интрига според мен.Между другото ти не ме познаваш ,а ми правиш характеристика ,мисля че малко прибързваш.Поздрав!
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #952 on: February 07, 2009, 18:18:24 PM » |
|
Тракийския произход на каракачаните е само версия ,за която няма доказателства.Траките и македоните/етнос образуван от няколко тракийски и едно илирийско племе/ са родствени на пелазгите,които са приети за най старото познато население на Балканите,а гърците са по късни пришълци от Египет и Палестина,според гръцките историци.Според неофициални генетически изследвания 60 процент. от днешните българи носят тракийски гени по мъжката Y-хромозома и 28 процента келтски по женска линия/митохондриалната ДНК/.Така,че кой с какви кучета е дошъл на Балканите и какви е заварил е много спорен въпрос.Александър Велики по време на походите си е донесъл кучета доста по различни от местните,които са повлияли сериозно на тогавашната популация.
ti da ne si bil tam be kogato gi e donesul ...makedonite ne sa li gurci vse pak ,az taka gi znam ,kato spartancite kato atinianite kato mikenci i prochee ,aleksandyr ne e li gryk? pp borislave i az sym chuval che e donesul ,ne pomnia kude sum go chel,obache chel li si che sa "povliali seriozno na populaciata" zashtot az si go mislia taka toi vse pak e car i edva li tezi damazluci sa otishli po kosharite ?ot edna strana ot druga toi edva li gi e polzval za oharana na stada vuobshte ,mai za voina i ohrana gi e polzval nali ? ..i da ne zabraviame che okolo aleksandur ima mnogo mitove,prisushti za velikite hora ,samo si pomisli za konia mu
|
|
« Last Edit: February 07, 2009, 18:30:11 PM by petko »
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #953 on: February 07, 2009, 19:01:27 PM » |
|
На мен ми е определено много интересно как някои хора оспорват за кучето-народноста..произхода.Абе Българи -юнаци ,дето се вика след толкова преминаващи през България е трудно 100%,човек да бъде сигурен ,че е Българин.Българин,трак,славянин-последно какви сме ние???-такива са ни и кучетата.Балкански отродия,които народа заради приноса на каракачаните е нарекъл така-каракачанско куче.КАкво има толкова да се пънем като магарета на баир.И на мен ми се искаше навремето да се казва БОК-ама как да прикрием цяла една история.Мога ли да кажа на черното бяло-не мога...
Тракийския произход на каракачаните е версия
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
|
« Reply #954 on: February 07, 2009, 19:07:04 PM » |
|
На мен ми е определено много интересно как някои хора оспорват за кучето-народноста..произхода.Абе Българи -юнаци ,дето се вика след толкова преминаващи през България е трудно 100%,човек да бъде сигурен ,че е Българин.Българин,трак,славянин-последно какви сме ние???-такива са ни и кучетата.Балкански отродия,които народа заради приноса на каракачаните е нарекъл така-каракачанско куче.КАкво има толкова да се пънем като магарета на баир.И на мен ми се искаше навремето да се казва БОК-ама как да прикрием цяла една история.Мога ли да кажа на черното бяло-не мога...
Тракийския произход на каракачаните е "само"версия.Така ти се иска на теб да е borislav ..но явно не е така.. има и още инфо на:http://www.omda.bg/bulg/common/narod1.htm ,всичко това само версия ли е?
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
|
« Reply #955 on: February 07, 2009, 20:42:55 PM » |
|
Братко,аз не правя изследвания щото не съм учен,а цитирам резултати от направени такива.Какво македонско ти е в главата незнам,това са сведения от гръцки историци.Ако си направиш труда и ти можеш да ги прочетеш,но търсиш интрига според мен.Между другото ти не ме познаваш ,а ми правиш характеристика ,мисля че малко прибързваш.Поздрав!
koi e toj u4en imeto da be6e spomenal pone ama akul ne te poznavam i ne gorj ot jelanie takiva prostaci kato teb 6to se pravat na kinolozi- prestavj6 lisi si dokude 6te stigne BOK pone ne drunkai gluposti da ne ti se smejt horata za novata istorij vse pak ti si sudj v BOK, druj se na nivo i si gledai bokovete - malko po temata
|
|
|
|
|
|
|
borislav
Newbie
|
|
« Reply #956 on: February 08, 2009, 14:24:42 PM » |
|
Петко,мисля че доста го обърнахме на история.Тези исторически сведения ги написах,щото мисля че имат връзка с кучетата.Като писах ,че Александър е донесъл не значи че сам той го е направил.Според сведенията над 8000 войника главно македони ,траки и илири ,които не са се считали за чуждонаемна войска са били неотлъчно до царя.А за това ,че македоните не са гърци и древногръцките историци не го оспорват....виж Херодот,Страбон...проф Ганчо Ценов историк работил в Берлинския университет в началото на миналия век.Това за каракачаните може да е вярно ,но може и да не е,за това мисля че до този момент е само версия.Поздрав!
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #957 on: February 08, 2009, 15:32:00 PM » |
|
Петко,мисля че доста го обърнахме на история.Тези исторически сведения ги написах,щото мисля че имат връзка с кучетата.Като писах ,че Александър е донесъл не значи че сам той го е направил.Според сведенията над 8000 войника главно македони ,траки и илири ,които не са се считали за чуждонаемна войска са били неотлъчно до царя.А за това ,че македоните не са гърци и древногръцките историци не го оспорват....виж Херодот,Страбон...проф Ганчо Ценов историк работил в Берлинския университет в началото на миналия век.Това за каракачаните може да е вярно ,но може и да не е,за това мисля че до този момент е само версия.Поздрав!
az dokolko znam tova za karakachanite e proetata versia a ne prosto edna ot tiah ,dmek istinata dokolkoto moje da se predpolaga che e nepogreshima ,vinagi sum kazval che istoriata e nai falshificiranata nauka makedonite...(shto e bez "c" ) po vreme na aleksandyr spored gyrcite ne sa gurci taka li? samia toi e makedonec ,no ne gruk taka li? az pa znam che tochno toi go e napravil,ne voinicite mu a toi ,kazvat che e bil fen na molosite i che e izpolzval takiva kucheta za voina .kazvai be chovek ,dori da ne si siguren .i drygo chuval li si aleksandyr da e imal 5 000 armia planinci ot ahrida ?
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
|
« Reply #958 on: February 08, 2009, 16:20:27 PM » |
|
Gan4o Cenov Mi 6to ne citira kvo kazva za pra- bulgarite ili nesi stigndl do tam o6te Petko e prav moje da si drunka6 kakto ti e izgodno
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #959 on: February 08, 2009, 16:23:38 PM » |
|
Gan4o Cenov Mi 6to ne citira kvo kazva za pra- bulgarite ili nesi stigndl do tam o6te Petko e prav moje da si drunka6 kakto ti e izgodno niamah vpredvid obache tochno tova
|
|
|
|
|
|
|
|