Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: XII Национална изложба на Каракачански кучета, 22 април 2023г. с.Железница - фотогалерия, резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 11, 2025, 13:36:53 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 653142 times)
0 Members and 24 Guests are viewing this topic.
KARA
Full Member

« Reply #930 on: February 05, 2009, 13:18:42 PM »

БОК-е новоизмислено име. excl
КК-е новопатентована порода. excl
Коя е вярната посока-кое е старото куче. confused
Тези които сега бягат-не си ли си помислял че може да се съберат и да се обединят. naughty
Черни овце има навсякъде-вашите МОКК ли ги наричате-защо се отделиха от МААК confused
''Това, което прави живота интересен,е възможността да осъществиш мечтата си.''
Това че моите възгледи и цели не съвпадат с вашите-не означава че моя път е грешен. no
Грешката ми е може би само една-че пиша тук защото ако на всички целта им беше-КУЧЕТО- както навсякъде пишат-то правилното име отдавна да беше намерено. excl
STARTER
Hero Member

« Reply #931 on: February 05, 2009, 13:48:54 PM »

Правилно и грешно име няма и ти самата го знаеш.

Кучето е познато повсеместно с едно име, както и ти самата си казвала.
Новото име дори ти го знаеш от скоро. И това си казвала.
Каракачанското куче е патентовано от народа и никой не може да му вземе този патент.

Мойте цели са кучето да бъде запазено във вида и с името, с който сме го заварили. Щом това не съвпада с твоя път, то за мен е грешен.
Ако се бориш за това, то пътя ти е правилен, без значение името.

И няма смисъл да намесваш проблеми от организационно естество. Говорим за отношение към кучетата.
KARA
Full Member

« Reply #932 on: February 05, 2009, 14:05:01 PM »

Правилно и грешно име няма и ти самата го знаеш.

Кучето е познато повсеместно с едно име, както и ти самата си казвала.
Новото име дори ти го знаеш от скоро. И това си казвала.
Каракачанското куче е патентовано от народа и никой не може да му вземе този патент.

Мойте цели са кучето да бъде запазено във вида и с името, с който сме го заварили. Щом това не съвпада с твоя път, то за мен е грешен.

И няма смисъл да намесваш проблеми от организационно естество. Говорим за отношение към кучетата.

-------------------------------------------
Малкото хора, дето са против това напускат кораба или остават изолирани, защото не пасват към тея цели.
----------------------------------------------
 confused
И няма смисъл да намесваш проблеми от организационно естество.
 confused
------------------------------------
Отговорът и запитването ми беше по твоя коментар-но май Ви е болна тема-разцеплението.
Или пък си пишете и си отговаряте само на това което ви отърва. naughty

Това че съм във форума за КК-не очначава че ти ще ми кажеш какво да пиша.
Това за повсеместното название-спорът е много голям.
Народа който го е патентовал-от кого и колко хора се състои-анкета на целия народ ли направихте. confused
Хайде стига толкова-че нямат край споровете-тъпче се на едно място.
Остани си със здраве-и всичко добро.
Когато си на гости се съобразяваш с домакина-така че........ cheers

KARA
Full Member

« Reply #933 on: February 05, 2009, 14:41:48 PM »

Знаеш ли какво Ивчо- biggrin
Моята работа е  все едно да вляза в джамията
и да викам колкото глас ми държи-'' БОГ е БЪЛГАРИН ''lol lol  lol
Така че оставям постовете ти без коментар.
Никой не обича опозицията-но тя е фактор да разбереш
на къде отиват нещата. excl

STARTER
Hero Member

« Reply #934 on: February 05, 2009, 14:49:00 PM »

Твоята работа е, като да влезеш в църква и да кажеш, че трябва да казваме аллах вместо господ.

Като си толкова голяма опозиция, що не разкажеш какво те е питал един дядо на Камчия и от какво те е било срам?

Добре, че я има джамията, да има едно място дето можеш да се изкажеш без да те е страх от думите си.
 cheers
KARA
Full Member

« Reply #935 on: February 05, 2009, 14:55:58 PM »

Твоята работа е, като да влезеш в църква и да кажеш, че трябва да казваме аллах вместо господ.

Като си толкова голяма опозиция, що не разкажеш какво те е питал един дядо на Камчия и от какво те е било срам?

Добре, че я има джамията, да има едно място дето можеш да се изкажеш без да те е страх от думите си.
 cheers
Стартер-думите на дядото не са мои думи excl
На всички места се изказвам без да ме е страх excl
Аз казвам Господ-където и да вляза -не се кланям на чужди идоли. excl
------------------------------------------------------------------
 cheers
ШАРО
Sr. Member

Виж галерията

Re:Българско овчарско куче
« Отговор #42 -: Декември 31, 2005, 11:39:35 am » Цитат

--------------------------------------------------------------------------------
Райчев,
Ако наистина някой ден България иска да има куче което да е между всички останали породи кучета в книгите за породите на света -то друг изход според мен няма.В момента ние живеем в Холандия и сме продали тук около 10 кутрета на които след няколко месеца ще поместим снимки за да ги видите.Интересното е че тук никой не знае нищо за каракачан но ако им кажеме за "Bulgaarse herder"което в превод означава"БОК"се досещат хората и за останалите овчарски кучета по Балканите.
-----------------------------------------------
ШАРО
Sr. Member

Виж галерията

Re:Българско овчарско куче
« Отговор #53 -: Декември 31, 2005, 04:40:47 pm » Цитат

--------------------------------------------------------------------------------
хехеххеех

Какво стана тук ?
Аз мисля че това е форум на БОК?НЕ знам кой на кого ще стане член- БОК на влашките кучета /както ги наричат по Самоков/или Дружинката на Седефчев и приятели ще попълват молби за да влязат в БОК но се досещам кой при кого пръв ще иде...
Нека кучетата лаят -кервана си вървииииииииииииии..... super
----------------------------------------
Това също са думи-но не на старец Wink

На  мен ми стиска да пиша в ''джамията''-както определяш вашия форум -а на теб стиска ли ти да дойдеш да пишеш в Църквата  и сам срещу всички да отстояваш позицията си за КК ?
Тук няма тема за БОК-но там има за КК-ако ти стиска ела и пиши. naughty

п.п.Утре ще ти пиша на лични как трима 80-годишни старци на изложбата в Пазарджик-обявиха на всеослушание че кучето е Българско овчарско-искам да го поместиш във всички форуми-щом го е казал старец-трябва да му се вярва. Wink

« Last Edit: February 05, 2009, 19:41:05 PM by KARA » Logged
petko
Hero Member

« Reply #936 on: February 05, 2009, 17:03:29 PM »

на къде отиват нещата.

o az postoiano sym takava  lol lol ,mnogo me kefi kogato niakoi kaje taka ,az da go pitam a naistina li e taka .osobeno kato usetia che onzi samo go kazva a ne go misli naistina

Тук няма тема за БОК-но там има за КК-ако ти стиска ела и пиши.

Wink ako te posreshtna po syshtia nachin ti nikoga ne bi propisla tuk ,oshte predi da e pisla tam startera veche be posreshtnat,takova bi bilo otnoshenieto kum vseki pishesht za kk ,syglasna li si? tam ne moje da se pishe za kakvoto i da e ,ne stava vij ako napishesh karakachanska mandja shte ti pliaskat ,ako napishesh kk shte te iziadyt zashtoto im zvuchi gordo zer ?

daje temata  e v kavichki ,edinstvenoto nazvanie koeto e slojeno v kavichki ,daje ne i poroda a ideia niakva

Каракачанско куче
Форум за поддръжниците на идеята "Каракачанско куче"

Българско овчарско куче
Форум за развъдчици, любители и симпатизанти на Българско овчарско куче

po malkite neshta shte gi poznaete horata ,vano po princip e bezpristrasten
« Last Edit: February 05, 2009, 17:24:46 PM by petko » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #937 on: February 05, 2009, 17:12:56 PM »

kara v bulgaria ima dve porodi kk i vsichki ostanali  cheers

http://www.youtube.com/watch?v=XX-KjkdDozQ&feature=related..za kogo biat kambainte  lol,na umrialo -za nkbok

KARA
Full Member

« Reply #938 on: February 05, 2009, 17:13:45 PM »

на къде отиват нещата.

o az postoiano sym takava  lol lol ,mnogo me kefi kogato niakoi kaje taka ,az da go pitam a naistina li e taka .osobeno kato usetia che onzi samo go kazva a ne go misli naistina

За теб Петко-нямам какво да кажа Wink
Ти можеш и пишеш навсякъде.
Аз приключих с този форум-посрещнаха ме добре-но
 ще си ходя преди да ме изгонят. lol
Поздрави и лека вечер cheers
petko
Hero Member

« Reply #939 on: February 05, 2009, 17:15:23 PM »

ne viarvam da te izgoniat .moje bi se chuvstvash izcherpana :cheers:leka i na teb

pp kara veche ne moga nikude da pisha  lol .tochno zashtoto mojeh
« Last Edit: February 05, 2009, 17:26:24 PM by petko » Logged

Halibryam
Newbie
*

« Reply #940 on: February 05, 2009, 19:34:20 PM »

kara v bulgaria ima dve porodi kk i vsichki ostanali  cheers

http://www.youtube.com/watch?v=XX-KjkdDozQ&feature=related..za kogo biat kambainte  lol,na umrialo -za nkbok
kk   kakvo  znachi    confused
ТИТО
Hero Member

« Reply #941 on: February 05, 2009, 19:45:00 PM »

KARA ,

Защо си мислиш ,че ще впечатлиш някой с нещата които съм писал преди и точно в този форум.Нещата вече се знаят отдавна.Добре съм обяснил как и защо съм го правил многократно.Или мине не мине и пак същия диск.КАжи нещо друго.
  Нокога не съм бил член за разлика от теб на мушеннически клуб като БОК-абсолютно никога.Имах приятели там.Писал съм неверни неща от чиста спортна злоба за да се заяждаме по форумите.Истините са далеч различни обаче.

Не ставай смешна с твърденията си за старците.3-мата старци да не са все рода на Попов?
Кажи ми как им викат същите старци на каракачанските овце и кучета -български планински коне и българска овчарска овца ли?..Абе що си губи времето изобщо човек с такива като теб.Гонела посока тя.Може да гониш друго и да хванеш евентуално но си далеко от посока и цел..
       Давайте гонете целта в БОК-пък може скоро и да ви заприличат кучетата на каракачански..

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
KARA
Full Member

« Reply #942 on: February 05, 2009, 20:09:20 PM »

Давайте гонете целта в БОК-пък може скоро и да ви заприличат кучетата на каракачански..

confused

Аз пък си мисля че по-скоро ти си ги докарал на цвят като БОК-четата. clap
И не бъди груб-мненията истински или не са твои. excl
Знам че истината винаги боли. Wink
Това че ти развъждаш КК породи-овце кучета и коне- не означава че всички в България са такива. no
Ти как им казваш на българските породи коне-овце и кучета-или няма такива. naughty
« Last Edit: February 05, 2009, 20:13:13 PM by KARA » Logged
ТИТО
Hero Member

« Reply #943 on: February 05, 2009, 20:25:47 PM »

И продължаваш да говориш глупости на търкалета..
Моето момиче ,отколко години БОк е порода?-че и цвят да има.Ако една от твоите цели е цвета при мен тази цел е на последно място.НЯма смисъл да ти обеснявам многото разлики.
НАучи се да четеш  а не само да пишеш.На българските породи аз им казвам както са си.Те затова пак подобни на вас ГОЛЕМИ Българи и лудогорското или делиорманско нашо си гонче го прекръстиха пак по български на българско гонче.Абе голяма Българщина ти казвам.Българин съм.Именно затова не смея да затрия това което съм заварил.А вие нали сте по-Българи,гонете целите си с вашите кучета.Скоро ще станат и кучетата ви по-български овчарски и вие още по-големи Българи.Или си мислите ,че когато ги наречете БОК сте по-големи Българи от нас?смешковци.. notworthy

ТИТО
Hero Member

« Reply #944 on: February 05, 2009, 20:29:53 PM »

Я да видим какво пишат историците а и от там кои са предателите и защо?

ВЛАСИ, КУЦОВЛАСИ, КАРАКАЧАНИ
През IV-VII в. славяните се заселват на Балканите. Тук те заварват две големи племенни групи, които са в близко родство помежду си: на север, в днешна Румъния - даките, а на юг от Дунава - траките. Даките и траките са вече романизирани и говорят на простонародно латинско наречие.

В земите на север от Дунава даките асимилират по-малобройните славяни и така възниква румънският народ. На юг от голямата река е обратното - траките са погълнати от славянските племена, основната "съставка" на българския етнос.

Траките, които не са асимилирани от славяните, през средновековието са наречени "власи". Те живеят разпръснати на родове по високите планини на полуострова. По-компактни групи от тях остават единствено в района на гръцката планина Пинд. Именно оттук по-късно те започват да се разселват по всички балкански страни.

Една част от власите, които вероятно са потомци на елинизирани траки, се казват каракачани. Те и днес използват в говора си множество гръцки думи. Романския си език запазват само т. нар. куцовласи. Смята се, че каракачаните са няколко хиляди души, а куцовласите - значително по-малко. В голямото си мнозинство те са православни.

Pages: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 79
  Print  

Jump to: