Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 04:41:31 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 646841 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
goce_07
Hero Member

« Reply #750 on: January 07, 2009, 22:25:10 PM »

мен ще ме по4ваш утре  :biggrin:има хора които са поизморени.
goce_07
Hero Member

« Reply #751 on: January 07, 2009, 22:31:33 PM »

Дънди мислех да си лягам но тъй като си дама ще ти отговоря.не за мене инбридинга не е генотест.познавам един ов4ар който върти кръстоски с санбернар и там син заплоди майка си на която баба и е санбернар и излезоха ку4ета дето няма нищо санбернарско в тях.затова мисля 4е днк теста е истината.
ТИТО
Hero Member

« Reply #752 on: January 07, 2009, 22:33:34 PM »

Тито това за борбеноста съм го 4ул от устата на Николай.имам и свидетел.

Аз наистина започвам да се съмнявам в достоверноста на всичко което пишеш.
Ако аз ти кажа ,че едно от моите кучета е убило 2 мечки само с една лапа -дали и на мен ще повярваш.
Интересни хора сте вие...Ами то ако по този начин се определят мелезите-моите кучета са едни от най-коментираните заедно с кучетата на колеги .Означава ли че,всяко едно хубаво куче е боклук и мелез??? notworthy

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #753 on: January 07, 2009, 22:40:52 PM »

най-ве4е общото излъ4ване на ку4ето ми напомня за кръстоските с санбернар.няма го това изражение което съм запомнил при текезесарските ку4ета навремето и което аз търся и за мен е много важно.може да докараш козинната ,да издокараш стопа но е много трудно да издокараш общото изражение.едно ку4е ако го гледаш на 4асти може отделните 4асти-стоп,козина,уши да изглеждат добре ,но общото впе4атление от ку4ето да е негативно да 4устваш 4е нещо му куца в изражението.вярвам 4е и ти си изпитвал подобни усещания когато си съдел по изложбите.е аз имам такова впе4атление от Буян,това е напълно искренното ми мнение.
Общо взето като чета горното разбирам, че Буян нямал изражението което ти търсиш.  Разбирам те добре. И ние с брат ми търсим определено изражение - физиономия. Съответно има много чисти кучета чиито физиономии не ми пасват, НО забележи НЕ ТВЪРДЯ ЧЕ СА МЕЛЕЗИ само заради това.
Казваш че ти напомня.. Аз продължавам да твърдя че не си прав.
За да избистрим ситуацията ми покажи кръстоски със санбернар за да сравним.
Впрочем черепната структура на главата е най-устойчива на изменения - вкл.стопа и пропорциите муцуна/черепна част. Така че кръстоските в доста поколения ще носят костни белези на санбернара. Особено при близко инбридиране на проверяваният разплодник неминуемо ще се проявят белезите на другата порода. Впрочем това в селекцията се счита за най-добрият тест за наследствеността на разплодника.

п.п. Много смело говориш за ДНК тест, но се опасявам че нямаш и бегла представа за какво иде реч. Така че докато стигнем до лабораториите хайде да почнем с доказани по- конвенционални научни методи като анализ на предци, сибсове и потомци.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #754 on: January 07, 2009, 22:44:38 PM »

не виждам какво не харесваш в моите писания,за разлика от пове4ето хора в форумите аз съм напълно откровен.това което казвам е това което съм 4ул и видял и в това отношение може да ми имаш пълно доверие,и за разлика от тебе не увъртам нещата.аз съм единствения който каза какво и от кого е 4ул конкретно.по този на4ин мога да се скарам с роднините си или да се скарат някои приятели но,въпреки това казах истината.но виждам 4е ти си на принципа щом не е КК нищо не струва
goce_07
Hero Member

« Reply #755 on: January 07, 2009, 22:54:01 PM »

вярно е не съм генен инженер.но такъв тест съществува и мисля 4е е единственият който може да даде пълна гаранция за това дали едно ку4е е мелез.и мисля 4е ако ти и други сте по-добре запознати с него би трябвало да да дете съответните обяснения на хората и да направите вси4ко възможно това да се осъществи.ще се опитам до 2-3 седмици да снимам кръстоските с санбернар за които говорех за да видиш какви хубави стопове и дъги имат.санбернара е 4 поколения назад.дано станат хубави снимки щото ку4етата са с овце и са малко диви.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #756 on: January 07, 2009, 23:01:34 PM »

не виждам какво не харесваш в моите писания,за разлика от пове4ето хора в форумите аз съм напълно откровен.това което казвам е това което съм 4ул и видял и в това отношение може да ми имаш пълно доверие,и за разлика от тебе не увъртам нещата.аз съм единствения който каза какво и от кого е 4ул конкретно.по този на4ин мога да се скарам с роднините си или да се скарат някои приятели но,въпреки това казах истината.но виждам 4е ти си на принципа щом не е КК нищо не струва
goce_07 не променяй фокуса на разговора. Темата е Буян. Ти твърдиш нещо за произхода му с което аз не съм съгласен защото имам точни факти. Искам да чуя твоите доводи заради които защитаваш такава позиция. Не виждам с какво изясняването на нещата тук ще те скарат с роднините ти или с някакви приятели. Буян не е тяхно куче.
Искам доводи по темата. Ти си на ход!

п.п. и не е гот, че се опитваш да се измъкнеш от сериозна дискусия като ми хвърляш обвинението че съм бил "на принципа щом не е кк нищо не струва".  Показал съм достатъчно добре, че за мен всяко чистокръвно овчарско куче си струва.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #757 on: January 07, 2009, 23:13:20 PM »

горенаписаното се отнасяше не за теб а за Тито.а моите доводи ти ги казах 1-това 4е не ми харесва физиономията му и ми прили4а на кръстоска с санбернар 2-това което съм 4ул за него.това е и не видам защо се преповтаряме.скоро ще ходя в Якоруда и ще питам и други хора ще питам и дали сте вземали кутрета от Канза и т.н.мисля 4е съм пределно ясен
Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #758 on: January 07, 2009, 23:14:22 PM »

duel starwars jawdrop bangin puke_ spam chainsaw wc pokey horse taz fart naughty

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #759 on: January 08, 2009, 06:39:23 AM »

Така се ражда истината!!! clap clap clap
goce_07
Hero Member

« Reply #760 on: January 08, 2009, 09:50:39 AM »

именно така ще излезат истините.но не само аз да съм единствения будала ,който казва кой какво му е казал.нека и другите да кажат от кой какво са 4ули за разните мелезаци,а не само да увъртат без конкретни имена.
KARA
Full Member

« Reply #761 on: January 08, 2009, 10:33:59 AM »

Така се ражда истината!!! clap clap clap
Май не четете правилно Kara, кучето какво може да бъде щом предците му са описани като каракачански confused

Д-р Вучков според Вашата логика нас трябва да ни наричат гяури, защото исторически нашите предци по-дълго са били наричани така, отколкото българи – от 1300 години официално съществуване, 700 години под чуждо робство и обезличени. Излиза, че ние 700 години сме били НИЩО спрямо 600 години, че сме били българи. Няма що – изключително издържано „научно” обяснение.

Ще Ви попитам и още нещо-колко истински Каракачани които съм чела че имат и организация-членуват в МАКК excl
Никъде досега не съм прочела те да искат и да отстояват кучето им да се регистрира и назовава с това име-каква е причината-те не са ли хора които отстояват традициите и поминъка си-тяхно право е да си го регистрират с това име excl excl excl

Федерация на културно-просветните дружества на каракачаните в България

Създаване и цели:
През 1991 г. е основано Културно-просветно дружество на каракачаните в България с център в гр. Сливен, което през 1995 г. се преименува на Федерация на културно-просветните дружества на каракачаните в България. През 2003 г. Федерацията обединява двадесет дружества от Берковица, Боров дол, Враца, Вършец, Голямо Чочовен, Горно Сахране, Дупница, Казанлък, Котел, Карлово, Карнобат, Мъглиж, Монтана, Пловдив, Речица, Самоков, Самуилово, Сливен, Сунгурларе и Твърдица. Основните цели на Федерацията, както и на регионалните дружества са да работят за съхраняване на традициите, културното наследство и езика на каракачаните в България и за тяхното популяризиране както сред младежите каракачани, така и сред останалата общественост.
Дейност на Федерацията и регионалните дружества:
Регионалните културно-просветни дружества на каракачаните отговарят за организирането на обучението по майчин език (гръцки), както и за поддържането на фолклорни състави. Дружеството на каракачаните в Сливен и централното ръководство на Федерацията организират всяка година събор, на който наред със забавленията, срещите и популяризирането на традиционната култура на някогашните номади, се обсъждат и съвременните проблеми на каракачанската общност в България, като се прави опит да се ангажира с тях общественото мнение не само у нас, а и в Гърция. За място на провеждане на събора (http://www.bulphoto.com/others.php?pi=196) е определена местността Карандила край Сливен - град, в и около който живеят най-голям брой каракачани. Ежегодното провеждане на каракачанския събор е изключителен стимул за развитие на самодейността, която намира своята сцена именно там. Детски и други фолклорни групи от различни селища с каракачанско население представят традиционни танци, песни, обичаи и игри. По време на събора се организират и конференции, посветени на бита и антропологията, на историята, настоящето и бъдещето на каракачаните.

Партньори:
Общогръцка федерация на каракачаните - Гърция

Основни цели на Федерацията са :

1) Изучаване, пропагандиране и съхраняване историята, културата, традициите и езика на каракачаните;
2) Организиране изучаването на майчиния език- гръцкия език;
3) Подпомагане гражданското образование на младите хора сред каракачаните;
4) Организиране изучаването на фолклора на каракачаните;
5)Защитаване и утвърждаване културните и духовни права на каракачаните в България;
6) Установяване и поддържане контакти със сродни организации от страната и други страни;
7) Изразяване и защита социалните интереси и права на каракачаните;
Cool Работа по създаването на по-добри условия за интегриране на каракачаните в гражданското общество в страната;

Хайде да ми обясните къде тук има нещо което да упоменава  каракачанското куче и неговото запазване като такова excl
Коя е истината-че вие сте по-големи Каракачани и от самите тях ли-жалко-много жалко ако е така.

Вие така ли изглеждате-като тези хора confused confused confused

« Last Edit: January 08, 2009, 10:52:22 AM by KARA » Logged
STARTER
Hero Member

« Reply #762 on: January 08, 2009, 10:50:21 AM »

Кара, така и не можах да разбера какво искаш да кажеш с този пост в темата за мелезите.
Ако говорим за името пак, дето е по-важно за теб от кучето, няма смисъл да започваш...

Достатъчно е да кажем, че му казваме така защото народа ни го е нарекъл така. В бок средите редовно могат да бъдат чути мнения от рода на "...дойде до мен един дядо и ме попита какво е това куче -отговорих му БОК-той се изсмя после се ядоса и ми каза -Ти мен на луд ли ме правиш бе момиче Това е каракачанка -Засрамих се защото той беше прав-Кой ти гледа какво пише в родословието му -Хората си го знаят така..." или "...за съжаление ....тия кучета ги знам като каракачански но когато преди 5 год си вземах ми го додоха като бок иначе дядо ми цял живот е гледал овце и имаше кучета които по нищо не приличат на сегашните..."

Та точно заради това ги наричаме по тоя начин.
Така се търси истината, като не си затваряме очите и си признаваме подобни неща.
Знам, че не е модерно и патриотично да си част от народа. Той е прост, неук и нищо не разбира...
Има за съжаление хора, който не мислят така и за тях са важни традициите и народната памет.
Поздрав на всички тях!
Останалото е плява.
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #763 on: January 08, 2009, 10:53:54 AM »

Тамън що- годе започна някакъв констроктивен разговор, от доста време насам ииии пак се появи някакъв, който дрънка празни приказки, щтото е чул, недочул, пък и препредава глупости  hmm Гоце, след като нямаш факти или си сгрешил се извини и да продължим напред  notworthy в противен случай и този форум става пумийна яма, в който всеки си дрънка глупости  confused
KARA
Full Member

« Reply #764 on: January 08, 2009, 10:59:45 AM »

Има за съжаление хора, който не мислят така и за тях са важни традициите и народната памет. confused confused confused
КОЙ НАРОД-КАРАКАЧАНСКИЯ ЛИ excl excl excl
                            КОИ ТРАДИЦИИ-КАРАКАЧАНСКИТЕ ЛИ excl

STARTER съжалявам-но не знаех че твоите традиции са свързани с тези на Каракачаните-ако е така прав си да ги продължаваш excl
Аз не съм за името-запомни го-но съм Българка и отстоявам Българските традиции.
Виж ти може би си по-голям Каракачанин и от самите тях clap clap clap
пп. Цитатът ми е към д-р Вучков ако не си забелязал excl excl excl
« Last Edit: January 08, 2009, 11:04:09 AM by KARA » Logged
Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 79
  Print  

Jump to: