Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 08, 2025, 23:15:19 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 645853 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #720 on: January 07, 2009, 19:28:24 PM »

много ми е интересна дискусията за Китан,но нали ку4ето е било в Банско,нека банскалии кажат какво знаят зза него.това е най -лесния на4ин.мисля 4е никой не иска да казва истината в прав текст но крайно време е това да стане.хайде хората от Банско са на ход
Goce07 виждам, че пак споменаваш някакви слухове за Китан та се сещам и за друго.
Все искам да те попитам нещо. На мен ми е интересно ти да продължиш със съветите си към Данди, които беше почнал в дог.бг. Ставаше дума за Буян КараКитан. Как трябвало тя да си махне всички негови потомци защото не бил чист. И как ти си имал роднини в Якоруда и те всичко ти били казали за него.
Та ще те подканя - кажи каквото имаш да кажеш за произхода на Буян КараКитан. Ей тук пред всички. Да разцъкаме темата. Кои са тези якорудчани дето знаели всичко за него? Кой? Кога? Къде? И т.н. дет се казва вся и всьо. smile

А банскалиите, които уж знаели нещо за Китан(ако въобще има такива),  ще ги помоля да подкрепят думите си с факти. Например поне да покажат  кучето на снимка в Банско.
Аз знам, че няма как да го направят, защото изпуснатата от Ефтим теория е изпразнена от съдържание още в зародиш. Но ако твърдящите това искат някой да им повярва, нека да покажат нещо черно на бяло.  Wink

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #721 on: January 07, 2009, 19:30:11 PM »

за мене ли4но за да се върви напред ,май трябва да се обмисли компромисно име съ4етание от двете или пък име в което не присъства етни4еско наименование,без зна4ение за каква народност става въпрос.
ТИТО
Hero Member

« Reply #722 on: January 07, 2009, 19:39:13 PM »

Ще се въртим така до небесата и обратно.Някои хора в началото наистина бяха все патриоти от рода на "абе наще дедовци да не са били каракачани"/РАзложани основно/.Големи патриоти-от части и аз съм бъркал така.След това същите започнаха да казват:ДАйте да се обединим -не е най-важно името а кучето.А пък то все името май на хората именно от региона на Гоце и Вано им било проблема.Ами като е името айде направете от името кучета и т.н.
 Какво според теб Гоце е компромисното решение .Българо или пък Македоно-как да се нарече???

п.с МАКК върви все напред -досега доколкото няма стъпка назад.
« Last Edit: January 07, 2009, 19:42:08 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
goce_07
Hero Member

« Reply #723 on: January 07, 2009, 19:40:30 PM »

сега ме караш да набутвам роднините си в нашия спор,което аз много -много не искам.ще ти кажа само едно единият от тях е искал да ти купи Буян (но не заради 4истопородноста biggrin)ако това ще ти помогне да се сетиш тези хора не са помаци.а за съветите към Дънди ,аз все още мисля 4е ако са по4нали да правят селекция на местните им ку4ета щяха да са на по-правилен път.
goce_07
Hero Member

« Reply #724 on: January 07, 2009, 19:49:15 PM »

тито ти май не 4етеш .казах 4е другия вариант име в което да НЕ присъства ЕТНИ4ЕСКО наименование (определение).а име не мога да предложа тъй като това е въпрос който трябва да се реши от вси4ки.този път 4ети внимателно големият шрифт biggrin.и понеже темата е мелези в дог.бг сме ка4или снимки на 30тина ов4арски ку4ета от Гоцедел4евско-кажи кои от тях са мелези,нали казаваш 4е при нас вси4ко е омешано
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #725 on: January 07, 2009, 20:03:06 PM »

сега ме караш да набутвам роднините си в нашия спор,което аз много -много не искам.ще ти кажа само едно единият от тях е искал да ти купи Буян (но не заради 4истопородноста biggrin)ако това ще ти помогне да се сетиш тези хора не са помаци.а за съветите към Дънди ,аз все още мисля 4е ако са по4нали да правят селекция на местните им ку4ета щяха да са на по-правилен път.
Не бягай от конкретни отговори.
Не мисля че ние спорим за нещо. Ти правиш изказване за мое куче. Най-любезно поисках от теб да извадиш доказателства за твърденията си. Още тогава в дог.бг ти собственоръчно набута роднините си за да придадеш тежест на твърденията си. Така че като си казал "А" се доизкажи без недомлъвки. Чакам.
« Last Edit: January 07, 2009, 20:08:08 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #726 on: January 07, 2009, 20:27:53 PM »

Каракитане отговорил съм ти на ли4ни.отговора е конкретен.аз винаги казвам това което мисля,за разлика от някои хора които само увъртат.
ТИТО
Hero Member

« Reply #727 on: January 07, 2009, 20:31:31 PM »

Първо ти ми отговори как изчисли 90% с една дума ,че всички кучета са от там и след това аз на драго сърце ще ти отговоря ок?

dandi
Hero Member

« Reply #728 on: January 07, 2009, 20:38:09 PM »

Мисля че леко залитнахме от темата!
Някои тук искаше да коментирам някакви линии! Мисля че с тази информация която изнесох би трябвало наистина да се усмирят духовете! Кучето съм го виждал наживо многократно! Наистина много е трудно от снимки или пък от приказки да се изгради реална представа за нещо живо! Но въпреки всичко Китан беше куче което като застанеш срещу него, без да искаш задържаш дъха си! Уникално излъчване и уникален характер! Но като че ли погледа му беше най-грабващо очите ти! Няма да забравя на една прословута изложба в Стара Загора 2000 година, как накрая на живота си, само с един зъб в устата си, кучето прояви реакция на мечка която винаги ми е пред очите! Наистина е добре че остана достатъчно кръв от този легендарен пес с която днес да се работи! Пък знаете приказката за гроздето!

Китан не го видях на живо но една брошурка ми попадна в ръцете от някъде на която се виждаха очите на Китан,тия очи и приликата и излъчването на тия две кучета ме накараха да се свържа с братя Седефчеви notworthy
dandi
Hero Member

« Reply #729 on: January 07, 2009, 20:46:56 PM »

"dandi akul ot vragove ne vzimai ,nai malkoto nebiha go napravili za tvoe dobro ,ako smetnesh che niakoi ima melez  izmejdu tvoite hora ili e turgash otivash i pitash nego ,ne vragovete mu .niama da se sramuvash ot priatelite si za takiva raboti za da ne se sramuvash pred vragovete si ,za da imash ochi da im zaiavish da taka e ..a ne da kazvash az za mene si otgovariam za drygite neznam .vijdashche pliunchovcite zakvo pishat nali? be stava vupros za temata ,za motiviteim govoria"

Петко,по принцип акъл от никого не вземам,с моите хора и приятели също споря кагато се налага.
Да се срамувам от приятелите си? Глупости.
Ако ме карат да се срамувам заради тях значи не са ми приятели,поне аз така си мисля,а ти тези които ме познават знаят какво са за мен Приятелите.
dandi
Hero Member

« Reply #730 on: January 07, 2009, 21:00:22 PM »

много ми е интересна дискусията за Китан,но нали ку4ето е било в Банско,нека банскалии кажат какво знаят зза него.това е най -лесния на4ин.мисля 4е никой не иска да казва истината в прав текст но крайно време е това да стане.хайде хората от Банско са на ход
Кучето кога е било в Банско,и по какъв повод,хайде стига с тия недомлъвки,като започнете нещо казвайте го.
goce_07
Hero Member

« Reply #731 on: January 07, 2009, 21:01:11 PM »

ами само един Шабан на БАЛДЖИЙСКИ ДА ВЗЕМЕМ И велинградската кръв е вкарана в ихтиманските и костенските дамазлъци.в Самоков едно якорудско ку4е е баща на Къшо(Кашо) на Николай и на не знам си колко още синове и внуци ,тъй като това ку4е буквално е разбивало местните им ку4ета в схватките.да не говорим за Пепеленовия Шаро и кръвта  му в знайни и незнайни ку4ета .грив4о от Банско .Биляровата кръв от Добринище ,охотно използвана от вси4ки които са имали достъп до нея.ку4етата които сваля 4илика в Хасково са от Плетена ,Доспат и други 4асти от Гоцедел4евска околия.в Хасково карат и ку4ета от Банско.оттам страшно много ку4ета отиват в Северна България.М.Драганов сваля много ку4ета от Велинградско а и от 4е4а.да напомня едно ку4е което Драганов или някой друг краде от Сабрията в Доспат- ку4ето е преименувано в София на 4ерни,а се казва Ме4о и се представя много добре на битките в София и Богдановдол-за неговата кръв също ти говоря.4АМАЛ И ЗУХРА взети от Разлог при Мето.ку4етата от Банско взети от СЛАВИ в Суходол.МИН4О от Катевите взет от В.Илиев-То4ката в София.Ку4етата от нашите два региона взети из страната брой нямат.Ще помоля Ефти ,Динко Катев,Лазар Крокодила,Нико ако влизат в тоя форум да изброят ку4етата които са взети от техните райони за да се образова г-н Тито.,защото аз не  ги знам вси4ки ку4ета които са взети от ,,разбира4ите,,Тито надявам се 4е отговора ми ти хареса ,хайде сега ти кажи къде видя мелези в нашите ку4ета.
ТИТО
Hero Member

« Reply #732 on: January 07, 2009, 21:03:05 PM »

Чакърова за хубавите думи за приятелите наздраве от мен. cheers

dandi
Hero Member

« Reply #733 on: January 07, 2009, 21:26:06 PM »

"Все искам да те попитам нещо. На мен ми е интересно ти да продължиш със съветите си към Данди, които беше почнал в дог.бг. Ставаше дума за Буян КараКитан. Как трябвало тя да си махне всички негови потомци защото не бил чист. И как ти си имал роднини в Якоруда и те всичко ти били казали за него.
Та ще те подканя - кажи каквото имаш да кажеш за произхода на Буян КараКитан. Ей тук пред всички. Да разцъкаме темата. Кои са тези якорудчани дето знаели всичко за него? Кой? Кога? Къде? И т.н. дет се казва вся и всьо."

Е Буян съм го виждала наживо,дори за малко да му изям попарата въпреки ,че ме предупредиха ,че не си поплюва.
Бяха го довели в Родопите,ама ни един чобанин не изказа мнание да е мелез :naughty:Напротив,дори казваха че две такива кучета да има човек ,пък да идва мечката.
Гоце,ако ми докажеш,че Буян е мелез,заявявам че ще си махна всички негови роднини,заявявам го най отговорно.
Обаче не по начина -тоя каза тъй,оня онъй,защото на мен пък са ми казали иначе.
goce_07
Hero Member

« Reply #734 on: January 07, 2009, 21:30:21 PM »

Дънди за всяко ку4е все някой е казал дали е 4исто или мелез .и всеки може да каже по нещо-така ли е?а най-сигурното доказателство е генотест,това е моето мнение
Pages: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 79
  Print  

Jump to: