Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: XII Национална изложба на Каракачански кучета, 22 април 2023г. с.Железница - фотогалерия, резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 04:57:24 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 646899 times)
0 Members and 20 Guests are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #690 on: January 07, 2009, 12:10:30 PM »

:lol:che tia tvoita lesna be vano otivai na ring dve shtom ne si za imeto i ako imash stoka ring edno ...bok kvo predlaga v tazi nasoka ?

ili predlagash da smesimkitan sus motorista?

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #691 on: January 07, 2009, 12:14:32 PM »

НАИ   ДОБРЕ     МАНЮ  САС  НЯКОЕ  ОТ  ТИТО      АМЕРИКАНЦИТЕ  ЩЕГИ  ЛАПАТ  КАТО   ПОГАЧА С   МАСЛО
vano
Guest
« Reply #692 on: January 07, 2009, 12:30:22 PM »

:lol:che tia tvoita lesna be vano otivai na ring dve shtom ne si za imeto i ako imash stoka ring edno ...bok kvo predlaga v tazi nasoka ?

ili predlagash da smesimkitan sus motorista?

Кажи в кой пост съм предложил да смесваме кучета.
vano
Guest
« Reply #693 on: January 07, 2009, 12:31:56 PM »

Айде Петко

Това куче каква порода е:

vano
Guest
« Reply #694 on: January 07, 2009, 12:36:56 PM »

Да не до Април месец, докогато Т. Петров беше в клубове на БОК - кучетата му да бяха различни?

Е какво пречи - МАКК-аджии, Д.Драганов и хора като Т.Петров, които все още са в редиците на БОК клубовете, но имат хубави кучета, които не са мелези да работят заедно?

Е спира ги едното ИМЕ. Ами радвайте се и се делете - те кучетата все по-малко ще остават.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #695 on: January 07, 2009, 13:06:57 PM »

Vano, не тук местото за този отговор, понеже темата е друга, но....
кучето се казва Фаргос от То По! Собственик е развъдник То-По с. Равно Поле. Официално регистриран в МАКК и кучетата са определени като Каракачански! Чест прави на Тодор Петров, че сам взе решение къде да членува и как да нарича кучетата си и той това го е заявил многократно без да се притеснява от никой!
И най-вече Vano, питаш ме какво куче е Фаргос, нека ти кажа нещо което не е известно на голяма част от четящите и пишещите тук! Предците на Фаргос са описани като Каракачански кучета в клуб "Каракачанско Куче" - София регистриран 1993 г.!
Дано отговора ми да те удовлетворява!
vano
Guest
« Reply #696 on: January 07, 2009, 13:16:38 PM »

Vano, не тук местото за този отговор, понеже темата е друга, но....
кучето се казва Фаргос от То По! Собственик е развъдник То-По с. Равно Поле. Официално регистриран в МАКК и кучетата са определени като Каракачански! Чест прави на Тодор Петров, че сам взе решение къде да членува и как да нарича кучетата си и той това го е заявил многократно без да се притеснява от никой!
И най-вече Vano, питаш ме какво куче е Фаргос, нека ти кажа нещо което не е известно на голяма част от четящите и пишещите тук! Предците на Фаргос са описани като Каракачански кучета в клуб "Каракачанско Куче" - София регистриран 1993 г.!
Дано отговора ми да те удовлетворява!

Първо въпроса беше зададен към Петко. Кучето се казва Фаргос Горан и е собственост на развъдник ТОПО, поне до Април беше така.

И въпроса ми беше какво пречи вие Д. Драганов и хора като Т.Петров, които все още не са преминали в редиците на МАКК да работите заедно.

Ами пречи името, нищо друго.

Интересно аз ли не се изразявам добре или четете това което искате, та се налага да разяснявам всяко свое изказване.

Все пак благодаря за отговора!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #697 on: January 07, 2009, 13:21:54 PM »

Vano,
както виждате сам, вече нещата се нареждат сами следвайки естествения си ход! И най-вече Vano, когато се проявява разум, сам виждате че името не е чак такъв голям проблем, да му се не види! Фаргос Горан, както казвате е много добро Каракачанско куче с което МАКК само може да се гордее!
Успех! Wink
KARA
Full Member

« Reply #698 on: January 07, 2009, 13:41:06 PM »

Vano,
както виждате сам, вече нещата се нареждат сами следвайки естествения си ход! И най-вече Vano, когато се проявява разум, сам виждате че името не е чак такъв голям проблем, да му се не види! Фаргос Горан, както казвате е много добро Каракачанско куче с което МАКК само може да се гордее!
Успех! Wink
че името не е чак такъв голям проблем, да му се не види!
 Фаргос Горан, както казвате е много добро Каракачанско куче 

Защо си противоричите докторе-хем не  е проблем името-а пък пак - КК-
наречете го МНОГО ДОБРО ОВЧАРСКО КУЧЕ само-но не можете нали no
Защо не отговорихте на Вано-какво ви пречи да работите заедно за породата със всички които искат тя да бъде призната. excl
petko
Hero Member

« Reply #699 on: January 07, 2009, 13:50:00 PM »

chakai sega vano da vidim dali sum razbral da se obedinim kakvo znachi?inako misleshti i ot organizaciite da si spretnat porednata nova? pak shte se pochne s chisti namerenia i ideali pak shte se stigne do deredjete na syshtestvuvashtite ,tva e raedinenie ,ne mislish li? biagane ot problemite ,deto mnogo skoro shte natisnay i novata organizacia ,az ti predlojih da vmesto da kazvash stefan ili koito i da e dryg da se opitash da promenish neshata otvytre ,da se protivopostavish na meliziaraneto deto iavno priznavash ,ne da napadate mad maks deto edinstveno imashe smelosta da gi predstavi ,ma tia ne pokaza samo na popov .otgovora kum neia go vidia ,koi kvo pecheli ot tezi kucheta ?porodata gubi ,niakoi si tyrgash shte specheli i pochvat vidia li na tozi kucheto sa go pusnali v gadnia forum ,ma toi mi e priatel vednaga se pochva pliuene po mad maks zaplahi daje ,ma nemojelo triabva liseriozni dokazatelstva ,edinia go e strah che kucheto mu e melez i she razberat vsichki ,drygia mu e neudobno shtoto tozi pyk mu e priatel ,tretia puk demonstrira sliapa loialnost i pochva da obijda mad karakachankadjiite ,zapochva da sypostvaia kucheta  s drygata organizacia ,siaksh te she mu izpraviat porodnosta i.tn.t
zashto ne ti predlagam makk zashtot vijdam che za teb imeto pred vsichko ,no kakto veche kazah te sa podali ryka na onezi koito iskat da razvujdat po tehnite pravila ,estestveno motorista i karakachan da go narechesh toi niama da stane takuv ,she ugasne na rihg dve oshte i taka triabva da bude tva e obedinenie edin vid vano na chistite kucheta v dvete porodi i sushtevremeno ne dopuskane na melezite ot drugata
mislia che startra ti go kaza ,neka ne si prechim ,i neka vseki izbere zad imeto li zastava ili zad kucheto .horata minali kum makk sa izbrali da im narichat kuchetata karakachanki ,no da ne gi melizirat nkbok.ako tam te vijdaha nachin da si opaziat kuchetata siguren sum shtiaha da si ostanat tam ,neviarvam da sa minali kum makk zaradi imeto ,neshtoto spored teb deto e razlichno ot nkbok a vsichko drygo e ednakvo

vano
Guest
« Reply #700 on: January 07, 2009, 13:58:19 PM »

chakai sega vano da vidim dali sum razbral da se obedinim kakvo znachi?inako misleshti i ot organizaciite da si spretnat porednata nova? pak shte se pochne s chisti namerenia i ideali pak shte se stigne do deredjete na syshtestvuvashtite ,tva e raedinenie ,ne mislish li? biagane ot problemite ,deto mnogo skoro shte natisnay i novata organizacia ,az ti predlojih da vmesto da kazvash stefan ili koito i da e dryg da se opitash da promenish neshata otvytre ,da se protivopostavish na meliziaraneto deto iavno priznavash ,ne da napadate mad maks deto edinstveno imashe smelosta da gi predstavi ,ma tia ne pokaza samo na popov .otgovora kum neia go vidia ,koi kvo pecheli ot tezi kucheta ?porodata gubi ,niakoi si tyrgash shte specheli i pochvat vidia li na tozi kucheto sa go pusnali v gadnia forum ,ma toi mi e priatel vednaga se pochva pliuene po mad maks zaplahi daje ,ma nemojelo triabva liseriozni dokazatelstva ,edinia go e strah che kucheto mu e melez i she razberat vsichki ,drygia mu e neudobno shtoto tozi pyk mu e priatel ,tretia puk demonstrira sliapa loialnost i pochva da obijda mad karakachankadjiite ,zapochva da sypostvaia kucheta  s drygata organizacia ,siaksh te she mu izpraviat porodnosta i.tn.t
zashto ne ti predlagam makk zashtot vijdam che za teb imeto pred vsichko ,no kakto veche kazah te sa podali ryka na onezi koito iskat da razvujdat po tehnite pravila ,estestveno motorista i karakachan da go narechesh toi niama da stane takuv ,she ugasne na rihg dve oshte i taka triabva da bude tva e obedinenie edin vid vano na chistite kucheta v dvete porodi i sushtevremeno ne dopuskane na melezite ot drugata
mislia che startra ti go kaza ,neka ne si prechim ,i neka vseki izbere zad imeto li zastava ili zad kucheto .horata minali kum makk sa izbrali da im narichat kuchetata karakachanki ,no da ne gi melizirat nkbok.ako tam te vijdaha nachin da si opaziat kuchetata siguren sum shtiaha da si ostanat tam ,neviarvam da sa minali kum makk zaradi imeto ,neshtoto spored teb deto e razlichno ot nkbok a vsichko drygo e ednakvo

Никой не иска нови организации - има достатъчно.

Да МАКК подава ръка, ама как - ще дойдеш при нас но задължително ще трябва да наричаш кучетата си Каракачански. Кажи ми има ли един в МАКК който да ги нарича по друг начин. Ето ти пример влиза ТИТО в МАКК и веднага всичко което не е каракачанско става помияри, мелези и т.н. А същия този човек допреди месец говори същото но противКК. Ами колко други които защитаваха името БОК и преминаха в МАКК станаха по-каракачани и от каракачаните.

petko
Hero Member

« Reply #701 on: January 07, 2009, 14:05:05 PM »

che ti kak predlagash hosh glediniz bok? i pordenoprekrustvane na nacionalna organizacia karabok ,za da moje na niakoi si da mu se ugodi na vijdaniata si za imeto deto puk ne bilo vajno

idrygo makar i ednite i drygite da si obijdat kuchetata kato cialo i ednite i drugite ne kazvat losho za otdelni kucheta ,ako sa gi obdili to tova e kosveno..narichauiki gi bok ,koeto sinonim za melez cherno bial pp .zakvo vikat na niakoi bokove karakachanki

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #702 on: January 07, 2009, 14:16:10 PM »

vano, най-малкото което ще направи човек решил да стане член на МАКК е да държи на чистокръвността на кучетата си и да ги нарича Каракачанки, а не с новоизмъдрени имена.

Никого не сме карали насила да ни става член. На никой не сме оказвали натиск. И Росен Михайлов (р-к Тито) и Тодор Петров (р-к ТоПо) сами пожелаха да встъпят в нашите редици. Да, Росен беше в другият лагер и защитаваше пламенно БОК. После се случи така че реши да тегли чертата. Купи топтан всички каракачански кучета на р-к Тито на Рангел и Петър от Манолско Конаре. Сам за себе си разбра че тези кучета не са като онези които беше развъждал до тогава. И постъпи мъжкарски. Махна всичките си БОК. И подаде молба за членство в МАКК. Така каракачанските кучета на р-к Тито останаха в МАКК. Така е трябвало да стане.
Тошко участва 2 поредни години на нашите изложби в ринг 2 като нечлен на МАКК. Сам видя какво се цени в МАКК и накъде искаме да вървим. И подаде заявление за членство при нас.
Дали ви харесва или не МАКК събира и ще събира хората които искат да запазят чистокръвността на породата!

С Драганов сме имали няколко разговори по темата и единственият проблем който той е изказвал за да работим заедно е било името. Трудно му е да признае, че е направил грешка с прекръщаванията на каракачанските кучета в "Национален клуб Каракачанско куче" София. Ние продължаваме да считаме че винаги е по-добре човек просто да признае една дребна грешка отколкото с упорството си да спомага за разединението и прецакването на породата.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #703 on: January 07, 2009, 14:18:08 PM »

che ti kak predlagash hosh glediniz bok? i pordenoprekrustvane na nacionalna organizacia karabok ,za da moje na niakoi si da mu se ugodi na vijdaniata si za imeto deto puk ne bilo vajno

idrygo makar i ednite i drygite da si obijdat kuchetata kato cialo i ednite i drugite ne kazvat losho za otdelni kucheta ,ako sa gi obdili to tova e kosveno..narichauiki gi bok ,koeto sinonim za melez cherno bial pp .zakvo vikat na niakoi bokove karakachanki

Ами незнам защо трябва организацията да се казва с името на породата - кръщавате организацията например Организация за овчарските кучета в България и готово. Членуват си в нея и регионални клубове за КК или БОК или Горан и така, нещо такова - сега не съм се замислял сериозно по въпроса, но винаги може да се измисли нещо.

Моето мнение е, че не са ни нужни организации, които да разединяват любителите и развъдчици на овчарските кучета, а такива които да ги обединяват.

Аз лично нямам нищо против тази организация да се казва и Национален Клуб Каракачанско Куче, или там както е било преди разпадането, стига един подобен клуб наистина да обедини хората милеещи за кучетата. В момента съществуващите такива, явно не го правят - МАКК, МОКК, НКБОК, БКК за БОК, Горан и самосиндикалисти  biggrin
petko
Hero Member

« Reply #704 on: January 07, 2009, 14:26:06 PM »

nkkarabok znachi lol za da moje i ti da chlenuvash v neia ,bez da te narichat predatel ...i za da si ostanesh "patriot"

Pages: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 79
  Print  

Jump to: