Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 06:12:34 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 647192 times)
0 Members and 29 Guests are viewing this topic.
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #510 on: January 06, 2009, 09:52:05 AM »

Я виж глава и косъм на едни Български овчарски кучета и кажи има ли разлика с твоето произведено от Тито. lol
Къдрав и мек косъм-виждаш ли-остра муцуна има ли Wink
напротив косъма е остър и твърд и тук кучката е на 6месеца какво сравнение да правя с отраснали кучета ?
1.лупоиден тип
2.молосоиден тип
............сравнете вие clap

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
KARA
Full Member

« Reply #511 on: January 06, 2009, 09:59:50 AM »

Мсто за сравнение-просто няма clap
DIO
Sr. Member

« Reply #512 on: January 06, 2009, 10:01:40 AM »

Доказала е  на баба ти родословието ама не и на кучетата къде ги пускаше.
Пляскала стари кучета? Ти лут ли си или на лудийо капата носиш. Това ли е доказателсто?Huh??
А ваща кога ще се изчисти? С тия ли вълчаци lol
алоооооооо не си чешаите уста с моето куче дали е вълчак или не си е моя работа не бих го заменил за ни едно от вашите, не остава овцете -кучката е супер и вече роботи на вълк !
кучето по снимка не се определя, доволен съм от него много въпреки че е на девет месеца още и дори овчарите от района много го харесват и очакват "домазлък" от нея. по техни думи и не само такива бяха на времето преди 30г.много от кучетата сиво-бели, жълто-бели, червени, гуджи.   - ще сменя всички стари  които имам с поколение от тази !!!
и кучетата си наричам каракачански, както и целия район.

И ШАРО ПЕПЕЛЕНОВИА е бил с високо поставени уши - но всички са се редили на опашка нали така...........

Ти сляп ли си или се правиш на такъв confused
Най малкото което можеш да направиш е да сравниш това куче твоето с другите дето ги показват КК и да видиш колко си приличат Wink
Това че си го взел  или са ти го дали от ТИТО за чиста монета съвсем не означава,че е такова Wink
Явно Тито не е предполагал,че ще го снимаш и показваш в нета biggrin
Все пак добра реклама правиш на ТИТО clap
KARA
Full Member

« Reply #513 on: January 06, 2009, 10:10:34 AM »

Данди-към теб имам един въпрос.
Уважавам те и харесвам много от твоите кучета.Много искам честно да ми отговориш има ли разлика в постановката на главите на КИТАН и ТАНЬО Каракитан-който е един от предсавителите на КК-който лично аз много харесвам.
Нека бъдем честни-разликата е очевадна eek

Таньо - един от най-красивите каракачански песове, които съм виждала в живота си......цитат на Mad Max   notworthy clap

- силно изразения стоп ли;
- много добре оформената бразда на главата ли;Две полукълба които ясно си личат excl
- отворения очен процеп с окръглени очи ли;
- или може би високо поставените уши ?
Тук на тази снимка-аз виждам  нетипичен представител на КК за разлика от Таньо Каракитан.Там просто нямам забележка. notworthy
Бих искала да чуя твоето мнение-ако искаш направи и съпоставка с кучето от твоя аватар-което също е отличен представител на породата според мен.
« Last Edit: January 06, 2009, 10:48:37 AM by KARA » Logged
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #514 on: January 06, 2009, 10:16:57 AM »

напротив тито знаеше предварително че ще бъде показвано и не се притеснява,  - които се смее последен се смее най добре.
изчакайте да поотрасне кучето  и тогава коментарите
ако много сте на зор ... заповядаите да го видите на живо да се уверите как е екстериорно.

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
petko
Hero Member

« Reply #515 on: January 06, 2009, 10:34:10 AM »

aloo intrigantite ,da vi obiasnia za pencho ,ako tuk moderatora ili koito i da e  me nareche psihar ,ili me prati da si pia hapcheta ili puk vidia podobno tendenciozno moderirane  ....bydete sigyrni che she gi podkaram do deveto koliano ....za razlika ot vas te ne me obijdat ,i ne go praviat zashtot sum fen na kk ,ne obijdat i vas zabelejete makar da si go prosite,potursete prichinata za otnoshenieto mi kum vas vyv samite si vas ,nikoga ne bih si pozvolil da obidia vano ,ma za vas no problem ,i poneje znam che celta vi e da me provokirate vyv tozi forum ,shte vi kaja da ne se napuvaite ,niama da vi dostavia tova udovolstvie,moderatora za  razlika ot vashia ne dopuska svobodiata ,presicha podobni opiti v zarodish a ne redaktira kato bot ,deto tursi samo maini v teksta

mznaete li zashto vi boli mnogo temata za melezite ,shtot ste bezsilni  po neia ,niama s kakvo da se zashtitite i napadate

dandi dai onaia hrytka s medala be iskam da ia sravnia s kucheto ot madarskia konnik

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #516 on: January 06, 2009, 11:16:21 AM »

aloo intrigantite ,da vi obiasnia za pencho ,ako tuk moderatora ili koito i da e  me nareche psihar ,ili me prati da si pia hapcheta ili puk vidia podobno tendenciozno moderirane  ....bydete sigyrni che she gi podkaram do deveto koliano ....za razlika ot vas te ne me obijdat ,i ne go praviat zashtot sum fen na kk ,ne obijdat i vas zabelejete makar da si go prosite,potursete prichinata za otnoshenieto mi kum vas vyv samite si vas ,nikoga ne bih si pozvolil da obidia vano ,ma za vas no problem ,i poneje znam che celta vi e da me provokirate vyv tozi forum ,shte vi kaja da ne se napuvaite ,niama da vi dostavia tova udovolstvie,moderatora za  razlika ot vashia ne dopuska svobodiata ,presicha podobni opiti v zarodish a ne redaktira kato bot ,deto tursi samo maini v teksta

mznaete li zashto vi boli mnogo temata za melezite ,shtot ste bezsilni  po neia ,niama s kakvo da se zashtitite i napadate

dandi dai onaia hrytka s medala be iskam da ia sravnia s kucheto ot madarskia konnik
мелези  при  вас  има  повече lol
petko
Hero Member

« Reply #517 on: January 06, 2009, 11:17:16 AM »

e kak .razbira se 

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #518 on: January 06, 2009, 11:49:28 AM »

e kak .razbira se 
ПРИЗНАВАШ  СИ  БРАВО    clap
velislav6
Full Member

« Reply #519 on: January 06, 2009, 13:09:40 PM »

Доказала е  на баба ти родословието ама не и на кучетата къде ги пускаше.
Пляскала стари кучета? Ти лут ли си или на лудийо капата носиш. Това ли е доказателсто?Huh??
А ваща кога ще се изчисти? С тия ли вълчаци lol
алоооооооо не си чешаите уста с моето куче дали е вълчак или не си е моя работа не бих го заменил за ни едно от вашите, не остава овцете -кучката е супер и вече роботи на вълк !
кучето по снимка не се определя, доволен съм от него много въпреки че е на девет месеца още и дори овчарите от района много го харесват и очакват "домазлък" от нея. по техни думи и не само такива бяха на времето преди 30г.много от кучетата сиво-бели, жълто-бели, червени, гуджи.   - ще сменя всички стари  които имам с поколение от тази !!!
и кучетата си наричам каракачански, както и целия район.

И ШАРО ПЕПЕЛЕНОВИА е бил с високо поставени уши - но всички са се редили на опашка нали така...........

Ти сляп ли си или се правиш на такъв confused
Най малкото което можеш да направиш е да сравниш това куче твоето с другите дето ги показват КК и да видиш колко си приличат Wink
Това че си го взел  или са ти го дали от ТИТО за чиста монета съвсем не означава,че е такова Wink
Явно Тито не е предполагал,че ще го снимаш и показваш в нета biggrin
Все пак добра реклама правиш на ТИТО clap
URL=http://www.radikal.ru][/URL]
velislav6
Full Member

« Reply #520 on: January 06, 2009, 13:14:33 PM »

URL=http://www.radikal.ru][/URL] hmm
velislav6
Full Member

« Reply #521 on: January 06, 2009, 13:24:11 PM »

И да чета,не пиша там(там за кучета не се пише,нито за овце)
Къде прочете ,че не ме възмущава(питам се защо на вас все ви се привиждат таласъми)

Каква съм не е твоя работа ,вчера също ме обвини за някаква ама като те питах къде точно съм сгафила не отговори.
Овчарка бях,сега съм кехаица(знаеш ли ква е разликата?)
То като гледам тук се скъсахте да пишете за кучета и най предпочитаната тема за писане е НЕчистокръвни /мелези/ Wink
Като се възмущаваш от простотията що не написа един пост и да кажеш,че небива така да псува петко като хамалин :confused:или е по лесно да се гледа сиир в др. форум.
Щом си принципна простотията трябва да те дразни насякъде не само където на теб ти изнася.
Типично за българите гледаме и виждаме това което на нас ни изнася.
А коя си ти да критикуваш.Кой отвори темата за мелези в Дога nono nono nono
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #522 on: January 06, 2009, 14:03:44 PM »

Нека Новата година да донесе повече радост на всички нас! Ще ми се да вярвам че всички четящи този форум наистина са запалени единствено от голямата страст - кучето на България! Нека не се търси интригата на всяка страна! И едно пожелание - когато се изнася някаква информация то тя да бъде подкрепена с факти!
Да дам пример - гледам сега че някои членове на форума са се захванали с Китан от р-к КараКитан. Много се изговори и много се изписа - но голяма част от пишещите дори не са виждали това куче наживо! Позволете ми да потвърдя становището за чистопородността на това куче-легенда с малко факти. За мен, а и не само според мен, по законите на генетиката при инбридиране във висока степен, по определен прародител се получава един вид "проверка" на неговата наследственост! Мисля че няколко страници по назад в тази тема бях дал един пример с куче инбридирано ІІ-ІІ по Буян КараКитан, който се интересува може да се информира. Та ето ви тук няколко кучета инбридирани по Китан.

Душман КараКитан - 5 пъти повтарящ се прародител Китан до четвърти пояс на родословието!

ето и главата му от близо да се видят добре екстериорните особености на главата на кучето!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #523 on: January 06, 2009, 14:08:06 PM »

За да не е единствен посочения пример - ето ви още едно куче инбредно по Китан.
Буйо КараКитан - повтарящ се 4 пъти прородител Китан в родословието до пети пояс!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #524 on: January 06, 2009, 14:16:35 PM »

Ето и още едно куче при което Китан стои по-нагоре в родословието - Таньо КараКитан инбридиран ІІІ-ІІ по Китан.

Ето това са достоверни факти с което мисля вече да сложим край на "въжделенията" сред кучкарските среди занимаващи се главно с въпроса "Е ли е Китан мелез или не"! Мисля че когато наистина думите се подкрепят с издържани факти, то е редно човек да спре излишното интригантстване по форумите а и не само!
Бъдете здрави!
Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 79
  Print  

Jump to: