kennel Kyurenitsa
|
|
« Reply #510 on: January 06, 2009, 09:52:05 AM » |
|
напротив косъма е остър и твърд и тук кучката е на 6месеца какво сравнение да правя с отраснали кучета ? 1.лупоиден тип 2.молосоиден тип ............сравнете вие
|
|
|
|
|
|
|
KARA
|
|
« Reply #511 on: January 06, 2009, 09:59:50 AM » |
|
Мсто за сравнение-просто няма
|
|
|
|
|
|
|
DIO
|
|
« Reply #512 on: January 06, 2009, 10:01:40 AM » |
|
Доказала е на баба ти родословието ама не и на кучетата къде ги пускаше. Пляскала стари кучета? Ти лут ли си или на лудийо капата носиш. Това ли е доказателсто? ? А ваща кога ще се изчисти? С тия ли вълчаци алоооооооо не си чешаите уста с моето куче дали е вълчак или не си е моя работа не бих го заменил за ни едно от вашите, не остава овцете -кучката е супер и вече роботи на вълк ! кучето по снимка не се определя, доволен съм от него много въпреки че е на девет месеца още и дори овчарите от района много го харесват и очакват "домазлък" от нея. по техни думи и не само такива бяха на времето преди 30г.много от кучетата сиво-бели, жълто-бели, червени, гуджи. - ще сменя всички стари които имам с поколение от тази !!! и кучетата си наричам каракачански, както и целия район. И ШАРО ПЕПЕЛЕНОВИА е бил с високо поставени уши - но всички са се редили на опашка нали така........... Ти сляп ли си или се правиш на такъв Най малкото което можеш да направиш е да сравниш това куче твоето с другите дето ги показват КК и да видиш колко си приличат Това че си го взел или са ти го дали от ТИТО за чиста монета съвсем не означава,че е такова Явно Тито не е предполагал,че ще го снимаш и показваш в нета Все пак добра реклама правиш на ТИТО
|
|
|
|
|
|
|
KARA
|
|
« Reply #513 on: January 06, 2009, 10:10:34 AM » |
|
Данди-към теб имам един въпрос. Уважавам те и харесвам много от твоите кучета.Много искам честно да ми отговориш има ли разлика в постановката на главите на КИТАН и ТАНЬО Каракитан-който е един от предсавителите на КК-който лично аз много харесвам. Нека бъдем честни-разликата е очевадна Таньо - един от най-красивите каракачански песове, които съм виждала в живота си......цитат на Mad Max - силно изразения стоп ли; - много добре оформената бразда на главата ли;Две полукълба които ясно си личат - отворения очен процеп с окръглени очи ли; - или може би високо поставените уши ? Тук на тази снимка-аз виждам нетипичен представител на КК за разлика от Таньо Каракитан.Там просто нямам забележка. Бих искала да чуя твоето мнение-ако искаш направи и съпоставка с кучето от твоя аватар-което също е отличен представител на породата според мен.
|
|
« Last Edit: January 06, 2009, 10:48:37 AM by KARA »
|
|
|
|
|
kennel Kyurenitsa
|
|
« Reply #514 on: January 06, 2009, 10:16:57 AM » |
|
напротив тито знаеше предварително че ще бъде показвано и не се притеснява, - които се смее последен се смее най добре. изчакайте да поотрасне кучето и тогава коментарите ако много сте на зор ... заповядаите да го видите на живо да се уверите как е екстериорно.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #515 on: January 06, 2009, 10:34:10 AM » |
|
aloo intrigantite ,da vi obiasnia za pencho ,ako tuk moderatora ili koito i da e me nareche psihar ,ili me prati da si pia hapcheta ili puk vidia podobno tendenciozno moderirane ....bydete sigyrni che she gi podkaram do deveto koliano ....za razlika ot vas te ne me obijdat ,i ne go praviat zashtot sum fen na kk ,ne obijdat i vas zabelejete makar da si go prosite,potursete prichinata za otnoshenieto mi kum vas vyv samite si vas ,nikoga ne bih si pozvolil da obidia vano ,ma za vas no problem ,i poneje znam che celta vi e da me provokirate vyv tozi forum ,shte vi kaja da ne se napuvaite ,niama da vi dostavia tova udovolstvie,moderatora za razlika ot vashia ne dopuska svobodiata ,presicha podobni opiti v zarodish a ne redaktira kato bot ,deto tursi samo maini v teksta
mznaete li zashto vi boli mnogo temata za melezite ,shtot ste bezsilni po neia ,niama s kakvo da se zashtitite i napadate
dandi dai onaia hrytka s medala be iskam da ia sravnia s kucheto ot madarskia konnik
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
Бай Пич
Jr. Member
|
|
« Reply #516 on: January 06, 2009, 11:16:21 AM » |
|
aloo intrigantite ,da vi obiasnia za pencho ,ako tuk moderatora ili koito i da e me nareche psihar ,ili me prati da si pia hapcheta ili puk vidia podobno tendenciozno moderirane ....bydete sigyrni che she gi podkaram do deveto koliano ....za razlika ot vas te ne me obijdat ,i ne go praviat zashtot sum fen na kk ,ne obijdat i vas zabelejete makar da si go prosite,potursete prichinata za otnoshenieto mi kum vas vyv samite si vas ,nikoga ne bih si pozvolil da obidia vano ,ma za vas no problem ,i poneje znam che celta vi e da me provokirate vyv tozi forum ,shte vi kaja da ne se napuvaite ,niama da vi dostavia tova udovolstvie,moderatora za razlika ot vashia ne dopuska svobodiata ,presicha podobni opiti v zarodish a ne redaktira kato bot ,deto tursi samo maini v teksta
mznaete li zashto vi boli mnogo temata za melezite ,shtot ste bezsilni po neia ,niama s kakvo da se zashtitite i napadate
dandi dai onaia hrytka s medala be iskam da ia sravnia s kucheto ot madarskia konnik
мелези при вас има повече
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
|
« Reply #517 on: January 06, 2009, 11:17:16 AM » |
|
e kak .razbira se
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
Бай Пич
Jr. Member
|
|
« Reply #518 on: January 06, 2009, 11:49:28 AM » |
|
e kak .razbira se
ПРИЗНАВАШ СИ БРАВО
|
|
|
|
|
|
|
velislav6
|
|
« Reply #519 on: January 06, 2009, 13:09:40 PM » |
|
Доказала е на баба ти родословието ама не и на кучетата къде ги пускаше. Пляскала стари кучета? Ти лут ли си или на лудийо капата носиш. Това ли е доказателсто? ? А ваща кога ще се изчисти? С тия ли вълчаци алоооооооо не си чешаите уста с моето куче дали е вълчак или не си е моя работа не бих го заменил за ни едно от вашите, не остава овцете -кучката е супер и вече роботи на вълк ! кучето по снимка не се определя, доволен съм от него много въпреки че е на девет месеца още и дори овчарите от района много го харесват и очакват "домазлък" от нея. по техни думи и не само такива бяха на времето преди 30г.много от кучетата сиво-бели, жълто-бели, червени, гуджи. - ще сменя всички стари които имам с поколение от тази !!! и кучетата си наричам каракачански, както и целия район. И ШАРО ПЕПЕЛЕНОВИА е бил с високо поставени уши - но всички са се редили на опашка нали така........... Ти сляп ли си или се правиш на такъв Най малкото което можеш да направиш е да сравниш това куче твоето с другите дето ги показват КК и да видиш колко си приличат Това че си го взел или са ти го дали от ТИТО за чиста монета съвсем не означава,че е такова Явно Тито не е предполагал,че ще го снимаш и показваш в нета Все пак добра реклама правиш на ТИТО URL=http://www.radikal.ru] [/URL]
|
|
|
|
|
|
|
velislav6
|
|
« Reply #520 on: January 06, 2009, 13:14:33 PM » |
|
URL=http://www.radikal.ru] [/URL]
|
|
|
|
|
|
|
velislav6
|
|
« Reply #521 on: January 06, 2009, 13:24:11 PM » |
|
И да чета,не пиша там(там за кучета не се пише,нито за овце) Къде прочете ,че не ме възмущава(питам се защо на вас все ви се привиждат таласъми)
Каква съм не е твоя работа ,вчера също ме обвини за някаква ама като те питах къде точно съм сгафила не отговори. Овчарка бях,сега съм кехаица(знаеш ли ква е разликата?)
То като гледам тук се скъсахте да пишете за кучета и най предпочитаната тема за писане е НЕчистокръвни /мелези/ Като се възмущаваш от простотията що не написа един пост и да кажеш,че небива така да псува петко като хамалин :confused:или е по лесно да се гледа сиир в др. форум. Щом си принципна простотията трябва да те дразни насякъде не само където на теб ти изнася. Типично за българите гледаме и виждаме това което на нас ни изнася. А коя си ти да критикуваш.Кой отвори темата за мелези в Дога
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #522 on: January 06, 2009, 14:03:44 PM » |
|
Нека Новата година да донесе повече радост на всички нас! Ще ми се да вярвам че всички четящи този форум наистина са запалени единствено от голямата страст - кучето на България! Нека не се търси интригата на всяка страна! И едно пожелание - когато се изнася някаква информация то тя да бъде подкрепена с факти! Да дам пример - гледам сега че някои членове на форума са се захванали с Китан от р-к КараКитан. Много се изговори и много се изписа - но голяма част от пишещите дори не са виждали това куче наживо! Позволете ми да потвърдя становището за чистопородността на това куче-легенда с малко факти. За мен, а и не само според мен, по законите на генетиката при инбридиране във висока степен, по определен прародител се получава един вид "проверка" на неговата наследственост! Мисля че няколко страници по назад в тази тема бях дал един пример с куче инбридирано ІІ-ІІ по Буян КараКитан, който се интересува може да се информира. Та ето ви тук няколко кучета инбридирани по Китан. Душман КараКитан - 5 пъти повтарящ се прародител Китан до четвърти пояс на родословието! ето и главата му от близо да се видят добре екстериорните особености на главата на кучето!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #523 on: January 06, 2009, 14:08:06 PM » |
|
За да не е единствен посочения пример - ето ви още едно куче инбредно по Китан. Буйо КараКитан - повтарящ се 4 пъти прородител Китан в родословието до пети пояс!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #524 on: January 06, 2009, 14:16:35 PM » |
|
Ето и още едно куче при което Китан стои по-нагоре в родословието - Таньо КараКитан инбридиран ІІІ-ІІ по Китан. Ето това са достоверни факти с което мисля вече да сложим край на "въжделенията" сред кучкарските среди занимаващи се главно с въпроса "Е ли е Китан мелез или не"! Мисля че когато наистина думите се подкрепят с издържани факти, то е редно човек да спре излишното интригантстване по форумите а и не само! Бъдете здрави!
|
|
|
|
|
|
|
|