Типично овчарско куче от България. Порода позната с името Каракачанско, навсякъде из страната.
Какво повече трябва, за да бъде наречено едно куче такова?
Затова го наричаме така. Без значение дали е родено при турци, помаци, българи, каракачани, арумъни, цигани (то и на тях не е модерно да им казваме така вече) и всите там други дето могат да бъдат изровени.
Темата е предъвквана достатъчно много, за да я почваме отначало. Има достатъчно информация и аргументи за това във форума.
Има достатъчно писано и против името дадено от Българския народ и защо Той не е бил прав.
Всеки може да прочете и прецени за себе си.
За Диамандиев.
Да, мисля, че сериозно и открито обсъждане може да бъде и постването на снимка с коментар, който най-малкото дава някаква информация, която може да бъде обсъдена трезво.
И не, не виждам някой неща. Примерно не виждам, как се забранява на някой хора да коментират нещо в тона на форума. Никой досега не съм видял да бъде спиран, без да е нарушавал правилата за културна комуникация. Всеки може да разгледа и да види как стои положението във форума и колко мнения дето уж трябваше да са изтрити си стоят.
Лично за мен е добре така. Като не се трият тея постове просто човек може да се нагледа на аргументи и желание за сериозни разговори от страна на опоненти.