Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 04:45:56 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 646857 times)
0 Members and 12 Guests are viewing this topic.
KARA
Full Member

« Reply #420 on: January 05, 2009, 08:44:51 AM »

И защо Шаро Пепелян е каракачанско куче-много пъти е задаван този въпрос-а отговор няма.
Кой го е произвел-защо го обявявате за еталон на каракачанското куче-от кои каракачани е взет.
Дайте повече информация-нека стане ясно веднъж за винаги .

Диамандиев е прав-не обявявайте кучета за нетипични и мелези без доказателства-не е обективно. excl

DIO аз твърдя за куче че е мелез/кръстоска/, когато имам данни, че е кръстоска-Цитат на Каракитан   Wink
« Last Edit: January 05, 2009, 08:49:32 AM by KARA » Logged
Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #421 on: January 05, 2009, 09:55:52 AM »

Кои  разправя  че    "пепеленовия"   шаро  е   каракачан  и  на  какво  се  базират  твьрденията  му    или  само  защото  на  него  така  му  отьрва   bash
STARTER
Hero Member

« Reply #422 on: January 05, 2009, 10:44:44 AM »

Типично овчарско куче от България. Порода позната с името Каракачанско, навсякъде из страната.
Какво повече трябва, за да бъде наречено едно куче такова?
Затова го наричаме така. Без значение дали е родено при турци, помаци, българи, каракачани, арумъни, цигани (то и на тях не е модерно да им казваме така вече) и всите там други  дето могат да бъдат изровени.

Темата е предъвквана достатъчно много, за да я почваме отначало. Има достатъчно информация и аргументи за това във форума.
Има достатъчно писано и против името дадено от Българския народ и защо Той не е бил прав.
Всеки може да прочете и прецени за себе си.

За Диамандиев.
Да, мисля, че сериозно и открито обсъждане може да бъде и постването на снимка с коментар, който най-малкото дава някаква информация, която може да бъде обсъдена трезво.

И не, не виждам някой неща. Примерно не виждам, как се забранява на някой хора да коментират нещо в тона на форума. Никой досега не съм видял да бъде спиран, без да  е нарушавал правилата за културна комуникация. Всеки може да разгледа и да види как стои положението във форума и колко мнения дето уж трябваше да са изтрити си стоят.
Лично за мен е добре така. Като не се трият тея постове просто човек може да се нагледа на аргументи и желание за сериозни разговори от страна на опоненти. no
Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #423 on: January 05, 2009, 10:58:41 AM »

в  различни  раиони   различно  наименование    Wink
Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #424 on: January 05, 2009, 11:05:33 AM »

Мен лично ме притесняват сближените очи, черепния дял и сплит ли се казваше.. Формат отново, /почти съм  убедена че движенията са различни от тези на кк/ и др. дреболии..
Какви   са  движенията  при  кк confused    всички  кучета  са  с  еднакви  движения   така  ли biggrin
STARTER
Hero Member

« Reply #425 on: January 05, 2009, 11:21:20 AM »

в  различни  раиони   различно  наименование    Wink
Така е. Кое е най-разпространеното обаче може да провери всеки от нас без да се съобразява с чужди мнения.
Просто трябва да пита някой овчар, кое от имената претендиращи за универсални му е познато.
Отговора е ясен за всички, дето са имали вземане даване с кучета и са обиколили малко повече родината.
KARA
Full Member

« Reply #426 on: January 05, 2009, 11:27:17 AM »

Типично овчарско куче от България. Порода позната с името Каракачанско, навсякъде из страната.  excl

STARTER съгласна съм че е типично овчарско куче от България.
Че на много места в Б-я го наричат така добре-но не навсякъде. excl
Имах предвид че ако си вземеш куче от развъдник например Тито-защо кучето носи тази приставка след името.
Шаро Пепелян доколкото знам е взет от помаци-а навсякъде има подпис на Седефчеви-това не мога да си го обясня. confused
Когато някой произведе нещо-логично е то да носи неговата емблема за произвозство-или за кучетата това не важи.
Има една поговорка-с чужди китки да се кичиш-знаеш ли я Wink
Държиш ли на истината и обективността-ако е така нека бъдем честни и да си признаем когато някой е произвел нещо хубаво-то да бъде признато като негово.
Когато аз взех моето куче-го записах с приставка на този от когото е произведено-защото мисля че така е правилно и така трябва да бъде.
Ако съумея да произведа нещо по-добро от това което съм взела за мен ще е чест да носи моя приставка..
« Last Edit: January 05, 2009, 11:32:19 AM by KARA » Logged
STARTER
Hero Member

« Reply #427 on: January 05, 2009, 11:51:24 AM »

Кара, за името прочети по-горния ми пост да не го преписвам пак.

А иначе за снимките, май се бъркаш малко. Снимката е на този, който я е направил и е нормално подписа ти да е на нея.
Това, че съм снимал слона в софииския зоопарк и името ми стой на снимката, не означава, че претендирам да съм го произвел.
А и въобще не отглеждам слонове.

А това, че е роден в Германия и отгледан от германци не го прави Германски слон.
Бил е и си остава Индийски слон.
Въпреки, че произхода му реално е от Тайланд.
Вида е описан и познат, като Индийски.
Надявам се да съм достатъчно ясен с метафората.

S.Diamandiev
Newbie
*

« Reply #428 on: January 05, 2009, 12:41:43 PM »

За Диамандиев.
Да, мисля, че сериозно и открито обсъждане може да бъде и постването на снимка с коментар, който най-малкото дава някаква информация, която може да бъде обсъдена трезво.

Чудесно excl
Слагаите тогава снимки и се аргументирайте. Не както досега , снимка и под нея само една дума ''мелез''. Аз на това не му казвам трезво разсъждение, нито информация а само констатация. И за мен тя е поднесена тенденциозно.
STARTER
Hero Member

« Reply #429 on: January 05, 2009, 13:20:19 PM »

Тук съм абсолютно съгласен с теб.
Всяко такова обвинение трябва да е подкрепено по някакъв начин.
Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #430 on: January 05, 2009, 13:24:41 PM »

Тук съм абсолютно съгласен с теб.
Всяко такова обвинение трябва да е подкрепено по някакъв начин.
А  до  тук  показаните   с  какво  са  подкрепени???
petko
Hero Member

« Reply #431 on: January 05, 2009, 13:48:26 PM »

И защо Шаро Пепелян е каракачанско куче-много пъти е задаван този въпрос-а отговор няма.
Кой го е произвел-защо го обявявате за еталон на каракачанското куче-от кои каракачани е взет.
Дайте повече информация-нека стане ясно веднъж за винаги .

Диамандиев е прав-не обявявайте кучета за нетипични и мелези без доказателства-не е обективно. excl

DIO аз твърдя за куче че е мелез/кръстоска/, когато имам данни, че е кръстоска-Цитат на Каракитан   Wink
a zashto nemskata mi ovcharka e takava sled kato be proizvedena ot bulgarski turchin? vie zorlem si se pravite na "nerazbirashti " i slaboumni che triabva vseki pyt da vi obiasniavat edno .niamalo otgovor? a kakvo e bok?

tvoeto kuche pri kogo e rodeno? a roditelite mu pri kogo sa bili rodeni a tehnite ...i koga tochno stana bulgarsko ovcharsko ,kogato niakoi go kupil ot nekoi pomak li?

ti koiato tvyrdish che niakoe kuche e melez samo sus dokazatelstva suglasna li si s men che ima melezi ? ili mislish che vsichki sa chisti ?suglasna si siguren sym dori da go otrechesh sega .ta iskam da mi posochish samo edin melez bok sys dokazatelstvata barabar ili shte smetna che spored teb porodata ni e po chista ot alpiiski led 

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
KARA
Full Member

« Reply #432 on: January 05, 2009, 14:19:50 PM »

PENCHO мелези има навсякъде-но никога не бих си позволила да твърдя че едно куче е такова ако нямам доказателства за това excl
Немската овчарка е с утвърдено име и където и да е произведена-тя си е немска.
Аз имах предвид да се спазва и зачита името на производителя-от който е произведено кучето-така се запазва линията му.
Всеки е почнал отнякъде като е взел кучета-но не всеки запазва името на производителя-а си го присвоява като собственно производство.
Така е и с Пепелян-нямам против но не е коректно excl
« Last Edit: January 06, 2009, 07:02:54 AM by KARA » Logged
KARA
Full Member

« Reply #433 on: January 05, 2009, 14:28:58 PM »

Кара, за името прочети по-горния ми пост да не го преписвам пак.

А иначе за снимките, май се бъркаш малко. Снимката е на този, който я е направил и е нормално подписа ти да е на нея.
Това, че съм снимал слона в софииския зоопарк и името ми стой на снимката, не означава, че претендирам да съм го произвел.
А и въобще не отглеждам слонове. excl excl excl

Стартер-умееш добре да завърташ въпросите clap
Когато слагаш името си на снимката-това е знак за твой лиценз.
Не може да снимаш мое куче и да сложиш името си-или най-малкото което е ще трябва да обясниш-на кого е кучето.
Вашата практика тук-със слагане на имената ви на снимките я знам-но ако собственника не е съгласен-ти нямаш право.
Снимай Айфеловата кула и пиши че е твая-става ли-тя се знае-но за кучетата е по-различно-не всеки знае кое на кого е excl
Защо никъде и нито веднъж не споменавате кой е произвел Шаро Пепелян-вие ли или някой който е каракачанин.
Нека името на кучетата ви да е така-но на вашите които вие сте произвели.
Не искам да влизам в конфликт-но пак казвам не е коректно да си присвояваш чужди придобивки и да ги обявяваш за свои.
petko
Hero Member

« Reply #434 on: January 05, 2009, 14:43:02 PM »

PENCHO мелези има навсякъде-но никога не бих си позволила да твърдя че едно кумче е такова ако нямам доказателства за това excl
Немската овчарка е с утвърдено име и където и да е произведена-тя си е немска.
Аз имах предвид да се спазва и зачита името на производителя-от който е произведено кучето-така се запазва линията му.
Всеки е почнал отнякъде като е взел кучета-но не всеки запазва името на производителя-а си го присвоява като собственно производство.
Така е и с Пепелян-нямам против но не е коректно excl
aha S utvyrdeno ime kazvash"  ti sega utvyrjdavash imeto bulgarsko taka li ,izviniavam se ne sym razbral

skupa nima melezi shtom ne mojesh da gi posochish ,ne mislish li che ne e redno da kazvash che ima ?

sharo sum go sreshtal kato sharo pepeplian( shtot e ot pepelianovo)
sharo an iusein (shtot toi mu e sibiata .i proizvoditela)  nikoka ne sum go sreshtal pod imeto sharo karakitan  ..za kuv plachesh ne razbiram.
pp kuv ti e nika v bgdogforum.com chinish mi se poznata 

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 79
  Print  

Jump to: