Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 10, 2025, 15:01:56 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 651035 times)
0 Members and 30 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #330 on: October 30, 2008, 15:27:49 PM »

Опитай пак.  Wink

petko
Hero Member

« Reply #331 on: October 30, 2008, 15:31:10 PM »

Опитай пак.  Wink
toz dolnia na koi se e metnal? ne e na sharo

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Mad Max
Hero Member

« Reply #332 on: October 30, 2008, 15:34:11 PM »

Опитай пак.  Wink
toz dolnia na koi se e metnal? ne e na sharo

Ами и на Арда не е.. Иначе що годе добре изглеждащи кучета.. А дефакто, според информацията: Арда, дъщеря на Искър и Шаро - син на кавказец -> се получава инбр. в степен 2-3 на КО. Юнак си е!  biggrin

пс. Все пак предците му са основатели на линии в порода представяна от НКБОК към БРФК като Българско Овчарско Куче  biggrin
« Last Edit: October 30, 2008, 15:38:31 PM by Mad Max » Logged

petko
Hero Member

« Reply #333 on: October 30, 2008, 15:43:57 PM »

abe pomnish li popov za koi beshe kazal che ima aziatska kryv po silistrenskia krai ,sled kato se otdeliha bkk li beshe .pochna da im pokazva kirlivite rizi neshto

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Mad Max
Hero Member

« Reply #334 on: October 30, 2008, 15:50:01 PM »

abe pomnish li popov za koi beshe kazal che ima aziatska kryv po silistrenskia krai ,sled kato se otdeliha bkk li beshe .pochna da im pokazva kirlivite rizi neshto

За кучетата на Аврам Петков беше коментара. Първо писа за мелеза, после смени и каза че всички гледали от неговите кучета.
Умник Гюро. Поредний.

milkojor
Sr. Member

« Reply #335 on: October 30, 2008, 22:22:04 PM »

Това пък е син на Шаро и Арда /по линия Искър/

[/quote]това не е ли шарпланинец

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
Mad Max
Hero Member

« Reply #336 on: October 31, 2008, 05:39:39 AM »

Всеки може да гадае каквото си иска. Така беше представено кучето в дог.бг от торментор /киноложки съдия към БРФК  Тихомир ... даже не му помня фамилията.. от Силистра - обучавал и тренирал кучета за боеве, както и пряко участвал; т.е. капацитет на почит  biggrin/

Моята интуиция ми казва само едно - това куче по нищо не прилича на каракачанското.

/дори и оцветяването му няма нищо общо - обърнете внимание на маската и как тя потъмнява към муцуната - окрас характерен за няколко овчарски породи - кангал, ко, значителен процент от шарпланинците и др., за справка погледнете раздел екстериор, темата за окраса на космената покривка при кк на д-р Вучков/
« Last Edit: October 31, 2008, 05:44:11 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #337 on: October 31, 2008, 07:04:00 AM »

Таро-68, на това куче ще изясниш ли произхода, или и ти като орландог и вяра ще избягаш като попарен след изискването на по-подробна информация за кучетата които гледаш и развъждаш.. И ще продължиш да пишеш, че ги твърдя тези неща просто щото съм "луда" и да си ме псуваш наум?  biggrin
Поне за теб и шомба вярвам, че не бихте излъгали. Виж - Попов, Аврам, ефтинчо са хора дето съм преценила за друга тема на разговор..

И на това куче произхода:

Mad Max
Hero Member

« Reply #338 on: October 31, 2008, 07:25:48 AM »

Ето още една снимка на Искър.

Това куче, част от племенната книга на НКБОК има ли си родословие? Какво е описано в родословието му? Защо има няколко версии относно неговият произход?
Сама свидетелствах на обясненията на торментор /съдия тихомир../, че е каращик с кавказка овчарка.

Добре изглеждащо куче. Мен лично ме притесняват изправените задни крайници /това в най-голяма степен съм наблюдавала в материали за КО/ и самия формат на трупа. Интересът ми към думите на Тихомир нарастна когато започнаха да представят негови потомци, най-вече чрез Бък. При повечето от представените кучета наблюдавам изпъкнал стоп, високопоставени уши и един израз и постав на очите, който не се вписва в начина по който тълкувам стандарта на кк. При мъжките екземпляри предполагам предразположеност към Х-извиване на крайниците и една тромавост, която не мога да определя дали е от лошо отглеждане /прехранване/, или наследствена.
Всичко това, по-скоро ме доближава до твърдението, че има кавказка кръв и ме отдалечава от представата за българско овчарско куче.
Лично. Мен.

Оборете ме с факти. Представете роднини на кучето, кучила, връзки, техни потомци и т.н.  smile
« Last Edit: October 31, 2008, 07:43:08 AM by Mad Max » Logged

Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #339 on: October 31, 2008, 07:38:13 AM »

.....за Таро-68 бъди сигурна ,че няма да те излъже :no:но за Шкумбата е сигурно,защото не знае произхода на нито едно куче в двора си :confused:при него лъжата е начин на живот :santa:опитай да сравниш всички снимки на Искара и разбери дали е едно и също куче naughty

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
Mad Max
Hero Member

« Reply #340 on: October 31, 2008, 07:42:13 AM »

За Шаро на Френкев..
Графа беше писал в дога неговата история /каза, че е виждал грамота от изложба на БРФК на която това куче е награждавано в ринга на КО/, виждала съм потомци из разградско на кучето, слушала съм какви ли не слухове и "легенди". Благодарение на торментор видях и снимка на негов син. Майната й на тая снимка..

Само от прочетеното във вестника - относно поведението му, мислите ли че това куче би оцеляло при един български овчар? Защо е било продадено и не охранява стадо, замисляли ли сте се? Имат ли място ненормалните в списъка с основатели на линии? С какво право може да бъде наречен българско овчарско куче, след като е ясно, че не може да изпълнява тази функция?
« Last Edit: October 31, 2008, 07:45:52 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #341 on: October 31, 2008, 07:44:14 AM »

.....за Таро-68 бъди сигурна ,че няма да те излъже :no:но за Шкумбата е сигурно,защото не знае произхода на нито едно куче в двора си :confused:при него лъжата е начин на живот :santa:опитай да сравниш всички снимки на Искара и разбери дали е едно и също куче naughty

Балчев ти ще бъдеш ли точен и ясен ОТ-ДО веднъж поне?
Ще ми отговориш ли на въпроса - ТИ какво знаеш за Искър и какво мислиш за кучето след видените резултати?

Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #342 on: October 31, 2008, 07:57:00 AM »

.......защо поне веднъж :naughty:лично аз съм имал кучета от Искър,но не ми харесват не са мой тип :no:виждал съм го на живо и му знам характера и др кусури :cheers:това което съм чувал е от Доньо ,че бил мелез от КО и КК ;)какво др те интересува ако питаш мен 99 % от кучетата са за тая тема cheers

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
Mad Max
Hero Member

« Reply #343 on: October 31, 2008, 08:06:43 AM »

.......защо поне веднъж :naughty:лично аз съм имал кучета от Искър,но не ми харесват не са мой тип :no:виждал съм го на живо и му знам характера и др кусури :cheers:това което съм чувал е от Доньо ,че бил мелез от КО и КК ;)какво др те интересува ако питаш мен 99 % от кучетата са за тая тема cheers

Друго, за което ми се иска да си поговорим са Нина и Николина.
Подробна информация за тях. Снимки. Снимки на техни потомци.

Mad Max
Hero Member

« Reply #344 on: October 31, 2008, 08:13:59 AM »

Опитвам се да се сдържа и да не споменавам името Попово - г-н Стефан, но е неизбежно. Щото в крайна сметка екип от хора ДОПУСНАХА това да се случи с овчарските ни кучета - това за издаването на грамота с оценка по екстериор на Шаро в ринг за КО и издаването на родословие, документ за принадлежност към порода БОК е просто бегъл пример.. Както и наричането му "основател на линия".. Лайката също е в тая игричка. И най-отговорният измамник - Литов. Кога пряко - кога-не. Хвърлят прах в очите, сплитат интрижката и безочливо гледат отстрани. С малкото изключение, че г-н Попов не може да не участва пряко, нали е от онзи тип "шофьори", които се идентифицират с колите си по пътищата.. торментор следва неотлъчно..

пс. Извода е, че тези които би трябвало да водят голямата маса народ с интерес към кучето, всъщност ни дърпат назад..
« Last Edit: October 31, 2008, 08:21:32 AM by Mad Max » Logged

Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 79
  Print  

Jump to: