Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 11, 2025, 08:27:48 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 652261 times)
0 Members and 26 Guests are viewing this topic.
STARTER
Hero Member

« Reply #285 on: October 04, 2008, 04:43:32 AM »

Гражданска война ли била почнала? lol

Еми всичките това, което казваш може да стане и тук.
Влез, напиши, каквото знаеш - хората ще прочетат и който има глава на раменете ще прецени, останалите да се оправят - все пак това е форум, а точно този форум е направен за да може всеки в него да пише каквото иска в сферата на културния тон - без банове, без забрани и без да го е страх че БРФК ще го ощети на изложбите си.
 cheers

Хубава снимка си сложил в шапката на сайта си!
Истинско каракачанско куче!
vano
Guest
« Reply #286 on: October 04, 2008, 06:16:07 AM »

Щом казваш значи е така  biggrin biggrin biggrin

На мен по ми прилича на Ваймаранер  -

« Last Edit: October 04, 2008, 06:18:46 AM by vano » Logged
STARTER
Hero Member

« Reply #287 on: October 04, 2008, 06:35:45 AM »

За това ти говорех.
Истинско каракачанско куче:

Макар, че показването му в тема за мелезите си е грехота.
dandi
Hero Member

« Reply #288 on: October 04, 2008, 07:02:38 AM »

Като ти прилича на Ваймаранер,вземи го свали от сайта си,да не ти го грози заедно с другите му събратя.
petko
Hero Member

« Reply #289 on: October 04, 2008, 08:51:06 AM »

...dandi ti shte stanesh razvydchik nomer edno,bez da si go iskala mislia .stranno mi e vano slagaiki neino kuche ,imash cela edna poroda a da izberesh kuche koeto narichat kk ,to daje i nacwiat ne pasva za bok ,neznam i kvo avtorsko pravo si platil za snimkata .tez deto pishat v tvoia forum da ti obiasniat po podrobno

ne se li poluchava paradoks vano?haresvate na dandi kuchetata a zabraviate che damazluka i do goliama stepen e ot sedevchevi ,zashto e taka .prosto marzite razvydchika ,taka si mislia ,dokato za dandi losho ne move da se kaje ,makar che ,sedvchevi syshto imat stado i zabeleji  chiito damazluci otivat po stadata

shte te popitam pravo ako sega v tozi moment triabva da opredelish nai dobria razvydchik kogo bi pisal i zashto?iskam da poglednesh na neshtata ne samo ot kym rasova chistota na kuchetata ,pogledni i drygite drebni nagled neshta koito e napravil za porodata..makadjia shte e priznai

za genetichnoto shodstvo na bylgarskite porodi .ima miasto i za poweche daje ,shtoto kato se zamislia vsiaka edna poroda na balkanite e shodna s balkanskite kucheta ,niakoi strani si regvat po dwe
vsichki sa pochnali ot edni i syshti kucheta ,obache veche se razlichavat kato cialo ,vse poveche shte se razlichavat i ako ne smesiat dvata shtata (kk i bok) i laik shte pochne da gi otlichava ,zalojeno e v standartite im ,zalojeno e i v celite koito si postaviat,tezi ot was koito iskat da syhraniavat niamat shans,shte ti se rodi sivo gudjo i shte e podvlasto na niakwo si tytlesto ligavo cherno bialo ,demek onia shte produlji porodata ha kaji mi koe e bylgarskoto i koe e boka ot dvete

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #290 on: October 04, 2008, 08:55:49 AM »

Като ти прилича на Ваймаранер,вземи го свали от сайта си,да не ти го грози заедно с другите му събратя.
govori ti za drygo dandi ,za tva ot podpisa mu mai ....po tochno se pravi che ne razbira za koe govorish ti makar che startera mu go pokaza

dandi
Hero Member

« Reply #291 on: October 04, 2008, 09:13:05 AM »

Както писах по напред не ми пука особено че някой ще ми оприличи кучетата на нетипични или приличашти на друга порода.
Аз добре си ги познавам и това ми е достатъчно.
Сега Петко имам 6 кутрета от които най вероятно едно ще оставя за себе си.5-те съм обещала на приятели овчари,всичките ще са работни кучета и това най много ме радва.Радва ме също че моите кучета се знаят в района като добри пазачи,доказали са се,това ми стига.Радва ме също че се търсят от овчарите в ройна.Тава ми е най голямото признание.Другото е бож лаф.
petko
Hero Member

« Reply #292 on: October 04, 2008, 09:19:19 AM »

Един линк тотално разбуни духовете и защо само защото в него фигурират имената на две кучета - Китан и Каплан.
И се започна национална война.

TEZI KUCHETA EDIN OT PISHESHTITE GI OPISAL I TUK ,MISLIA CHE CIALATA GIURULTIA (ILI VOINA TRYGNA OT NEKVA SI ZASEGNATA DETO KUCHETO I FIGURIRA V TOZI SAIT) VZE DA PITAS KVO PRAVO I ZASHTO KOI BILI PITALI I TAM PODOBNI

petko
Hero Member

« Reply #293 on: October 04, 2008, 09:26:18 AM »

Както писах по напред не ми пука особено че някой ще ми оприличи кучетата на нетипични или приличашти на друга порода.
Аз добре си ги познавам и това ми е достатъчно.
Сега Петко имам 6 кутрета от които най вероятно едно ще оставя за себе си.5-те съм обещала на приятели овчари,всичките ще са работни кучета и това най много ме радва.Радва ме също че моите кучета се знаят в района като добри пазачи,доказали са се,това ми стига.Радва ме също че се търсят от овчарите в ройна.Тава ми е най голямото признание.Другото е бож лаф.
DANDI ...znaish li kolko sym razpravial na razvydchici da davat prodavat ili kvoto tam shtat ,kucheta na hora kato teb ,dostatychno e da ima edna dvoika v edin raion , hora kato teb mogat igraiat roliata na "rezervat"za ovcharskoto ni kuche ,ma triabva da mislish v perspektiva i za porodata a ne samo za prodadenite broiki ,shtoto mnogo dobre znam kolko dava chobanin za kuche ot razvydnik

da sa ti jivi i zdravi te sa chobanskite na bg veche ...toku vij sled niakoia godina trygnat za aborigeni razvydchicite iz bairite

vano
Guest
« Reply #294 on: October 04, 2008, 09:36:11 AM »

Абе вие тук май четете само каквото ви изнася - Щом казваш няма проблем ще го сваля. Но никога не съм казвал нещо против твоите кучета.

Айде със здраве!
dandi
Hero Member

« Reply #295 on: October 04, 2008, 09:37:52 AM »

Какво да търсиш от човек(чобанин) дето не може да си храни стоката и семейството за куче?
Кучета не са ми средсво за печелене още по малко за препитание.Казвала съм и преди ,че от всичките години в които се занимавам с овце и кучета(повече от 20 вече) не съм продала ни едно куче,но знам че няма как да ми повярват хора чийто акъл това няма как да го асимилира.
Ама как развъждачит( в по-голямата си част)да предлагат кучета на чобаните като от тях немогат да изкарат пари?

И ти да си жив и здрав,и дано един ден се запознаем има за какво да си думаме cheers.
Те и сега ги търсят нашите кучета,въпреки твърденията им че са сбирщайн lol,но не си го признават.Или си го признават но не пропускат да те направят виновен за нещо за което не си.
petko
Hero Member

« Reply #296 on: October 04, 2008, 09:39:36 AM »

Абе вие тук май четете само каквото ви изнася - Щом казваш няма проблем ще го сваля. Но никога не съм казвал нещо против твоите кучета.

Айде със здраве!
chetem ,da si sedi tam barem edno hubavo da imash makar i ne bok ,prosto ironizirame onaia de revna za neinoto

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #297 on: October 06, 2008, 14:06:33 PM »

Вано,
мисля че с поставянето на недоказана информация сам се опитвате да спретнете войничка но май сам се окаляхте!
Значи казавате че Каплан бил мелез - и защо?! Защото майка му според някой била улична кучка! И забележете защо се нарича "улична" - защото спала пре джамията на Аврамови колиби! Много достоверно няма що? Та нали беше показван преди и един много класен пес сниман пред автогарата на Велинград - той по тази логика също е уличен пес! Погледнато реално е така - спи на улицата, но същият този пес беше полубрат на общоизвестния Караман, наричан Голия а по-късно Кьоравия! Е питам аз - това означава ли че кучето е мелез!? Странно мислене - двойствен стандарт ли се прилага или какво?? Още много примери мога да ви дам как от отличин каракачански кучета, пазели стада в различни махали и села се превръщат в така наречените "улични" кучета поради различни причини!
После пък се хващате за Китан - куче което много от пишещите нито са виждали наживо нито пък знаят нещо за пхроизхода му - ама иначе и той е мелез! Щото така изнася на някой или пък както пише Вано - "съмнява се че бил мелез"!! И защо се съмнява толкова много??? Има нещо което много от пишещите във форумите не знаят, но не се притесняват да говорят за него -  нарича се инбридинг по определен родител! В литературата се нарича още "анализиращо кръстосване" - или казано на най-прост език - да провериш наследствеността на даден родител като се инбридира по него! Е вижте резултатите сами след такава проверка всеки да си намери сам отговорите които търси!!!
Поздрави! 
vano
Guest
« Reply #298 on: October 06, 2008, 17:36:04 PM »

Вано,
мисля че с поставянето на недоказана информация сам се опитвате да спретнете войничка но май сам се окаляхте!
Значи казавате че Каплан бил мелез - и защо?! Защото майка му според някой била улична кучка! И забележете защо се нарича "улична" - защото спала пре джамията на Аврамови колиби! Много достоверно няма що? Та нали беше показван преди и един много класен пес сниман пред автогарата на Велинград - той по тази логика също е уличен пес! Погледнато реално е така - спи на улицата, но същият този пес беше полубрат на общоизвестния Караман, наричан Голия а по-късно Кьоравия! Е питам аз - това означава ли че кучето е мелез!? Странно мислене - двойствен стандарт ли се прилага или какво?? Още много примери мога да ви дам как от отличин каракачански кучета, пазели стада в различни махали и села се превръщат в така наречените "улични" кучета поради различни причини!
После пък се хващате за Китан - куче което много от пишещите нито са виждали наживо нито пък знаят нещо за пхроизхода му - ама иначе и той е мелез! Щото така изнася на някой или пък както пише Вано - "съмнява се че бил мелез"!! И защо се съмнява толкова много??? Има нещо което много от пишещите във форумите не знаят, но не се притесняват да говорят за него -  нарича се инбридинг по определен родител! В литературата се нарича още "анализиращо кръстосване" - или казано на най-прост език - да провериш наследствеността на даден родител като се инбридира по него! Е вижте резултатите сами след такава проверка всеки да си намери сам отговорите които търси!!!
Поздрави! 

Вие май нищо не четете!

Къде съм казал че Китан и Каплан са мелези!

Така или иначе след близо 3 годишно четене на де що има форуми съм си направил един списък от кучета за които се твърди че не са съвсем чисти от присъствие на руско-швейцарска кръв.

Аз нищо не твърдя, защото незнам! Не ми слагайте думи които не съм казал!
Вие много добре познавате хората които ги твърдяха тези неща!

Евтим за Каплан.
Шаро (Тито) или Р.Михайлов, когато не беше при вас твърдеше че и филм е снимал за мелеза Китан.

Това не съм го казал аз.

п.с за това което не разбираш за Мравката и КИтан е:Ще поставя снимки на кучетата едно до друго.Ти сама определи кое е по "мелез",и ако не можеш сама повикай на помощ -старейшеският съвет...,само ще те помоля да поместиш една снимка на главата на Китан или поне на кучето в преден план -по отблизо...а след това може да окрасим истината като я подкрепим с хора и факти но това ще го направим като се видим някой ден..../някой ще остане много изненадан/.
хайде до скоро....приятелко,

Вярвам сте "окрасили" истината.

Хайде със здраве.

« Last Edit: October 06, 2008, 18:03:41 PM by vano » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #299 on: October 07, 2008, 04:27:04 AM »

Вано,
не е нужно да се сърдиш или да драматизираш нещата.. Или да завръщаш отдавна отминали интриги.  Wink На който му е трябвало се разбрал с когото е искал. Движим нататък.
 cheers

Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 79
  Print  

Jump to: