Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 11, 2025, 08:55:42 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 652367 times)
0 Members and 25 Guests are viewing this topic.
vqra
Newbie
*

Талантът не се увеличава от аплодисментите!

« Reply #270 on: October 03, 2008, 09:47:05 AM »

Здравей Вяра и добре дошла!
Както виждаш никой не те е изтрил.Можеш да го показваш на хората, който са ти го казали.
Не съм чул някой, който е почнал нормална дискусия тук да е бил трит.

За кражбата на снимки не мисля, че си права. Може да се краде нещо, което е твоя собственост и е отбелязано, като такава. За да не стават недоразумения по-натам си маркирай снимките.
Все едно да взема да се сърдя, че някой ми е снимал моето небе.
А за това, че са твои някой от кучетата те поздравявам! Изглеждат добре гледани и доволни!

За да измиеш името на кучетата си ти предлагам да покажеш са кой става дума точно и да покажеш родословията им. Може и да е станала грешка и това е един добър начин да покажеш това.
Колкото за породата каракачанско куче, мисля, че е писано достатъчно във форума, просто трябва да почетеш малко.

Здравейте STARTER,благодаря за съвета за небето/там нямам претенции/снимайте си го колкото искате -но тези снимки ,които качвате тук са вземати от друг сайт където аз с удоволствие ги качвам,а тук във този форум не желая да присъстват-най-малкото защото това си е чисто плагиатство.Що се отнася до миенато на името на кучетата на моето семейство ,не смятам че те с нещо са изцапани и трябва да го доказвам.Идеята ми да се регистрирам тук и да пиша е проста.....снимайте си и си качвайте по форумите Вашите кучете.
vqra
Newbie
*

Талантът не се увеличава от аплодисментите!

« Reply #271 on: October 03, 2008, 10:02:56 AM »

Вяра, добре дошла в този форум!
Тук никой не би си позволил да трие постове на някой друг ако има смислени въпроси, човешко отношение и добър тон разбира се! Никой не се крие от отправените към него въпроси и бъдете сигурна, че ако има някаква информация то ще ви се даде отговор! Трият се единствено грубиянски словоизлияния и откровени лични нападки - мисля сте съгласна с мен че не е тук мястото за такъв стил и език по принцип!
Що се отнася до това има или няма каракачанско куче - нашата държава признава това и който Ви е казал че "те такова животно нема", то той Ви лъже или Вие подхождате предубедено!
Но да се върнем на темата - казахте че имате родословие на Вашите БОК. Бихме ли могли да видим кои са родителите и предците назад в родословието им?
Благодаря предварително!
Здравейте Vucho,благодаря за "Добре дошла "във този форум .Съгласна съм с това ,че форумите се създават и поддържат за да се дискутира по различни теми и не бива да се говорят глубости.....също и да се публикуват.Вече обясних,сега го правя отново,тук се регистрирах точно затова,защото възмутени приятели казаха ,че на моите кучета са публикувани снимки.
1.Това е плагиатство/снимките са вземати от друг сайт/
2.Кучетата наистина имат родословия с тях участват в международни изложби/без такива родословия това там е невъзможно/
3.Не е необходимо да доказвам нищо,просто не ползвайте чужди снимки без наше разрешение.
и като за финал..............Аз съм от Еленският балкан,там от години живеят каракачани,имам няколко много добри  приятели от тях,така ,че мога да твърдя смело че знам какви кучета гледат там и работят с тях
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8
petko
Hero Member

« Reply #272 on: October 03, 2008, 10:17:00 AM »

Я вижте на какво попаднах  naughty chair
http://bgdogforum.com/viewtopic.php?f=9&t=16
koe e tova kuche gore s ovcete ,tova na sinia fon

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
STARTER
Hero Member

« Reply #273 on: October 03, 2008, 10:21:12 AM »

Здравей Вяра, благодаря, че ме уважаваш толкова, че ми говориш в множествено число.
Добре,че се регистрира за да изразиш мнението си.

Снимки на твои кучета не съм качвал, въпреки че се обръщаш и към мен.
Въпреки това ме заинтересуваха доста след полемиката, която се получава около тях.

Щом кучетета ти са в тази тема предполагам, че някой си има повод да ги сложи тук. 
Ако проблем е, че са ги поставили , като мелези - покажи родословието им и сложи край на дискусията.
Ако са само снимките, няма смисъл да пълним темата за мелезите с глупости. Който е слагал снимки, ще пусне един линк откъде са взети и всичко ще е наред. По правилата за ползване на интернет.
Все си мисля, че с приказки се опитваТЕ да измествате темата.
Тук е единственото място, където ти се дава възможност да покажеш истината с факти.
Използвай възможността!

Предполагам вече си видяла, че хората, който са ти казали, че ще те изтрият са те излъгали.

Еленския Балкан е хубаво място.
Надявам се, си прочела линка, който пусна. Има интересни неща.

Поздрав!
 cheers
petko
Hero Member

« Reply #274 on: October 03, 2008, 10:25:04 AM »

Стартер,това че четете както ви изнася не е мой проблем. Ставаше дума за това че се използват снимки без разрешение-"усука се" че не били надписани. Кучетата били в "темата" значи будят съмнение. В кого? Във вас? Колко ваши "еталони" са по подобни теми? С какви документи ги доказвате? Колкото до родословията им-ако собствениците решат-ще го покажат. Макар че дали вие ще го признаете ми е най-малкия проблем. А за България-не бих могъл да имам нищо против родината си,но като знам как се опитвахте да "патентовате" и Немското овчарско суче и Българското овчарско куче(макар и основно мелези според вас?),ми е ясно как сте постигнали това признание.Това е. Хайде останете си със здраве.

ПП: С вашите кучета не се занимавам(далечни са ми подобни забавления от рода на "на кой е по-помияр") освен да похваля някого ако ми хареса дадено куче,не се занимавайте и вие с нашите.

Колко ваши "еталони" са по подобни теми? С какви документи ги доказвате? (TWOI DUMI) UCHASTVASH LI V PODOBNI TEMI? I KOI GI PUSKA TEZI TAM RAZRESHENIE VZEL LI E OT KARAKITAN DA RECHEM,ZORLEM SHTE MU NAPRAVITE KUCHETO LEGENDA.SAMO CHE VIE SI CHISTITE IMENATA NA KUCHETATA SUS ZAPLAHI (ZA PRIMER TORMENTOR W ONIQ SAIT)ILI SE PRAVITE NA PRAVISTI EDVA LI NE KOI KVO IMAL PRAVO I KVO NIAMAL ,AKO TI LEPNA KIOPEKA ZA ETALON SIGURNO NIAMA MI SE KARASH NALI ? IMIDJ NA RAZVYDCHIK NE SE SYZDAVA KATO MAHNESH LOSHOTO MNENIE ZA SEBEBE SI I KUCHETATA ,VINAGI SHTE IMA NIAKOI KOITO DA GI OSPORI,DORI I OT CHISTA ZLOBA ,TVOITE REAKCII POKAZAVAT CHE IMA NESHTO VIARNO ,NE OBORVASH TVYRDENIETO A SE OPITVASH DA GO DISKREDITIRASH  clap,TOVA ZNACHI CHE SE SUGLASIAVASH S MELEZIATA ...NO DA NE SE SPOMENAVA NA GLAS VUV PUBLICHNOTO PROSTRANSTVO ,TVA E PORODATA DNES ,I TI SI TIPICHEN PRIMER ZA RAZVYDCHIKA DOVEL DO TOVA

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #275 on: October 03, 2008, 11:45:11 AM »

Вяра,
поради какво считате постването на снимки тук за плагиатство - нито са с фалшифициран подпис върху тях, нито са представени като собственост на някой друг вместо вас! Не разбирам! Та нима всеки който поставя снимки из интернет трябва да се сърди че се разпространяват между потребителите - напротив това е целта да има публичност, но както и да е!
За родословията, хубаво - вярвам ви, но все пак ако има начин кажете предците назад в родословието на кучето!
А за каракачаните в Еленския Балкан, не знам какви кучета имат те, не съм запознат, но абсолютно по същата логика аз твърдя че съм виждал Български Овчари в Пловдивското поле и техните кучета никак не приличат на тези които вие наричате ипоказвате като Български Овчарски Кучета - кучетата им са с прави уши, и рошави муцуни! Надявам се да се съгласите с мен!
Поздрави
Mad Max
Hero Member

« Reply #276 on: October 03, 2008, 12:27:28 PM »

Стартер,доста от снимките пуснати тук от Матева(включително снимките на Вяра и Вихър) съм правил лично,публикувани са от мен във форума на БКК за БОК и на други места и определено нито аз нито "vqra" сме давали разрешение да се използват. Матева орева орталъка поради пускане от мен на снима взета от форума в "Мартен"(и то не на куче!), а сега какво прави тя самата?
Колкото до името на Вихър няма какво да се измива,и на сън не бихте постигнали това което е постигнало това все още младо куче.
Хайде със здраве Smiley

ПП: Матева,колкото до "признаването" от държавата на КК... като знам как "патентовате",ясно как е постигнато и признанието Smiley

ППП: Поздрави на Данди(...ако прочете този пост)  Smiley

Здравей Орландог.  cheers
1. Във вашият сайт има над 5 броя мои снимки. Разгледай го отново Wink Не съм проявила каквато и да било претенция, че са публикувани там. За мен е удоволствие да ги споделя с хората. Претенцията си за авторско право съм я отбелязала на всяка една от тях - т.е. сама съм си решила проблема с бъдещи "разпри".. Нормално е - всеки използва снимки от интернет пространството, за да обясни едно или друго нещо.. /съвет: подписвай снимките си, едва ли ще съм единственият човек който ще ги ползва за пример/
2. Направих ти забележка, преди време, за публикуване на текста на песен, която е набрана от мен и публикувана в друг сайт по простата причина, че тази песен както и много други, фигуриращи в една много стара книга - моя и на семейството ми е забравена от народа и ако някой изяви желание да разбере коя е тази книга и какви други песни с оригиналните им мелодии съдържа, е редно да се обърне към точният човек.  smile Не е необходимо да преувеличаваш с определения като "орева орталъка" - аз нямам такива спомени..  cheers
3. Ти НЯМА ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕШ как и с какъв труд е патентована породата КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ, защото не си участвал в този процес. Имаш право само да предполагаш, което е много различно от това да ТВЪРДИШ каквото и да е.. /не се надценявай/
4. Освен по произход /естествено, това можете вие да покажете, ако имате желание/ снимките на кучетата, които съм публикувала тук не отговарят на описанието на каракачанското куче според мен и е важно хората да се научат да разчитат стандарт и да правят разлика. С тази цел съм ги и пуснала. Ако вие искате да обясните какво БОК НЕ Е, бихте постъпили по същият начин, убедена съм.
5. Вяра, дали под формата на снимка, или линк, вашите кучета ще бъдат показвани - без значение от мен, или от някой друг и без значение с каква цел. Дори и да ползвате галерия със специализирано заключване към която винаги може да бъде постнат линк в подкрепа на дадено твърдение. Претенцията ви ми звучи неиздържана след като сте споделили снимките в публичното пространство. Като нямате подобни мераци, изкарайте ги на хартиен носител и ги показвайте на определен кръг от хора. Изборът е ваш, не обвинявайте другите за него - признак на слабост.. Човек като има конкретно желание, намира начин  Wink
6. Мен истината ми е по-скъпа от "реномето" на един или друг човек. Темата е за нечистопородни кучета от България и кучета неотговарящи на стандарта на КК, така че нека се придържаме към нея.
7. Ако търсите от някого извинение за това, че имате една или друга илюзия относно ваша позиция, то не сте попаднали нито на мястото, нито на човека.
Поздрави!

пс. Радвам се, че сте се регистрирали в нашият форум и можем да водим човешки диалог на едно конкретно място. Добре сте дошли! Орландог, тук няма човек който да те помоли повече да не пишеш, напротив, винаги си добре дошъл да споделиш мнение и позиция.  smile
« Last Edit: October 03, 2008, 18:54:15 PM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #277 on: October 03, 2008, 12:55:40 PM »

Офф-топик:

Вано,
моите уважения.. НО.. Твоето е като "Искам да съм негър в щата Алабама"..
Като ти се е искало да имаме международно призната българска порода на кучета пазачи на стадата, какво направи бе, пич? Та аз от толкова време те чета /и то с интерес, щото не ми приличаш на глупав човек/ и не можах дори да РАЗБЕРА каква позиция имаш ти.. Разбрах само, че си на страната на породността.  cheers
Жив и здрав!

petko
Hero Member

« Reply #278 on: October 03, 2008, 15:13:49 PM »

lol.abe setih se za edin sluchai ,edin moi priatel gleda naglo jenata na dryg,namekvam mu ne ziapai taka,toi :bah neia neia e sram da si gi pokazva,men she me e sram da gi gledam

pp naroda e kazal kato si dadesh guza pod naem,ne se syrdi kato ti go polzvat,ta puskaite snimki v neta

petko
Hero Member

« Reply #279 on: October 03, 2008, 15:49:25 PM »

Я вижте на какво попаднах  naughty chair
http://bgdogforum.com/viewtopic.php?f=9&t=16
koe e tova kuche gore s ovcete ,tova na sinia fon
dandi miasa na tvoe tva da ne e to?

dandi
Hero Member

« Reply #280 on: October 03, 2008, 16:45:59 PM »

Да Петко,това е моя Балабан clap
dandi
Hero Member

« Reply #281 on: October 03, 2008, 17:07:12 PM »

Като гледам из форумите не вървам да има по оплюти кучета от тия чиито собственици ги наричат каракачански или са привържаници на МАКК.Мои снимки също се ползват,мои кучета или техни предци също са обявени за мелези.
Но аз знам какво имам в двора си.Знам и какво представляват кучетата ми,така че не ми пука.
От личен опит знам че в работни условия 10 от 100 мелеза не биха подсказали че са такива.
vano
Guest
« Reply #282 on: October 03, 2008, 17:18:15 PM »

Като гледам из форумите не вървам да има по оплюти кучета от тия чиито собственици ги наричат каракачански или са привържаници на МАКК.Мои снимки също се ползват,мои кучета или техни предци също са обявени за мелези.
Но аз знам какво имам в двора си.Знам и какво представляват кучетата ми,така че не ми пука.
От личен опит знам че в работни условия 10 от 100 мелеза не биха подсказали че са такива.

Е който е оплюл точно твоите кучета, явно нищо не разбира!
vano
Guest
« Reply #283 on: October 03, 2008, 17:39:51 PM »

Офф-топик:

Вано,
моите уважения.. НО.. Твоето е като "Искам да съм негър в щата Алабама"..
Като ти се е искало да имаме международно призната българска порода на кучета пазачи на стадата, какво направи бе, пич? Та аз от толкова време те чета /и то с интерес, щото не ми приличаш на глупав човек/ и не можах дори да РАЗБЕРА каква позиция имаш ти.. Разбрах само, че си на страната на породността.  cheers
Жив и здрав!

А ти защо мислиш че не съм негър от Алабама  biggrin

Позицията си винаги съм я казвал - аз кучета не оплювам, защото те са такива каквито сме ги създали ние хората.
За мен няма КК, БОК, Горан - за мен има едно куче и това е овчарското куче на България. Който както иска да си го нарича, аз предпочитам да го наричам овчарско, защото така го знам от дете. А като се има предвид че е овчарско куче на България, затова го наричам българско овчарско куче.

За мен българското овчарско куче няма нищо общо (за съжаление) с по-големият процент от кучетата, които се кичат с името БОК. И това е нещото което най-много ме дразни. А имено че няколко "капацитета" в породата осраха името и водени от болни амбиции и избиващи комплекси окепазиха голяма част от популацията на овчарски кучета в България.

Какво правя ли, ами каквото мога говоря и казвам право в очите всичко което мисля за всеки. Повече немога. Защото тези капацитети които споменах по-горе тотално са се окопали и обградили от доверени хора по клубовете, набират си подкрепа като подаряват или продават кучета за 1 лев и тотално манипулират неразбиращите.

Да сигурно ще кажете ами ела при нас или нещо подобно.
Това не решава проблема - по-добре всеки да си нарича кучето както си иска, но зад тези имена да има едно куче. Просто генотипно неможем да имаме две породи кучета, колкото и да се иска на някой от вас. Мисля че по-добрият път е всеки който иска да се занимава и да развъжда овчарски кучета да има чисти такива - но това няма как да стане заради пустото име - вие давате кучета и искате да са КК, Горан иска да са горани - и какво става, останалите които не харесват тези имена или просто в техните райони те не са популярни какво правят - ходят при Попов и компания. Няколко благи приказки един два раздадени мелезака и НКБОК са най-великите.

Е сега поне още един балон се спука, този с регистрирането на породата в МФК. Едно средство за манипулация по-малко.

Е това е.
Поздрави и от мен.

П.П. А това какво не ми харесва и какво харесва в МАКК и МОКК е тема на друг пост. Wink

vano
Guest
« Reply #284 on: October 03, 2008, 17:44:22 PM »

Един линк тотално разбуни духовете и защо само защото в него фигурират имената на две кучета - Китан и Каплан.
И се започна национална война.

Ами просто регистрирайте се влезте и напишете това което знаете - хората ще прочетат и който има глава на раменете ще прецени, останалите да се оправят - все пак това е форум, а точно този форум съм го направил за да може всеки в него да пише каквото иска - без банове, без забрани и без да го е страх че БРФК ще го ощети на изложбите си.

Голяма реклама му направих  biggrin biggrin biggrin Ако иска мода да го изтрие този пост.
« Last Edit: October 03, 2008, 19:08:41 PM by vano » Logged
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 79
  Print  

Jump to: