Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 11, 2025, 12:57:43 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 653016 times)
0 Members and 81 Guests are viewing this topic.
Jovan
Newbie
*

« Reply #255 on: September 30, 2008, 07:49:20 AM »

Я вижте на какво попаднах  naughty chair
http://bgdogforum.com/viewtopic.php?f=9&t=16
primeval (chokush)
Full Member

« Reply #256 on: September 30, 2008, 16:24:48 PM »

jawdrop

Не плачи майко не тъжи че станах ази каракачанин кракачанин майко предател та тебе оставих за първо чедо да жалиш но кълни маико проклинай таз каракачанска черна прокуда дето наз млади НАМАМИ за пусти гръцки парици
vqra
Newbie
*

Талантът не се увеличава от аплодисментите!

« Reply #257 on: October 01, 2008, 09:17:53 AM »

Съвсем случайно попаднах на тази снимка във вашия форум,познати ми казаха ,че и да пишем тук това което не е удобно се изтрива искам да уточня нещо  на жената ,която си е позволила да открадне снимката на това и други кучета-БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ  от друг сайт,като начало смятам че това е низост и никак не е достойно.Най-малкото,че някои от кучетата са мои а аз нямам спомен да съм и давала разрешение да ги качва тук!
Другото което е ,тези кучета които сте качили тук наистина не отговарят на "вашата"порода-по простата причина ,че тези кучета са чистокръвни с родословия и признати в няколко страни с титли но.....за БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ  clap,не и за "каракачанско"ако изобщо съществева такова животно. no.Бъдете така добри да не ползвате снимки ,които не са ваши и никой не ви е разрешил да ги ползвате.Научете се на простото елементарно правило-което и децата знаят -ЕТИЧНОСТ.
    Искам също така да отбележа тук,че когато някой няма какво да каже ,за да не изглежда смешен и малък по добре е да замълчи ...за да не говори глупости.
    Аз съм от един край на България ,и като дете си спомням,че в балкана при нас имаше каракачани-те не бяха българи,а гръцки номади, за да сме точни гръцки цигани.Също така,кучетата, които водеха с тях и овцете нямат нищо общо с това което вие водите като ваше "каракачанско "куче.
    Така,че когато пишете и разпределяте по графи ,кое какво е ,добре е малко да почетете,попитате и да се запознаете с някои неща
vqra
Newbie
*

Талантът не се увеличава от аплодисментите!

« Reply #258 on: October 01, 2008, 09:53:38 AM »

ето още един нечистопороден lol

и още clap clap clap
STARTER
Hero Member

« Reply #259 on: October 01, 2008, 10:06:03 AM »

Здравей Вяра и добре дошла!
Както виждаш никой не те е изтрил.Можеш да го показваш на хората, който са ти го казали.
Не съм чул някой, който е почнал нормална дискусия тук да е бил трит.

За кражбата на снимки не мисля, че си права. Може да се краде нещо, което е твоя собственост и е отбелязано, като такава. За да не стават недоразумения по-натам си маркирай снимките.
Все едно да взема да се сърдя, че някой ми е снимал моето небе.
А за това, че са твои някой от кучетата те поздравявам! Изглеждат добре гледани и доволни!

За да измиеш името на кучетата си ти предлагам да покажеш са кой става дума точно и да покажеш родословията им. Може и да е станала грешка и това е един добър начин да покажеш това.
Колкото за породата каракачанско куче, мисля, че е писано достатъчно във форума, просто трябва да почетеш малко.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #260 on: October 01, 2008, 11:57:26 AM »

Явно вече си имаме последователи  lol lol
Освен обаче че ползват информация и снимки публикувани от архива на МАКК, но и многодетайлно се изказват съмнения за кръстосване! Ако не се представи информация тези твърдения са си чиста лъжа!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #261 on: October 01, 2008, 12:05:49 PM »

Вяра, добре дошла в този форум!
Тук никой не би си позволил да трие постове на някой друг ако има смислени въпроси, човешко отношение и добър тон разбира се! Никой не се крие от отправените към него въпроси и бъдете сигурна, че ако има някаква информация то ще ви се даде отговор! Трият се единствено грубиянски словоизлияния и откровени лични нападки - мисля сте съгласна с мен че не е тук мястото за такъв стил и език по принцип!
Що се отнася до това има или няма каракачанско куче - нашата държава признава това и който Ви е казал че "те такова животно нема", то той Ви лъже или Вие подхождате предубедено!
Но да се върнем на темата - казахте че имате родословие на Вашите БОК. Бихме ли могли да видим кои са родителите и предците назад в родословието им?
Благодаря предварително!
vano
Guest
« Reply #262 on: October 01, 2008, 18:17:02 PM »

Явно вече си имаме последователи  lol lol
Освен обаче че ползват информация и снимки публикувани от архива на МАКК, но и многодетайлно се изказват съмнения за кръстосване! Ако не се представи информация тези твърдения са си чиста лъжа!

Здравейте и от мен - аз съм я пуснал тази тема и държа да подчертая как съм я започнал:

Така или иначе след близо 3 годишно четене на де що има форуми съм си направил един списък от кучета за които се твърди че не са съвсем чисти от присъствие на руско-швейцарска кръв.

и как съм я завършил:

Незнам дали е така или има голяма доза лъжи, но ако наистина тези кучета за омелезени, то кръвта им тече в голяма част от кучетата в клубовете на БОК и МАКК.

Поздрави!

vano
Guest
« Reply #263 on: October 01, 2008, 18:24:48 PM »

А и според последни данни МФК е регистрирала, някаква обща балканска порода пастирски кучета, в която не попада БОК, така че както се е изказал Камен Литов, забравете някога да имаме собствена порода в МФК.

Така, че всички гледаме просто мелези и подобни теми не са актуални.  Wink Wink Wink
« Last Edit: October 01, 2008, 18:45:58 PM by vano » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #264 on: October 02, 2008, 05:23:31 AM »

А и според последни данни МФК е регистрирала, някаква обща балканска порода пастирски кучета, в която не попада БОК, така че както се е изказал Камен Литов, забравете някога да имаме собствена порода в МФК.

Така, че всички гледаме просто мелези и подобни теми не са актуални.  Wink Wink Wink

Осъзнаваш ли каква глупост си написал, вано?  biggrin
Коя е МФК и кой е Камен Литов след като НАШАТА ДЪРЖАВА /и не само, но най-важно!/ е потвърдила, че ние имаме БЪЛГАРСКА ПОРОДА КУЧЕ за охрана на стадата..
Всеки гледа каквото иска, каквото му удовлетворява нуждите. Само дайте да не се залъгваме  Wink

vano
Guest
« Reply #265 on: October 02, 2008, 06:39:04 AM »

Осъзнаваш ли каква глупост си написал, вано?  biggrin
Коя е МФК и кой е Камен Литов след като НАШАТА ДЪРЖАВА /и не само, но най-важно!/ е потвърдила, че ние имаме БЪЛГАРСКА ПОРОДА КУЧЕ за охрана на стадата..
Всеки гледа каквото иска, каквото му удовлетворява нуждите. Само дайте да не се залъгваме  Wink

И що да са глупости. Че теб ако не ти се иска да имаме международно призната порода, на мен ми се искаше. За съжаление групата некъдърници изсраха поредното л... в българската кинология.

Проблема е че ако наистина е регистрирана такава балканска порода кучета - наше куче много трудно вече ще може да се идентифицира като различно от нея - пък било то КК, БОК, Горан или каквото щете. Така че който изпревари тази поредна щуротия на балканския киноложки интелект, изкяри (торняка, карпатина), останалите или в кюпа или признати само дома!

А че всеки гледа каквото си иска си права.

Айде със здраве.
« Last Edit: October 02, 2008, 06:40:39 AM by vano » Logged
orlandopg
Newbie
*

« Reply #266 on: October 02, 2008, 19:37:35 PM »

Здравей Вяра и добре дошла!
Както виждаш никой не те е изтрил.Можеш да го показваш на хората, който са ти го казали.
Не съм чул някой, който е почнал нормална дискусия тук да е бил трит.

За кражбата на снимки не мисля, че си права. Може да се краде нещо, което е твоя собственост и е отбелязано, като такава. За да не стават недоразумения по-натам си маркирай снимките.
Все едно да взема да се сърдя, че някой ми е снимал моето небе.
А за това, че са твои някой от кучетата те поздравявам! Изглеждат добре гледани и доволни!

За да измиеш името на кучетата си ти предлагам да покажеш са кой става дума точно и да покажеш родословията им. Може и да е станала грешка и това е един добър начин да покажеш това.
Колкото за породата каракачанско куче, мисля, че е писано достатъчно във форума, просто трябва да почетеш малко.

Стартер,доста от снимките пуснати тук от Матева(включително снимките на Вяра и Вихър) съм правил лично,публикувани са от мен във форума на БКК за БОК и на други места и определено нито аз нито "vqra" сме давали разрешение да се използват. Матева орева орталъка поради пускане от мен на снима взета от форума в "Мартен"(и то не на куче!), а сега какво прави тя самата?
Колкото до името на Вихър няма какво да се измива,и на сън не бихте постигнали това което е постигнало това все още младо куче.
Хайде със здраве Smiley

ПП: Матева,колкото до "признаването" от държавата на КК... като знам как "патентовате",ясно как е постигнато и признанието Smiley

ППП: Поздрави на Данди(...ако прочете този пост)  Smiley
« Last Edit: October 02, 2008, 19:58:59 PM by orlandopg » Logged
STARTER
Hero Member

« Reply #267 on: October 03, 2008, 07:42:05 AM »

Честно да ти кажа нито на сън, нито на яве съм тръгнал да постигам такива резултати.

Ставаше дума за друго. Кучето е показано в темата и респективно се буди съмнение за него.
Ето подходящ начин да се покаже, че не е така.
Покажете родословието му! Нали го има и няма никакво съмнение в произхода му. За това куче знам само, че не искате да му покажете родословието. Покажете го и всички, който четат ще видят, че защитавате каузата си не с празни приказки, а с факти!

Поздрав!

п.п. Мнението за стойността на признанието от държавата въобще не подхожда на хора слагащи Българско пред всико друго.
Тя България е най важна, ама само когато е в мой интерес, така ли става?
orlandopg
Newbie
*

« Reply #268 on: October 03, 2008, 08:57:00 AM »

Стартер,това че четете както ви изнася не е мой проблем. Ставаше дума за това че се използват снимки без разрешение-"усука се" че не били надписани. Кучетата били в "темата" значи будят съмнение. В кого? Във вас? Колко ваши "еталони" са по подобни теми? С какви документи ги доказвате? Колкото до родословията им-ако собствениците решат-ще го покажат. Макар че дали вие ще го признаете ми е най-малкия проблем. А за България-не бих могъл да имам нищо против родината си,но като знам как се опитвахте да "патентовате" и Немското овчарско суче и Българското овчарско куче(макар и основно мелези според вас?),ми е ясно как сте постигнали това признание.Това е. Хайде останете си със здраве.

ПП: С вашите кучета не се занимавам(далечни са ми подобни забавления от рода на "на кой е по-помияр") освен да похваля някого ако ми хареса дадено куче,не се занимавайте и вие с нашите.
« Last Edit: October 03, 2008, 08:58:58 AM by orlandopg » Logged
STARTER
Hero Member

« Reply #269 on: October 03, 2008, 09:22:00 AM »

Орландопг, не знам защо говориш в множествено число, но мисля, че доста се бъркаш. Wink
А това за немските овчарки кърти мивки. clap

Честно да ти кажа кучетата дето ги показваш не ме интересуват. Казал съм го 1000 пъти и продължавам, че мен ме интересуват овчарски кучета. Сещай се ако можеш за какво говоря.

А ако не ти харесва нещо тука винаги можеш да си го кажеш.
Можеш да си спокоен, че никой няма да те изтрие за "неудобна" информация. Сещаш ли се пак?
Стига да е поднесена с нормален тон.

п.п. Как беше това сега?
Не мога да имам нищо против родината си, стига да е в мой интерес. no
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 79
  Print  

Jump to: