Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 11, 2025, 07:52:27 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 652112 times)
0 Members and 22 Guests are viewing this topic.
steren
Newbie
*

« Reply #180 on: September 15, 2008, 15:02:12 PM »

Сещам се за един бъзик дето ни хрумна преди години:

След като трябвало патриотично да прекръщаваме Каракачанското куче в Българско овчарско куче, следователно трябва да прекръстим и другите две стари породи на
Българска овчарска овца и Български овчарски кон   Wink  

lol lol

Ей тогава няма да ни викат варвари, а просто ще ни погледнат съжалително и отминат.

I love it!KK you made my day! lol lol lol

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
John Lennon
steren
Newbie
*

« Reply #181 on: September 15, 2008, 15:33:30 PM »

Горанов се е върнал в МАКК?
поздрави
lol
Не той. Кучета развъждане на развъдник Горан вече са в МАКК. И собствениците им са  сериозни хора ангажирани със чистопородната селекция на каракачанските кучета.  smile
Кара, ако едно от моите кучета са от развъдник Горан, може ли да се счита за кк?!
Please say YES excl  smilie_mysql

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
John Lennon
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #182 on: September 15, 2008, 15:58:30 PM »

То е КК.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
innuendo
Jr. Member
**

« Reply #183 on: September 15, 2008, 17:40:12 PM »

Mad Max аз съм единствения пряк потомък на Аспарух naughty

мотот на БОК - да превърнем и последното българско куче във висококачествен мелез confused
Jovan
Newbie
*

« Reply #184 on: September 16, 2008, 07:11:14 AM »

Max вече пусна снимки на тоя убавец ама аиде още една eek clap

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #185 on: September 16, 2008, 08:20:17 AM »

Бай Юсуф Кьоров - Пепеленовия си е сайбията на Шаро. С него сме се уговаряли като сме пускали наши кучки на Шаро. И винаги с него сме си имали приказката и уважението. Не се опитвай да вкараш интрига за неща които не са ти ясни. Теб не си спомням да съм те виждал горе при Бай Юсуф, така че не се изживявай като Велинградски вариант на всевиждащото око на Big Brother.  Wink
какьв  се  изживявам не твоя  работа мога  дати  кажа  само  че  много  изопачаваш  нещата   вьртиш  много   гьза   нее  нормално  за  мьж    Wink
Както ти казах вече, не съди за другите по себе си.  Wink

И вместо при всеки спор, като закъсаш с доводите да те избива към посоката дето е в долният край на гръбнака, седни и се замисли поне малко за пътя който си извървял  през годините. Какво направи за аборигенното овчарско куче ХХХ, за което сега говориш с апломб в минало време. Съхрани ли кръвта му чрез чистокръвно развъждане? Дай да видим линията, която си селектирал от него. Линия при която да покажеш константност на белезите през поколенията. И спри да се изхвърляш за 80см аборигенни кучета, че заприличваш на Попов, за когото твърдиш,че прецакал породата.

С аборигенни каракачански кучета произхождащи от Западните Родопи водеха/и водят/ чистокръвна селекция редица развъдници. Странно как при всички тях дори след 5-6 поколение кучетата са сходни като тип и параметри с аборигените. Странно как само при вас и из Пазарджишко се родиха ръстови екселерати с черти на САО( и не само), но с претенции да са близки потомци на същите онези аборигенни каракачански кучета. Та ще е интересно да обясниш местния опит, как при селекция на една порода набързо се получават кучета с типа на друга порода. Според науката това става с вкарване на кръв от друга порода.

Osman, има отправен въпрос към теб. С червени букви. Не се прави на разсеян! Сподели тук селекционния си опит.  naughty

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
AZIA
Newbie
*

« Reply #186 on: September 16, 2008, 08:44:41 AM »

позволете ми,аз да отговорая,действително има омелезяване,не само тук и не само при нас,умишлено са се зеплождали овчарски кучета със сао,сан бернард,кавказки и т.н,един ярък пример е въпросния Буян,на когото аз лично съм виждала потомство,едри,масивни кучета,но с издайническа къдравина на косъма,което е показател за наличието на чужда кръв,уверявам ви,в никакъв случай не го казвам зъз злъч,защото аз лично се натъжих,когато ги видях преди месеци. Има и друго,по-принцип овчарските кучета из нашия край са били ск по-специфични белези,говоря за времето,в което ние не сме били запланувани още,та кучетата ни са били едри,често пъти по-голи и с масивни глави,здрави и изключително издръжливи,иминно това е еталона,към който се стремят да се върнат кучкарите ни,но не става,всичко е потънало във времето безвъзвратно
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #187 on: September 16, 2008, 09:02:46 AM »

Ако позволите, да се намеся и аз!! Да изясним нещо защото подозирам че има недоразумение! А точно така стават препирните - неуточнени позиции!
Най напред да уточним - кой Буян визирате и кои потомци на Буян "във вашия край" сте виждали?
Поздрави!
AZIA
Newbie
*

« Reply #188 on: September 16, 2008, 09:12:51 AM »

Става въпрос за Буян син на китан и канза,кучката на наш добър приятел Бината от Якоруда,майката на Канза,е спасително куче. А понеже разбрах г-н Вучков,че сте проявявали интерес към райчовия Караман,искам да ви поздравя,това беше едно от любимите ми кучета,горд,силен,винаги до стадото,но за съжаление в неговите вени течеше и санбернардса кръв,казвам отново с огромно съжаление пиша това,защото той беше отличен индивид
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #189 on: September 16, 2008, 09:25:40 AM »

Става въпрос за Буян син на китан и канза,кучката на наш добър приятел Бината от Якоруда,майката на Канза,е спасително куче. А понеже разбрах г-н Вучков,че сте проявявали интерес към райчовия Караман,искам да ви поздравя,това беше едно от любимите ми кучета,горд,силен,винаги до стадото,но за съжаление в неговите вени течеше и санбернардса кръв,казвам отново с огромно съжаление пиша това,защото той беше отличен индивид

Ако знаех историята на Караман от Дорково, повярвайте, нямаше да има и зрънце интерес към него от моя страна! Но да, като "овчар", това куче беше уникално!

Та да се върнем на темата - Буян, просто няма как да е син на Китан и кучка Канза на Бината - сверете си информацията! Иначе може да се тълкува като заяждане! И все пак - кои наследници сте виждали?
AZIA
Newbie
*

« Reply #190 on: September 16, 2008, 09:38:04 AM »

може и да греша,не е изключено,но понеже от години другаруваме с якорудчани,именно от тях знам историята на тези кучета,може и да са ме подвели а може и да не са,но все пак се твърди,че много кутрета от кандза са отишли в кк,доста от тях са къдрави,а тези хора все пак са производителите на тази линия и са на ясно
AZIA
Newbie
*

« Reply #191 on: September 16, 2008, 09:40:54 AM »

приятно ми е да си бъбрим,но трябва да тръгвам,приятен ден
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #192 on: September 16, 2008, 09:44:34 AM »

AZIA  имам чувството че информациите ви са объркани леко. Надявам се неволно Wink
Омесвате инфото за две кучета Буян.

Едното родено при нас през 1994 от Китан и Гизда. Подробности за него може да се видят и прочетат в раздел фотагалерии.

Второто е родено години по-късно, брат на кучето на Райчо, инбридирано на Шаро Пепеленовия I-II, но и потомък на жълтата Канза. Второто е кръстоската. Предполагам, че поради рижо-бялата си окраска е кръстен на горният Буян.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #193 on: September 16, 2008, 09:46:30 AM »

може и да греша,не е изключено,но понеже от години другаруваме с якорудчани,именно от тях знам историята на тези кучета,може и да са ме подвели а може и да не са,но все пак се твърди,че много кутрета от кандза са отишли в кк,доста от тях са къдрави,а тези хора все пак са производителите на тази линия и са на ясно

Лично мое мнение, е че недоказано твърдение не е редно да се изтъква като доказан факт!
Кои кутрета и кои хора и по кои линии са тези кучета - ако имате информация би било редно да се говори с имена и факти за да се чуе отговор и от другата страна! Аз бях обвинен че съм започнал развъждането си от Скопено куче на Цуфата - Гриве, пък се оказа че не е така! Имало потомци от него - дори и при самия него! Както и да е! Също така бях обвинен че съм получил потомство от Дорковското куче - мисля че дадох точен отговор с имена и факти! Така се ражда истината!
Дано не съм ви обидил с този си пост или да го тълкувате като заяждане, но ми писна от лъжливи обвинения и лъжи! Това не носи добро на истинските кучета, надявам се да се съгласите с мен!
Поздрави!  
dandi
Hero Member

« Reply #194 on: September 16, 2008, 12:04:15 PM »

Насе,в дог бг някой,който чул пък от друг някой си,твърди че по твоя информация при мен имало кастрирано куче,подарено ми от братя Седефчеви.Сурчо,Арзан кой е кастрирания?
Я дай пояснения какво и с кой си говорил,моля те!
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 79
  Print  

Jump to: