Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Юбилейна изложба на български породи кучета, 24 септември 2022г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 23:34:51 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 648562 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #120 on: September 15, 2008, 11:30:03 AM »

Интересен въпрос, последвал отговора на Наско по горе.  lol

Е аз ще разочаровам част от аудиторията naughty - нито един каращък не сме произвели. Поради късмет или добър усет започнахме с аборигенни каракачански кучета от Дупнишко и Якорудско. И от тези корени през годините се разви селекцията на р-к КараКитан.

Колко каращисани кучки са качили ваши кучета и каква е съдбата на тези потомци. Кои са те?

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #121 on: September 15, 2008, 11:32:07 AM »

Благодарско за отговора.  Wink
Ти, Насе, колко каращици си произвел докато си изясниш материята и се информираш напълно, за да подбереш база от чистопородни кучета, с които да работиш? Къде са сега тези кучета, каква е съдбата им?
Същият въпрос се отнася и за КараКитан.
Както и за всеки развъдчик, член на МАКК.

Поне си признавам а не като някои хора......... nono
Не се срамувам да говоря за това защото съвестта ми е чиста! Всички сме хора и грешим - въпроса е дали си признаваме грешките и дали грешката се превръща в целенасочено действие!
Та това е единственото кучило в което са получени мелези при мен, и на хората които взеха от мен кутрета, това беше обяснено!!!
Тогава се родиха 8 кутрета - всичките черно-бели и черногриви! Като прокоба още от първия ден започнаха да умират по едно по две и така останаха 4 кутрета! 3 женски и едно мъжко! Още тогава казах на Райчо да не взима от това кучило, а  да му дам от друго с ясен произход! Той искаше домазлък обаче от неговото защото много добре ходело с овцете! Дадох му едно женско черно-бяло кутре! Последно той ми каза че било при него, но сега незнам къде е! Мъжкото кутре го искаше Никола Йорданов от с. Мало Конаре, Пазарджишко! Колето ми е много добър приятел и аз не исках да взима от това кучило, но той настояваше като ми обеща че по-нататък ще вземе от мен друго кутре с ясен произход и ще махне това! Та въпросното мъжко кутре от Райчовото куче отиде в Мало конаре, казваше се Боран - черно-бяло, средно едро, много люто на хора куче! Много хора щеше да подлъже - нямаше за какво да се хванеш че има чужда кръв! След като се роди кучилото от Арзан КараКитан Х Враня "Вучо", дадох на Колето друго мъжко кутре - Шаро "Вучо" и както беше уговорката - той махна Боран! Даде го да охранява някаква градина! Точно след две седмици кучето беше изчезнало от синджира на който беше вързано, при все че беше много злобно! Не знам сега къде се намира!!! С Никола сега заедно развъждаме кучета в развъдника!
Другото женско черно-гриво кутре го дадох на един мераклия кравар от Казанлъшкия край! Възрастен човек, нямащ амбиции в развъждането на такива кучета!
Последното женско черно-шарено кутре го дадох на един старец овчар който ме молеше дълго време за кутре - да му е дружинка като ходи с овцете! Кучката умря миналата година, без да даде поколение!
На всички обаче беше обяснено че кучетата не са чистопородни!
Пак казвам - грешката е лично моя но си я признавам!!!
Mad Max
Hero Member

« Reply #122 on: September 15, 2008, 11:36:39 AM »

Благодаря, Насе за отговора.
Поклон.  flowers

AZIA
Newbie
*

« Reply #123 on: September 15, 2008, 11:45:24 AM »

С аборигенни каракачански кучета произхождащи от Западните Родопи водеха/и водят/.....

не съм чула старите овчари и техните предшественици да са имали каракачански кучета по нашия край confused
Mad Max
Hero Member

« Reply #124 on: September 15, 2008, 11:51:51 AM »

Сигурно и синонимите не си чувала..  Wink

Каракачанското Куче, наричано още:
Овчарско куче, Чобанско куче, Вълкодав, Влашко куче, Тракийски молос, Karakachan Dog, Karakatschan Hund, Chien Karakatchan, Thracian Mollos
Произход: България
« Last Edit: September 15, 2008, 11:53:29 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #125 on: September 15, 2008, 12:06:08 PM »

AZIA
Newbie
*

« Reply #126 on: September 15, 2008, 12:08:52 PM »

Овчарско куче, Чобанско куче, Вълкодав, Влашко куче, Тракийски молос, Karakachan Dog, Karakatschan Hund, Chien Karakatchan, Thracian Mollos

не Мад,овчарите си наричат кучето просто овчарски кучета,това имах в предвид,а пък и не вярвам каракачанското куче да са синоними с тракийски молос,просто ми звучи невероятно
Mad Max
Hero Member

« Reply #127 on: September 15, 2008, 12:13:48 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #128 on: September 15, 2008, 12:15:19 PM »

не Мад,овчарите си наричат кучето просто овчарски кучета,това имах в предвид,а пък и не вярвам каракачанското куче да са синоними с тракийски молос,просто ми звучи невероятно

Ми то звучи невероятно, че изобщо породата ни кучета е оцеляла в чистият й вид.  lol
Ти можеш ли да дадеш такива примери от вашият край - Западни Родопи?

Mad Max
Hero Member

« Reply #129 on: September 15, 2008, 12:15:55 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #130 on: September 15, 2008, 12:17:56 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #131 on: September 15, 2008, 12:21:02 PM »

« Last Edit: September 15, 2008, 12:34:10 PM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #132 on: September 15, 2008, 12:23:30 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #133 on: September 15, 2008, 12:25:51 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #134 on: September 15, 2008, 12:28:13 PM »

И между другото.. Забелязала съм, че повечето хора занимаващи се с овчарски породи кучета - отделят повече време и внимание на непородните животни, отколкото на породните. Интересно е. Има интрига. Има загадки. Тайни. Лъжи. Пари. Завист. Бразилските сериали пасти да ядат..  naughty

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 79
  Print  

Jump to: