Кандза.
Собственост на Пепеленовите от Якоруда. Кучка извъдена в Разлог и притежаваща перфектната визия на Леонбергер характерна за кръстоските със Санбернар от този район.
След смъртта на бялата Кандза/майката на Шаро Пепеленовия/ Юсеин взема жълто кутре от Разлог. Това е въпросната жълта Кандза. От 1996г. същата ражда редовно всяка година по 2 кучила от Шаро. В кучилата има жълти като нея и шарени като Шаро кутрета. Поради известността на Пепеленовото куче кутретата се разграбват от овчари и кучкари не само от района на Якоруда. Например белият със сиви петна Мечо преминава през няколко ръце за да бъде "открит", закупен като "абориген" и изпозван за разплод в Ямбол и региона.
Oт канза някои кутрета отидоха у вас или си забравил
Ефти , не ми пускай ефтините си интрижки и тук.
Ясно!Именно от жълтата Кандза доста кутрета отидоха из Велинградско. Да ти припомням ли, че даже бе направен инбридинг на женска от Шаро Пепеленовия и Кандза /жълтата/ по Шаро Пепеленовия. Кучета от тази връзка ги пускахте по боеве. На изложби в Пазарджик ги изкарваха тоже...
Внимавай да не се окажеш в позицията на приятелчето ти Стефан Попов при спора ни за "Генерала" на Юсуф от Конарско. Някои хора все забравят малката подробност, че срещу голословията им аз имам богат архив.
![Wink](http://www.karakachan.org/forum/Smileys/default11/wink.gif)
п.п. Взехме 2 кутрета от Белка КараКитан, която дадохме на бай Юсуф за да разкара жълтата мелезачка. От последното кучило на Белка с Шаро 3 кутрета взе Иван Баев, когато му дадоха и самият Шаро. А Юсеинчо/малкия син на Юсуф/ въпреки предварителната ни уговорка рече да изкара някой лев отгоре и продаде Белка. Намерих я по-късно при кучкар на няколкостотин км източно.
Така, че всичко което имаме по линия на Пепеленовото куче е родено от наши кучки.