Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 08, 2025, 23:00:48 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 645847 times)
0 Members and 10 Guests are viewing this topic.
S.Diamandiev
Newbie
*

« Reply #765 on: January 08, 2009, 11:03:50 AM »

Кара, така и не можах да разбера какво искаш да кажеш с този пост в темата за мелезите.
Ако говорим за името пак, дето е по-важно за теб от кучето, няма смисъл да започваш...

Достатъчно е да кажем, че му казваме така защото народа ни го е нарекъл така. В бок средите редовно могат да бъдат чути мнения от рода на "...дойде до мен един дядо и ме попита какво е това куче -отговорих му БОК-той се изсмя после се ядоса и ми каза -Ти мен на луд ли ме правиш бе момиче Това е каракачанка -Засрамих се защото той беше прав-Кой ти гледа какво пише в родословието му -Хората си го знаят така..." или "...за съжаление ....тия кучета ги знам като каракачански но когато преди 5 год си вземах ми го додоха като бок иначе дядо ми цял живот е гледал овце и имаше кучета които по нищо не приличат на сегашните..."

Та точно заради това ги наричаме по тоя начин.
Така се търси истината, като не си затваряме очите и си признаваме подобни неща.
Знам, че не е модерно и патриотично да си част от народа. Той е прост, неук и нищо не разбира...
Има за съжаление хора, който не мислят така и за тях са важни традициите и народната памет.
Поздрав на всички тях!
Останалото е плява.
Starter, Нали знаеш че не само ти имаш дядо? Или не знаеш, че дядовците са повече на брои от врасниците ти?
STARTER
Hero Member

« Reply #766 on: January 08, 2009, 11:06:19 AM »

Да, народната памет е свързана с каракачаните. Защото народа така е нарекъл кучето.
Искаш или не ще трябва да се съобразиш.
И точно това са българските традиции. Искаш или не, когато сменяш името дадено от Българския народ ти съвсем умишлено се опитваш да променяш Българската народна памет.

Диамандиев, за дядовците по-добре да не почваме, че не ми се слуша как нямало каракачани в Добруджа и по планините.
Щото и аз мога.
KARA
Full Member

« Reply #767 on: January 08, 2009, 11:06:32 AM »

Кара, така и не можах да разбера какво искаш да кажеш с този пост в темата за мелезите.
Ако говорим за името пак, дето е по-важно за теб от кучето, няма смисъл да започваш...

Достатъчно е да кажем, че му казваме така защото народа ни го е нарекъл така. В бок средите редовно могат да бъдат чути мнения от рода на "...дойде до мен един дядо и ме попита какво е това куче -отговорих му БОК-той се изсмя после се ядоса и ми каза -Ти мен на луд ли ме правиш бе момиче Това е каракачанка -Засрамих се защото той беше прав-Кой ти гледа какво пише в родословието му -Хората си го знаят така..." или "...за съжаление ....тия кучета ги знам като каракачански но когато преди 5 год си вземах ми го додоха като бок иначе дядо ми цял живот е гледал овце и имаше кучета които по нищо не приличат на сегашните..."

Така се търси истината, като не си затваряме очите и си признаваме подобни неща.
Знам, че не е модерно и патриотично да си част от народа. Той е прост, неук и нищо не разбира...
Има за съжаление хора, който не мислят така и за тях са важни традициите и народната памет.
Поздрав на всички тях!
Останалото е плява.
Starter, Нали знаеш че не само ти имаш дядо? Или не знаеш, че дядовците са повече на брои от врасниците ти?
Диамандиев-нашите дядовци -не са от народа-защото не са наричали кучето КАРАКАЧАНСКО-само на Стартер дядо му е такъв Wink
S.Diamandiev
Newbie
*

« Reply #768 on: January 08, 2009, 11:08:36 AM »

Поздрав на всички тях!
Останалото е плява.
Диамандиев-нашите дядовци -не са от народа-защото не са наричали кучето КАРАКАЧАНСКО-само на Стартер дядо му е такъв Wink
Досега четох че е смешно и не сериозно какво е казал някои си , а сега Стартера ми говори, как някакъв дядо се ядосал като чул нещо си.  confused
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #769 on: January 08, 2009, 11:10:49 AM »

горенаписаното се отнасяше не за теб а за Тито.а моите доводи ти ги казах 1-това 4е не ми харесва физиономията му и ми прили4а на кръстоска с санбернар 2-това което съм 4ул за него.това е и не видам защо се преповтаряме.скоро ще ходя в Якоруда и ще питам и други хора ще питам и дали сте вземали кутрета от Канза и т.н.мисля 4е съм пределно ясен

Дотук приемам, че:
1. Физиономията на Буян не е точно тази която ти търсиш в каракачанското(овчарското) куче.
2. Ти си чул слухове за него от случайни хора.
Срещу личното ти нехаресване и клюките които си чул аз имам достатъчно факти показващи истината. Wink

Относно слуха който пусна Ефтим за някакви кутрета от якорудска жълта Кандза, ще се налага пак да се повтарям:
1. От сега мога да ти кажа, че кучета от кучка Кандза(независимо "бялата" или "жълтата") не сме вземали, за разлика от други хора. Дори уговорихме бай Юсуф да я махне за да не продължава да ражда мелезаци. За което му дадохме нашата кучка Белка на нейно място. Отделен въпрос е, че жълтата Кандза я дадоха в роднина и роенето на мелези из района продължи..
2. Слуха бе пуснат от Ефтин след като извадих историята на жълтата Кандза(в началото на тази тема). Явно до тогава мелезираното поколение на тази кучка не е представлявало проблем за него. А и за никой друг. Очевидно с изваждането на информацията той и хора около него се е почувстваха дълбоко засегнати и се заеха със съчинителство.
3. Направи си труда и виж колко различни теории изплю Ефтин из форумите през последните месеци за едни и същи наши кучета. Не ти ли светва някаква сигнална лампичка, че заядливият му мозък съчинава нови и нови клюки само за да омърси някого.
Имаш глава на раменете си - мисли!
 smile

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
STARTER
Hero Member

« Reply #770 on: January 08, 2009, 11:11:16 AM »

Прочети го още веднъж да му се радваш, Диамандиев. cheers

"...за съжаление аз от малка тия кучета ги знам като каракачански но когато преди 5 год си вземах ми го додоха като бок иначе дядо ми цял живот е гледал овце и имаше кучета които по нищо не приличат на сегашните..."
Кара, това и за теб, щото кучетата не си им казвала така.
KARA
Full Member

« Reply #771 on: January 08, 2009, 11:15:11 AM »

"...за съжаление аз от малка тия кучета ги знам като каракачански но когато преди 5 год си вземах ми го додоха като бок иначе дядо ми цял живот е гледал овце и имаше кучета които по нищо не приличат на сегашните..."
Стартер-мисля че почна да си нагласяш писаниците си-както ти отърва no no no
Не поствай неща които не съм казала excl excl excl
АЗ НИКОГА НЕ СЪМ НАРИЧАЛА КУЧЕТАТА СИ ТАКА-ЯСНО excl excl excl
Не съм човек който да постне нещо за теб-което не си написал-не че е трудно excl excl excl
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #772 on: January 08, 2009, 11:17:54 AM »

KARA хубаво си във форума, та да си поговорим и за някои твои изказвания от преди 2-3 дни. За яснота цитирам текста ти:
Кара, за името прочети по-горния ми пост да не го преписвам пак.

А иначе за снимките, май се бъркаш малко. Снимката е на този, който я е направил и е нормално подписа ти да е на нея.
Това, че съм снимал слона в софииския зоопарк и името ми стой на снимката, не означава, че претендирам да съм го произвел.
А и въобще не отглеждам слонове. excl excl excl
----------------------------------------
Стартер-умееш добре да завърташ въпросите clap
Когато слагаш името си на снимката-това е знак за твой лиценз.
Не може да снимаш мое куче и да сложиш името си-или най-малкото което е ще трябва да обясниш-на кого е кучето.
Вашата практика тук-със слагане на имената ви на снимките я знам-но ако собственника не е съгласен-ти нямаш право.
Снимай Айфеловата кула и пиши че е твая-става ли-тя се знае-но за кучетата е по-различно-не всеки знае кое на кого е excl
Защо никъде и нито веднъж не споменавате кой е произвел Шаро Пепелян-вие ли или някой който е каракачанин.
Нека името на кучетата ви да е така-но на вашите които вие сте произвели.
Не искам да влизам в конфликт-но пак казвам не е коректно да си присвояваш чужди придобивки и да ги обявяваш за свои.

Та KARA,  след толкоз взиране видя ли под вола телето??
Щото това се опитваш упорито да търсиш с тези подмятания. Или просто си неука по темата? Но и в двата случая не си извинена за измислените обвинения които сипеш.

Снимал съм няколко хиляди снимки на кучета и имам пълни авторски права над тях. Независимо дали на снимката е Шаро Пепеленовия, Китан, Катя, Мечо, „Негъра”,Айфеловата кула, луната или твоята особа.

И KARA не е коректно да лъжеш. На много места в тоз форум(а и не само в него) съм писал ясно кой е сайбията и производителя на Шаро (пепеленовото куче). Това е Юсуф Кьоров - Пепеленовия. Същия нарича тези кучета овчарски, влашки каракачански(имената включени в официалния стандарт на КК), но не и "Българско овчарско куче". Отделно съм имал възможност доста да си разговарям с него за кучета, за овце, за каракачанските стада по връх Манчо, за кучетата които баща му е вземал от каракачаните и т.н. А за щастие в онези години имаше видеокамери и диктофони Wink.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
S.Diamandiev
Newbie
*

« Reply #773 on: January 08, 2009, 11:23:59 AM »

Много си в грешка ти , ако си мислиш че се радвам за нещо. Просто пасажа които бе написъл, можеше да го сложи и твои опонент, но тогава ти сигурно намаше да го приемеш. И щеше да го окачествиш като интрижка. Че за това става въпрос, плюс това че е малко не сероизно кои какво казъл. Или не.....?
STARTER
Hero Member

« Reply #774 on: January 08, 2009, 11:24:30 AM »

Стартер-мисля че почна да си нагласяш писаниците си-както ти отърва no no no
Не поствай неща които не съм казала excl excl excl
АЗ НИКОГА НЕ СЪМ НАРИЧАЛА КУЧЕТАТА СИ ТАКА-ЯСНО excl excl excl
Не съм човек който да постне нещо за теб-което не си написал-не че е трудно excl excl excl
Много удивителни, много нещо.
Не съм казвал, че си ги наричала така. Да виждаш някъде да го пише? Просто ти го слагам да видиш как разсъждават повечето от хората, дето искат да променят името на кучето и да въвеждат новоизмисленото.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #775 on: January 08, 2009, 11:27:16 AM »

Г-н Вучков,

След като посочвате това куче като продукт на инбридинг, има ли данни и за неговите братя и сестри, направена ли е проверка по странични родственици и какви са резултатите.

Доказана ли е чистота по отношение на хетерозиготни признаци Huh? и ако са я доказали - как!!!

Инбридинг, което буквално означава развъждане вътре в породата, прието още като родствено развъждане.

"Хайде "специалистите" по инбридинга да ми обяснят какво значат тез чертички".

Тез чертички мила KARA значат, че пействате неща, които ви суфлира онлайн "смелият и неинтриганстващ" суфльор Николай Атанасов. И KARA моля ви любезно да спрете да препредавате чужди вам мисли.
Ако пък на Атанасов му се иска и му стиска да дискутира, то поканата към него за научен диспут стои вече 2 години.  Wink
И така да завърша. Ако продължите да рецитирате изречения със суфльор ще бъда принуден да извадя първи жълт картон от джоба си. Така че умната!  smile

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KARA
Full Member

« Reply #776 on: January 08, 2009, 11:30:30 AM »

Г-н Седефчев права над снимките-права над кучето ли означават confused
Ако не харесвате присъствието ми във вашия форум-моля notworthy
Не мисля че съм излъгала за нещо за да ме обвинявате-УВАЖАВАМ ВИ-но въпросът ми беше-този Юсуф-каракачанин ли е-и защо Шаро Пепелян е Каракачанско куче.
Ако въпросите ми Ви притесняват и са некоректни-ще спра да ги задавам-Вие сте този който решава кой да пише във вашия форум.
Поздрави.
KARA
Full Member

« Reply #777 on: January 08, 2009, 11:42:33 AM »

Не познавам г-н Атанасов-за съжаление no
Но много бих искала-защото той е един рядко умен и ерудиран мъж с много знания.
Аз съм била винаги себе си и съм казвала това което мисля-това е причината да не ме харесват-защото истината в повечето случаи не е приятна.
Да-аз съм го начертала-и ще Ви отговоря даже и да не Ви е приятно-Незнам дали Китан е мелез-но в сравнение с много други Ваши кучета той не е типичен представител за мен.Главата му като визия не е това което е в моите представи за истинско куче-мое мнение.Но това не означава че ако в него е събрана силна кръв-няма да дава отлично поколение excl excl excl
На ТАНЬО КАРАКИТАН-свалям шапка notworthy notworthy notworthy
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #778 on: January 08, 2009, 12:14:07 PM »

Г-н Седефчев права над снимките-права над кучето ли означават confused
Ако не харесвате присъствието ми във вашия форум-моля notworthy
Не мисля че съм излъгала за нещо за да ме обвинявате-УВАЖАВАМ ВИ-но въпросът ми беше-този Юсуф-каракачанин ли е-и защо Шаро Пепелян е Каракачанско куче.
Ако въпросите ми Ви притесняват и са некоректни-ще спра да ги задавам-Вие сте този който решава кой да пише във вашия форум.
Поздрави.
KARA не разбирате ли какво ви се пише или нещете да разберете. Много ясно съм написал за какво става дума. За да ви се набие в очите ще го напиша така: АЗ ИМАМ ПЪЛНИ АВТОРСКИ ПРАВА ЗА СНИМКИТЕ КОИТО СЪМ ЗАСНЕЛ КАТО АВТОР И ПОРАДИ ТОВА ГИ ПОДПИСВАМ КАТО АВТОР.

Относно дали сте излъгала за нещо. Ами сещам се за една коледна лъжа която тиражирахте смело във форума на Вано - че сте банната оттук. И за още една, че по-късно сте ми била писала на лични в дог.бг и съм ви пуснал пак. БАН никога не сте имала, както и не съм получавал нищо от вас на лични в дог.бг. Определено тогава ме изненадахте неприятно с тези изявления. Още повече че имах по-различно мнение за вас. Знайте че не ми е приятно когато така се спекулира.

За останалото: Защо продължавате да тъпчете на място? Въпросите ви не ме притесняват, но е отговаряно вече много пъти. Не знам какво очаквате да стане като се задават отново и отново. Освен това да губим ценно време, което можем да употребим най-малкото за по-смислени дискусии за кучетата.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #779 on: January 08, 2009, 12:23:31 PM »

Не познавам г-н Атанасов-за съжаление no
Но много бих искала-защото той е един рядко умен и ерудиран мъж с много знания.
Аз съм била винаги себе си и съм казвала това което мисля-това е причината да не ме харесват-защото истината в повечето случаи не е приятна.
Да-аз съм го начертала-и ще Ви отговоря даже и да не Ви е приятно-Незнам дали Китан е мелез-но в сравнение с много други Ваши кучета той не е типичен представител за мен.Главата му като визия не е това което е в моите представи за истинско куче-мое мнение.Но това не означава че ако в него е събрана силна кръв-няма да дава отлично поколение excl excl excl
На ТАНЬО КАРАКИТАН-свалям шапка notworthy notworthy notworthy
KARA хайде да не се баламосваме - не сме деца.  naughty  Възможно е лично да не сте се здрависвала с Атанасов, но се познавате добре. Още повече добре познавам начина му на мислене и изразяване независимо под какви роли се крие. Запазете си мнението за него, аз си имам свое изградено на базата на факти и документи от историята на БГ кучкарството(опс..кинологията).  Wink

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 79
  Print  

Jump to: