Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 08, 2025, 22:56:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 645842 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #705 on: January 07, 2009, 14:35:30 PM »

Vano,
както виждате сам, вече нещата се нареждат сами следвайки естествения си ход! И най-вече Vano, когато се проявява разум, сам виждате че името не е чак такъв голям проблем, да му се не види! Фаргос Горан, както казвате е много добро Каракачанско куче с което МАКК само може да се гордее!
Успех! Wink
че името не е чак такъв голям проблем, да му се не види!
 Фаргос Горан, както казвате е много добро Каракачанско куче 

Защо си противоричите докторе-хем не  е проблем името-а пък пак - КК-
наречете го МНОГО ДОБРО ОВЧАРСКО КУЧЕ само-но не можете нали no
Защо не отговорихте на Вано-какво ви пречи да работите заедно за породата със всички които искат тя да бъде призната. excl

Май не четете правилно Kara,
кучето какво може да бъде щом предците му са описани като каракачански и какво да бъде като преди 15-тина години така са наричани тези кучета по принцип - вижте добре какво съм написал!
На Vano, считам че отговорих няколко пъти по един и същ начин - в МАКК вратите са отворени за всички които искат да запазят чистопородността, старотипността и характера на кучето без да е нужно да го покръстват със измислени имена. Именно това накара и Росен и Тошко, та ако щете и мен самия, да станем членове на МАКК! Това могат да го направят хора които са наясно със себе си, хора силни по дух, защото само такива хора могат да признаят грешките си, да се извинят ако трябва и да продължат напред но в правилната посока! Ето ви пример как може да се работи заедно, в екип, без значение от името, или от личните пристрастия! Това прави МАКК организация която е трън в очите на много хора, но и същите тия хора виждат, че в МАКК има много по качествени животни които са в резултат от "качествена мая"! Няма как да е иначе!!!
Блажен е онзи, не който има очи, а онзи който може да вижда!
Бъдете здрава!
DIO
Sr. Member

« Reply #706 on: January 07, 2009, 14:45:10 PM »

Незнам дали тук е мястото да попитам Каракитан и кенел вучо,защо се разделихте на МАКК и МОКК-нали изповядвате една и съща идея и  кучето го наричате каракачанско едните и другите.
petko
Hero Member

« Reply #707 on: January 07, 2009, 14:47:03 PM »

Незнам дали тук е мястото да попитам Каракитан и кенел вучо,защо се разделихте на МАКК и МОКК-нали изповядвате една и съща идея и  кучето го наричате каракачанско едните и другите.
opredelno ne e tuka miastoto az puk neznam za kvo se si se zainteresyval ,i interesyva li te vyobshte? ....aman ot intriganti be

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #708 on: January 07, 2009, 14:49:43 PM »

Ние сме в МАКК. Отправи въпроса си към тези които решиха да са МОКК.

п.п. Определено тази тема не е мястото за въпроса ти.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #709 on: January 07, 2009, 14:55:47 PM »

nkkarabok znachi lol za da moje i ti da chlenuvash v neia ,bez da te narichat predatel ...i za da si ostanesh "patriot"

Петко аз нямам желание да членувам никъде - това не го ли разбра. Първо не съм бил никога член на никоя организация за да стана предател. Казвал съм го винаги - повечето кучета в МАКК ме кефят и ми харесват, казах ти че не ми пука и как ще се нарича кучето официално - за мен то си е овчарско, така го знам от дете и така ще си го наричам, пък ако ще в родословието на кучетата ми да пише Филипински риджбек от тайланд с Южноафриканска мая.
DIO
Sr. Member

« Reply #710 on: January 07, 2009, 14:59:30 PM »

Aз тяхното мнение го знам :smile:исках твоето да чуя,но щом не казваш може и да са прави хорицата Wink
KARA
Full Member

« Reply #711 on: January 07, 2009, 15:47:14 PM »

Vano,
както виждате сам, вече нещата се нареждат сами следвайки естествения си ход! И най-вече Vano, когато се проявява разум, сам виждате че името не е чак такъв голям проблем, да му се не види! Фаргос Горан, както казвате е много добро Каракачанско куче с което МАКК само може да се гордее!
Успех! Wink
че името не е чак такъв голям проблем, да му се не види!
 Фаргос Горан, както казвате е много добро Каракачанско куче 

Защо си противоричите докторе-хем не  е проблем името-а пък пак - КК-
наречете го МНОГО ДОБРО ОВЧАРСКО КУЧЕ само-но не можете нали no
Защо не отговорихте на Вано-какво ви пречи да работите заедно за породата със всички които искат тя да бъде призната. excl

Май не четете правилно Kara,
кучето какво може да бъде щом предците му са описани като каракачански и какво да бъде като преди 15-тина години така са наричани тези кучета по принцип - вижте добре какво съм написал!
На Vano, считам че отговорих няколко пъти по един и същ начин - в МАКК вратите са отворени за всички които искат да запазят чистопородността, старотипността и характера на кучето без да е нужно да го покръстват със измислени имена. Именно това накара и Росен и Тошко, та ако щете и мен самия, да станем членове на МАКК! Това могат да го направят хора които са наясно със себе си, хора силни по дух, защото само такива хора могат да признаят грешките си, да се извинят ако трябва и да продължат напред но в правилната посока! Ето ви пример как може да се работи заедно, в екип, без значение от името, или от личните пристрастия! Това прави МАКК организация която е трън в очите на много хора, но и същите тия хора виждат, че в МАКК има много по качествени животни които са в резултат от "качествена мая"! Няма как да е иначе!!!
Блажен е онзи, не който има очи, а онзи който може да вижда!
Бъдете здрава!

Ето ви пример как може да се работи заедно, в екип, без значение от името, или от личните пристрастия!
    да се извинят ако трябва и да продължат напред но в правилната посока!

И Вие да сте жив и здрав.
 Много добре Ви разбрах . excl excl excl
no no no
petko
Hero Member

« Reply #712 on: January 07, 2009, 16:04:37 PM »

da nai nakrai vi stana iasno ,ne che predi ne vi idvashe na akula

ta da popitam edin makadjia kak moje da raboti za BOK reshil choveka che e nai vajno imeto ili tam neshto si

ako az vzema kuche ot tito da rechem ,kato petkov moje li da si mu vikam karakachanka ..i v dokumentite da si pishe taka ako moje
shampion na izojba za krasota ot porodata karakachansko kuche
i drygo kak shte mi opravite dokumentite ,pri vas mai niam ring dve , a v ring edno sa s rodoslovie nali...ili?

pp kara ti taka i ne mi otgovori,ili pone na men ne mi stana iasno koi ti razchertavashe kuchetata?
« Last Edit: January 07, 2009, 16:08:47 PM by rovshan » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #713 on: January 07, 2009, 17:28:04 PM »

Aз тяхното мнение го знам :smile:исках твоето да чуя,но щом не казваш може и да са прави хорицата Wink
DIO не се и съмнявам, че из Добричлийско бокаджии и мокаджии взаимно обсъждате МАКК. Не е мястото и времето да коментирам причините за разделянето. Все пак предпочитам да оставя вратичката на МАКК отворена за обединение с колегите ни.  smile

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #714 on: January 07, 2009, 18:36:30 PM »

DIO не се и съмнявам, че из Добричлийско бокаджии и мокаджии взаимно обсъждате МАКК. Не е мястото и времето да коментирам причините за разделянето. Все пак предпочитам да оставя вратичката на МАКК отворена за обединение с колегите ни.  smile
За кои колеги ства на въпрос  confused За мокаджии  confused или всички желаещи, независимо от това къде са членували  naughty
goce_07
Hero Member

« Reply #715 on: January 07, 2009, 19:06:48 PM »

имам въпрос към Ву4ков.казваш 4е ку4етата на Драганов са КК но той ги е преименувал,а знаеш ли 4е ку4етата му са взети от Велинградско и Пиринско,където на ку4етата им казват ов4арски и 4обански и сетне в София са прекръстени на КК?знаеш ли 4е 90 процента от съвременната популация произхожда от горепосо4ените региони ,където ку4ето не се нари4а карака4анско?дори Китан е банско ку4е.нямам нищо против да нари4ате ку4ето КК щом така ви харесва ,но съм против да у4ите нас-хората ,които живеят в изворните места на породата как са изглеждали ку4етата ни и как са се нари4али.
ТИТО
Hero Member

« Reply #716 on: January 07, 2009, 19:07:24 PM »

Така е Каракитан.
  Аз дойдох в Макк не защото някой ме накара.Дойдох поради няколко причини:

1.Развъдник "ТИТО"винаги е бил и ще бъде в МАКК.
2.Идвайки в МАКК ,аз мога да работя на драго сърце с други кучета които участват в разплодната дейност на МАКК.По тази причина и Тошо-Топо дойде в МАКК.
3.Осъзнах и разбрах ,че не името е по-важно за мен  а кучето-а какво друго да бъде името след като цял един народ,цяла една история и на последно място дядо ми на който дължа обичта си към кучетата го наричат именно-КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ.

За Митко Драганов.Негови са думите пред мен и свидетели:..."Само не ми казвай че е каракачанско.Аз първи започнах да говоря за кинология с тези кучета.Още през 1978г.аз смъкнах първото КАРАКАЧАНСКО куче от балкана clap".Но докато не стане това и онова и да са само черно бели аз няма да ги нарека отново каракачански"..Е жив и здрав Мите... notworthy

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
goce_07
Hero Member

« Reply #717 on: January 07, 2009, 19:17:38 PM »

Тито ние също оби4аме дядовците си и затова не искаме да им казваме карака4ански,тъй като те никога не ги нари4аха така biggrin
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #718 on: January 07, 2009, 19:25:03 PM »

имам въпрос към Ву4ков.казваш 4е ку4етата на Драганов са КК но той ги е преименувал,а знаеш ли 4е ку4етата му са взети от Велинградско и Пиринско,където на ку4етата им казват ов4арски и 4обански и сетне в София са прекръстени на КК?знаеш ли 4е 90 процента от съвременната популация произхожда от горепосо4ените региони ,където ку4ето не се нари4а карака4анско?дори Китан е банско ку4е.нямам нищо против да нари4ате ку4ето КК щом така ви харесва ,но съм против да у4ите нас-хората ,които живеят в изворните места на породата как са изглеждали ку4етата ни и как са се нари4али.

Goce07 по стечение на обстоятелствата доста често контактувахме с Драганов когато събираше кучетата си. Вземаше от Рила и Родопите. В онези години и той и хората в клуба и овчарите ги наричаха каракачнски, овчарски, чобански. В онези години още не беше цъфнала идеята в нечия глава да се прави на по-българин от останалите като прекръщава породата. Въж по-долу какво пише по отношение на имената на породата.

КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ

Официален стандарт на породата
Приет на 10.08. 2005г. от Държавната комисия по породи животни към Министерство на земеделието и горите на Република България.

Синоними: Овчарско куче, Чобанско куче, Вълкодав, Влашко куче, Тракийски молос, Karakachan Dog, Karakatschan Hund, Chien Karakatchan, Thracian Mollos,

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member

« Reply #719 on: January 07, 2009, 19:27:36 PM »

Обичайте ги лошо няма.Явно обаче за да го нарекат всички български автори така.За да се признае единодушно от Държавата и за да го наричат в много други извори като Родопите,Рила,Средна гора,Стара планина и всичко друго останало освен Банско,Велинград и РАзлог . Явно повече дядовци са го наричали така и затова така е прието от народа а "глас народен -глас Божий". Wink
 Имам и един въпрос към теб:
-Как са ги наричали каракачанските коне и овце по вашия край?

п.с Още каракачанското куче е наричано с синонимите:
-Чобанско куче ,чобан кьопек, овчарски пес, кучета мечкаре,селски кучета,оборски кучета и т.н.

« Last Edit: January 07, 2009, 19:31:25 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 79
  Print  

Jump to: