Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Юбилейна изложба на български породи кучета, 24 септември 2022г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 10, 2025, 15:11:36 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 651076 times)
0 Members and 32 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #300 on: October 07, 2008, 12:46:09 PM »

Вано,
чета, и то много! А ще отнася до Истината тя е една - красива или грозна - една е! Не "украсявам" Истината! Мисля че ви отговорих с предния си пост на въпросите касаещи кучетата в които се "съмнявате"!
Поздрави!
vano
Guest
« Reply #301 on: October 08, 2008, 18:37:01 PM »

Вано,
не е нужно да се сърдиш или да драматизираш нещата.. Или да завръщаш отдавна отминали интриги.  Wink На който му е трябвало се разбрал с когото е искал. Движим нататък.
 cheers

Ни най-малко съм искал да правя интриги и то във вашият форум. cheers
vano
Guest
« Reply #302 on: October 08, 2008, 18:38:07 PM »

Вано,
чета, и то много! А ще отнася до Истината тя е една - красива или грозна - една е! Не "украсявам" Истината! Мисля че ви отговорих с предния си пост на въпросите касаещи кучетата в които се "съмнявате"!
Поздрави!

Поздрави и на теб.
Дано всеки намери своята истина.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #303 on: October 09, 2008, 13:25:53 PM »

Въпреки че много се плюе по развъждането по линия Китан, позволете ми да дам нагледен пример!
Ето това е Медо - инбридиран ІІ-ІІ на Буян КараКитан! Това казано на обикновен език означава че дъщеря на Буян е заплодена с негов син! Ето това имах предвид под "анализиращо кръстосване" за което говорех преди. От това по висша форма на проверка няма - по този начин един вид се "наслагва" наследствеността на проверявания прародител в потомците. Ако имаше наличие на "чужда" кръв то при всички случаи ще се прояви в потомството! От това по ясно не виждам като как да се докаже правотата на думите. Но винаги има неверници които да кажат на черното бяло! Да не забравяме за прозвището на Тома описан в Библията и причината поради която го е получил!
« Last Edit: October 09, 2008, 13:33:01 PM by kennel Vucho » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #304 on: October 09, 2008, 14:38:43 PM »

clap
Ето още един такъв инбридинг - цяло кучило smile
Щерка на Буян по внук на Китан.

« Last Edit: October 10, 2008, 07:56:21 AM by Mad Max » Logged

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #305 on: October 09, 2008, 14:47:53 PM »

Изрод.... Всички сме такива...

Медо ли? naughty naughty
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #306 on: October 20, 2008, 19:40:47 PM »

vano, видях коментара ти в нета
Ами мисля че подобна тема имаше и в Мартен стария форум и там бяха казани доста неща, такава имаше и във старият мой форум - още преди 1 година и повече - така че кой кого купира е друг въпрос.
та и аз да дръпна коментар. Темата за кръстоските във бившия форум за КК в martenbg.com бе подкарана от хората, които пишат и в настоящият форум на Каракачанското куче. Данните за кръстосани кучета също. Като имаше и спорадични включвания на още 2-3 души.
Да не споменавам , че същото ядро "макаджии" smile разръчка раната още преди 3 години в темата за Каракачанското куче открита  в дог.бг от vergilski. В момента в онзи форум е пуснат само трети том на тази тема. Първите два липсват. Явно са твърде неудобни за някои хора.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #307 on: October 21, 2008, 16:13:12 PM »

Ами мисля че подобна тема имаше и в Мартен стария форум и там бяха казани доста неща, такава имаше и във старият мой форум - още преди 1 година и повече - така че кой кого купира е друг въпрос.
та и аз да дръпна коментар. Темата за кръстоските във бившия форум за КК в martenbg.com бе подкарана от хората, които пишат и в настоящият форум на Каракачанското куче. Данните за кръстосани кучета също. Като имаше и спорадични включвания на още 2-3 души.
Да не споменавам , че същото ядро "макаджии" smile разръчка раната още преди 3 години в темата за Каракачанското куче открита  в дог.бг от vergilski. В момента в онзи форум е пуснат само трети том на тази тема. Първите два липсват. Явно са твърде неудобни за някои хора.

Е аз много добре знам че вие я захванахте темата в Мартен и не съм го оспорвал, но във всеки случай не беше Кристина. А що се отнася до първите два тома на КК в дога и това е така, та нали и аз съм участвал в споровете. И съм твърдо против избирателното публикуване на изказвания, форуми и т.н. Удобни или не нещата трябва да се казват. Именно затова пуснах и моя форум - който иска да пише без да се притеснява, че някой ще го изтрие или банне. Сигурно и тук ще могат да се водят смислени дискусии, но за съжаление тук си влизате само вие от МАКК.

пп. Интересно как ще коментираш изказването на Петко (или както се нарича сега - той бая никове използва) - че не трябва да показваме мелези за които имаме доказателства, а да показваме наред, пък обвинените да доказват че не са такива.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #308 on: October 21, 2008, 20:00:39 PM »

vano, на никой не сме забранили да влиза тук и да си казва свободно и аргументирано мнението. Дори ще се радваме да има повече смелчаци като теб  Wink

Именно в дискусията се проявява истината и се премахват заблудите. НО ще се съгласиш, че свобода и свободия са различни неща. До тук само един от регистрираните членове на форума реши нарочно и системно да смесва тези понятия и именно заради това получи бан. Става дума за "osman".

п.п. Измежду другото се оказа, че от IP-то на "осман" е пишел и потребител AZIA, поради което при бана на IP номера и нейната регистрация пострада.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #309 on: October 22, 2008, 09:09:30 AM »

Вано,
ако ми позволите и аз да вметна нещо.
Първо въобще не е вярно че тук влизат само членове на МАКК-това лесно се вижда!
И другото - относно доказателствата - мисля че ви посочих такива с предните си постове за инбридинга по проверявания прародител. Така че не сте прав като твърдите в други форуми че ви нападаме неоснователно заради това че сте "се усъмнили" в чистопородността на някои кучета от развъдната програма на МАКК!
Поздрави!
vano
Guest
« Reply #310 on: October 22, 2008, 09:53:34 AM »

Вано,
ако ми позволите и аз да вметна нещо.
Първо въобще не е вярно че тук влизат само членове на МАКК-това лесно се вижда!
И другото - относно доказателствата - мисля че ви посочих такива с предните си постове за инбридинга по проверявания прародител. Така че не сте прав като твърдите в други форуми че ви нападаме неоснователно заради това че сте "се усъмнили" в чистопородността на някои кучета от развъдната програма на МАКК!
Поздрави!

biggrin

Това за нападението беше просто за пример, а не конкретно за ситуацията. Ставаше дума, че всеки може да си каже че това или онова куче е мелез, но ако няма доказателства си е просто празни приказки - и дадох за пример, че съм казал че тези кучета са мелези, а вие сте ми се нахвърлили с опровержения, макар че в случая аз дори и не твърдя, че тези кучета са мелези, защото аз наистина нямам доказателства, а само съм казал какво се говори.

ето и точните ми думи там
Ами що ме нападнахте като казах че Китан и Буян и Каплан са мелези. Ами то е същото. Всичко друго е бръщолевене. Аз ще кажа че е мелез друг ще каже че не е. И какво печелим - оправя ли се породата, как мислиш?

Не е нужно да сме в съд за да говорим достоверни неща и да ги подкрепяме с доказателства. Иначе всичко си е просто приказки на вятъра.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #311 on: October 22, 2008, 11:11:13 AM »

Дано да сте доволен от поднесената информация от мен конкретно за Буян и Китан, за които представихме даннни и снимки на техни инбредни потомци. Мисля че обясних подробно за резултата от т.нар. "анализиращо кръстосване". Дано хората да са ме разбрали - разбира се това не се отнася за онези които не искат да разберат!
Поздрави
petko
Hero Member

« Reply #312 on: October 26, 2008, 17:26:07 PM »

Е аз много добре знам че вие я захванахте темата в Мартен и не съм го оспорвал, но във всеки случай не беше Кристина. А що се отнася до първите два тома на КК в дога и това е така, та нали и аз съм участвал в споровете. И съм твърдо против избирателното публикуване на изказвания, форуми и т.н. Удобни или не нещата трябва да се казват. Именно затова пуснах и моя форум - който иска да пише без да се притеснява, че някой ще го изтрие или банне. Сигурно и тук ще могат да се водят смислени дискусии, но за съжаление тук си влизате само вие от МАКК.

пп. Интересно как ще коментираш изказването на Петко (или както се нарича сега - той бая никове използва) - че не трябва да показваме мелези за които имаме доказателства, а да показваме наред, пък обвинените да доказват че не са такива.
....za nikovete mi smeniam gi sled kato me bannat za poreden put ,no vinagi sym se staral vseki da razbere koi stoi zad novia mi nik ,vijdam che ti se spraviash chudesno ,razbral si koi pishe zad ...baipich mai biah tam za posledno.samo vednuj bez da iskam i da se usetia sym pisal ot dva nika (iavno mi iztekyl niakoi ot banovete )
ta baipich ,pencho petko bradpet ........v tvoisaid biah mai mladovcherin ,nikoi(w marten sym nelegalen ) v hlebarovia ne pomnia kak biah - vse sme AZ ,ponekoi pyt se obyrkvam da si napisha petko i me banka avtomatik ,smeniai  ipita posle ako si niamsh rabota

za isitinata koito ia tyrsi ia namira,niakoi hora obache ia podminavat posle , da taka kazah  i karakitan ti kaza"НО ще се съгласиш, че свобода и свободия са различни неща" argumentira se s kuchilata si pyk men ako pitash i samoto kuche ne miasa za razlika ot drugi ,koito si e naprawil izwoda naprawil ,takiwa kato eftincho sam znaesh ne tyrsiat istinata nali? kogo zaplashi toi  za dumite mu?ta koi ot drugite postypi po tozi nachin? da se argumentira s kuchila ?reakciata im pokazvat istinata za men towa e az si prawia izwodite za men
...ti bi podkrepil karakachanskite kucheta ubeden sym , i atanasow e syshtia ,NO wie ste za imeto Atanasov pyk e i protiv horata zastanali zad kk
pp vano az makadjia li sym?
setih se za oshte dwa moi nika John Smith i jonsana   
« Last Edit: October 26, 2008, 17:56:20 PM by PENCHO » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
vano
Guest
« Reply #313 on: October 26, 2008, 19:33:29 PM »

....za nikovete mi smeniam gi sled kato me bannat za poreden put ,no vinagi sym se staral vseki da razbere koi stoi zad novia mi nik ,vijdam che ti se spraviash chudesno ,razbral si koi pishe zad ...baipich mai biah tam za posledno.samo vednuj bez da iskam i da se usetia sym pisal ot dva nika (iavno mi iztekyl niakoi ot banovete )
ta baipich ,pencho petko bradpet ........v tvoisaid biah mai mladovcherin ,nikoi(w marten sym nelegalen ) v hlebarovia ne pomnia kak biah - vse sme AZ ,ponekoi pyt se obyrkvam da si napisha petko i me banka avtomatik ,smeniai  ipita posle ako si niamsh rabota

za isitinata koito ia tyrsi ia namira,niakoi hora obache ia podminavat posle , da taka kazah  i karakitan ti kaza"НО ще се съгласиш, че свобода и свободия са различни неща" argumentira se s kuchilata si pyk men ako pitash i samoto kuche ne miasa za razlika ot drugi ,koito si e naprawil izwoda naprawil ,takiwa kato eftincho sam znaesh ne tyrsiat istinata nali? kogo zaplashi toi  za dumite mu?ta koi ot drugite postypi po tozi nachin? da se argumentira s kuchila ?reakciata im pokazvat istinata za men towa e az si prawia izwodite za men
...ti bi podkrepil karakachanskite kucheta ubeden sym , i atanasow e syshtia ,NO wie ste za imeto Atanasov pyk e i protiv horata zastanali zad kk
pp vano az makadjia li sym?
setih se za oshte dwa moi nika John Smith i jonsana   

Незнам Атанасов, но аз лично нямам нищо против каракачанските кучета и смятам че сред тях има много качествени такива. Но за мен по-правилно е това куче да се нарича българско овчарски куче със синоними каракачанско, чобанско и т.н.

За жалост в момента зад името БОК (това съкращение винаги ми е било странно) стоят голяма част мелези и нетипични кучета и аз никога не съм го отричал.

Незнам дано някога различните лагери намерят общ език и решат един път завинаги какво искат да правят и да постигнат с това куче и да започнат да работят заедно така както трябва и в името на кучето, защото във всички лагери има хора които могат и знаят как, но при създалата се ситуация усилията им меко казано се разпиляват и отиват на хаос.

Относно дали си макаджия, незнам, ако членуваш в МАКК си "макаджия", ако ли не, значи не си  biggrin

petko
Hero Member

« Reply #314 on: October 27, 2008, 08:15:25 AM »

точно така вано ,аз не съм макаджия не само че не съм член ,не съм присъствал на никакво тяхно мероприятие ,нито познавам някои член или куче такова ,аз съм просто един човек който си харесва чобанските кучета във тази организация виждам кучето такова каквото го познавам ,и във нея виждам кучето такова каквото искам да бъде.Атила например бе първия келеш заради които отнесех наказание в дога ,като мод в мартен ме обиди лошо и все пак той (и брат му)си е най добрия развъдчик в бг за мен ,достатъчно близо до овчарлъка и с достатъчно познания относно официалното развъждане сучетава двата щата чобанин и кинолог така искам да се развъждат кучетата ни и не ме блъска че казва кк (в моя край казват овчарско,овчерско чобанско)смятам че кучето си създава име а не името прави кучето ...каракачанското куче (без значение дали е това което са разкарвали каракачаните)си създаде име навсякъде в бг като овчарско,работно, а бок е синоним на ......айде няма да обиждам никoй.да ти кажа право ако нямаше други организации също бих се съгласил със смяна на името ,но вече не това би коствало много,и най ценното на кк
ако наистина ти е най отпред кучето и то таковова каквото си е ,би се присъединил към макк ,ако ли не ,по добре да не се присъединяваш ,останалите хубави кучета в алтернативите са обречени на промяна
а ти се бориш за "кауза пердута" ли се казваше

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 79
  Print  

Jump to: