Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 06:27:56 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 79
  Print  
Author Topic: НЕчистокръвни /мелези/  (Read 647244 times)
0 Members and 24 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #105 on: September 14, 2008, 22:11:42 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #106 on: September 14, 2008, 22:13:40 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #107 on: September 14, 2008, 22:21:07 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #108 on: September 14, 2008, 22:23:05 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #109 on: September 14, 2008, 22:28:50 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #110 on: September 14, 2008, 22:29:23 PM »

Mad Max
Hero Member

« Reply #111 on: September 14, 2008, 22:42:48 PM »

След толкова години /около три/ събиране на снимки и информация.. Сглобяване на мозайки, човъркане в стотици селекции стигнах до извода, че хората не се кефят да гледат и развъждат породни кучета. Удоволствие им доставя тръпката, която получават от откриването на нещо ново, нещо различно от това на комшията си.. Нещо което ще ги изстреля и прослави.. И хвърлят труд, труд, труд.. Никой от тях не се замисля на каква цена. Никой от тях не помни, че човек когато печели нещо също и губи, и обратното.. Въобще не си дават сметка за труда на тези преди тях. Все по-скоростно се заличава паметта на българина. За предците му. За техните занаяти. За традициите. За българщината. За уважението към тези неща, почитта, тяхното продължение..

Обезличаваме се. Заплюваме се в лицето и продължаваме нататък. Към Европа. Америка. Глобалният свят. Приемаме цвета и полагаме маски на лицата си, както се прави в модерният свят.. Тъжно.

Следва продължение..
« Last Edit: September 15, 2008, 08:14:21 AM by Mad Max » Logged

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #112 on: September 15, 2008, 08:14:36 AM »

Убавица мамина, златна lol
Атанасе   гледам подиграваш  се   но  нали  и  ти  заплождаше   на  раичовото  куче   внуче на  канза

Ефти, мисля че някъде обясних какво се случи тогава! Но пак ще го кажа -
наистина получих кучило от Райчовото куче и от Враня, преди години! Всъщност това беше капката с която преля чашата и взех решението си да напусна НКБОК! Райчовото куче ми беше представяно като елитен БОК разплодник и ми беше казано че е син на Шаро пепеляновия. Именно за това тръгнахме със Спас от с. Динката да заплодим на него! Кучето не го бях виждал до тогава! Скачката стана много бързо и чак тогава се вгледах в главата на кучето! Тогава дойдоха едни момчета от Дорково, (не си спомням имената), та те ми казаха че кучето е мелез! Още тогава казах на Спас че ще направя всичко възможно да абортира кучката и да не ражда! Той ми каза да не бързам за да не се повреди кучката! Послушах го и не сгреших! След това се поразрових за още информация за Райчовото куче и ми стана ясна картинката!  Кутретата които се родиха ги подарих на хора които искаха да имат едри кучета пазачи, с обяснението че кучетата са мелези! Та това е случая! След това все пак осъществих връзка със чистопороден син на Шаро Пепеляновия и имам от този домазлък!
Mad Max
Hero Member

« Reply #113 on: September 15, 2008, 08:20:30 AM »

Наско,
така или иначе си заговорил за това куче.. Кажи подробностите по произхода му, горе долу колко кучки е скочило.. Историята му..

STARTER
Hero Member

« Reply #114 on: September 15, 2008, 08:21:52 AM »

За черното куче ли иде реч?
Mad Max
Hero Member

« Reply #115 on: September 15, 2008, 08:23:46 AM »

За черното куче ли иде реч?

Да.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #116 on: September 15, 2008, 09:09:19 AM »

Информацията която знам -
Кучето е раждано при Райчо в Дорково. Майка му е дъщеря на Шаро пепеленовия и Кандза (червената)!
Когато кучката се гони я пускат пак на Шаро и той запложда дъщеря си но за по-сигурно я карат на Макс (Мангала ) на Зънде от Банско! Макс беше черногриво куче, много истинско! Та осъщесдтвява се заплождане на две мъжки кучета на едно разгонване! Виждал съм двама братя на Райчовото куче и те приличат много на Шаро, те самите са инбредни по него! Докато черното куче от Дорково много повече приличаше на Макс и допускам че е от него! Колко точно кучки е заплодило това куче не знам но са много! Иначе Райчовото куче беше с невероятен борбен характер! Беше се прочул че прогонил дори и вълк от стадото! Изключително привързан към стадото и това си качество го предаваше в потомците си!
Mad Max
Hero Member

« Reply #117 on: September 15, 2008, 10:59:48 AM »

Благодарско за отговора.  Wink
Ти, Насе, колко каращици си произвел докато си изясниш материята и се информираш напълно, за да подбереш база от чистопородни кучета, с които да работиш? Къде са сега тези кучета, каква е съдбата им?
Същият въпрос се отнася и за КараКитан.
Както и за всеки развъдчик, член на МАКК.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #118 on: September 15, 2008, 11:17:09 AM »

Интересен въпрос, последвал отговора на Наско по горе.  lol

Е аз ще разочаровам част от аудиторията naughty - нито един каращък не сме произвели. Поради късмет или добър усет започнахме с аборигенни каракачански кучета от Дупнишко и Якорудско. И от тези корени през годините се разви селекцията на р-к КараКитан.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #119 on: September 15, 2008, 11:28:20 AM »

Бай Юсуф Кьоров - Пепеленовия си е сайбията на Шаро. С него сме се уговаряли като сме пускали наши кучки на Шаро. И винаги с него сме си имали приказката и уважението. Не се опитвай да вкараш интрига за неща които не са ти ясни. Теб не си спомням да съм те виждал горе при Бай Юсуф, така че не се изживявай като Велинградски вариант на всевиждащото око на Big Brother.  Wink
какьв  се  изживявам не твоя  работа мога  дати  кажа  само  че  много  изопачаваш  нещата   вьртиш  много   гьза   нее  нормално  за  мьж    Wink
Както ти казах вече, не съди за другите по себе си.  Wink

И вместо при всеки спор, като закъсаш с доводите да те избива към посоката дето е в долният край на гръбнака, седни и се замисли поне малко за пътя който си извървял  през годините. Какво направи за аборигенното овчарско куче ХХХ, за което сега говориш с апломб в минало време. Съхрани ли кръвта му чрез чистокръвно развъждане? Дай да видим линията, която си селектирал от него. Линия при която да покажеш константност на белезите през поколенията. И спри да се изхвърляш за 80см аборигенни кучета, че заприличваш на Попов, за когото твърдиш,че прецакал породата.

С аборигенни каракачански кучета произхождащи от Западните Родопи водеха/и водят/ чистокръвна селекция редица развъдници. Странно как при всички тях дори след 5-6 поколение кучетата са сходни като тип и параметри с аборигените. Странно как само при вас и из Пазарджишко се родиха ръстови екселерати с черти на САО( и не само), но с претенции да са близки потомци на същите онези аборигенни каракачански кучета. Та ще е интересно да обясниш местния опит, как при селекция на една порода набързо се получават кучета с типа на друга порода. Според науката това става с вкарване на кръв от друга порода.

Ефти, има отправен въпрос към теб. Не се прави на разсеян! Не ти стиска май да споделиш селекционния си опит? 
Хайде не се шубелисвай толкоз, я виж какъв си ербап-лъжльо извън този форум.  naughty

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 79
  Print  

Jump to: