Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 01:43:58 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22
  Print  
Author Topic: Развъдник "Мировяне".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 172542 times)
0 Members and 17 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #240 on: January 16, 2016, 09:28:44 AM »

Търсеният резултат, най-вероятно, е хората/Тошко и Цецо/ да изкарат хубави кучета, които да са Кучета не само на думи и документи smile
А Шабан заслужава да има линия по него, не просто да е представител на линия, а да е основоположник на такава, не по-малко от който и да е от останалите основоположници. Това, разбира се, ако говорим за качествата на даденото куче, а не за лични предпочитания и къде доказани, къде не, легенди. Така си мисля аз smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #241 on: January 16, 2016, 13:54:59 PM »

Само спамите темата, момчета. Това, което се коментари е поредната ялова беседа. Нужни са действия, не полемика.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #242 on: January 16, 2016, 13:59:54 PM »

Само спамите темата, момчета. Това, което се коментари е поредната ялова беседа. Нужни са действия, не полемика.

Що бе Трайко, темата е интересна и може да я прехвърлим в развъждане и селекция - Кога и защо се прави една аутбредна връзка.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #243 on: January 16, 2016, 14:10:07 PM »

Не там е заровен ключа. Относно темата за аутбредна връзка, да, нека коментираме, но не в тази тема.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #244 on: January 16, 2016, 17:31:12 PM »

Защо се акцентира върху аутбредната връзка. Няма по-нормално и традиционно нещо от това. По-интересно е кога, защо и как се прилага инбридинга. Как се подготвя, организира и как се проследява резултата.
А Шабан беше достатъчно обсъждан и коментиран още когато Росен го свали от Мугла. Можем да го наречем абориген в смисъла на куче, което не е раждано в развъдник, не е плод на целенасочено организирано породно развъждане, а е работно куче и е от същите като него родители. Мисля, че Росен си направи съответните проверки, каквито се правят в подобни случай.

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
Александър Христов
Hero Member

« Reply #245 on: January 16, 2016, 17:42:58 PM »

Сашо, дори не подозираш колко си прав.Има.(не визирам конкретния случай)
Mного добре знам какво казвам Аримане, и държа да подчертая че и аз не визирам конкретния случай!  cheers

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Александър Христов
Hero Member

« Reply #246 on: January 16, 2016, 17:45:01 PM »

Колкото до конкретната връзка- аз ще очаквам с интерес резултата!  cheers

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Ariman
Hero Member

« Reply #247 on: January 21, 2016, 14:29:01 PM »

Търсеният резултат, най-вероятно, е хората/Тошко и Цецо/ да изкарат хубави кучета, които да са Кучета не само на думи и документи smile
А Шабан заслужава да има линия по него, не просто да е представител на линия, а да е основоположник на такава, не по-малко от който и да е от останалите основоположници. Това, разбира се, ако говорим за качествата на даденото куче, а не за лични предпочитания и къде доказани, къде не, легенди. Така си мисля аз smile

Чак сега го виждам, какво значи заслужава?
В селекция и развъждане по линии няма такива термини, Краси. Отделен добър екземпляр, незадължително е добър производител, това трябва да е ясно. Целта на развъждането по линии е да се развият и затвърдят в породата ценните особености на най-добрите кучета за получаването на поколение с устойчива наследственост, линия може да бъде призната само в случай, че преобладаващото количество животни в нея притежават определени качества. Проста математика -  куче Х, дава N броя приплоди, повече от половината, от които са проявили тази устойчива наследственост на ценените качества, това вече е селекционно - развъдна линия. Както каза и Вано, иначе всяко куче(всеки приплод) е час от някаква генеологична линия, независимо от качествата, които притежава. За това питаме и за произход на кучето по права мъжка линия. По майчина линия в родословието може да фигурира представител на друга линия.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #248 on: January 23, 2016, 09:42:51 AM »

Ами нали затова се плоди, за да се види какво ще даде smile
Отделно, че вече има вадени от него кучила, от различни майки, и тези, които съм виждал като възрастни кучета, бяха доста добри smile

А и в крайна сметка и мъжкото и женското куче си имат собственици, те пък си имат глави на раменете и виждания, предпочитания и т.н., така че нашето лафче е безпредметно и не е меродавно в случая, а е само за наше си удоволствие smile
« Last Edit: January 23, 2016, 09:50:32 AM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #249 on: February 06, 2016, 11:41:40 AM »

Кучило буква "Г" на развъдника,родени на 28.01.2016г Грета ТоПо х Нане Мировяне

Гаро Мировяне и Гриво Мировяне  cheers

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Пеньо
Hero Member

« Reply #250 on: February 06, 2016, 17:04:30 PM »

Да са живи и здрави! Кучилото не трябва ли да е на р-к ''Чобан''?
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #251 on: February 06, 2016, 17:07:00 PM »

Да са живи и здрави! Кучилото не трябва ли да е на р-к ''Чобан''?
Мерси! Не кучилото си е на Цецо,той си избра партньора на Грета,само при мен се родиха и ги гледам Smiley Дет се вика,малко работа в екип Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
vano
Guest
« Reply #252 on: February 12, 2016, 14:51:03 PM »

Wink

https://youtu.be/tY1dU8NWfOo
vano
Guest
« Reply #253 on: February 12, 2016, 14:51:48 PM »

Черните дракони - Вардар и Вихър

Александър Христов
Hero Member

« Reply #254 on: February 12, 2016, 15:38:07 PM »

Туй ли са на Мугленския отроците?

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22
  Print  

Jump to: