DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #240 on: January 16, 2016, 09:28:44 AM » |
|
Търсеният резултат, най-вероятно, е хората/Тошко и Цецо/ да изкарат хубави кучета, които да са Кучета не само на думи и документи  А Шабан заслужава да има линия по него, не просто да е представител на линия, а да е основоположник на такава, не по-малко от който и да е от останалите основоположници. Това, разбира се, ако говорим за качествата на даденото куче, а не за лични предпочитания и къде доказани, къде не, легенди. Така си мисля аз 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #241 on: January 16, 2016, 13:54:59 PM » |
|
Само спамите темата, момчета. Това, което се коментари е поредната ялова беседа. Нужни са действия, не полемика.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #242 on: January 16, 2016, 13:59:54 PM » |
|
Само спамите темата, момчета. Това, което се коментари е поредната ялова беседа. Нужни са действия, не полемика.
Що бе Трайко, темата е интересна и може да я прехвърлим в развъждане и селекция - Кога и защо се прави една аутбредна връзка.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #243 on: January 16, 2016, 14:10:07 PM » |
|
Не там е заровен ключа. Относно темата за аутбредна връзка, да, нека коментираме, но не в тази тема.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #244 on: January 16, 2016, 17:31:12 PM » |
|
Защо се акцентира върху аутбредната връзка. Няма по-нормално и традиционно нещо от това. По-интересно е кога, защо и как се прилага инбридинга. Как се подготвя, организира и как се проследява резултата. А Шабан беше достатъчно обсъждан и коментиран още когато Росен го свали от Мугла. Можем да го наречем абориген в смисъла на куче, което не е раждано в развъдник, не е плод на целенасочено организирано породно развъждане, а е работно куче и е от същите като него родители. Мисля, че Росен си направи съответните проверки, каквито се правят в подобни случай.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #245 on: January 16, 2016, 17:42:58 PM » |
|
Сашо, дори не подозираш колко си прав.Има.(не визирам конкретния случай) Mного добре знам какво казвам Аримане, и държа да подчертая че и аз не визирам конкретния случай! 
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #246 on: January 16, 2016, 17:45:01 PM » |
|
Колкото до конкретната връзка- аз ще очаквам с интерес резултата! 
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #247 on: January 21, 2016, 14:29:01 PM » |
|
Търсеният резултат, най-вероятно, е хората/Тошко и Цецо/ да изкарат хубави кучета, които да са Кучета не само на думи и документи  А Шабан заслужава да има линия по него, не просто да е представител на линия, а да е основоположник на такава, не по-малко от който и да е от останалите основоположници. Това, разбира се, ако говорим за качествата на даденото куче, а не за лични предпочитания и къде доказани, къде не, легенди. Така си мисля аз  Чак сега го виждам, какво значи заслужава? В селекция и развъждане по линии няма такива термини, Краси. Отделен добър екземпляр, незадължително е добър производител, това трябва да е ясно. Целта на развъждането по линии е да се развият и затвърдят в породата ценните особености на най-добрите кучета за получаването на поколение с устойчива наследственост, линия може да бъде призната само в случай, че преобладаващото количество животни в нея притежават определени качества. Проста математика - куче Х, дава N броя приплоди, повече от половината, от които са проявили тази устойчива наследственост на ценените качества, това вече е селекционно - развъдна линия. Както каза и Вано, иначе всяко куче(всеки приплод) е час от някаква генеологична линия, независимо от качествата, които притежава. За това питаме и за произход на кучето по права мъжка линия. По майчина линия в родословието може да фигурира представител на друга линия.
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #248 on: January 23, 2016, 09:42:51 AM » |
|
Ами нали затова се плоди, за да се види какво ще даде  Отделно, че вече има вадени от него кучила, от различни майки, и тези, които съм виждал като възрастни кучета, бяха доста добри  А и в крайна сметка и мъжкото и женското куче си имат собственици, те пък си имат глави на раменете и виждания, предпочитания и т.н., така че нашето лафче е безпредметно и не е меродавно в случая, а е само за наше си удоволствие 
|
|
« Last Edit: January 23, 2016, 09:50:32 AM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #249 on: February 06, 2016, 11:41:40 AM » |
|
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #250 on: February 06, 2016, 17:04:30 PM » |
|
Да са живи и здрави! Кучилото не трябва ли да е на р-к ''Чобан''?
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #251 on: February 06, 2016, 17:07:00 PM » |
|
Да са живи и здрави! Кучилото не трябва ли да е на р-к ''Чобан''?
Мерси! Не кучилото си е на Цецо,той си избра партньора на Грета,само при мен се родиха и ги гледам  Дет се вика,малко работа в екип 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #252 on: February 12, 2016, 14:51:03 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #253 on: February 12, 2016, 14:51:48 PM » |
|
Черните дракони - Вардар и Вихър 
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #254 on: February 12, 2016, 15:38:07 PM » |
|
Туй ли са на Мугленския отроците?
|
|
|
|
|
|
|
|