Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 06:37:24 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 22
  Print  
Author Topic: Развъдник "Мировяне".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 172603 times)
0 Members and 12 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #225 on: January 14, 2016, 17:25:08 PM »

Да са ви живи и здрави   clap cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #226 on: January 15, 2016, 17:33:33 PM »

Доколкото помня Дива "Мировяне" е с изцяло, изключително и наситена кръв от р-к "Горан", през всичкото знакови кучета на развъдника, та до Шабан на Славейко.
Шабан от Мугла, от друга страна виждам да е вписан в регистъра на МАКК без родители, по спомен Калина и Бельо, и до там.
Питам просто, че да е ясно - какъв е търсеният резултат от тази връзка, в това кучило?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #227 on: January 15, 2016, 18:02:22 PM »

Доколкото помня Дива "Мировяне" е с изцяло, изключително и наситена кръв от р-к "Горан", през всичкото знакови кучета на развъдника, та до Шабан на Славейко.
Шабан от Мугла, от друга страна виждам да е вписан в регистъра на МАКК без родители, по спомен Калина и Бельо, и до там.
Питам просто, че да е ясно - какъв е търсеният резултат от тази връзка, в това кучило?
Щом е вписан Шабана,значи е проверен,дали ще има назад още имена или не,няма да промени кучето нито като визия,нито като качества Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Александър Христов
Hero Member

« Reply #228 on: January 15, 2016, 18:19:38 PM »

Аримане, ми то ако се водим от твоята логика на бая кучета от МАКК не трябва да плодим  smile

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
vano
Guest
« Reply #229 on: January 15, 2016, 19:09:16 PM »

Ако Дива е с толкова наситена горанова кръв, пак ли на гораново куче да се пусне, за да се насити още повече?

Може би е просто аутбредна връзка за опресняване на кръвта, пък може и да е за запазване на една изключително рядка породна линия, тази на Шабан от Мугла.
Пеньо
Hero Member

« Reply #230 on: January 15, 2016, 19:46:13 PM »

Вано ми взе думите от устата.
Ariman
Hero Member

« Reply #231 on: January 15, 2016, 21:31:05 PM »

biggrin Я, разбунил съм духовете, значи.

Аз питам просто. Започваме по ред на номерата. 

Тошко, дай да спрем да им пишем родословия тогава?

Сашо, дори не подозираш колко си прав.Има.(не визирам конкретния случай)

Вано,нещата които казваш са така, но поголовието е плод на инбридинги, къде тежки(някои безсмислени) - къде не толкова, не е нова бира за нас, знаем си маята.

Шабан от Мугла е линия? Каква- генеалогична или селекционно-развъдна?
« Last Edit: January 15, 2016, 21:32:27 PM by Ariman » Logged

STARTER
Hero Member

« Reply #232 on: January 15, 2016, 21:46:40 PM »

Така, както го виждам въпроса е какво се цели, като се прави връзка между куче с "дълго " родословие и куче, което е едва ли не абориген.
А контекста е как може да имаме аборигени през 2016 година приети от МАКК(да приемем, че е роден около 2008г.) след като многократно е обеснявано, че аборигени вече не  съществуват.
Нещо, което за мен също е недоказано.
 biggrin
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #233 on: January 16, 2016, 05:56:02 AM »

biggrin Я, разбунил съм духовете, значи.

Аз питам просто. Започваме по ред на номерата. 

Тошко, дай да спрем да им пишем родословия тогава?

Сашо, дори не подозираш колко си прав.Има.(не визирам конкретния случай)

Вано,нещата които казваш са така, но поголовието е плод на инбридинги, къде тежки(някои безсмислени) - къде не толкова, не е нова бира за нас, знаем си маята.

Май пропускаш нещо-Кучето е вписано,тоест е проверено,никой не казва да не се пишат родословия Smiley Ама нещо те гъделичка,че се плоди на него или?

rex
Hero Member

« Reply #234 on: January 16, 2016, 06:58:13 AM »

Тошко, не мисля че някой цели провокация или се съмнява в ползването на непроверено куче. До колкото познавам Ариман, точно пък той едва ли.
На мен лично също ми е интересен произхода на Шабан, който няма как да се проследи примерно в електронния регистър, защото кучетата зад него явно нямат МАКК-номера и съответно няма как да бъдат посочени за целите на официалната статистика.
Но не мисля, че това е някакъв нездрав интерес. Просто има хубаво куче - логично е да има интерес от какви животни е произведено. Пък и ти определено не си отказвал да споделиш информация, когато някой те е питал нещо за твое куче.

Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ariman
Hero Member

« Reply #235 on: January 16, 2016, 08:01:40 AM »

Май пропускаш нещо-Кучето е вписано,тоест е проверено,никой не казва да не се пишат родословия Smiley Ама нещо те гъделичка,че се плоди на него или?

Тошко, бъркаш ме с разлоЧките ти приятели, с които обичате да се "забавлявате" из чатове и форуми.
Чудно ми е как STARTER и rex хванаха идеята, а ти още се "гъделичкаш"?

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #236 on: January 16, 2016, 08:09:42 AM »

Тошко, бъркаш ме с разлоЧките ти приятели, с които обичате да се "забавлявате" из чатове и форуми.
Чудно ми е как STARTER и rex хванаха идеята, а ти още се "гъделичкаш"?
Явно съм глуповат Wink

vano
Guest
« Reply #237 on: January 16, 2016, 08:37:25 AM »

Тошко, не мисля че някой цели провокация или се съмнява в ползването на непроверено куче. До колкото познавам Ариман, точно пък той едва ли.
На мен лично също ми е интересен произхода на Шабан, който няма как да се проследи примерно в електронния регистър, защото кучетата зад него явно нямат МАКК-номера и съответно няма как да бъдат посочени за целите на официалната статистика.
Но не мисля, че това е някакъв нездрав интерес. Просто има хубаво куче - логично е да има интерес от какви животни е произведено. Пък и ти определено не си отказвал да споделиш информация, когато някой те е питал нещо за твое куче.

Поздрави,

Ето затова пледирам за своевременно и пълно вкарване на данните за всяко куче в регистъра. Мислите ли че Шабан ще фигурира в регистъра, дори и като име, ако не е проверен назад, било то по произход, било то по потомство, ако се счита че е абориген (какъвто не е). Това че не са ми подадени неговите данни и не съм ги вписал в електронния вариант на регистъра не означава че те не фигурират в ПК на МАКК.
vano
Guest
« Reply #238 on: January 16, 2016, 08:40:02 AM »

...
Разбирай линията на която е представител Шабан. Всяко куче е представител на някаква генеалогична линия.
« Last Edit: January 16, 2016, 09:09:16 AM by vano » Logged
vano
Guest
« Reply #239 on: January 16, 2016, 09:16:12 AM »

...
...

Така е и какъв е резултата - инежване на типа, проблеми със захапки и липси на зъби, малки зъби, недоразвити приплоди - и да продължаваме ли да насищаме тези инбридинги при всички линии, с които се работи. Именно поради тази причина, отговарям и на други подобни подхвърляния и дюдюкания вкарахме в селекцията кучета като Шабан, Стойчо, Мечо, Ричо и т.н., колкото и тези кучета да не се харесват на заклетите привържаници на горановия тип (не че аз не съм такъв).

Не може да се инбридира до безкрай, мисля че всички сме на това мнение.
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 22
  Print  

Jump to: