Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 20:41:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 146
  Print  
Author Topic: Развъдник "Вучо" - фотопредставяне.  (Read 1207669 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #195 on: January 26, 2009, 14:15:53 PM »

От всекидневната ми работа със стадото впечатленията ми са безброй. Но наистина всички онези комплесни етологични реакции на кучето пазач на стада бяха изразени на ен-та степен при това куче. Почти не беше връзвано - само си стоеше със стадото. Свободно в кошарата при раждащи овце - нито веднъж не е посегнал на агне пък дори и мъртвородено.
В продължение на известно време се смениха 5 - 6 пастира на стадото но кучето си ходеше с овцете приемайки всеки един от тях, като в същото време чужд човек не даваше да припари. При нас ситуацията е по-сложна с пашата на овцете - когато стадото излиза на паша пресича два първокласни пътя с много натоварено движение и жп-линии докато стигне пашата си. Трудно беше да се приучи куче да следва стадото и давахме немалко жертви на "урбанизираната среда". Наблюдавал съм как Годжи влизаше в средата на стадото когато овцете вървяха успоредно на пътя по който профучават коли и камиони, в момента в който стадото излизаше на поляната кучето вече излизаше и се движеше от страни. Никой не го беше приучавал на това, самото куче се беше приспособило някак си към средата. Иначе някой да пресече през разпръсналите се овце - това не можеше да се случи и сме имали не малко неприятности заради това. Въпреки това кучето не беше крайно агресивно в действията си. Отделните фази на охранителното поведение изразяващи се в наблюдение, облайване от разстояние и накрая атака, бяха много ясно изразени при него. Въобще куче стокар беше Годжи!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #196 on: January 26, 2009, 14:51:33 PM »

Ето и снимки на малката Зита Вучо! Слабост ми е това кучило "З" и това си е!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #197 on: January 27, 2009, 11:52:13 AM »

Зуман Вучо - от същото кучило!!! Собственик - Илиян Ангелушев, Кърджали.
Ето излъчване и физиономия! Това кучило са в значителна степен инбредни по Китан!
ЕЕЕх тоя Китан................

който има очи нека гледа................
Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #198 on: January 27, 2009, 15:11:36 PM »

clap notworthy naughty bangin

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #199 on: January 27, 2009, 16:19:07 PM »

Балчев кутрето си е супер  Wink Който няма очи или си няма понятие може даго отрече  lol
Halibryam
Newbie
*

« Reply #200 on: January 29, 2009, 21:04:57 PM »

От всекидневната ми работа със стадото впечатленията ми са безброй. Но наистина всички онези комплесни етологични реакции на кучето пазач на стада бяха изразени на ен-та степен при това куче. Почти не беше връзвано - само си стоеше със стадото. Свободно в кошарата при раждащи овце - нито веднъж не е посегнал на агне пък дори и мъртвородено.
В продължение на известно време се смениха 5 - 6 пастира на стадото но кучето си ходеше с овцете приемайки всеки един от тях, като в същото време чужд човек не даваше да припари. При нас ситуацията е по-сложна с пашата на овцете - когато стадото излиза на паша пресича два първокласни пътя с много натоварено движение и жп-линии докато стигне пашата си. Трудно беше да се приучи куче да следва стадото и давахме немалко жертви на "урбанизираната среда". Наблюдавал съм как Годжи влизаше в средата на стадото когато овцете вървяха успоредно на пътя по който профучават коли и камиони, в момента в който стадото излизаше на поляната кучето вече излизаше и се движеше от страни. Никой не го беше приучавал на това, самото куче се беше приспособило някак си към средата. Иначе някой да пресече през разпръсналите се овце - това не можеше да се случи и сме имали не малко неприятности заради това. Въпреки това кучето не беше крайно агресивно в действията си. Отделните фази на охранителното поведение изразяващи се в наблюдение, облайване от разстояние и накрая атака, бяха много ясно изразени при него. Въобще куче стокар беше Годжи!
valci   imate  li
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #201 on: January 30, 2009, 08:43:37 AM »

valci   imate  li

Само на два крака! naughty
Halibryam
Newbie
*

« Reply #202 on: January 30, 2009, 21:23:56 PM »

az  misleh  che  kk   e  samo  za  borba  s  mechki  i  valci
Mad Max
Hero Member

« Reply #203 on: February 02, 2009, 11:24:14 AM »

бащатка им....

Как са на характер?

Mad Max
Hero Member

« Reply #204 on: February 02, 2009, 11:25:15 AM »

Мимо70, тази ку4ка я давах на Светлин като кутре! Радвам се да я видя като завършено карака4анско ку4е!

ето майка и!

Ех как ми бърка под лъжичката тая кучка....

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #205 on: February 04, 2009, 09:29:08 AM »

Вчера си отиде Зарин Вучо - нелепо но непоправимо!
Мад, питаш ме как са на характер - поне с тези които имам достъп са доста отворени кутраци!
Зуман както разбирам вече си ходи доста сериозно със стоката въпреки че си е още бебе!

Но пък вчера се роди и кучило "Й"!

От връзката Вихра Вучо и Душман Каракитан!

Вихра...

Душката....

Mad Max
Hero Member

« Reply #206 on: February 04, 2009, 09:38:01 AM »

Вчера си отиде Зарин Вучо - нелепо но непоправимо!

?

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #207 on: February 04, 2009, 11:19:04 AM »

Обеси се на яслата на овцете. no
Mad Max
Hero Member

« Reply #208 on: February 04, 2009, 11:27:29 AM »

bored

petko
Hero Member