kennel Vucho
|
 |
« Reply #195 on: January 26, 2009, 14:15:53 PM » |
|
От всекидневната ми работа със стадото впечатленията ми са безброй. Но наистина всички онези комплесни етологични реакции на кучето пазач на стада бяха изразени на ен-та степен при това куче. Почти не беше връзвано - само си стоеше със стадото. Свободно в кошарата при раждащи овце - нито веднъж не е посегнал на агне пък дори и мъртвородено. В продължение на известно време се смениха 5 - 6 пастира на стадото но кучето си ходеше с овцете приемайки всеки един от тях, като в същото време чужд човек не даваше да припари. При нас ситуацията е по-сложна с пашата на овцете - когато стадото излиза на паша пресича два първокласни пътя с много натоварено движение и жп-линии докато стигне пашата си. Трудно беше да се приучи куче да следва стадото и давахме немалко жертви на "урбанизираната среда". Наблюдавал съм как Годжи влизаше в средата на стадото когато овцете вървяха успоредно на пътя по който профучават коли и камиони, в момента в който стадото излизаше на поляната кучето вече излизаше и се движеше от страни. Никой не го беше приучавал на това, самото куче се беше приспособило някак си към средата. Иначе някой да пресече през разпръсналите се овце - това не можеше да се случи и сме имали не малко неприятности заради това. Въпреки това кучето не беше крайно агресивно в действията си. Отделните фази на охранителното поведение изразяващи се в наблюдение, облайване от разстояние и накрая атака, бяха много ясно изразени при него. Въобще куче стокар беше Годжи!
|
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #197 on: January 27, 2009, 11:52:13 AM » |
|
Зуман Вучо - от същото кучило!!! Собственик - Илиян Ангелушев, Кърджали. Ето излъчване и физиономия! Това кучило са в значителна степен инбредни по Китан! ЕЕЕх тоя Китан................   който има очи нека гледа................
|
|
|
|
|
|
|
Balchev-Balkan
Jr. Member

|
 |
« Reply #198 on: January 27, 2009, 15:11:36 PM » |
|
|
|
|
|
,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
|
|
|
CheGevara
Jr. Member

|
 |
« Reply #199 on: January 27, 2009, 16:19:07 PM » |
|
Балчев кутрето си е супер  Който няма очи или си няма понятие може даго отрече 
|
|
|
|
|
|
|
Halibryam
Newbie

|
 |
« Reply #200 on: January 29, 2009, 21:04:57 PM » |
|
От всекидневната ми работа със стадото впечатленията ми са безброй. Но наистина всички онези комплесни етологични реакции на кучето пазач на стада бяха изразени на ен-та степен при това куче. Почти не беше връзвано - само си стоеше със стадото. Свободно в кошарата при раждащи овце - нито веднъж не е посегнал на агне пък дори и мъртвородено. В продължение на известно време се смениха 5 - 6 пастира на стадото но кучето си ходеше с овцете приемайки всеки един от тях, като в същото време чужд човек не даваше да припари. При нас ситуацията е по-сложна с пашата на овцете - когато стадото излиза на паша пресича два първокласни пътя с много натоварено движение и жп-линии докато стигне пашата си. Трудно беше да се приучи куче да следва стадото и давахме немалко жертви на "урбанизираната среда". Наблюдавал съм как Годжи влизаше в средата на стадото когато овцете вървяха успоредно на пътя по който профучават коли и камиони, в момента в който стадото излизаше на поляната кучето вече излизаше и се движеше от страни. Никой не го беше приучавал на това, самото куче се беше приспособило някак си към средата. Иначе някой да пресече през разпръсналите се овце - това не можеше да се случи и сме имали не малко неприятности заради това. Въпреки това кучето не беше крайно агресивно в действията си. Отделните фази на охранителното поведение изразяващи се в наблюдение, облайване от разстояние и накрая атака, бяха много ясно изразени при него. Въобще куче стокар беше Годжи!
valci imate li
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #201 on: January 30, 2009, 08:43:37 AM » |
|
valci imate li Само на два крака! 
|
|
|
|
|
|
|
Halibryam
Newbie

|
 |
« Reply #202 on: January 30, 2009, 21:23:56 PM » |
|
az misleh che kk e samo za borba s mechki i valci
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #203 on: February 02, 2009, 11:24:14 AM » |
|
бащатка им....  Как са на характер?
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #204 on: February 02, 2009, 11:25:15 AM » |
|
Мимо70, тази ку4ка я давах на Светлин като кутре! Радвам се да я видя като завършено карака4анско ку4е! ето майка и!  Ех как ми бърка под лъжичката тая кучка....
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #205 on: February 04, 2009, 09:29:08 AM » |
|
Вчера си отиде Зарин Вучо - нелепо но непоправимо! Мад, питаш ме как са на характер - поне с тези които имам достъп са доста отворени кутраци! Зуман както разбирам вече си ходи доста сериозно със стоката въпреки че си е още бебе! Но пък вчера се роди и кучило "Й"! От връзката Вихра Вучо и Душман Каракитан! Вихра...  Душката.... 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #206 on: February 04, 2009, 09:38:01 AM » |
|
Вчера си отиде Зарин Вучо - нелепо но непоправимо!
?
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #207 on: February 04, 2009, 11:19:04 AM » |
|
Обеси се на яслата на овцете. 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #208 on: February 04, 2009, 11:27:29 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #209 on: February 06, 2009, 15:37:53 PM » |
|
Обеси се на яслата на овцете.  ....TI ZA PRYV PYT LI VRUZVASH KUCHE DOKTOREE,IAZUK TI
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
|