говедар
|
 |
« Reply #120 on: June 12, 2014, 18:47:28 PM » |
|
Продължавай с водата , с тояга не му посягай , или ще го озлобиш още повече или ще го наплашиш и ще подвива опашка пред всеки.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #121 on: June 12, 2014, 19:28:13 PM » |
|
А бре казвам ви аз, че говедар, ги разбира нещата, ама не та не. Браво готин от голяма полза си както на мен, така и на компанията! Благодарско, за което 
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #122 on: June 12, 2014, 21:22:10 PM » |
|
А дали няма да се наплаши от вода или от съда за вода? Да подвива опашка пред човек с кофа, например. Мисля си за вариант да не му даваш храната, като проявява агресия. На другия ден пак така. Нищо няма да му стане ако не яде ден, два, три. Може пък да омекне. Нали знаете, че гладът е по-силен от тока. Държа да кажа, че това не съм го пробвал, само го мисля като вариант. Другото, което е хубаво да направиш, след като (ако) се справиш с агресията, е да му покажеш, че не си конкурент за храната му. Имам в предвид, докато се храни да контактуваш с кучето, да го пипаш, да го потупваш без да бараш храната. Да разбере, че нямаш интерес към нея. Това по принцип го правя, когато са по-малки, но и при теб може да даде резултат. Успехи!
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #123 on: June 13, 2014, 09:28:46 AM » |
|
колега говедар,тази сутрин го нахраних по твоята система,и сьм много приятно изненадан,кучето се наежи засили се и още преди да се усети го залях с водата,така се кротна че неможах да повярвам,всяка сутрин ще го повтарям,благодаря ти искренно за съвета,и дано да му изкореня тоя кют.
Внимавай само да не прекалиш! Съпровождай процедурата с ясна и отчетлива дума. Кучето не разбира смисъла, а звученето на думата. След това работи само с думата и не бъди враждебен. Забрави за тоягата, така ще провокираш инстинктът за отбранителна реакция в активната и форма. Крайната цел е плътен контакт и доверие. Кучето не бива да се чувства застрашено по никакъв начин в твое присъствие. Стой спокоен до него докато се храни и с нищо не показвай, че имаш намерение и ти да ядеш от неговата тенджера.  Играй си повече с него влизай му в тона и правилата. Кучетата обичат да играят и да хитруват и винаги уважават и признават този, който съумее да ги надхитри в играта.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #124 on: June 13, 2014, 11:05:37 AM » |
|
А дали няма да се наплаши от вода или от съда за вода? Да подвива опашка пред човек с кофа, например. Мисля си за вариант да не му даваш храната, като проявява агресия. На другия ден пак така. Нищо няма да му стане ако не яде ден, два, три. Може пък да омекне. Нали знаете, че гладът е по-силен от тока. Държа да кажа, че това не съм го пробвал, само го мисля като вариант. Другото, което е хубаво да направиш, след като (ако) се справиш с агресията, е да му покажеш, че не си конкурент за храната му. Имам в предвид, докато се храни да контактуваш с кучето, да го пипаш, да го потупваш без да бараш храната. Да разбере, че нямаш интерес към нея. Това по принцип го правя, когато са по-малки, но и при теб може да даде резултат. Успехи!
Потупването и пипането по време на хранете не мисля, че е добра идея. Да стоиш до него небрежно и спокойно, показвайки му, че храната не те интересува е достатъчно. Хубаво е кучето да се оставя намира докато се храни. И теб да те ръчкат и пипат докато се храниш, няма да ти е приятно  .
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #125 on: June 13, 2014, 11:10:29 AM » |
|
Потупването и пипането по време на хранете не мисля, че е добра идея. Да стоиш до него небрежно и спокойно, показвайки му, че храната не те интересува е достатъчно. Хубаво е кучето да се оставя намира докато се храни. И теб да те ръчкат и пипат докато се храниш, няма да ти е приятно  . И аз кат Пеньо докато са малки винаги им ръчкам из устата и ги галя по време на хранене,за да си нямаме после проблеми  Има ефект,изпитано е с 3-4 кучета.... Например Гриво кат малък нямах възможността да го "тормозя" докато яде и сега не е много склонен да търпи хора околу него докато се храни....
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #126 on: June 13, 2014, 11:30:15 AM » |
|
Потупването и пипането по време на хранете не мисля, че е добра идея. Да стоиш до него небрежно и спокойно, показвайки му, че храната не те интересува е достатъчно. Хубаво е кучето да се оставя намира докато се храни. И теб да те ръчкат и пипат докато се храниш, няма да ти е приятно  . Зависи кой ме пипа  Аз не ги "тормозя" през цялото време на хранене. Само в началото и докато са по-малки (до 6-7 мес.). И не на всяко хранене. При мен дава положителни резултати.
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #127 on: June 13, 2014, 12:53:19 PM » |
|
Потупването и пипането по време на хранете не мисля, че е добра идея. Да стоиш до него небрежно и спокойно, показвайки му, че храната не те интересува е достатъчно. Хубаво е кучето да се оставя намира докато се храни. И теб да те ръчкат и пипат докато се храниш, няма да ти е приятно  . Зависи кой ме пипа  Аз не ги "тормозя" през цялото време на хранене. Само в началото и докато са по-малки (до 6-7 мес.). И не на всяко хранене. При мен дава положителни резултати. Така казано, се съгласявам. Иначе от личен опит казвам, че "тормозенето" на кучета по време на хранене не е приятно за тях самите (или поне за моя). Кучето ми позволява по време на хранене да му взимам купата, да му я местя, ако се наложи, но когато го докосна и погаля докато яде ми пуска от ония погледи, които ти дават да разбереш, че иска да остане сам 
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #128 on: June 14, 2014, 17:54:19 PM » |
|
Rango , още два дни "къпане", после го пробвай без кофата с водата , ако пак се наежи, не го "къпи" остави го гладно. Чак на другия ден му приготви яденето ,но в някоя част на двора до където няма достъп със синджира и му е непознато. Отвързваш го от неговото си място и го водиш да яде на новото , като се наяде го връщаш обратно. Така то хем е карало рамазан-юруч хем не си е в територията и ще бърза да се налапа без въобще да се сети да се ежи. На следващия ден пак така , но на още по друго място , ако трябва в гараж, плевня , хамбар , някъде където не е влизало и му е непознато. Третото хранене пак на мястото му и ако се наежи още 5 поредни дни къпане.
|
|
|
|
|
|
|
rango
Newbie

|
 |
« Reply #129 on: June 15, 2014, 02:19:00 AM » |
|
наложи се ''къпане'' само първия ден следващите два дни само дето пълня кофата с вода,за галене по време на храна не може и да става въпрос,още от бебе не дава,но не ми и трябва,доволен съм на това да му поднеса тенджерата и да не се налага да се пазим един от друг,кучето е невероятно,вързано е за по 7-8 часа на ден,през другото време е пуснат,и нямам никакви проблеми с него,не мисля че ще се наплаши от кофата с водата,тои по принцип не се плаши от нищо,много наперен с постоянно навита като на прасенце опашка,мисля че няма да се наложи повече да го ''къпя'' по време на хранене.благодаря за съветите на всички.
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #130 on: June 16, 2014, 11:10:53 AM » |
|
Всъщност кому е нужно дсокато се храни кучето да му се бърка в купата или да го галиш или каквото и да е около него.Моето е същото от бебе, неразрешава докато се храни да се доближава човек до него който и да е той спуска се хапе ръмжи и т. н.
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #131 on: June 16, 2014, 12:15:43 PM » |
|
Мисли логично EXIIIT, човек създаде кучето за да му служи, не да бъде в негова тежест! Недопустимо е собственото ти куче да проявява, каквито и да било признаци на агресия спрямо теб или член на семейството ти! Това само и единствено показва, че не си се справил во време с йерархическото разпределение в скромната ви глутница и не си неговия лидер! Ами ако две годишната ти щерка случайно мине покрай, ядящото ти, злобно куче, и то вземе че и откъсне главата?! Детето или кучето ще бъде виновно?!Кому е нужно?!
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #132 on: June 16, 2014, 14:40:58 PM » |
|
Две мнения няма, кучето трябва да бъде овладяно, без значение домашно или работно. Трябва търпение и разбиране, подхода към всяко куче е различен. Това са силни и здрави животни с много тежка захапка и могат да бъдат много жестоки когато решат, просто така са селекционирани. Всеки стопанин на такова куче е длъжен да го познава и максимално да прогнозира поведението му, иначе след втората или третата година са възможни всякакви изненади.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #133 on: June 16, 2014, 20:21:21 PM » |
|
Всъщност кому е нужно дсокато се храни кучето да му се бърка в купата или да го галиш или каквото и да е около него.Моето е същото от бебе, неразрешава докато се храни да се доближава човек до него който и да е той спуска се хапе ръмжи и т. н.
На първото си КК му изтървах контрола, след което ме хапа три пъти, като единия доста сериозно (имам белег). Спасиха ме дебелите зимни дрехи. Ами ако не бях аз, ами детето ми! Оттогава, на всяко следващо куче, от малко му показвам кой е шефа. И си мисля, че за него е по-добре да го галя докато се храни, отколкото след време да го култивирам с тоягата. Когато народът е казал "Храни куче, да те лае", не мисля, че е много възхитен от кучето.
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #134 on: June 16, 2014, 21:12:27 PM » |
|
Мисли логично EXIIIT, човек създаде кучето за да му служи.
Това ми прозвуча като "И Господ създаде човека!" Иначе споделям мнението.
|
|
|
|
|
|
|
|