Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 03, 2025, 21:16:28 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11
  Print  
Author Topic: Поведение, обучение и работни качества - дискусии  (Read 165169 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
skolev
Sr. Member

« Reply #105 on: February 08, 2014, 21:48:36 PM »

Ами прости хорица сме си...да четем какво ни пишат и колкото разберем, толкова  Wink
Пеньо
Hero Member

« Reply #106 on: February 09, 2014, 16:04:03 PM »

А се беше заформила нелоша дискусия... Бях останал с впечатление, че коментираме КК, а не собствените си интелекти. Жалко!
говедар
Full Member

« Reply #107 on: February 09, 2014, 20:17:49 PM »

Vano от кутре ли да го вземем това градското или вече порасло ?
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #108 on: February 16, 2014, 06:25:31 AM »

въпросът ми е, как и кога кучето се пуска със стадото? Има ли нещо допълнително, което следва да направя?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #109 on: February 16, 2014, 17:53:55 PM »

Колкото по-рано, толкова по-добре. Моя чобанин първо ги връзваше за хранилките няколко дни (5-10), за да ги "намачкат" овцете и после...
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #110 on: February 17, 2014, 19:18:59 PM »

Мойте ги държа в кошарата с овцете и отвън в двора на кошарата. Но понеже нямам други, възрастни кучета, които да показват на младите, се притеснявам, че когато започнат да излизат на паша кучетата може и да не ходят с мен и овцете. Та въпросът ми е има ли изпитан метод и практика на обучение или просто тръгвам и ако го има заложено има, ако не, остава пазач на двора?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #111 on: February 17, 2014, 19:22:15 PM »

Исках да благодаря, разбира се, за съветите. Та мойте кучета са едното на 5 месеца, а другото на 2 месеца. Тайно се надявам, че мога поне леко да им напомня за заложбите им!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #112 on: February 17, 2014, 19:27:09 PM »

Споко. Няма да мръднат от стадото. Гаранция!!! Остави ги, те сами ще се оправят.
« Last Edit: February 17, 2014, 19:29:38 PM by Пеньо » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #113 on: February 18, 2014, 09:43:02 AM »

Ок, тогава няма да се притеснявам и ще пробвам. Ще пиша после да видим какви ще са резултатите.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rango
Newbie
*

« Reply #114 on: June 11, 2014, 06:58:08 AM »

искам да задам един въпрос,на които отговора ми е неизвестен,след дълго отсъствие на животни у нас нямахме и кучета,сега наскоро взех две кк мьжкото в момента е на 8м а женската е на 3м,взех ги още когато бяха по на 45-50дни,с целта да ги карам на обора които купих наскоро и в момента ремонтирам,кучетата оправдаха очакванията ми(особено мъжагата,тя момата е още малка)същински звяр с чуждите хора,и абсолютен ангел със своите,но проблема ми е с мъжкия и то само когато го храня,скача ми като на чужд човек,храним го само аз и жена ми единия сутрин другия вечер(зависи коя смяна съм на работа)отношението му и към двама ни е еднакво,от няколко дни насам го храня хванал тояга в едната ръка а с другата му преплъзвам тенджерата от далече,излаива ме ,но не смее да се спусне ,но усещам че едвам се сдържа,последно време контактувам с доста приятели животновьди,и се оказва че този проблем е сравнително доста срещан,но никои от тях не се е справил с него а и не се е опитвал,това поведение на кучето ще ме принуди да го гледам постоянно вьрзано,а аз не сьм фен на вързаните кучета,ако тук има хора които имат такива проблемни кучета да ги нарека нека споделят кои как се справя,ще съм безкраино благодарен,а и доста други като мен.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #115 on: June 11, 2014, 07:16:05 AM »

Може би наистина зависи от кучето. Аз имам три, в момента на 8,6 и 5 месеца момиче,момиче и момче, нито едно не ме ръмжи, когато отивам до него или да ми досложа храна или да му я взема. Мисля си, що не пробваш да го храниш от ръката ти няколко пъти или до постои гладен малко, незнам нещо такова. Гледах, че Цезар Милан се приближаваше с една тенис ръкета и я държеше около устата на кучето, докато свикне. То на 8 месеца момче си понаедряло вече, ама ще изисква време и внимание малко повече да се от учи. При мен избягвам да ги бия, но с наказание и постоянство се попревъзпитават и знаят какво не трябва да се прави. Разбира се, свободолюбива порода животни са и им е в кръвта. Дано съм бил полезен. Успех! Wink

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
говедар
Full Member

« Reply #116 on: June 11, 2014, 12:37:58 PM »

Много лесно ще се одучи от този лош навик , особено щом е толкоз младо . Отивате да го храните двама , единия носи храната , другия се промъква зад кучето с една кофа студена вода . Кучето като се наежи и приготви да рипне по този който го храни , другия веднага плисва водата по него . Така няколко пъти и ще забрави лошия навик. 
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #117 on: June 11, 2014, 19:08:37 PM »

Ето, варианта със студен душ явно дава ефект!?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rango
Newbie
*

« Reply #118 on: June 12, 2014, 06:19:35 AM »

колега говедар,тази сутрин го нахраних по твоята система,и сьм много приятно изненадан,кучето се наежи засили се и още преди да се усети го залях с водата,така се кротна че неможах да повярвам,всяка сутрин ще го повтарям,благодаря ти искренно за съвета,и дано да му изкореня тоя кют.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #119 on: June 12, 2014, 10:41:31 AM »

Ако не водата то дървото ще го изкорени Wink
Добър съвет ти е дал говедар, водата наистина има "възпитателно" въздействие, успех smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11
  Print  

Jump to: