Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 03, 2025, 20:55:48 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 67
  Print  
Author Topic: Развъдник "Номад" - фотопредставяне.  (Read 558648 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Пеньо
Hero Member

« Reply #900 on: July 29, 2020, 13:51:51 PM »

Извини ме, за сезонната полицикличност. Толкова си тъп, че даже не се усещаш. Това, че в България има навик да се яде агне по Великден и Гергьовден, и че след тия дни се доят масово овцете, не означава, че всеки овчар е длъжен да се съобразява с това, за да си агни животните тогава. Тъй, че да го напиша за пореден път за неграмотните - щом овцете ми имат еструс, заплождат се, раждат живи и здрави приплоди следва, че животните се хранят добре, гледат се добре и дават добър плод на чорбаджията си! А от тук нататък, вашите поплювки са ми през дедовия!
Драги ми Смехурко,
Много си зле. МНОГО!!! Ако беше индианец, племето щеше да те кръсти "Въздух в главата" или "Еструс в ушите".
Агнета се ядат на пролет, не само в България. Агнета не се ядат по навик, а защото на пролет са подходящи за ядене. А това е така, защото майките им са СЕЗОННО ПОЛИЦИКЛИЧНИ животни и се разгонват на есен + период на бременност + период, агнето да стане за клане и... те ти Гергьовден (пролетта на рамото ми кацна). Елементарно, драги ми Смехурко. Да, има случаи при високо продуктивни, модерни породи, след човешка намеса (алчност) когато се излиза от тези норми. Колкото е по-примитивна една порода овце, толкова е по-близо до сезонната полицикличност. Извивявай, твоите овци не бяха ли примитивни, автентични, с древен ген още от траките?
Между другото, защо постоянно заобикаляш термина "сервиз период"?
Айде, поздрав най-сърдечен,
твой приятел вечен...

ПП. Племето може да те кръсти и "Тътен от грамотевица". Яко, а?
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #901 on: July 30, 2020, 06:21:33 AM »

Абе какъв Смехурко, какъв сервизен период?! Обясненията ти са достойни за деца от втори клас или за аверите край теб!

Търся да ти намеря и други истински овчари, като бай Минчо Гърбелов, който ги агне по два пъти в годината. И ако му намеря видеото ще го шерна да четеш, барем ти уври простата тиква!

Приликата ти с домакин ча на фотогалерията е, че и двамата сте толкова мъже, колкото и овчари. А да плюете можете, но да мислите и уважавате няма да се научите!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #902 on: July 30, 2020, 07:07:45 AM »

След лек разбор на събитията за две, три години, Трайко Асенов, наричан как ли от “колегите” подкара селекция на Каракачанската овца, за която само се чете, но рядко се вижда. Подкара пазар на уникално Кисело мляко от Каракачански овце. Сирене с химозинова мая с невероятен вкус. Агнешко, овнешко месо и месни продукти. Обработени качествени кожи. И отглежда животните си по билото на БалканЪ в центъра на Природен парк. И не на последно място селектира Каракачански кучета по работни качества и интелект. За пасища, субсидии, приходи и гости на фермата и развъдника, няма да пиша, те се подразбират. Това направи “циганинът”. А “българинът Андрешко” не успя да си подкара работна селекция кучета, квасеше мляко в пластмасови кофички с пластмасови капачки. Вече даже и не дой. За селекцията на овцете виси на чужди порти. Овцете не може да си остриже, като хората. Даже не искам да знам как дере и оправя агнетата на клиентите си!  А вие плюйте, пък аз да се уча от вас  lol май няма на какво  lol, щото аз не съм плювач!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #903 on: July 30, 2020, 20:17:07 PM »

Абе какъв Смехурко, какъв сервизен период?! Обясненията ти са достойни за деца от втори клас или за аверите край теб!

Търся да ти намеря и други истински овчари, като бай Минчо Гърбелов, който ги агне по два пъти в годината. И ако му намеря видеото ще го шерна да четеш, барем ти уври простата тиква!

Приликата ти с домакин ча на фотогалерията е, че и двамата сте толкова мъже, колкото и овчари. А да плюете можете, но да мислите и уважавате няма да се научите!
Драги ми Смехурко,
Овцата е СЕЗОННО ПОЛИЦИКЛИЧНО животно. Всяко отклонение от този факт е аномалия причинена или от алчни идиоти, или от неграмотни тъпанари, като теб. "Сервиз период", не сервиЗЕН период, г-н истински овчарю. И пак не казваш нищо за този термин. Явно не ти е ясен.
Поздрав най-сърдечен,
твой приятел вечен...

ПП Векове наред да си с овцете, няма да достигнеш и една хилядна от майсторлъка на бай Минчо. Не се нареждай до него! Това е равносилно на богохулство.

ПП 2 ... и грохот на гръмотевици, и тътен от копита, и вакуум между ушите ти, и денонощен еструс под кръста ти... в мрачния, страховит БалканЪ!
« Last Edit: July 30, 2020, 20:18:34 PM by Пеньо » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #904 on: July 31, 2020, 07:17:37 AM »

Ама кой беше ти, че да ми държиш тоя тон?! Два пъти годишно получаване на приплод е резултат от добра грижа и хранене и чалъм. Щото и за това си има тънкост. Щото ако можеше всеки и “българинът Андрешко” дето уж ги гледа за агнета, щеше да успее. Тъй, че и послеписи да ми пишеш и ти да ми обясняваш какво животно е овцата, където една нямаш, ми е малко цинично. Тъй, че чети си детска литература и бягай да играеш в пясъчника!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #905 on: July 31, 2020, 12:35:26 PM »

Ама кой беше ти, че да ми държиш тоя тон?! Два пъти годишно получаване на приплод е резултат от добра грижа и хранене и чалъм. Щото и за това си има тънкост. Щото ако можеше всеки и “българинът Андрешко” дето уж ги гледа за агнета, щеше да успее. Тъй, че и послеписи да ми пишеш и ти да ми обясняваш какво животно е овцата, където една нямаш, ми е малко цинично. Тъй, че чети си детска литература и бягай да играеш в пясъчника!
Драги ми, Смехурко,
Не знам как и колко пъти да ти го кажа?!? Овцата е СЕЗОННО ПОЛИЦИКЛИЧНО животно. ТОЧКА! Всяко отклонение от това е аномалия, породена от човешка алчност и глупост. Естествено, че за да издържи на това издевателство, овцата трябва да е добре хранена. Но доброто хранене не е оправдание, нито повод за хвалене, щом се тормози така горкото добиче. Чалъм!?! Бре, драги ми, Смехурко! Ти до вчера не знаеше колко крака има агнето, днес чалъми прилагаш. Ц-ц-ц!

"Сервиз период". Продължаваш да го заобикаляш този термин.
Поздрав най-сърдечен...

ПП Андрей, извинявай, че ти осрахме фотогалерията! Вече ще преподавам на Смехурко в неговата. Wink
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #906 on: August 03, 2020, 08:29:53 AM »

На вас двамата срането и мазането не ви е никак чуждо. Приключих отдавна с двама ви, нищо не става от вас. Но земя българска широка, има място за всички. Точки, наклони ще даваш на тия около теб, Пенев. Мен няма на какво да научиш. Успехи желая и с това приключвам всякаква комуникация с теб. Всеки, който иска може да прегледа темите и да види, колко си далеч от овцевъдството. По-горе ясно описах, както и темата на развъдника си какво съм постигнал за няколко години. Нито ти, нито тъпото ченге сте пред мен, за да се уча аз от вас. Тъй, че намирам злобата, завистта и неграмотността за нещо долно, от което отдавна бягам. Дерзайте!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #907 on: August 12, 2020, 07:09:07 AM »

Ползата да си в близост до Столицата ...

https://fermata.btv.bg/video/videos/gledajte-fermata-patjat-na-edna-mechta-ot-5-septemvri-po-btv.html

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #908 on: August 12, 2020, 14:47:55 PM »

Ползата да си в близост до Столицата ...

https://fermata.btv.bg/video/videos/gledajte-fermata-patjat-na-edna-mechta-ot-5-septemvri-po-btv.html
Отстрани погледната завистта е много грозен порок, а отвътре сигурно е ужасна. Колко нощи няма да можеш да спиш сега, Трайко?
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #909 on: August 13, 2020, 05:52:20 AM »

Моят коментар е в доказателство на това, което казах лично на Андрешко за близостта му до столицата. Аз се радвам за него, щото покрай рекламата за Каракачанските овце и цените на моите животни ще вдигна. А иначе аз ако съм завиждал, отдавна щях да съм му пратил Фонда, да видят има ли овце мои в обекта му, няма ли?! Щях отдавна да съм сигнализирал НАП и МВР може ли служител на системата да работи още нещо и да получава допълнителни доходи, чрез разведената си вече съпруга Борислава Царева, сега да се види всички хонорари ли са декларирани и т.н. Пък ще получили 20 заплати от моите данъци или ще ги отгледа. Но аз не съм боклук, като теб и него! Напротив, аз само печеля и се радвам от вашите успехи! Ще ти трябва малко повече акъл да вденеш какво имам предвид, пък той ти липсва! Бъркаш ме с боклуците около себе си и май психично болен си ти, Пенев!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #910 on: August 13, 2020, 07:10:07 AM »

Трайчо,жалко,че толкова си изостанал със събитията.Сигналите,които ти възнамеряваш да пратиш,отдавна са изпратени.Ако знаеше по-рано,можеше да участваш и ти.Да създадете една партия,да протестирате,да блокирате.Сега е модерно.Добре,че бях предвидил,че може да се появят трайчоасеновци.Има хора организатори,рекламодатели,юристи.За всичко се погрижиха още март месец.Но това не пречи да се пробваш!
За 20-те заплати да те успокоя, вече си ги взех.Ако в част от тях има твой пари-съжалявам.Ще те компенсирам с хубаво мъжко агне за разплод,само ако разкараш половината стадо с мелези.Инак се губи ефекта.Жалко,че нямаш телевизор,да видиш идеята на предаването.Говори се за умиращи занаяти,традиции,изчезващи български породи овце,каквато е и каракачанската.Истинската.Щото при гостуването на Сидер,името и стадото ти не се споменаха като такива.И не е чудно,при толкова приток на нечистопородни животни.
Прави ми впечатление,че думи като полза,хонорар,доход,субсидии,клиенти,не излизат от устата ти.Гладна кокошка просо сънува!
Не губи време в писане,ами с тоя колесар дето качваш 25 бали,тегли сено щото зимата е дълга.
Разбира се,че докато пасеш управляваш и сгради.Тенекиения обор и бараката до него дето вечер в леген си миеш задника какво са?!
Но това е суровата действителност.За момент не съм си помислял,че мога да се меря с такъв далновиден,перспективен фермер.Успех и дано някой ден постигна и на половината от твоето.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #911 on: August 13, 2020, 12:31:17 PM »

Андрешко, страшено циничен тип излезе! Сега последно овцете ми в кошарата ти ли са или си част от поредната измама?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #912 on: August 13, 2020, 14:44:26 PM »

Сега па циничен! Това  защо? Нали се радваше за мене и за рекламата и на твоите овце.Въпреки,че тука си противоречиш.Хем овцете ми не били като твоите,хем покрай тях и ти ще намажеш от реклама? Май се обърка,но ти е простено.
А за купените от Доброслав овце не отговарям.Имаш му телефона,мисля,че и днес е качил клип с тях,искай да ти ги покаже персонално.Бях ясен,че животни от тебе,
със съмнителен произход и лошо състояние няма как да са ми в  кошарата .Колкото и вероятно да ти се иска.Та въпросните закупени от тебе овце може да са част от някаква измама,гледайки по колко перфорации имат на ушите.А подразбрах,че някой си е изчистил кошарата от стари животни и ти с клещите си ги "подмладил" с
нови ушни марки.Ето това е измама.Но и за това ти е простено и те разбирам.Нали при тебе е въпрос на оцеляване.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #913 on: August 14, 2020, 05:43:26 AM »

Андрешко, ти твърдиш, че не са влизали. Пред мен е пътен лист доказващ, че са влезли, без значение какво шляпаш за тях, още март месец. Сега влезли ли са или правиш поредната далавера, запазващ местните традиции и занаяти?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #914 on: August 14, 2020, 06:52:13 AM »

Добре Трайчо.Овцете ти са при мене и върху тях ще градя бъдещите си селекционни планове за "подобряване " на породата и вдигане на телесното тегло!
Това устройвали те? Дори ще намеря начин пред по-голяма аудитория да го кажа! Как беше-сега пак гоня!

Гладник смешен,не се ли усещаш,че косвено обиждаш Добри?
Не виждам каква далавера има в това,докато открие собствен животновъден обект,животните му документално да са на друго място.
Вече ставаш жалък и не си интересен.
Всъщност кой беше ти?!
Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 67
  Print  

Jump to: