Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 03, 2025, 21:04:01 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 67
  Print  
Author Topic: Развъдник "Номад" - фотопредставяне.  (Read 558667 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
Пеньо
Hero Member

« Reply #825 on: August 06, 2019, 11:23:49 AM »

Напротив, когато двама титуляри на развъдници са на различно мнение по въпрос, касаещ развъждане и селекция, от дискусията има огромна полза!!!
Няма полза от мерене на пишки и сипене на водопади от обиди.
Да се върнем на въпроса, Трайко! Покажи тескт, който доказва, че си прав! Ако не можеш... ти го беше казал, какво е редно да направи един мъж.
Нали ти се извиних по-горе, кво копаш още?
Не ти ща извиненията, нито по-горе, нито по-долу!
Точно когато се извиняваш, твърдиш, че Пенев  "усуква" текстовете, така че той да е прав. Докажи го! Посочи въпросния "усукан" текст! Докажи и твоята правота в спора.
Или...

... или по твоята логика тя чашата или е наполовина пълна или наполовина празна. Така, че угодия, като при оназ курветина няма. Като не щеш извинения, кво търсиш от мен?! Ай по живо по здраво!
За какво да ми се извиняваш?!? Че не можеш да четеш? Или че като четеш не мислиш? Или за това, че нямаш достойнството да заснанеш като мъж и да си признаеш, че не си прав?
Кажи сега за чашата! Наполовина каква е?

Напомням ти, че това е текст от ПРС, който трябва да познаваш и спазваш. Wink
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #826 on: August 06, 2019, 11:32:14 AM »

Абе какви всички потомци, вие вече наистина изхвърлихте водата?! Тоя пляска кучки и пише линия Шабан , най-вероятно на Славейко, и вие вадите от десет кладенеца вода, за да му се уйдиса на акъла?! Относно представата на хората, радвам се, че имам семейство и приятели, които ме подкрепят. А аз знам кога вървя по правият път, не бой се. Така, че още не съм видял някой от плюещите тук да ми издои овцете, да ми ги е остригал или нахранил. Нито пък някой се грижа за кучетата ми, че да си позволява някакъв назидателен тон. Тъй, че всичко е точно
« Last Edit: August 06, 2019, 11:36:10 AM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #827 on: August 06, 2019, 11:48:54 AM »

Да не съм си го измислил бе, Трайко???
Почваш да ме ядосваш! ТОВА Е ТЕКСТ ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА РАЗВЪЖДАНЕ И СЕЛЕКЦИЯ НА МАКК!!! Ти си титуляр на развъдник към тази асоциация и би трябвало да го познаваш и спазваш. А дефакто го отричаш. Каква изхвърлена вода, какъв Шабан, какви кладенци?
Повярвай ми, ако Андрей грешеше, а ти беше прав, щях да му го показвам на него този текст.
Пеньо
Hero Member

« Reply #828 on: August 06, 2019, 11:50:03 AM »

Ей ти още вода...
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #829 on: August 06, 2019, 13:49:28 PM »

Слушай Пена, дай да зададем по друг начин въпросът. Ако всичко потомци по линията са потомци по линията, защо изобщо ни е фамилията?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #830 on: August 06, 2019, 14:17:27 PM »

Ама ти сега искаш да ти тълкувам трудовете на учени хора, които се занимават с генетика и селекция, със създаване и опазване на породи.
А иначе фамилията вероятно е необходима за да се проследява и работи с наследниците на ценното женско животно - основоположник.
Ти не трябваше ли първо да знаеш отговорите на такива въпроси и после да се именуваш "кенел"?
« Last Edit: August 06, 2019, 14:22:07 PM by Пеньо » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #831 on: August 06, 2019, 14:19:03 PM »

Защото кучето не е хермафродит и не може да се възпроизвежда само. Трябват му двама родители, от бащата - линията, от майката - фамилията.
Вече кои ще се водят само по тая линия и тая фамилия и кои ще са продължители, съответно мъжки на линия, женски на фамилия, е друг въпрос, но реално всяко куче се води по някаква линия и по някаква фамилия.

П.П. Това ми е първото и последно намесване във спора ви, да не ме обвинява Трайко, че се меся smile
« Last Edit: August 06, 2019, 14:22:37 PM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Пеньо
Hero Member

« Reply #832 on: August 06, 2019, 14:38:51 PM »

Що бе, Краси? Изясняването на истината в такива спорове (дискусии) е само от полза за всички. Е, в този случай накрая някой ще е с наведена глава (оакан), но... Даже ми е чудно защо не се включват още участници, по- знаещи от нас, да изясним въпроса.
А на Трайко кво му се обясняваш, че щял да каже...? Той да не е началник на форума? Още повече в темата на Андро.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #833 on: August 07, 2019, 05:21:27 AM »

Краси, те нещата са ясни, брат. Не те обвинявам в нищо, нито се сърдя. Не сме ли за това, да си показваме грешките и да вървим напред?!

Пенев, с хапливия ти коментар отново ме отказваш от каква да е комуникация с теб.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #834 on: August 07, 2019, 06:15:54 AM »

Аз трябва ли да страдам от това?!?
Липсата на комуникация от твоя страна е единствено и само минус за теб, защото:
1. така и не извади някакви смислени доводи, които да показват, че си прав в спора. Спор, който започна под формата на ехидни нападки от твоя страна по адрес на Андрей.
2. така и не събра сили да сведеш глава и да признаеш, че не си прав. Самият ти апелираше, че така би трябвало да постъпи един мъж.

Сега аз ще си поплача тайничко, задето не искаш вече да комуникираш с мен, пък ти отиди си оплакни оаканото дупе. Или си стой неоплакнат. Твоя работа.
Пеньо
Hero Member

« Reply #835 on: August 07, 2019, 08:22:56 AM »

Това са твои тълкования, а ти си доказал, че не си бляскав мислител. Ако пък някой ти суфлира, пак не виждам доводи, че Андрей греши.
Базирайки се на текста от ПРС виждаме, че линията включва всички наследници (и мъжки, и женски) на основоположника. Е, к'ъв е проблема, една наследница да бъде обявена като част от тази линия???
Моята терца бие твоето пе'десе! naughty
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #836 on: August 07, 2019, 09:00:59 AM »

Ма нЕма лошо бре, чувствай се щастлив и толкова.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #837 on: August 07, 2019, 09:29:23 AM »

Ми не мога да съм щастлив.
Ще ми се да има повече мъжкари, които с достойнство си признават, когато не са прави. Поне в твое лице не виждам такъв. Още повече, ти самия твърдеше, че така е редно.
Белот и последно десет.
Nomad
Hero Member

« Reply #838 on: August 07, 2019, 09:42:26 AM »

Трайчо,това дали Сирма е дала добро или  лошо,не можеш да определиш ти защото гледаш мелези.А и не разбираш.
Отварям дума за Сирма защото явно си маша в нечии ръце ( ясно е в чии) и те ползват за говорител.
Сирма не ми беше дадена.Сирма си я платих,след като ми беше предложена заедно с още две кучки.
Но след като служиш за параван,принуден съм да действам на принципа " Думам ти щерко,сещай се снахо"
Явно си паснахте обединени от интереса към финикииците...
Не знам запознат ли си как на мой приятел бе "дадено "  за скромните 500 лв. мъжко куче с обратна захапка.Да сме точни докрай-Кунгас Симбен.
Но първо търся вината в себе си,защото аз бях нещо като посредник,предоверих се и на място не огледахме кучето. Но това е- Кьорав карти не играе.
А почтения мирянин е бил наясно с този недостатък на кучето си,но нищо не каза,а гледа да гушне парата.Точно като марионетката си.

Всъщност- прави сте за всичко.Да използвам една твоя дума-нещо взе да ми намръзва(каквото и да значи тази ломско-ромска дума).Всеки ден да си уплътняваш самотата с
безмислици като тотално разсипа форума.От сега на татък,ще се допитвам   до тебе-от представяне на кучета,евентуални връзки до всички овчарски процеси.
Само за едно не се давам.Ялов плъх си и ако има нужда ще навестявам германката докато бистриш генетиката и сириш сирене!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #839 on: August 07, 2019, 10:40:43 AM »

Ми не мога да съм щастлив.
Ще ми се да има повече мъжкари, които с достойнство си признават, когато не са прави. Поне в твое лице не виждам такъв. Още повече, ти самия твърдеше, че така е редно.
Белот и последно десет.

Е тогава мога да ти дам съвета, иди на психолог. Виждам, че семките и картите ти се отдават - действай ги!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Pages: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 67
  Print  

Jump to: