Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 03, 2025, 20:56:59 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 67
  Print  
Author Topic: Развъдник "Номад" - фотопредставяне.  (Read 558651 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Пеньо
Hero Member

« Reply #810 on: August 03, 2019, 19:13:48 PM »

Всъщност не очаквам да отговориш. Не ти е за първи път, когато се насЕриш, да се навреш в мишата си дупка. Като онова куче под каруцата. За пореден път доказваш що за мъж си. Или по-скоро, че не си.
Очаквам следващото ти тъпо, неграмотно включване по следваща тема. И те така...
ПП. Убих се да ти търся елка с римски цифри, да ти я подаря да се учиш да смяташ инбридинг, ама нема. Ще трябва да намериш друг начин. Ще ти е трудно, щото се оказа, че дори когато четеш, явно не разбираш к'во пише.
Пеньо
Hero Member

« Reply #811 on: August 05, 2019, 09:08:37 AM »

Моля те, цитирай къде пише, че женски потомци вървят по фамилия, а мъжки по линия!
Nomad
Hero Member

« Reply #812 on: August 05, 2019, 13:08:04 PM »

Понеже получих частично извинение,ще отделя още малко време на Трайчо,покрай мене да чуят въобще хората,че съществува такъв човек.
Женското куче е носител на линията на мъжкия си родител.
Възклицанието ти беше"Бах,маа му,по женско куче линия се води"! Неколкократно те попитах-кои мои животни ги определих по линия на женско куче?
Отговора и до днес го чакам.
Прочитайки постовете от представянето на кучетата ми от  30 юли,ще видиш как почвам,Не ми се обяснява точно на тебе,но с наглостта си ме принуждаваш.
Линия Караман Пчелин ...по него..., Линия Сирак ...по него...,Само за Шабан нищо не написах и с учителя ти се хванахте за запетайката.Сигурен съм,че той
още тогава  е разбрал замисъла ми,но е интелигентен да ме репликира,а веднага звънна на на дворния си клоун,да му е говорител.Но вярвайте си,че вие ми отворихте очите,
и едва от вас разбрах,че женско животно и потомството по него са обособени като фамилия,като това не изключва и линия през мъжките животни.
Я преди няколко години какво случайно съм качил във форума:датата е 8 януари 2016

Благодаря за извинението,но има още едно условие за разцелуването на гегата,което се надявам да изпълните при следваща среща.
А за това Трайчо,че не можеш само с нас да се занимаваш и работата ти е много ти вярвам.Но тя тепърва започва.Разбрах,че суровия балканджия на два-три пъти е ял бой от
70 годишни старци и е прокуден от бабината си градина където му измря половината стока.Сега стремглаво търси да исзими и е пое леко обратния път с крайна точка Лом.
Намерил е временен пристан,но и там ще завлече хората и ще го изгоня.
Вече си в тотален фалит.И да ми обясняваш друго-тая си е.Само горивото не можеш да си покриеш.Немските сватове и те врътнаха кранчето.Не стига,че случиха на ялов зет,па и ги запали със сума ти пари.А няма и изгледи да си ги получат.Трайчо,Трайчо-добре ти беше тука да си чистиш сняг и да сменяш крушки по блоковете,кой те подлъга Селекционер да ставаш?!

Пеньо
Hero Member

« Reply #813 on: August 05, 2019, 14:28:24 PM »

Трайко, докато водиш изключително смислена дискусия с Андрей, ще имаш ли възможност да откликнеш на молбата ми?
Nomad
Hero Member

« Reply #814 on: August 05, 2019, 17:28:40 PM »

Денивелацията на мозъка ти е голяма.
Няма никакви провокации.Всичко е истина.
Само не съм сигурен два или три пъти си изял боя.Все пак старухите са на възраст и не помнят с точност.
Задържа се година,щото хората не са длъжни да ти търпят мръсотията и своеволията.Кой си ти?!
За тия стотина овце колко поляни са ти нужни?Дрън-дрън.
Каквато и да е кошарата ми си е моя.Там зимува стадото и се радвам на берекет.По-важни са ми думите на инспекторите от БАБХ,че такова място за четиридесет годишната
им практика рядко са виждали.
Какво да кажеш ти обаче за проверката.Торбата с лъжите е била отворена до време.Дали и те не наляха допълнителен форс да си събереш катуна от там.И нормално.
Куче не може да вирее там,камо ли овце.
И не копам за тебе.В тоя угрижен живот,все нещо трябва   да те разсмива,а клоуните са за това!
Пеньо
Hero Member

« Reply #815 on: August 06, 2019, 05:16:22 AM »

Трайко, гледам че си активен. На мен ще имаш ли възможност да ми отговориш? Все пак ме обвиняваш, че чета текстове, както си искам и "въртя суча" все аз да съм прав. Покажи ми текст, който съм "усукал" в моя полза!
rex
Hero Member

« Reply #816 on: August 06, 2019, 06:10:41 AM »

Трайко, предлагам ти да прекратиш тази дискусия. Нивото и се срина далеч под абсолютната нула, а контекста и е изключително грозен.
     Най-малкото ти нямаш никаква полза от нея, тъй като потенциални твои клиенти сигурно четат това и си създават впечатления. И когато някой дойде за мляко или кутре, предполагам ще е доста конфузно да те идентифицира като човека, написал горните редове. И съответно като адресат на останалите.
     Съвсем добронамерено (и за пореден път) ти предлагам да се замислиш върху въпроса защо точно върху теб се изсипва такъв негативизъм. От самото ти появяване в този форум, та до днес. Като във времето освен, че той се засилва, се разширява и кръга от хора, имащи подобно мнение относно персоната ти. В тази връзка:
     -  Коментирайки качествата на Андрей като кинолог-селекционер, ти предлагам да отчетеш факта, че пет развъдника и трима развъждачи са пожелали и взели 9 кучета-негово производство за целите на собствената си развъдна работа. Същевременно към момента с кучета – твое производство работиш само ти, до колкото ми е известно. 
     - От овце твърде не разбирам, но за пръв път виждам неостригани животни в средата на август. И сигурно не само аз. Причини да е така сигурно има, но същевременно очевидното е факт.

Казано с две думи, струва ми се, че има далеч по-смислени теми, които могат да посъживят този заминаващ си форум. И далеч по-смислени „обекти”, на които човек да си излива енергията. А и при очевидната липса на реакция от страна на модераторите, не остава друг разумен ход, освен  да се наложи малко автоцензура.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #817 on: August 06, 2019, 06:31:58 AM »

Николай, прав си, че подобни дискусии нямат никаква полза! Аз от липсата на клиенти не се оплаквам, защото качеството винаги намира реализация. Защо е този негативизъм ли? Защото преча. Защото ме мразят. И защото някои, каквото и да говорят и пишат, ми завиждат. Защо овцете ми не са всички остригани в края на юли си има логично обяснение, но и това вече е минало.
  Да ти кажа ли защо кучетата на Андрей се харчат, не, че не знаеш, но когато се залага на Драганова селекция успехът е почти на 80% вързан. Проблемът е, че кучетата често са с перфектна физия и никакви работни качества. Извини ме, но аз не търговията ми е най-важна. А работните качества. Нещо клиширано, но много по-важно от всичко друго за мен. Ти знаеш ли, че за кучило по Драгановата селекция ми счупиха телефона да звънят и да искат кутрета?! Така, че аз нещата ги знам, но имам свои приоритети, това е!

Весел и успешен ден!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #818 on: August 06, 2019, 07:19:17 AM »

Напротив, когато двама титуляри на развъдници са на различно мнение по въпрос, касаещ развъждане и селекция, от дискусията има огромна полза!!!
Няма полза от мерене на пишки и сипене на водопади от обиди.
Да се върнем на въпроса, Трайко! Покажи тескт, който доказва, че си прав! Ако не можеш... ти го беше казал, какво е редно да направи един мъж.
« Last Edit: August 06, 2019, 07:21:59 AM by Пеньо » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #819 on: August 06, 2019, 07:40:37 AM »

Напротив, когато двама титуляри на развъдници са на различно мнение по въпрос, касаещ развъждане и селекция, от дискусията има огромна полза!!!
Да се върнем на въпроса, Трайко! Покажи тескт, който доказва, че си прав! Ако не можеш... ти го беше казал, какво е редно да направи един мъж.
Нали ти се извиних по-горе, кво копаш още?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #820 on: August 06, 2019, 07:44:22 AM »

По пътят на твоята логика за работните качества, Рангел Борисов и Георги Вършилов (примерно)  би следвало да си вземат кучета не от Андрей, а от теб. Но фактите са в обратната посока на твоите разсъждения.
     Съжалявам, че мислиш по този начин. Както и че не вземаш под предвид очевидния факт, колко твоята собствена самооценка се разминава от оценката на другите за теб.
     Но както каза Пеньо, в тази (изключително пошла) дискусия наистина се породи интересен момент, върху който може да се концентрира спора. След премахване на  кафявите елементи, по възможност.

Пеньо
Hero Member

« Reply #821 on: August 06, 2019, 08:07:09 AM »

Нали ти се извиних по-горе, кво копаш още?
Не ти ща извиненията, нито по-горе, нито по-долу!
Точно когато се извиняваш, твърдиш, че Пенев  "усуква" текстовете, така че той да е прав. Докажи го! Посочи въпросния "усукан" текст! Докажи и твоята правота в спора.
Или...
« Last Edit: August 06, 2019, 08:08:26 AM by Пеньо » Logged
Nomad
Hero Member

« Reply #822 on: August 06, 2019, 09:47:16 AM »

Да прощава rex( Николай ) като един от малкото взели отношение за изсипаните тъпни,но с риск още да потъне безмислената  т.нар. дискусия,аз
като човек със сходни на трайчовите занимания искам да го попитам:
Кое е логичното на "логичното обяснение",че овцете ти трябваше да имат вече 8-10 см влакно от новата стрижба,а твоите се запарват в старото гюбрено руно.
Просветли ме,моля,да не се тормозя догодина около стрижбата и да следвам твоята логика.
И още...
На наречената от теб" Драганова селекция" залагат почти всички от колегите в НОКК,както и други нечленуващи никъде,но развъждащи Каракачанско куче.
Попитай ги колко кученца от едно кучило средно 4-6 палета успяват да продадат и да постигнат вързания 80%успех.
Поредните ти безмислици.
Кое е твоето "Драганово кучило"от което ти прегря телефона.Как им преценяш работните качества.Дай база за сравнение.Само да вметна по спомен,че умрялото ти куче от учителя ти не спря да го хвалиш и превъзнасяш.
И ако от 150 овце си изкарал 50 агнета и твърдиш ,че смъртността при агнетата ти е в рамките на нормалното,наистина си ненормален!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #823 on: August 06, 2019, 10:52:33 AM »

По пътят на твоята логика за работните качества, Рангел Борисов и Георги Вършилов (примерно)  би следвало да си вземат кучета не от Андрей, а от теб. Но фактите са в обратната посока на твоите разсъждения.
     Съжалявам, че мислиш по този начин. Както и че не вземаш под предвид очевидния факт, колко твоята собствена самооценка се разминава от оценката на другите за теб.
     Но както каза Пеньо, в тази (изключително пошла) дискусия наистина се породи интересен момент, върху който може да се концентрира спора. След премахване на  кафявите елементи, по възможност.

Николай, съжалявам, че оценката на другите трябва и очакваш да определя личността ми. Отдавна съм спрял да робувам на хорското мнение, еле пък на шепа хейтъри. Относно работните качества, сега ли е момента да коментираме защо са взимани кучета от Андрей и как той още в началото поде хейтърска кампания срещу мен. Ама не е само срещу мен, той мрази всички. А намесата ти в нашият казус, сигурно имаш причина, здрав да си!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
rex
Hero Member

« Reply #824 on: August 06, 2019, 11:18:24 AM »

Да, намесата ми определено има причина. И тя е, че ми писна да чета за  цици, коври,  кор-ове, дудуци, бърдуци и прочее  глупости. Особено след като ти започна да отправяш по две сексуални пожелания в едно изречение, вярвам ще се съгласиш, че простотията се вдигна на мах. Колкото и да е разнебитен и умиращ този форум, това все пак е форум за кучета. При това обществено достъпен в тази си част.
     И за да бъдем съвсем честни, тази поредна офанзива я започна само и единствено ти. Подкачи Андрей за начина, по който си представя кучката. Като много добре знаеш какви са ви отношенията и какво ще последва от това ти „влизане с бутоните”. А от представените от Пеньо аргументи, май се оказва, че Андрей все пак е бил прав в представянето си. После той мразел всички и най-много тебе ...

ПП По отношение на оценките и самооценките се сещам за един диалог от „Време разделно”, в което Венецианецът питаше поп Алигорко кое е по-важно, дали това което човек мисли сам за себе си или другите мислят за него. Попът отговори, че и едното е важно, и другото. И колкото едното е по-далеч от другото, толкова е по-страшно.  Wink

Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 67
  Print  

Jump to: