trayko.asenov
|
 |
« Reply #795 on: July 30, 2019, 14:57:16 PM » |
|
Аз се предавам! Женско куче не върви по линия на основоположника, а попрочети малко. Женските ти кучета не може да са по линия на Еди кой си. Те са някакво негово поколение в Еди кое си коляно или пояс. Ама не са по линия, както си го пльоснал. И се научи като бъркаш, малко да приемеш грешките си.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #796 on: July 30, 2019, 17:16:08 PM » |
|
Не се предавай.Днеска си ми паднал.  Как ще инбридираш Линия Мечо ( Асеновград ) или Мулдава,като твърдиш,че женско куче върви само по фамилия. Женската носи фамилия,но не може да е без кръвна линия. За пореден път бягаш от въпроса-по кое от женските ми кучета водя линия?
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #797 on: July 31, 2019, 13:13:13 PM » |
|
И днеска и утре се си е тая! Епа не е лошо да го прочетеш за кой там път идва - ти си шляпнал Гащила по линия Еди коя си. Айде прочети си постовете внимателно и стига се въртя, като ...
Инбридира се по куче с наследници, разбира се мъжки и женски животни. А ти пляскаш едни женски животни и ги наричаш по линия. При толкова грамотни хора около теб и от толкова години кучкар как се стигна до това ти положение?! А отгоре при това и държи на грешката си. Стани като мъж и напиши да, сбърках. Тези женски животни са от поколението на Еди кое си куче.
Здраве да е, ако си ме разбрал, разбрал. Ако ли пък не, не. Все си е за теб!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #798 on: July 31, 2019, 13:42:09 PM » |
|
И още един съвет ще ти дам, кога си бута кутретата по 600 лв. никой не е седнал да те коментира колко си нагъл и алчен. Когато един колега ти поиска женско куче от куче, дето ти направи развъдника, предпочете да го дадеш на друг за повече кинти сигурно,а?! Дай сега да не си вадим кирливите ризи! Щото аз поне водя селекция и си прибирам кутрета по работни качества, а не по екстериорни, за да може да ме показват по телевизията. Пак ти пиша, гледай си канчето, пътищата ни отдавна се разделиха и не се сравнявай с мен, не съм ти на нивото, пък и на знанията!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #799 on: August 01, 2019, 05:00:10 AM » |
|
Женско животно по кръвна линия  Това ще да е нова терминология!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #800 on: August 02, 2019, 12:03:40 PM » |
|
Не знам кой трябва да чете? От ПРС: 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #801 on: August 02, 2019, 12:33:18 PM » |
|
Ще го прочете той! Я покажи целият пасаж, че стана любопитно!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #802 on: August 02, 2019, 12:48:50 PM » |
|
Аз да не съм ти секретарка? Вземаш ПСР и четеш, четеш, четеш. За линии, фамилии, инбридинг и т.н. И после, много вероятно ще се излагаш по-малко. Всъщност не се знае. При теб може и четенето да не помогне.
|
|
« Last Edit: August 02, 2019, 12:50:56 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #803 on: August 02, 2019, 13:02:05 PM » |
|
Щото не вярвам да пише това, което разказваш. Ако го пише значи имаме върху какво още да работим.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #804 on: August 02, 2019, 13:09:48 PM » |
|
Щото не вярвам да пише това, което разказваш. Ако го пише значи имаме върху какво още да работим.
Нали си титуляр на развъдник, селекционер? Тогава ПСР трябва да ти е като библия. Айде, не да го знаеш наизуст, но поне да го четеш от време на време. Поне, като влизаш в такава сериозна дискусия, можеш да се потготвиш малко от малко. Не да се излагаш, като кифладжия. И не излагаш само себе си... Чети, като не вярваш! ЧЕТИ!!!
|
|
« Last Edit: August 02, 2019, 13:16:02 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #805 on: August 02, 2019, 13:30:55 PM » |
|
Ами сега ...
Линии и фамилии. Това са еднородни групи животни от няколко поколения, които имат общ произход. Обикновено се говори за генеалогични и заводски линии и фамилии. Под генеалогична линия се разбира потомството на даден мъжки родоначалник, а под генеалагична фамилия (семейство) потомството на определено женско животно. Следователно родоначалник на генеалогична линия или фамилия може да е всяко животно, дало потомство от няколко поколения. Под заводска линия се разбира достатъчно по численост потомство на мъжки родоначалник, което има тясно сходство с него по отношение на типа на телосложението и характера на продуктивността. Аналогично родоначалник на заводска фамилия е женско животно, по отношение на което останалите животни са сходни. Генеалогичната линия (фамилия) са по-широки понятия от заводските, защото включват животни, които могат да се различават съществено от родоначалника.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #806 on: August 02, 2019, 15:32:32 PM » |
|
ЧЕТИ внимателно!
|
|
« Last Edit: August 02, 2019, 15:33:57 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #807 on: August 02, 2019, 16:11:34 PM » |
|
И днеска и утре се си е тая! Епа не е лошо да го прочетеш за кой там път идва - ти си шляпнал Гащила по линия Еди коя си. Айде прочети си постовете внимателно и стига се въртя, като ...
Инбридира се по куче с наследници, разбира се мъжки и женски животни. А ти пляскаш едни женски животни и ги наричаш по линия. При толкова грамотни хора около теб и от толкова години кучкар как се стигна до това ти положение?! А отгоре при това и държи на грешката си. Стани като мъж и напиши да, сбърках. Тези женски животни са от поколението на Еди кое си куче.
Здраве да е, ако си ме разбрал, разбрал. Ако ли пък не, не. Все си е за теб!
Трайко, май не вярваш на ПРС на МАКК и търсиш допълнително инфо в нета. Та чак си копирал текст от статия за крави.  Както и да е. Видя ли сега, че навсякъде информацията гласи, че не си прав? Май леко се оака, а? И да те питам сега, какво ще кажеш за твоите думи: "Стани като мъж и напиши да, сбърках."?
|
|
« Last Edit: August 02, 2019, 16:12:34 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #808 on: August 03, 2019, 09:11:12 AM » |
|
Така, аз чета и четох внимателно. Женско куче по линия няма в генетиката. Има женско куче по бащина линия от Еди кое си куче. И да, сбърках, като си мислех, че работя с мъже. Намръзна ми вече да ми се носи от девет кладенеча вода. Поста гласи линия Еди коя си и от долу пльоснати две женски. Аз няма какво повече да кажа, успехи!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #809 on: August 03, 2019, 11:03:53 AM » |
|
Или си крайно неграмотен, или не си мъж и нямаш достойнство да си признаеш грешката. В ПРС на МАКК: Генеалогична линия: включва ВСИЧКИ потомци на определен мъжки разплодник, ...
От твойта кравешка статия: Под генеалогична линия се разбира ПОТОМСТВОТО на даден мъжки родоначалник, ... Под заводска линия се разбира достатъчно по численост ПОТОМСТВО на мъжки родоначалник, ...
Никъде не се споменава за мъжки или женски потомци.
Пак те питам, имаш ли достойнството да застанеш като мъж и да кажеш, че не си прав?
|
|
« Last Edit: August 03, 2019, 11:05:01 AM by Пеньо »
|
|
|
|
|
|