KaraKitan
|
 |
« Reply #600 on: June 26, 2016, 01:34:43 AM » |
|
 И без това този евтин форум не се чете, а знаем кой какво има в кошарата. И чия мъжка дума тежи Каракаитане. Бъдете здрави! filhit, не бери грижа за форума. Чете се от който трябва и пари не събира за това. Можем да поспорим с факти, но не смятам, че си подготвен имайки предвид емоционалните ти изхвърляния по-горе относно каракачанските овце. А и имам претенцията да притежавам и познавам всичко публикувано за тази порода. Впрочем за да не пишеш свободни съчинения можеш да вземеш един щок и да измериш лично пред свидетели кочовете на Андрей. И после да му се извиниш.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
filhit
Newbie

|
 |
« Reply #601 on: June 26, 2016, 05:40:28 AM » |
|
С удоволствие Атила, това мислех и аз! Между временно аз съм мерил овцете на Андрей, дори купих едно агне от него и тази година му отказах да съм му клиент, уредих да му се закупи еднорогия коч и в момента е пред мен и е премерен и изследван отвсякъде и..... не отговаря по нито един критерии на ръст, дължина, тегло, вълна, за каракачанска овца. А за козите гарантирам че са едногодишни с визия на малки ярета. А кой от вас специалиасти дойде да премери моите "мелези". Атила чакам те в Бухово, аз съм Асен, ако не си разбрал чакам твоята визита от две години, (ако си спомняш за онова куче дето избяга и умря).И моля те недей през екрана да си защитаваш търговските интереси, а обясни на хора като Андрей защо не взех животни от вас, а не той да се надува че е едва ли не Богоизбрания купувайки вашите бракувани животни. А Андрей показа с тези си изявления само неговата некомпетентност, и наддменност. Жалко мислех го за разумен човек!!!
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #602 on: June 26, 2016, 08:15:05 AM » |
|
Здравей Асен от Бухово.
Защо тази година не купи агнета от Влахи ли? И двамата знаем защо. Просто защото брат ми реши да не ти продаде. Имал е свои съображения да не го прави, свързани с противоречиви твои действия и изказвания насам натам. А иначе бяха гоооолеми кандърми от твоя страна. Ама да ти дадел половината стадо да му го гледаш. Ама да вземеш агнета.. И сега след като не се случи това, което на теб ти се искаше си взел да обръщаш палачинката и да показваш другото си лице. До вчера твърдиш, че овцете във Влахи били уникати, единствените от стария тип, а от днес вече не приличали по нищо на каракачанска овца. Щеше да е смешно ако не беше жалко. Ами като не са, защо толкова се напъваш да вземаш от тях? Не за първи път виждам хора с подобна пермутация. Наистина ли смяташ, че ще постигнеш нещо смислено чрез подмазвания или жлъч. Свикнал съм с подобен фон. Гледал си снимките на Трайко от музея. Вероятно си разбрал, че аз го насочих да иде там и да види препаратите. Логично е да се сетиш , че съм отлично и отдавна запознат с тях. Но само гледане не е достатъчно, трябва и да се вижда. Да ти кажа ли защо Андрей взе и тази година избрани агнета. И в бъдеще ще взема. Защото е коректен, мераклия, държи на дадената дума и има гръбнак.
п.п. Иска се голяма доза кухо самочувствие за да хвърляш гаранции за животни, които нито си виждал на живо, нито си израждал. За твоя информация, въпросните ярета са родени 2016г. Нека четящите да си направят изводите.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #603 on: June 26, 2016, 09:51:59 AM » |
|
На мен като четящ ми просветна,че човек да се научи да говори са му нужни две год. но да се научи да мълчи петдесет год.! 
|
|
« Last Edit: June 26, 2016, 09:53:36 AM by Zahari »
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #604 on: June 26, 2016, 10:20:27 AM » |
|
Мисля че спора е безсмислен при положение че едната страна игнорира конкретни, реални факти, представени от другата страна. Простата истина е че стадото във Влахи е своеобразно племенно ядро за производство на безценни екземпляри от оригиналния тип на породата Каракачанска овца. Това го казвам като преподавател по овцевъдство и като научен изследовател в същата област. Това мое мнение е не само лично мое но и на много мои колеги и учени специалисти по овцевъдство. А нивото на Селекция в стадото на Атила и Сидер вече е на такова ниво че нивото на брак сред новородените приплоди е почти нулево - това го гарантирам защото съм го видял с очите си! Асен от Бухово явно проявява лично отношение към темата и изкривява реално видимите и от него самия факти! Просто егото на някои хора пречи да се каже едно "евала за усилията и мерака"! А хора като Атила и Сидер го заслужават!
|
|
|
|
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #605 on: June 26, 2016, 10:28:04 AM » |
|
За големия професор от Бухово,който на око, в дъжд ,и една вечер в тъмна доба е преценил пропорциите на овцете само аплаузи.Не,че те знаят много кой си ,но и с тия с които си разменил по някоя дума ти се смеят зад гърба и са на мнение,че дъската ти хлопа.Това,че си попрочел нещо не те прави компетентен. Не си ми клиент,щото си скъсал джобовете от всякъде и ходиш да прибираш евтини мърши.На другия ден почваш да се самонавиваш и самопоуспокояваш,че си взел нещо поне наподобяващо оригинала. Истинското струва пари.И се иска сърце за това.Продължавай да мериш кочовете от Влахи и да им търсиш кусури.Само това ти остана. Изживявай се на тьошки кехая из радиационното буховско поле и влачи след тебе петте си хибрида.И си мисли,че вършиш нещо. Живееш като глупак и ще стигнеш до глупашки край.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #606 on: June 26, 2016, 11:24:58 AM » |
|
Простете, но аз не разбрах само толкова ли са много хората, които искат да развъждат породата в чистия и вид, та може по стар български обичай да се обижда и унижава, както труда на колегата така и личността му?! Не смятам, че това носи полза за някого. Времето показва кой е прав и кой крив.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #607 on: June 26, 2016, 12:39:08 PM » |
|
Трайко, нося отговорност само за това което съм казал, а не за това което ти си разбрал! Така че чети по добре кой какво е казал и се опитай да го разбереш!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #608 on: June 26, 2016, 12:45:29 PM » |
|
И предлагам да се преместят последните мнения относно каракачанските овце в съответната тема! Не е нужно да плескаме темата на р-к Номад.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #609 on: June 26, 2016, 13:50:27 PM » |
|
Аз чета много добре кой какво е казал и не се обръщам само към теб, просто не смятам, че е редно да се плюе по работата на братя Седефчеви, както и не смятам за редно да се плюе по клиент и колега, какъвто се пада Асен на Андрей. Просто не разбрах защо беше нужен този цирк и тази агресия?!
|
|
« Last Edit: June 26, 2016, 13:51:32 PM by trayko.asenov »
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #610 on: June 26, 2016, 18:48:30 PM » |
|
Наско,няма нужда нищо да се мести,защото овцете и козите са повод на мен лично да ми се кажат неща,които са ми подмятани и преди с недомлъвки, или са ми дюдюкани зад гърба.Но освен да кажа пак за изтърканата,но много уместна за случая приказка за лисицата и киселото грозде,друго не се сещам. Не за първи път разни комплексари търсят място под слънцето и скоро си отиват като коне без история. А за вечно не разбралия от трупата палячовци ще кажа да си наляга парцалите и да не си вре носа къде не му е работа!
|
|
|
|
|
|
|
filhit
Newbie

|
 |
« Reply #611 on: June 26, 2016, 20:12:29 PM » |
|
За големия професор от Бухово,който на око, в дъжд ,и една вечер в тъмна доба е преценил пропорциите на овцете само аплаузи.Не,че те знаят много кой си ,но и с тия с които си разменил по някоя дума ти се смеят зад гърба и са на мнение,че дъската ти хлопа.Това,че си попрочел нещо не те прави компетентен. Не си ми клиент,щото си скъсал джобовете от всякъде и ходиш да прибираш евтини мърши.На другия ден почваш да се самонавиваш и самопоуспокояваш,че си взел нещо поне наподобяващо оригинала. Истинското струва пари.И се иска сърце за това.Продължавай да мериш кочовете от Влахи и да им търсиш кусури.Само това ти остана. Изживявай се на тьошки кехая из радиационното буховско поле и влачи след тебе петте си хибрида.И си мисли,че вършиш нещо. Живееш като глупак и ще стигнеш до глупашки край.  и не само джобовете, ами и гащите, и ми висят ........... , и обувките са ми скъсани и нямам една стотинка ама съм вече 6-та година в играта и стадото ми расте и трупам безценен опит, и не няма да продавам кисело млекце по 2лв бурканчето като принизените полицаи-овчари
|
|
|
|
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #612 on: June 26, 2016, 20:25:50 PM » |
|
За шест години-5 овце,коя от коя по-крива. Голям прогрес! И да искаш няма какво да продаваш.Освен голия си задник. Хващай се да обединявате стадата с другия комик и да покорявате овчарските върхове 
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #613 on: June 26, 2016, 20:43:48 PM » |
|
Много хора носят часовници,но малко са в час... 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #614 on: June 26, 2016, 20:48:23 PM » |
|
... А за вечно не разбралия от трупата палячовци ще кажа да си наляга парцалите и да не си вре носа къде не му е работа!
Нека припомним, че това е форум и тази платформа позволява споделяне на мнения различни от твоите. Нямам намерение да ти отговарям по начина, по който подхождаш именно защото смятам, че не носи полза нито за теб, нито за мен, както и категоризациите, които ползваш. Радвам се за животните ти, радвам се, че продължаваш да имаш нови кучила от истинската порода КК, радвам се, че най-после си започнал да пасеш в парка, ти винаги си бил на прага му, радвам се, че се развиваш и развиваш породите Каракачанско куче и овца! Бъди здрав, както ти, така и семейството ти!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|