Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 19, 2025, 16:06:38 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3]
  Print  
Author Topic: Информация относно развитието на едно КК?  (Read 64535 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
starky
Newbie
*

« Reply #30 on: September 11, 2011, 07:27:02 AM »

в периода до 6-7 месец не е ли хубаво да се дава почти постоянно калции-ежедневно в дневна доза описана на продукта Huh?
vlado
Full Member

« Reply #31 on: September 11, 2011, 10:02:36 AM »

По отношeниe нa рaзтeжa-в форумa имa достaтъчно снимки нa кучeтa нa всякaквa възрaст глeдaйтe и срaвнявaйтe.Вaжно e кучeто прeз пeриодa нa усилeн рaзтeж дa нe e дeбeло,a нaпротив по- слaбото кучe e по-подвижно и щe рaзвиe по хaрмонично костно -мускулнaтa си систeмa.По отношeниe нa кaлция по -нaгорe смe дискутирaли- дозирaнeто e индивидуaлно и зaвиси от много фaктори.
- Master
Jr. Member
**

« Reply #32 on: April 10, 2013, 23:07:25 PM »

Здравейте,
Имам 10 месечна женска каракачанка която така или иначе си остана малка ... В началото и давах калций и после по едно време спрях да и дам сега от преди 1 месец пак почнах да и давам калций обаче пак няма разлика Sad confused
Сега я храня със пилешки фенери и свински вратове със качамак, кучето се движи често, през ден,два,три когато имам време обаче кутрето не расте .. Моля помагайте, имам много голямо желание кутрето ми да порасте затова ще съм ви много благодарен ако ми помогнете. Smiley Ще има ли някаква полза от роял кани на 10 месеца ?  confused

Умното Каракачанско куче знае как да ту помогне
vano
Guest
« Reply #33 on: April 11, 2013, 06:03:41 AM »

Я кажи колко е висока кучката?
skolev
Sr. Member

« Reply #34 on: April 11, 2013, 07:28:15 AM »

Ne go bluskai poveche s kaltzii..priemi go kato okonchatelen rust na visochina..do 2 godini shte se razviva fizicheski, no e spriala aktivnia rastej..Obache..ne santimetrite i kilogramite praviat kucheto  Wink
- Master
Jr. Member
**

« Reply #35 on: April 11, 2013, 10:37:06 AM »

Ами висока е към 40 см и е дълга към 60 см.
Питам, ще има ли позла от роял кани на тази възраст ?

vano
Guest
« Reply #36 on: April 11, 2013, 10:44:22 AM »

Ами висока е към 40 см и е дълга към 60 см.
Питам, ще има ли позла от роял кани на тази възраст ?

Вземи една рулетка и го измери. То да не е басет, че да е 40 см високо и 60 дълго. Мери се от земята до върха на холката (изпъкналата част на гърба, непосредствено след шията). Ако е 40 см трябва да е по-ниско от коляното ти. Като я гледам на снимката до Панчо, не ми се вижда да има такава разлика.
vano
Guest
« Reply #37 on: April 11, 2013, 10:58:05 AM »

Като я гледам кучката, хич не ми се вижда да е толкова несъръзмерна, колкото казваш

« Last Edit: April 11, 2013, 10:58:24 AM by vano » Logged
- Master
Jr. Member
**

« Reply #38 on: April 11, 2013, 11:27:34 AM »

biggrin clap Добре ще я премеря от до малко по-късно обаче пак не каквото трябва .. четох мненията на 2 стр. и прочетох че когато кучето е със наднормено тегло расте по бавно .. та мисля да направим една диета до края на месеца с по 4-5 филии хляб на ден и след това като ми дойдат паричките се купува 4 кг роял кани и сме ние .. Smiley

vano
Guest
« Reply #39 on: April 11, 2013, 11:38:43 AM »

biggrin clap Добре ще я премеря от до малко по-късно обаче пак не каквото трябва .. четох мненията на 2 стр. и прочетох че когато кучето е със наднормено тегло расте по бавно .. та мисля да направим една диета до края на месеца с по 4-5 филии хляб на ден и след това като ми дойдат паричките се купува 4 кг роял кани и сме ние .. Smiley

Храни си кучето като хората. И 100 диети да му направиш няма да порасте, само дето ще изглежда по кльощаво. Ако имаш възможност храни го с качествена гранула, няма да ти се разсърди. Кучето е на 10 месеца, така че не очаквай да расте повече - може да качи 1-2 см, докъм годината и толкова.
- Master
Jr. Member
**

« Reply #40 on: April 11, 2013, 17:17:40 PM »

Размерите са широчина 20 см дължина 90 см и височина 50 см Smiley

- Master
Jr. Member
**

« Reply #41 on: April 12, 2013, 10:09:35 AM »

vano няма начин да е спряла да разте ! Няма да пишеш такива негативни коментари  excl
Има още година време за разтеж .. какво говориш ти ...

vano
Guest
« Reply #42 on: April 12, 2013, 11:57:49 AM »

vano няма начин да е спряла да разте ! Няма да пишеш такива негативни коментари  excl
Има още година време за разтеж .. какво говориш ти ...

На теб може да ти се иска и до 10 години да расте, само че аз досега колкото кучета съм имал - като станат на 9-10 месеца и дотам с разтежа. После до около година и половина да качат най-много два-три сантиметра. А до към третата година се доформят - глава, костна система, мускулатура. Но да не забравяме, че всяко куче се развива индивидуално, така че твоето може пък да качи още 7-8 см и да влезе в стандарта за височина.
« Last Edit: April 12, 2013, 12:01:01 PM by vano » Logged
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #43 on: April 14, 2013, 20:13:34 PM »

Може ли кучето да спре да расте,ако често е боледувало като малко?
shogun
Newbie
*

« Reply #44 on: April 15, 2013, 18:45:46 PM »

може
Pages: 1 2 [3]
  Print  

Jump to: