finwe
Newbie

|
 |
« on: June 11, 2011, 11:46:45 AM » |
|
Здравейте,
имам мъжко Каракачанско Куче, което е на 7 месеца. Бих искал да попитам хората с опит, кога кучето се развива нормално(добре). Визирам, 1-ви месец - размери, килограми, 2-ри месец - размери килограми, 3-ти месец - размери килограми и т.н. до 2-та му годишнина. До информацията до, която успях да се добера се казва, че кучето спира физическото си развитие на 2 годишна възраст, това така ли е? Може ли да се направи таблица с информацията за която попитах по-горе, както за мъжко, така и за женско куче?
Благодаря предварително!
|
|
|
|
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #1 on: June 11, 2011, 12:00:40 PM » |
|
Никой не може да ти направи такава таблица все пак това е животно .Има стандарт от до.Все пак очаквай кучето ти да расте още 3-5 месеца на височина през което време задължително му давай калций делис ,след този период КК ще започне да наедрява.Следи му развитието и без болни амбиции , по добре слабо /но не кльощаво/куче от колкото табуретка която се задъхва след 3 крачки!
|
|
|
|
|
|
|
finwe
Newbie

|
 |
« Reply #2 on: June 11, 2011, 12:27:49 PM » |
|
Благодаря за съвета, калций давам. Кучето ми го разхождам всеки ден по 2 пъти, като разтоянието, което се навърта е поне 10км. Моето куче като характер е от кучетата, които не се спират на едно място и мисля, че никога няма да стигна до момента да имам ходеща тахтаба. Иначе в момента е на 7 месеца и 3 седмици и тежи 40кг, но няма грам сланинка по него.
|
|
|
|
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #3 on: June 11, 2011, 12:31:21 PM » |
|
Отлично! 
|
|
|
|
|
|
|
YavorYankov
Newbie

|
 |
« Reply #4 on: June 11, 2011, 13:06:02 PM » |
|
Имам мъжко КК на 65 дни,тежи около 9 кг, храня го само с гранули от най добър клас,но ми се струва ,че яде твърде малко. Трябва ли да му давам нещо допълнително ,като калций и т.н. и по колко грама храна трябва да му давам дневно?
|
|
|
|
|
|
|
finwe
Newbie

|
 |
« Reply #5 on: June 11, 2011, 13:19:30 PM » |
|
Явор, не се притесниавай, моето куче се държи по същият начин, за първи път в живота си видях куче, което винаги си избира какво да яде и още по важното, по колко да яде. Независимо дали ще му дадеш месо или само хляб, моето винаги яде колкото му се яде никога не съм го виждал да преяжда или да яде до пръсване и да повръща. Килограмите на твоето отговарят на това, което имам аз за моето на същата възраст. Моето беше 9.6кг. Не се притеснявай, м/у 3-5 месец килограмите им се вдигат в геометрична прогресия.
|
|
|
|
|
|
|
YavorYankov
Newbie

|
 |
« Reply #6 on: June 11, 2011, 13:25:53 PM » |
|
Да му давам ли допълнително калций или нещо друго?
|
|
|
|
|
|
|
finwe
Newbie

|
 |
« Reply #7 on: June 11, 2011, 13:34:35 PM » |
|
Давай му колкото е нормално, не даваи повече. Аз моето момче го храня с храната, която обикновенно ядем ние + от гранулираната, като за гранулирана ползвам Purina. Иначе го храня с ориз и картофи, като му го заливам с пилешки бульон или хляб накиснат с мляко поръсен със сирене или хляб залят със пилешка супа, определено мисля, че му идва добре.
|
|
|
|
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #8 on: June 11, 2011, 13:50:56 PM » |
|
Да му давам ли допълнително калций или нещо друго?
Дава се калций по възможност Делис.На опаковката с храната пише дневната дажба.Кучето се наблюдава ,защото всичко е относително -зависи от двигагелния режим.Храната се оставя за ядене по три пъти на ден за 15 минути -яло неяло се взима купата.Да не ти се качва на главата.И никакви кокали на тази възраст!
|
|
|
|
|
|
|
finwe
Newbie

|
 |
« Reply #9 on: June 11, 2011, 13:55:52 PM » |
|
Владо, от каква възраст нагоре може да се дават кокали? А до тази възраст каква е причината да не се дават? Моля те, обясни, защото до сега никой не успя да ми даде логично обяснение а аз лично не приемам нещо, че е еди как си, защото някой го е чул или някой някъде си го е казал.
|
|
|
|
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #10 on: June 11, 2011, 14:02:20 PM » |
|
Кокали не се дават защото ще наранят нежния храносмилателен тракт на кученцето.Освен това в кокалите няма нищо хранително освен занимавка.
|
|
|
|
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #11 on: June 11, 2011, 14:06:05 PM » |
|
Давай му колкото е нормално, не даваи повече. Аз моето момче го храня с храната, която обикновенно ядем ние + от гранулираната, като за гранулирана ползвам Purina. Иначе го храня с ориз и картофи, като му го заливам с пилешки бульон или хляб накиснат с мляко поръсен със сирене или хляб залят със пилешка супа, определено мисля, че му идва добре.
Не давайте от готовите бульони защото съдържат много сол и мононатриев глутамат който е вреден!
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #12 on: June 11, 2011, 15:11:28 PM » |
|
Кокали не се дават защото ще наранят нежния храносмилателен тракт на кученцето.Освен това в кокалите няма нищо хранително освен занимавка.
Не съдържат ли костен мозък, калции.... Изобщо ли трябва да се изключат от менюто на кучето кокалите! Дори ако вече не е пале? На моите давам веднъж седмично сварени свински опашки. Вредно ли е? Трябва ли да се обезкостяват пилешките фенери, които давам на кучетата си след топлинна обработка?
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #13 on: June 11, 2011, 15:55:56 PM » |
|
Костният мозък е почти 100% вода, а калцият в кокалите е в свързано състояние и не минава през чревният епител-т.е. каквото изяде това излиза отзад понякога доста трудно и в редки случаи с операция,особено пилешките кости които са тръбни и като се схрускат стават на игли и перитонитът е гогов.Да сте виждали хищниците в природата да ядат кокали?
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #14 on: June 11, 2011, 16:46:17 PM » |
|
Винаги съм мислила, че тръбни кости са само тези, от краката на пилето. А аз давам освен фенери и шийки. Ужас... 
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
|