Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на български породи кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 04:59:01 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 31
  Print  
Author Topic: Развъдник "МУРГАШ" - фотопредставяне  (Read 228756 times)
0 Members and 35 Guests are viewing this topic.
kolio
Full Member

« Reply #210 on: October 02, 2011, 11:25:52 AM »

kolio
Full Member

« Reply #211 on: October 02, 2011, 12:14:02 PM »

МУРГАШ
Full Member

« Reply #212 on: October 02, 2011, 19:13:44 PM »

kolio,мерси за хубавите снимки! clap
pitbul
Sr. Member

« Reply #213 on: October 02, 2011, 20:45:37 PM »

kolio,мерси за хубавите снимки! clap
здраВЕИ  краси кога очакваш кучило от Атила и Арда.поздрави cheers
МУРГАШ
Full Member

« Reply #214 on: October 03, 2011, 08:57:49 AM »

Около средата на ноември месец живи здрави,трябва да има бебоци!
ТИТО
Hero Member

« Reply #215 on: October 05, 2011, 10:50:56 AM »

Мисля,че е още рано да се правят някакви генерални заключения за Аркан.Лично мое мнение е ,че той още ще се развива и тепърва ще показва истинската си кръв.Но човек не трябва да си мисли,че той е плюшена играчка,кучето е сериозно.

Не мога да разбера какво не му харесват на това куче...Рядко между другото са такива кучетата в момента в МАКК.
 По-скоро трябва да послужи като еталон...И по между другото слушах доста глупости от доста "специалисти"с мнения какви ли не за това страхотно животно...

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Nomad
Hero Member

« Reply #216 on: October 05, 2011, 16:51:14 PM »

...от кога ти го казвам!? clap clap clap
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #217 on: October 06, 2011, 21:31:50 PM »

Да добро животно! Но ДОБРО! Като повечето с недостатъци. Не ме разбирайте погрешно, особенно ти Краси, но мисля че това куче с подходящи женски може да даде много по-добри наследници! Историята помни много трагични случаи при които налагането на едини определени кучета чрез тяхното възвеличаване води до зле развиващи се последствия за продата като цяло! Така че нека да не изпадаме в положение "Аллах е велик" и всичко останало няма значение!!! И моля да спазваме добрия тон - за загряване на вратлета и тем подобни тука няма място! Ако има разногласия то те се решават на подходящи за целта места като срещите които организира МАКК! Не считам че ще остана разбран от всички но мисля че повечето са съгласни с мен!
Поздрави от Турция, където за съжаление на тази глобална конференция за съхраняването на генетични ресурси в животновъдството, с участие на правителства и представители на такива, от цял свят, от България сме само двама преподаватели от Аграрен Университет - Пловдив, но и това е нещо! ПОКРАЙ ДРУГИТЕ ТЕМИ ВКЛЮЧВАМЕ И КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ КАТО ЦЕНЕН ГЕНЕТИЧЕН РЕСУРС СРЕД ДИСКУСИИТЕ С КОЛЕГИТЕ!
МУРГАШ
Full Member

« Reply #218 on: October 07, 2011, 08:44:34 AM »

Наско,няма лошо това да е мнението ти,но за мен е много по важно мнението на  хора като,Светлин Стоев,Митко Драганов,Асен Узунов и др. такива на които целият им живот е минал сред кк. кучета,твоето не ме интересува. Като става въпрос за възвеличаване,ти това го умееш най добре,всеки който чете форума знае какво имам предвид,то се вижда от постовете ти,ясно си личи какво и кой величаеш,но на мен това ми е все едно и не ми пречи,повечето хора имат очи и виждат истината! Ако админа прецени ,че трябва, нека да ме блокира,аз не се притеснявам  да казвам открито какво мисля! Нищо лично,поздрави!
ТИТО
Hero Member

« Reply #219 on: October 07, 2011, 08:51:26 AM »

Наско -ей за скоро време си в Пискюлия и взе примери за АЛЛАХ  :notworthy:да даваш...Ей вяра се не мени ей....00  Wink

Краси ....Кучето ти е мъжкар...За неговата възраст -масивен,як...С това куче трябва да се работи много....И след това да видим какво ще думат експертите...Карай си по твоя път човек-в правилна посока движиш....

поздрави,,,,

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #220 on: October 07, 2011, 13:38:46 PM »

Наско,няма лошо това да е мнението ти,но за мен е много по важно мнението на  хора като,Светлин Стоев,Митко Драганов,Асен Узунов и др. такива на които целият им живот е минал сред кк. кучета,твоето не ме интересува. Като става въпрос за възвеличаване,ти това го умееш най добре,всеки който чете форума знае какво имам предвид,то се вижда от постовете ти,ясно си личи какво и кой величаеш,но на мен това ми е все едно и не ми пречи,повечето хора имат очи и виждат истината! Ако админа прецени ,че трябва, нека да ме блокира,аз не се притеснявам  да казвам открито какво мисля! Нищо лично,поздрави!

Красьо, от къде реши, че админа ще те блокира? Има правила на форума и бан се налага според тях, не според нечие лично усмотрение. Тъй, че като се спазва добрият тон в дискусиите се диша спокойно. smile
Човек след като казва открито мнението си, трябва и да приеме открито изказаните мнения на приятелите и колегите си. Все пак всички тук първо сме колеги с една кауза - Каракачанското куче. След това сме партньори, приятели и членове на една организация МАКК. И чак накрая сме евентуално конкуренти на изложбения ринг.
Порода се запазва от екип от партньори с обща кауза. За отделният селекционер е много по-полезна честната аргументирана критика от колеги, отколкото бурните ръкопляскания на публика или клюкаренето на подмолни персонажи. Все пак аргументираната критика дава основата за усъвършенстване във всяка една област.
Поради стечение на обстоятелства познавам цитираните от теб господа много преди теб и знам отлично колко значи израза "цял живот" за всеки от тях. Като се видим може да коментираме.
Аркан е показван на няколко изложби и пред няколко съдии. Аргументациите за оценките са вписани в оценителните листове. Интересно е, че именно Драганов през 2010 бе съдията, който му даде най-ниска оценка.  За Светлин като съдия не ми се коментира. Силата му е в други области.

Поздрави!  cheers

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
МУРГАШ
Full Member

« Reply #221 on: October 07, 2011, 17:15:20 PM »

Каракитан,съгласен съм с теб за общата кауза и за откритите приятелски критики,тях ги приемам,още повече когато са от хора които са се доказали като експерти в тази област,но в повечето пъти се случва да се правят опити да се опорочават дадени животни от злоба и завист и тогава е нормално да се реагира по остро! Такива хора които се чудят каква забележка да си измислят и виждат само отрицателните качества в едно животно не си заслужава да им се обръща внимание,такива винаги ще има!За мен са много по ценни признанията на хора които са искрени и истински като Светлин Стоев например или старите овчари които са ми стискали ръка и са казвали евала е това е куче! За теб Светльо може да е всякакъв но за мен е истински народен човек и голям познавач на к.к. куче,може и да е малко луд но то всички сме си такива тук! Поздрави!
МУРГАШ
Full Member

« Reply #222 on: October 07, 2011, 17:40:07 PM »

Наско -ей за скоро време си в Пискюлия и взе примери за АЛЛАХ  :notworthy:да даваш...Ей вяра се не мени ей....00  Wink

Краси ....Кучето ти е мъжкар...За неговата възраст -масивен,як...С това куче трябва да се работи много....И след това да видим какво ще думат експертите...Карай си по твоя път човек-в правилна посока движиш....

поздрави,,,, Росене,прав си,но,,експертите,, винаги ще ги има,още повече че някои си мислят че света се върти около тях и около толерираните постоянно от тях хора и едва ли не те са най великите разбирачи а ние сме много по назад,но истината е съвсем друга и това се вижда от повечето хора! Да сме живи и здрави,ще се види кой до къде ще стигне! cheers

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #223 on: October 07, 2011, 18:07:55 PM »

smile
Не си ме разбрал или някой ти е наговорил разни неща. Със Светлин сме теглили заедно волската кола доста години. И то в трудните години. Хора се отказваха. Други прехвърчаха от лагер в лагер според това кой е близо до властта. Ние си теглихме през блатата... Познавам му и силните и слабите страни. И качествата и кусурите. Пътищата ни се разделиха едва наскоро. Въпреки това аз не тая лоши чувства към него. Пък той да си отговаря за неговата позиция. Всеки човек си има морални норми, които да го водят в живота.
Светльо има усет към автентичният вид на кучето, но съдията в ринга трябва и коректно да отсъжда. И то единствено според породните качества на кучето, а не според позициите на неговият стопанин. Съдията трябва да бъде достатъчно откровен да каже всичко(плюсове и минуси) на място в ринга, а не след това да одумва с трети лица зад гърба на човека.
Краси, има хора, които пред теб ще ти свалят звезди от небето само за да заплодят на твое куче или за да те приласкаят към себе си, пък зад гърба ти ще говорят друго. Виждал съм много такива през годините. Пази се от тях, а не от тези, които директно ще ти кажат позицията си.

Поздрави!

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
МУРГАШ
Full Member

« Reply #224 on: October 07, 2011, 19:01:36 PM »

Много си прав Каракитан,аз уважавам хората които казват всичко в очите и много мраза лицемерите,наистина човек трябва да се пази от такива а ги има много напоследък! Аз си имам начини да се оправям с тях,лошото е че истинските хора са малко!
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 31
  Print  

Jump to: