Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: XII Национална изложба на Каракачански кучета, 22 април 2023г. с.Железница - фотогалерия, резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 05:12:43 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31
  Print  
Author Topic: Развъдник "МУРГАШ" - фотопредставяне  (Read 228786 times)
0 Members and 25 Guests are viewing this topic.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #165 on: September 10, 2011, 18:53:39 PM »

Тошко,Тошко-о-о,Крaси aко e чeпaт ,чeпaт си e ,aмa и ти сe пaлиш от чeтвърт оборот.Глeдaм и Росeн-кaто го бъзнe брaд пит или тaм кaкво бeшe пaли моторeткaтa и първо лeко-лeко aмa нaкрaя върви нa зaднa ґумa.Спокойно бe хорa рaдвaйтe сe нa животa! cheers
А паля се  lol Просто не е редно да има само суперлативи,а различните мнения да се зачеркват Wink И е нормално щом гледаме КК да сме с характер хора,щот инак няма  да я бъде,не са леки кучета Wink

p.s.Стига спам,това е тема за р-к Мургаш  Wink Ще помоля за малко снимки на кучето дет върви по Вардар на Ристе Гигов
« Last Edit: September 10, 2011, 18:53:57 PM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
mathinvalidnik
Newbie
*

« Reply #166 on: September 11, 2011, 20:36:27 PM »

Мисля,че е още рано да се правят някакви генерални заключения за Аркан.Лично мое мнение е ,че той още ще се развива и тепърва ще показва истинската си кръв.Но човек не трябва да си мисли,че той е плюшена играчка,кучето е сериозно.
МУРГАШ
Full Member

« Reply #167 on: September 11, 2011, 21:08:02 PM »

Много правилно казано! cheers
Nomad
Hero Member

« Reply #168 on: September 12, 2011, 10:28:43 AM »

Малкият Мургаш,ама каква глава прави...
Nomad
Hero Member

« Reply #169 on: September 12, 2011, 10:35:09 AM »

[U
RL=http://www.radikal.ru][/URL]
Nomad
Hero Member

« Reply #170 on: September 12, 2011, 11:00:20 AM »

Гари Мургаш-син на Хари.Едно куче което взе много от баща си.
МУРГАШ
Full Member

« Reply #171 on: September 12, 2011, 11:54:51 AM »

Жалко за Хари,беше изключително животно,сега ще разчитам Гари да предава в поколенията качествата на баща си! Хубави снимки,Андро,браво!
МУРГАШ
Full Member

« Reply #172 on: September 12, 2011, 18:52:21 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=wkkzFmaspDg&feature=share
Nomad
Hero Member

« Reply #173 on: September 12, 2011, 18:58:21 PM »

Тоя Гари не стъпва на земята clap clap clap
МУРГАШ
Full Member

« Reply #174 on: September 12, 2011, 19:07:34 PM »

На това клипче е Гари е на 1г на изложбата в Железница 2011!
mathinvalidnik
Newbie
*

« Reply #175 on: September 12, 2011, 19:32:06 PM »

Хубаво куче е Аркан,но лично мое мнение е ,че в развъдника по-голяма роля играят женските кучета.Там са най-красивите и правилни женски по моите разбирания за женско КК,визирам Белка и Арда.Не знам дали още са там,но си струва човек да ги види наживо.Според мен Аркан както и други кучета от Белка дължат своята форма на главата и космена обвивка именно заради белка,виждал съм няколко нейни синове и всички до един си приличат страшно много.Ако не се лъжа в Челопечене имаше още едно от Белка,Krasi Chelopechene да потвърди ,което е много подобно на Аркан,но значително по-слабо.Не знам колко от вас са виждали и бащата на Аркан (Зико) наживо и Белка и ако се загледате ще видите ,че приликата е повече с Белка отколкото със Зико.Зико по-скоро предава кръв идваща ако не се лъжа от Караман от Топо,който пък идва от Ханджар,чийто баща е Шабан на Славейко от Ихтиман,т.е. ако се замисли човек излиза,че Аркан е продължител на Шабан,той дори прилича на него,но не прилича нито на Зико,нито на Караман ,нито на Ханджар.ПОне според мене.ПО - запознатите да коригират.Този резултат се дължи в голяма част на Белка,според мен! Загелдайте се хубаво в тази снимка на Аркан,кяото съм сложил и снимката под него на Шабан и си рпедставете,че Шабан е с грива! Приликата е голяма.Ако наистина "кръвта вода не става" би трябвало Аркан след време да прояви чертите на прадедите си,а именно Шабан.Забелязвам,че тук има хора,които се опитват да спекулират с характера му,че бил мек и други такива.Лично познавам Славейко Балджийски и когато го разпитвах за Шабан го попитах:
- А той като характер как беше?
-В какъв смисъл характер?-ми вика той
-Агресивен ли беше?
-НЕ!-ми каза без да се замисли и след това продължи :Той беше много умен може да сме 20 човека на тази пейка да си говорим,да се караме,да се бием,но той няма да се помръдне дори,ще стои и ще си гледа кротко.Но направя ли само така(тогава ме потупа по рамото) с тебе е свършено както и с всички останали,само да му кажа!

Не преувеличавам в изказването си,нито се опитвам да впечатля някого,нито да правя четки на Krasi Chelopechene ,просто се опитвам да внеса малко яснота покрай куче,което съм виждал доста пъти НАЖИВО,а не на снимки и клипове и доста съм се интересувал от неговите родители,прародители и повярвайте ми проследил съм него както и доста негови братя до 4-5 коляно,просто защото ме е впечатлило.

МУРГАШ
Full Member

« Reply #176 on: September 12, 2011, 19:46:21 PM »

Абсолютно това е и моето мнение,всичко от последния пост!И аз съм на мнение,че от Белка се получиха нещата! Евала за последния пост,явно има хора които разбират!
mathinvalidnik
Newbie
*

« Reply #177 on: September 12, 2011, 20:02:01 PM »

В този ред на мисли,пак мое мнение е ,че каракачанецът не трябва да бъде излишно агресивен,по-скоро трябва да е уравновесен и УМЕН.Хората,които насилствено провокират агресията в едно куче според мен избиват коплекси.КК трябва да знае КОГА трябва да е агресивен.Аз лично се възхищавам на такива кучета и възпитавам моите така и мога да кажа ,че резултатът е чудесен.Истинското КК значе точно кога и как трябва да реагира и само да се нагласи към животът ,който живее-ако е сред овце-да е овчар,ако е сред домашни хора-пазач и т.н.

Ако човек е истински любител на КК би трябвало да гледа в какво би могъл да се превърне Аркан и да се надяваме,че е един от най-добрите продължители на може би една от най-старите линии в БГ (Шабан на Слвайко от Ихтиман).Значително по-агресивни и злобни кучета има от него.Определено е така,но той може би е пример на уравновесен характер и агресия,когато е нужно,без да има явна провкация.

п.п. И за да не е спам качвам една снимка на любимката ми.

МУРГАШ
Full Member

« Reply #178 on: September 12, 2011, 20:17:18 PM »

Веднага казвам ,че е и моя любимка,за мен тя е най хубавото куче в моя развъдник! cheers
d-r asen uzunov
Full Member

« Reply #179 on: September 13, 2011, 06:35:00 AM »

Гари много прилича на баща си.Дано да върне червения цвят,много се надявам да се намери подходяща женска!
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31
  Print  

Jump to: