Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: XII Национална изложба на Каракачански кучета, 22 април 2023г. с.Железница - фотогалерия, резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 09, 2025, 23:39:24 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31
  Print  
Author Topic: Развъдник "МУРГАШ" - фотопредставяне  (Read 228998 times)
0 Members and 17 Guests are viewing this topic.
МУРГАШ
Full Member

« Reply #150 on: September 09, 2011, 18:38:35 PM »

Характера и злобата са 2 различни неща а не-мотивираната агресия е пък съвсем друго,ти със сигурност ще се зблъскаш с много кофти характер!
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #151 on: September 09, 2011, 18:47:23 PM »

Не мога да разбера, как в рамките на няколко минути се преценява характера на дадено куче  hmm
МУРГАШ
Full Member

« Reply #152 on: September 09, 2011, 19:57:29 PM »

И аз това се чудя,но явно това момченце има талант,трябва да стане съдия! Wink
borgvel
Newbie
*

« Reply #153 on: September 09, 2011, 22:11:04 PM »

не е точно по темата но бихте ли казали, характера на кучето как се разбира,моето например навън не закача никое ,дори ме дразни по някога ,а в къщи където е назначен пазач ,на синджира като е, побеснява при вида на чужд човек ,дори и на такъв който е идвал няколко пъти.Дедото казва че това е защото не съм го учил да се дави, в смисъл че не напада чужди кучета дори и тези които му се зъбят,стои и ги гледа без да свива опашка или нещо такова.Вътре в къщи не съм го пробвал с други кучета ,впредвид че побеснява на хора,малко ми е притеснено,какво може да стане, ако скъса синджира.Друго което ме дразни че когато му хвърлям храна не скача да лови ,а чака да падне и тогава я взима.В момента се сетих че някъде във форума четах , че имало кучета които се дразнят на хора само ,възможно ли е това?А твоето куче само адмирации от мен ,стои много внушително.
Nomad
Hero Member

« Reply #154 on: September 09, 2011, 22:53:01 PM »

Според мене на изложба трудно може да се установи характера на дадено куче, освен ако няма определен тест за това.В конкретния случай за Аркан лично съм го виждал във фермата която охранява,че няма назад.Отделно от това опитва да доминира над други мъжкари,които са поне 3-4 години по-възрастни от него.Така,че от видяно на изложба не могат да се правят изводи.Виждал съм кучета които щом насочиш фотоапарат към тях и те се свиват,това означава ли,че са с мек характер ? 
фара
Jr. Member
**

« Reply #155 on: September 09, 2011, 22:56:28 PM »

Характера и злобата са 2 различни неща а не-мотивираната агресия е пък съвсем друго,ти със сигурност ще се зблъскаш с много кофти характер!

Това за характера и злобата и мотивираната агресия  не можах да го разбера .Може ли малко повече конкретика...Според мен може да се каже доста по обикновенно :...
     "Каракачанското куче или побеждава или не се връща "..трето положение няма...

Pagan_fire
Hero Member

« Reply #156 on: September 10, 2011, 07:43:21 AM »

И аз това се чудя,но явно това момченце има талант,трябва да стане съдия! Wink

Не винаги трябва да нападаме човек,който се интересува от кучетата ни (в случая твоите кучета Краси-челопечене) не мисля,че "момченцето" има лоши намерения към теб или което и да е от кучетата ти,не приемай всичко като обида  cheers
и аз съм "момченце" живи и здрави да сме,всеки се учи и пита постоянно  Wink

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
vlado
Full Member

« Reply #157 on: September 10, 2011, 08:36:48 AM »

Стaвaшe въпрос зa мотивирaнa и нeмотивирaнa aгрeсия-мисля чe ролятa нa стопaнинa e дa нaпрaвлявa хaрaктeрa нa кучeто, a нe дa сe рaзчитa сaмо нa нaслeдствeност и дa сe чуди човeк кaкво дa прaви дзвeрa дeто нaлитa нa всичко дeто мърдa.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #158 on: September 10, 2011, 08:44:23 AM »

Оспамихме темата,имаше такъв раздел във форума.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
МУРГАШ
Full Member

« Reply #159 on: September 10, 2011, 10:28:09 AM »

Стaвaшe въпрос зa мотивирaнa и нeмотивирaнa aгрeсия-мисля чe ролятa нa стопaнинa e дa нaпрaвлявa хaрaктeрa нa кучeто, a нe дa сe рaзчитa сaмо нa нaслeдствeност и дa сe чуди човeк кaкво дa прaви дзвeрa дeто нaлитa нa всичко дeто мърдa.
Много си прав Владо! cheers
фара
Jr. Member
**

« Reply #160 on: September 10, 2011, 13:34:58 PM »

Добре Владо -донякъде съм съгласен .Естествено ,че човека ще направлява кучето а не то него.Че иначе накъде трагваме..НО:..
-Куче с характер може и да оправляваш но куче без никакъв характер -как може да оправляваш?.Говоря или пиша хипотетично..
vlado
Full Member

« Reply #161 on: September 10, 2011, 17:09:23 PM »

Росeнe ти КК ли глeдaш или нeщо друго :biggrin:От тeб съм взимaл кучe и мaй приличa нa ония костeнскитe-бaя упрaвлeниe му удaрих докaто го вкaрaх в пътя band naughty/Крaси извинявaй зa спaмa!/
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #162 on: September 10, 2011, 17:32:25 PM »

Спокойно бе хора biggrin Просто поиптах г-н Мургаш,за неговото куче........
1во братчето на пити айде стига се заяжда,ако няма какво смислено да пишеш,недей да спамиш Wink
2 г-н Краси,Челопечене или Мургаш нещо май ме заплашвате? Да не  би да ме набиете или ще направите скандал да не ме допускат на изложба confused Просто поиптах и изказах мнение от видяното в рамките на изложбата....... Немотивираната агресия е ясно,но и куче дет кат го доближи друго куче и се свива,също е ясно...... Попитах Ви директно за въпростното куче,щот ми се видя така на изложбата,да кучето е младо,да обстановката не му е позната и е възможно да се притесни,няма нищо лошо,но вместо да нападате обяснете..... Ето Nomad,каза,че го е виждал в познатата обстановка на кучето и не е така,значи съм се заблудил....... Но да се разберем,това е форум и всеки има право на мнение и да пита,кат заплашвате не доказвате,че бъркам  Wink

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #163 on: September 10, 2011, 17:42:37 PM »

А и още нещо-това,че кат не класират ваше куче на предно място в изложба и вдигате скандали,мен не ме интересува.... Аз се интересувам от КК има такива дет ми харесват и такива дет не  ми харесват..... Питам и разпитвам постоянно,има доста да уча,но това не пречи да изказвам мнение..... Хвалите кучето за развитието му(физическо),а мен ме интересува и характера му...  Извинявам се ако съм Ви убидил с нещо cheers

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
vlado
Full Member

« Reply #164 on: September 10, 2011, 18:48:23 PM »

Тошко,Тошко-о-о,Крaси aко e чeпaт ,чeпaт си e ,aмa и ти сe пaлиш от чeтвърт оборот.Глeдaм и Росeн-кaто го бъзнe брaд пит или тaм кaкво бeшe пaли моторeткaтa и първо лeко-лeко aмa нaкрaя върви нa зaднa ґумa.Спокойно бe хорa рaдвaйтe сe нa животa! cheers
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31
  Print  

Jump to: