kennel Vucho
|
|
« Reply #255 on: July 13, 2012, 13:49:37 PM » |
|
Оги, Рунда от чара ли еБ
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #256 on: July 13, 2012, 22:56:12 PM » |
|
Оги, Рунда от чара ли еБ
Не, Рунда е дъщеря на Рунка и е плод на чисто аутбредна връзка. Някои елемента в строежа на главата при нея и при едно от братчетата силно ме впечатляват и следя със засилено внимание.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #257 on: July 14, 2012, 11:35:41 AM » |
|
Бих онагледил това за, което говоря по-горе с два примера. Става дума не само за плавен преход и плоско чело, а за структурата и разположението на самия преход спрямо лицево-мозъчния дял и постановката на очите относно тази линия. Долу са Сара ношо куче и Ерул КараКитан, кучета представители на двата пола с уникални за мен породни глави.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #258 on: July 19, 2012, 13:46:31 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pagan_fire
|
|
« Reply #259 on: July 19, 2012, 16:47:51 PM » |
|
Голяма загуба за музиката като цяло! Поклон пред Джон Лорд и Великите Пърпъл,на върха на музиката!
|
|
|
|
"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си" Леонардо да Винчи
|
|
|
Pagan_fire
|
|
« Reply #260 on: July 19, 2012, 16:49:26 PM » |
|
Да си говорим за кучета Останах с добри впечатления като се чухме по телефона (аз съм момчето от Суходол) надявам се да Ви посетя до края на лятото
|
|
|
|
"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си" Леонардо да Винчи
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #261 on: July 19, 2012, 20:53:52 PM » |
|
Да си говорим за кучета Останах с добри впечатления като се чухме по телефона (аз съм момчето от Суходол) надявам се да Ви посетя до края на лятото За истинските фенове вратата винаги е отворена.
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #262 on: July 27, 2012, 11:42:09 AM » |
|
|
|
« Last Edit: July 27, 2012, 11:42:45 AM by SIMBEN »
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
|
« Reply #263 on: July 27, 2012, 11:46:40 AM » |
|
Мъжкото е супер
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
kennel Vucho
|
|
« Reply #264 on: July 27, 2012, 14:45:33 PM » |
|
На този етап и доколкото се вижда от снимките женското по ми влиза под кожата някак! Да са живи и здрави само и ще ги видим!
|
|
« Last Edit: July 27, 2012, 14:47:00 PM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #265 on: August 18, 2012, 21:01:59 PM » |
|
|
|
« Last Edit: August 18, 2012, 21:09:22 PM by SIMBEN »
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #266 on: August 19, 2012, 08:28:32 AM » |
|
...и друга линия също внук:
|
|
« Last Edit: August 19, 2012, 08:33:55 AM by SIMBEN »
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #267 on: September 02, 2012, 11:39:51 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
|
« Reply #268 on: September 02, 2012, 13:06:34 PM » |
|
Това по черния на Драганов ли е?
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
|
« Reply #269 on: September 07, 2012, 09:07:49 AM » |
|
Не смятам, че е чак толкова важно дали е по "черния" или по "белия", примерно. За мене залитането и прекаленото вторачване в дадено куче или линия не води до добър край. Рано или късно неизбежно се стига до близкородственото развъждане, хаотичния тесен инбридинг, кръвосмешението и т. н. Резултатите са на лице и има много примери за това, проблеми в челюстите ,зъбите, анатомията, жизнените функции, трайното затвърждаване на някои генетични проблеми, заболявания и аномалии. По простата причина, че повечето от въпросните "аборигени" не са били нито перфектни, нито безгрешни и те са си имали своите "скрити лимонки". Така, че аз лично не приемам сляпото развъждане по дадено куче на всяка цена, каквато практика за жалост има. Важно е самото куче, конкретното куче, какви качества и данни има, плюсове минуси и наред с произхода му (родословието в дълбочина и ширина) какви възможности дава за понататъшна подчертавам правилна работа в групата кучета с, които разполагаш.
|
|
« Last Edit: September 07, 2012, 09:11:27 AM by SIMBEN »
|
|
|
|
|
|