Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 10, 2025, 22:08:09 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 33
  Print  
Author Topic: Представяне на кучета_А. Христов  (Read 281271 times)
0 Members and 32 Guests are viewing this topic.
Александър Христов
Hero Member

« Reply #30 on: October 31, 2010, 18:51:13 PM »

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Александър Христов
Hero Member

« Reply #31 on: October 31, 2010, 19:08:54 PM »

Благодаря за всички ви за мненията и препоръките!
Дано успея да дойда на 6-ти в Струмяни та да се порадвам каракачанци.
Аз преди две седмици бях там и не пропуснах да се кача до с.Влахи за да  се порадвам на питомците на Седефчеви.
Дано нямат нищо против да ви покажа този красавец, и според мен типичен каракачан!!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Александър Христов
Hero Member

« Reply #32 on: November 01, 2010, 18:51:11 PM »

Благодаря за всички ви за мненията и препоръките!
Дано успея да дойда на 6-ти в Струмяни та да се порадвам каракачанци.
Аз преди две седмици бях там и не пропуснах да се кача до с.Влахи за да  се порадвам на питомците на Седефчеви.
Дано нямат нищо против да ви покажа този красавец, и според мен типичен каракачан!!

няма ли никой да сподели нещо за това куче?
Хм,  интересно  confused

Александър Христов
Hero Member

« Reply #33 on: November 01, 2010, 19:06:56 PM »

Май трябва да се извиня за ужасното качество!  blush
ГЛЕДАЙ СИ КУЧЕТАТА ЗА СОБСТВЕНО УДОВОЛСТВИЕ И МНОГО МНЕНИЯ НЕ СЪБИРАЙ И АЗ В НАЧАЛОТО СЕ ПАЛЕХ ВСЕ ГИ СНИМАХ КАК ЕДИН НЕ КАЗА ДВЕ ДУМИ ЗА КУЧЕТАТА.ЩОМ СИ ГИ ХАРЕСВАШ ОТ ТОВА ПО ХУБАВО НЯМА!!!
 cheers
И ДВЕТЕ КУЧЕТА СА МЛАДИ И ОЩЕ ЩЕ РАСТАТ,НО ЗА МОМЕНТА СА МНОГО ДОБРЕ!!! clap Wink
Благодаря ти Венци, оценявам!

Александър Христов
Hero Member

« Reply #34 on: November 01, 2010, 19:21:25 PM »

Здравейте,
експертни мнения за типа на кучетата може да получите като ги представите на изложба. Ако търсите становища за развъдният им потенциал трябва да са ясни предците им.
От снимките показани тук може да се констатира категорично само окраската. Тя е типична за каракачанското куче. Но пък черно бялата и "накапаната" окраска се среща и при други породи кучета пазачи. "Накапването" при женската се среща при каракачански кучета в различни райони на страната. Има развъждачи които не я харесват и избягват, но това не означава че стандарта я ограничава.
За съжаление снимките са достатъчно неясни за да не може да се видят разни детайли от екстериора на животните. Препоръчвам ви за да покажете по добре животните си да ги снимате в профил(подобно на сн.1 от Starter) и анфас) при добра дневна светлина, точен фокус и естествена стойка на кучето.
От представеното видео оставам с впечатление че кучето също е с "накапана" окаска. Но само това.
На мен окраската си ми харесва.
Имаше и черно бели в кучилото но аз си харесах точно Кунда.
И.. моля, предпочитам да се обръщате към мен на "ти", въпреки че не се познаваме!
Смятам че всички в този форум сме се събрали около една идея и аз ви чувствам близки!

Александър Христов
Hero Member

« Reply #35 on: November 01, 2010, 19:38:22 PM »

Имам приятел който иска да си вземе истинска каракачанка.
Това мъниче го снимах в Влахи и смятам да го покажа на приятеля ми.
Бих се радвал да получа и съответно предоставя малко по подробна информация!
Ще се радвам ако помогнете.

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #36 on: November 01, 2010, 20:27:47 PM »

Това да не е от кучилото на Сайда и Шерко?

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Александър Христов
Hero Member

« Reply #37 on: November 01, 2010, 20:32:20 PM »

Не знам Краси,
от известно време следя публикациите във форума но не познавам никой от вас, участниците в него лично, а още по малко развъдните линии на питомците ви.

Александър Христов
Hero Member

« Reply #38 on: November 01, 2010, 20:39:45 PM »

Не знам Краси,
от известно време следя публикациите във форума но не познавам никой от вас, участниците в него лично, а още по малко развъдните линии на питомците ви.
Снимката е направена преди 2 седмици в село Влахи.
Ти реши дали дали тези зверчета са от Шерко и Сайда.

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #39 on: November 01, 2010, 21:15:41 PM »

Влез в темата за р-к "КараКитан" и разгледай последните 3-4 страници,там са показани кутретата,а това ми заприлича на едно от тях.

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Александър Христов
Hero Member

« Reply #40 on: November 01, 2010, 21:17:22 PM »

Влез в темата за р-к "КараКитан" и разгледай последните 3-4 страници,там са показани кутретата,а това ми заприлича на едно от тях.
Ок мерси

Александър Христов
Hero Member

« Reply #41 on: November 01, 2010, 21:31:46 PM »

Ок мерси
те са наистина, благодаря

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #42 on: November 01, 2010, 22:02:27 PM »

smile

vencislav_mk
Newbie
*

« Reply #43 on: November 02, 2010, 06:56:26 AM »

сашо това ку4е ми прилича на едно куче от село влахи аз имам кучка досущ като него,има нещо от ерул в него.не съм го виждал до сега,но ще ти кажа ако има каракачански  кучета в българия то те са в село влахи.от там тръгва всичко.
vencislav_mk
Newbie
*

« Reply #44 on: November 02, 2010, 07:11:42 AM »

сашо това ку4е ми прилича на едно куче от село влахи аз имам кучка досущ като него,има нещо от ерул в него.не съм го виждал до сега,но ще ти кажа ако има каракачански  кучета в българия то те са в село влахи.от там тръгва всичко.
сашо мисля че това е ерул да не се лъжа само,такова куче не може да се сбърка.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 33
  Print  

Jump to: