KaraKitan
|
 |
« Reply #15 on: September 11, 2008, 08:43:52 AM » |
|
Това на втората е най-приличащото на каракачанец куче което съм виждал гърците да публикуват. Ще потърся черния, а и други кучета в неговия тип щото това са кучетата характерни за Пинд
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #16 on: September 14, 2008, 10:53:00 AM » |
|
Така е описано Гръцкото овчарско куче в по-старите източници. На първата снимка е куче в желателния тип според г-н Дривас автор на стандарта   
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #17 on: September 14, 2008, 10:54:57 AM » |
|
Ето го черният с подпали гръцки пес за който пише "Pencho". Късокосмест екземпляр със специфичните белези на гръцките аборигени от региона на Тесалия и Епир. 
|
|
« Last Edit: September 14, 2008, 11:23:31 AM by KaraKitan »
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #18 on: September 14, 2008, 10:58:29 AM » |
|
Група кучета. Две 'бели' женски и два 'черни' мъжкара. 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #19 on: September 14, 2008, 11:09:05 AM » |
|
Аборигенно куче. Забелязва се специфичната форма на главата, формат на тялото и дължина на окосмяването характерни за гръцкото цобаноскильо. 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #20 on: September 14, 2008, 11:17:20 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #21 on: September 16, 2008, 15:31:16 PM » |
|
:clap:това за гръцко овчарско ли е рисувано? ..може би събира дърва за огрев ,или е бъчонка балканска ниаква де се носи млякото ..не ти ли се струва че се опитал човека да илиустрира отрязано едно ухо? и за колко от страните на балканите знаеш че я има тази традиция? аз там съм виждал да режат и двете уши(както е у моя краи) и опашката вклиучително ,но не като на азиат а от
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #22 on: September 16, 2008, 15:35:14 PM » |
|
пинд къде е, към пелопонес надолу?тесалия е по солунско нали?
а кучета от арнаутско някои не може ли да изкопа
|
|
|
|
|
|
|
steren
Newbie

|
 |
« Reply #23 on: September 19, 2008, 09:46:07 AM » |
|
|
|
|
|
Life is what happens to you while you're busy making other plans. John Lennon
|
|
|
innuendo
Jr. Member

|
 |
« Reply #24 on: September 22, 2008, 19:28:57 PM » |
|
това е нова порода, селектирана специално за изнасяне на трупи... 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #25 on: September 25, 2008, 23:20:24 PM » |
|
Steren, благодаря за оригиналният фотос на известната скулптура на молос. Ако не се лъжа е изложена в British Museum.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #26 on: January 10, 2009, 13:44:26 PM » |
|
|
|
« Last Edit: January 10, 2009, 14:07:33 PM by rovshan »
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #27 on: January 10, 2009, 15:48:43 PM » |
|
Регнали са си го в рамките на своята федерация. Впрочем те имат две федерации, които имат различия в класифицирането на овчарското им куче(та).
Отделно пък типа на кучетата в Пинд и тези под нашата граница се отличават. Вторите са сходни на нашите каракачански песове и вероятно със сходна кръвност.
...a tva pindskoto kuche da ne bi drugata organizacia da se opitva da go registrira?
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #28 on: January 10, 2009, 18:00:30 PM » |
|
....gledaite kvi cvetove imat ,zabelejete ima kuchka "mourga" i kuche "mourgos" i takuv cviat e opisan che imat kuchetata ,ta kakyv e cveta ako mojete da mi kajete ,kak se vodi tochno ot kinolojka gledna tochka pp ima kuchka krystena bulgarka ,vlaha ,i tyrkinia 
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #29 on: January 11, 2009, 10:31:22 AM » |
|
These Dogs are products of Old Macedonian and Bulgarian Sheepdogs(known as the Karakatchan dog and Macedonian Sharplaninec dog),who were present in the past in these teritory's where this dogs are formed as a small population! The Bulgarian and Macedonian Sheperd's with their sheeps and Sheepdogs quite offten were spending the Winters in the south-or their winter pastures! This tipe of Semy-Nomadic tipe of hearding was and still is present both in Bulgaria and Macedonia!
are prevedite go be ..izglejda mi dosta skandalno tvyrdenie
|
|
|
|
|
|
|
|