Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 11, 2025, 17:44:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 6
  Print  
Author Topic: Гръцко Овчарско куче(Hellenikos Poimenikos)  (Read 144214 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #30 on: January 11, 2009, 11:53:44 AM »

От къде е този цитат?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
petko
Hero Member

« Reply #31 on: January 11, 2009, 12:05:35 PM »

От къде е този цитат?
komentar niakuv pod klipcheto de pusnah ne e ot choveka pusnal go ,ne che i toi bi bil izvora na istinata

kaji za sveta be

skiva li lichnite imaena na kuvhkite osven vlaha ima ima i bulgara ama  ima turka nali stefcho razpraviashe za "bylgarskia proizhod "na bazata na lichite imena kato "sharo "
« Last Edit: January 11, 2009, 12:12:21 PM by rovshan » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #32 on: January 12, 2009, 10:17:28 AM »

спомням си че навремето в нашия край имаше едно единствено такова голо и муцунесто куче тигрово с бяло беше - също като тези беше  живя до към 85-86г. и умря към 16 или 17 годишно  ходеше с овце
http://www.youtube.com/watch?v=f-tMLtM1R4c

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
petko
Hero Member

« Reply #33 on: January 12, 2009, 13:37:09 PM »

lol,ne e vuzmojno da e sushtoto tezi jiviali do 14
gledam oshte edin zaapal da pishe ,samo che toz makedonofil,vse mi se stryva che niakoi ot tuk pisheshtite e spisval tam,komentarite sa malko sled kato seifnah linka

kiurenica ,tez kucheta dokolkoto razbiram ne sa tochno gruckoto ovcharsko ,makar da sa takiva tova sa prosto kucheta ot  raiona na pind po tochno metsovo,i choveka si gi e rygnal ,ne pretendira da sa standartnite grycki.....makar da sa po grucki i ot tiah .ne e za prenebregvane fakta che pind e "rodinata" na vlahite.a metsovo e neshto kato " stolica"

pp oshte edna prichina da niamat nishto obshto s nashte e che sa ot 60 do 75 santa i ot 40 do 60 kila,gore dolu ,stefan popov teglil po sto i kusur i razpravia za 'rustovi "kucheta ,drebnichki sa za da imat kakvoto i da e bilo s nashto  lol
« Last Edit: January 12, 2009, 14:19:32 PM by rovshan » Logged

petko
Hero Member

« Reply #34 on: January 12, 2009, 14:38:27 PM »

abe ora prevedite mi toz za kvo se bori ,che ne mu vdevam ima angliiska versia

gocee teb molia ,vijdam che spisvash na angliiski
« Last Edit: January 12, 2009, 15:01:22 PM by rovshan » Logged

petko
Hero Member

« Reply #35 on: January 14, 2009, 15:14:39 PM »

goce she mi izdadesh li tainata be za proizhoda na onezi kucheta ....i bylgarian sheep dog dano ne e bok shtot e dosta mlada poroda za da proizlizat onezi kucheta ot neia

Kastello
Jr. Member
**

« Reply #36 on: January 19, 2009, 18:22:14 PM »

http://www.vbox7.com/play:10b440e1
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #37 on: January 19, 2009, 19:48:37 PM »

Не знам за гръцкото куче, но колко кучета от БГ поеха към Гърция  Wink То и шампион на БГ ми се струва замина за там  no Шабан на Славейко Балджийски  confused поправете ме ако бъркам  no
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #38 on: January 19, 2009, 20:42:45 PM »

Така се чу за Шабан. Славейко казваше че вече не успявал да запложда, пък и доста имало извадено от него и го дал. Дали е така и къде е отишъл само Славейко знае наистина.
Впрочем на последните му изкарвания на изложби Шабан бе вкарван в ринг "Ветерани", въпреки че още не бе навършил необходимата възраст. 

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #39 on: January 20, 2009, 09:55:01 AM »

И аз чух слухове, че в Гърция кучето е дало няколко поколония  confused Но както и да е. Да продадеш Шаппйона в Гърция, който всеки го признаваше  confused Това ли е радетел на породата  confused Просто нямам думи  no
« Last Edit: January 20, 2009, 10:41:24 AM by CheGevara » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #40 on: January 20, 2009, 11:18:53 AM »

За съжаление това е най-известният случай, но не е единствен. Пък после защо нашите кучета и някои от гръцките много си приличали.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
petko
Hero Member

« Reply #41 on: January 20, 2009, 14:04:04 PM »

ma kak be nali mak prodavashe porodata ,kara ti viarvash li che tova e prichinata da si prilichat?edinstvenata.

a niakoi znae li obratnia sluchai,bihte li izpolzvali kuche koeto se vpisva v karakachanskoto ,aborigenno no ot drygata chast na rodopa ?

CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #42 on: January 20, 2009, 15:48:28 PM »

Аз за обратния случай не знам, но за други кучета продадени в Гърция знам. Самия поп Петър се хвалеше , че е продал над 500 бройки . А отделни случаи колкото искаш .  За причината, че си приличат.  До преди 50 години стадата са минавали свободно границата, което означава и че кучетата долу-горе си приличат и то доста Wink И сега доста гърци идват да търсят гончета и овчарски кучета, което ме кара да мисля, че дори и да са имали някакъв отделен тип овчарско куче, сега вече кучетата прилича досущ на БГ  Wink
petko
Hero Member

« Reply #43 on: January 20, 2009, 17:18:37 PM »

za gonchetata gi vzimata shtoto sa eftini nai veche ,ne za porodnost ,s chobanskite ne znam ,az znam edin sluchai i to "umriali'

ideiata mi e tezi kucheta dali okazvat vlianie vyrhu razvydnia im proces

ne mi otgovori ti bili izpolzval ..po tochno redno li e spored teb

CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #44 on: January 20, 2009, 18:33:51 PM »

Няма начин да не оказват влияние. Продължавам с Шабан. Него знам, че са го зели не да ходи с овците а спецйално за разплод  Wink Тоест някакви гръцки кинолози  Wink Значи щом те взимат наше куче за разплод и то се вписва в тяхното виждане, защо и тяхно куче да не се използва при нас  Wink Дали е редно  confused незнам, според стандартите не  confused  но ако кучето е някакъв типичен- аборигенен екземпляр, като нашите  Wink аз бих го използвал  Wink
Pages: 1 2 [3] 4 5 6
  Print  

Jump to: